Arama

Murat Boz

Güncelleme: 26 Ocak 2015 Gösterim: 232.606 Cevap: 7
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Ekim 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Murat Boz
MsXLabs.org &
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  muratboz_album.jpg
Gösterim: 2354
Boyut:  26.9 KB
  • Doğum adı: Murat Boz
  • Doğum: 7 Mart 1980, Zonguldak, Türkiye
  • Meslekler: Şarkıcı, söz yazarı, besteci, performans sanatçısı, piyanist
  • Etkin yılları: 2006–günümüz
  • Çalgılar: Piyano, keman, ney
  • Tarzlar: Pop, R&B, balad
  • Plak şirketi: Stardium, DSM
  • İlişkili hareketler: Soner Sarıkabadayı
  • Resmî sitesi: muratboz.com

Murat Boz (d. 7 Mart 1980), Türk şarkıcı, şarkı sözü yazarı ve besteci. Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde doğdu, ilköğrenimini burada tamamladıktan sonra İstanbul'a yerleşti. 1999'da Bilgi Üniversitesi Caz Bölümü'nü kazandı, 2003 yılında buradan mezun olarak İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı bölümüne başladı. Aynı yıllarda başta Tarkan olmak üzere, birçok sanatçıya albüm ve konserlerinde vokallik yaptı.
Sanatçı, 2006 yılında yayımladığı ilk single çalışması "Aşkı Bulamam Ben" ile çıkış yaptı. Ardından 2007 yılının başında ilk stüdyo albümü Maximum'u yayımladı. Aynı yıl Kral TV Video Müzik Ödülleri'nden, Altın Kelebek Ödülleri'nden ve İstanbul FM Altın Ödülleri'nden "En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı" dalında ödüller aldı. 2008 yılında ilk EP çalışması olan "Uçurum"'u yayımladı. Bir yıl sonra ikinci stüdyo albümü olan Şans'ı yayımladı. Albümdeki "Para Yok", "Özledim", "Her Şeyi Yak", "Sallana Sallana", "Gümbür Gümbür" ve "Buralardan Giderim" şarkılarını kliplendirdi, "İki Medeni İnsan" şarkısının klip versiyonunda Soner Sarıkabadayı ile düet yaptı. Mart 2010'da ikinci single çalışması olan "Hayat Sana Güzel"'i yayımladı. 12 Nisan 2011'de üçüncü stüdyo albümü Aşklarım Büyük Benden ile aynı adı taşıyan şarkısını klibi ile birlikte yayımladı. 9 Mayıs 2011'de ise albümünü piyasaya sürdü. Ardından albümdeki "Hayat Öpücüğü", "Geri Dönüş Olsa", "Kalamam Arkadaş", "Bulmaca" ve "Soyadımsın" şarkılarını da kliplendirdi. Bu şarkılardan "Geri Dönüş Olsa" ve "Kalamam Arkadaş" resmi listelerin zirvesine yükselmeyi başardı. Sanatçı, son olarak Ağustos 2012'de ilk remix albümü olan Dance Mix'i piyasaya sürdü.
Piyano, keman ve ney çalabilen Murat Boz, müzikal kariyerinin yanı sıra çeşitli firmalarının reklam yüzüdür. 2011 yılından bu yana düzenlenen O Ses Türkiye programının dört jüri üyesinden biridir ve yarışmanın ilk sezonunun kazanan jüri üyesidir. Ödülleri arasında iki Altın Kelebek Ödülü ve iki Kral TV Video Müzik Ödülü bulunmaktadır.

Hayatı ve kariyeri

1980–2005: İlk dönem ve kariyer başlangıcı
Murat Boz, 7 Mart 1980'de Nedret ve Cafer Boz adlı bir çiftin iki erkek çocuğunun küçüğü olarak Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli olarakta bilinen Ereğli ilçesinde dünyaya geldi.İlk ve orta öğrenimini bu ilçede tamamladı, annesinin yönlendirmeleri sayesinde müziğe ilgi duymaya başladı. 1995 yılında İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanarak İstanbul’a yerleşti. Bu yıllarda, Atatürk Kültür Merkezi ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu gibi alanlarda çeşitli vokallikler yaptı. 1998'de Milliyet tarafından düzenlenen Liseler Arası Müzik ve Halk Oyunları Yarışması'nın birincisi oldu. 1999'da Bilgi Üniversitesi Caz Bölümü'nü kazandı, 2003 yılında buradan mezun olarak İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı bölümüne başladı. 2001 yılında Tarkan'ın vokalistliğini yapmaya başladı. İlerleyen yıllarda Ajda Pekkan, Demet Sağıroğlu, Emel Müftüoğlu, Grup Hepsi, Hande Yener, Nazan Öncel, Nil Karaibrahimgil, Nilüfer ve Shakira'nın da vokalistleri arasına ismini yazdırdı. 2004 yılında, Nil Karaibrahimgil'in "Bronzlaşmak" klibinde rol alarak, ilk kez televizyon kanallarında yer almayı başardı. 2005 yılında Grup Hepsi'nin "Yalan" şarkısında gruba eşlik etti.

2006–08: Aşkı Bulamam Ben, Maximum ve Uçurum
16 Temmuz 2006'ya gelindiğinde Murat Boz, sözleri ve müziği Nil Karaibrahimgil'e ait olan "Aşkı Bulamam Ben" şarkısını single olarak yayımlayarak müzikal anlamdaki solo kariyerinin ilk adımını attı. Ağustos 2006'da, ilk stüdyo albümünü yılın sonbahar aylarından birinde yayımlayabileceğini duyurdu; Tarkan, Ozan Çolakoğlu, Nil Karaibrahimgil ve Ümit Sayın'ın albümde yer alan isimler olduğunu ekledi. Ekim 2006'nın sonunda, albümün tamamlandığı, çıkış şarkısının Tarkan tarafından yazılan "Püf" olacağı duyuruldu. Ocak 2007'de çıkış şarkısının albüm ile aynı adı taşıyan "Maximum" olarak değiştirildiği öğrenildi ve albüm ile birlikte 25 Ocak 2007'de yayımlandı. Klibi 29 Ocak 2007'de gösterime giren şarkı, Billboard tarafından hazırlanan resmi listelerin zirvesine yükseldi; Avrupa listelerinin 99 numarasında yer aldı. Böylece sanatçının resmi listelerdeki ilk 1 numaralı şarkısı "Maximum" oldu. Albümün ikinci klibi ise başta çıkış şarkısı olarak açıklanan "Püf"'e çekilerek 27 Temmuz 2007'de yayımlandı. Klip, "Eurovision OGAE Video Contest" başlığıyla düzenlenen müzik videosu yarışmasında Türkiye'yi temsil ederek üçüncü oldu. Aynı yıl Maximum albümü sayesinde sanatçı, Altın Kelebek, İstanbul FM ve Kral TV Video Müzik Ödülleri'nden çeşitli ödüller kazandı.
Haziran 2008'de, Boz'un bir EP hazırladığı, bu EP'nin adının Uçurum olduğu açıklandı ve sanatçının EP'nin promosyonu için çektirdiği gladyatör kılığındaki fotoğrafları paylaşıldı.Aynı süreçte, çıkış şarkısının EP ile aynı adı taşıdığı ve Soner Sarıkabadayı tarafından yazılıp bestelendiği de açıklandı. 22 Temmuz 2008'de Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle yayımlanan çalışmanın ilk ve tek klibi "Uçurum"'a çekildi. Resmi listelerin 5 numarasına kadar yükselen şarkı, iki hafta boyunca bu sırada kalmayı başardı. 2009'un yaz aylarında şarkının Yunan sanatçı Giorgos Tsalikis tarafından seslendirileceği öğrenildi. Yine aynı aylarda bahsedilen proje gerçekleştirildi ve Yunanca sözlerle hazırlanan şarkı "Kerdises" adıyla iki versiyon olarak yayımlandı. Versiyonlardan birinde, bazı kısımlarında yer alan Türkçe sözler Boz tarafından söylendi.

2009–10: Şans ve Hayat Sana Güzel
9 Ocak 2009'da Murat Boz, ikinci stüdyo albümünün çıkış şarkısı "Para Yok"'u klibi ile birlikte yayımladı. Ardından albümün Şubat 2009'da satışa sunulacağı öğrenildi. 25 Şubat 2009'da Şans adını verdiği ikinci stüdyo albümünü yayımladı. Albümün ikinci klibini ise "Özledim" şarkısına çekilerek 16 Nisan 2009'da yayımlandı. Ardından sırasıyla "Her Şeyi Yak", "Sallana Sallana", "Gümbür Gümbür" ve "İki Medeni İnsan" şarkıları da kliplendirildi. "İki Medeni İnsan" şarkısının klibi için Boz, şarkının söz yazarı ve bestecisi Soner Sarıkabadayı ile düet yaparak şarkının yeni bir versiyonu oluşturdu ve dijital ortamda single olarak satışa sundu. Albümün son klibini için ise "Buralardan Giderim" şarkısını seçerek 9 Eylül 2010'da yayımlattı. Şans albümü, İstanbul FM tarafından "Yılın Albümü" olarak seçildi.
9 Mart 2010'da Murat Boz, yeni single çalışmasının bir kısmını, sözleşme imzaladığı firmanın reklam filminde kullanarak ilk kez duyurdu. İlerleyen tarihlerde single çalışmasının isminin reklam filminde yer aldığı gibi "Hayat Sana Güzel" olacağı öğrenildi ve 29 Mart 2010'da klibi ile birlikte yayımlandı. 10 Nisan 2010'da ise single olarak satışa sunuldu.

2011–günümüz: Aşklarım Büyük Benden ve Dance Mix
Sanatçı, 2010 yılının ilkbahar aylarında üçüncü stüdyo albümü için çalışmalara başladı. Albüme katılan ilk şarkının ise Ayşe Özyılmazel tarafından yazılan "Kalamam Arkadaş" oldu. 22 Mart 2011'de Boz'un albümdeki şarkıların kayıtları sırasında çekilen bir fotoğrafı paylaşıldı ve bir sonraki ay için yeni sürprizlerin olabileceği yazıldı. 12 Nisan 2011'de sanatçının yeni şarkısı "Aşklarım Büyük Benden" klibi ile birlikte yayımlandı ve dijital ortamda single olarak satışa sunuldu. Aynı tarihte Boz'un üçüncü stüdyo albümünün adınında Aşklarım Büyük Benden olacağı öğrenildi. 9 Mayıs 2011'de dokuz şarkıdan oluşan albümün tamamı yayımlandı. 27 Mayıs 2011'de albümün ikinci klibi "Hayat Öpücüğü", 9 Eylül 2011'de üçüncü klibi "Geri Dönüş Olsa", 28 Kasım 2011'de dördüncü klibi "Kalamam Arkadaş", 12 Mart 2012'de beşinci klibi "Bulmaca" ve 9 Mayıs 2012'de altıncı klibi "Soyadımsın" yayımlandı. Albüm, Kadir Has Üniversitesi tarafından düzenlenen "Yılın En Has'ları" ödüllerinden "En Has Albüm" ödülünü aldı, sanatçıya Altın Kelebek Ödülleri'nden, Kral TV Video Müzik Ödülleri'nden ve Galatasaray Üniversitesi En Ödülleri'nden çeşitli ödüller kazandırdı.
Temmuz 2011'de, dünyanın birçok ülkesinde The Voice adıyla yayımlanan ses yarışması programının Acun Medya tarafından O Ses Türkiye adıyla hazırlanarak Türkiye'ye getirilen versiyonunda, Hadise, Hülya Avşar ve Mustafa Sandal ile birlikte jüri üyesi olarak yer alacağı açıklandı. 10 Ekim 2011'de ilk bölümü yayımlanan yarışmanın ilk sezonu 19 Şubat 2012'ye kadar sürdü. Bu süreçte Boz'un takımında yer alan sekiz yarışmacı arasından finale kalmayı başaran Oğuz Berkay Fidan, yarışmanın finalinde de en çok oyu alarak ilk sezonun birincisi oldu. Böylece Murat Boz'da, ilk sezonun kazanan jüri üyesi oldu. Yarışmanın ikinci sezonu, aynı jüri üyeleri eşliğinde 1 Ekim 2012'de başladı.
14 Ağustos 2012'de sanatçı, ilk remix albümü olan "Dance Mix"'i yayımladı. Albümde Şans ve Aşklarım Büyük Benden albümlerinde yer alan bazı şarkıların remixleri ile Ozan Doğulu'nun 130 Bpm Allegro albümünde yer alan "Yazmışsa Bozmak Olmaz"'a yer verildi. Albümün ilk klibi ise "Özledim (Gurcell Club Mix)" başlığı ile oluşturulan "Özledim" şarkısının remix versiyonuna çekildi.

Diskografi
  • Maximum (2007)
  • Şans (2009)
  • Aşklarım Büyük Benden (2011)

Ad:  muratbozana.jpg
Gösterim: 2916
Boyut:  39.3 KB

Son düzenleyen Blue Blood; 3 Mayıs 2007 20:18
Biyografi Konusu: Murat Boz nereli hayatı kimdir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Ekim 2006       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Gözümüz aydın! Aranan pop yıldızı bulundu!

Sponsorlu Bağlantılar
Seyretmemiş genç arkadaşlarımız da vardır belki
Mickey Rourke’un boks ringlerinde ağzını burnunu dağıttırmadan ve yüzüne acayip estetik operasyonlar yaptırmadan önce "Analar neler doğuruyor" şeklinde iç geçirten seksapeliyle gönüllerimizi fethettiği 9 Buçuk Hafta filminin en akılda kalan sahnelerinden biri, yine insanın zihnine "Bu kadınsa biz neyiz, biz kadınsak bu yaratığın türü ne?" sorusunu düşüren güzelliğiyle Kim Basinger’ın, ruh hastası manitaya (Mickey Rourke’a) striptiz yaptığı sahnedir.
O sahnede fonda, Joe Cocker’ın söylediği "You can leave your hat on" isimli, sözlerini "Onu da çıkar bunu da çıkar, çok istiyorsan şapkan üzerinde kalabilir bebek" şeklinde özetleyebileceğimiz şarkı çalar.
Allah biliyor ya, Murat Boz’un "Aşkı Bulamam Ben" adlı şarkısının klibini izlerken, bir yandan da kafamda Joe Cocker’ın sesi yankılanıyor.
Hey maşallah diyerek girelim lafa ve "şimdi de iyi haberler" sunumu yapan mutlu anchorwoman edasıyla devam edelim: Gözümüz aydın, aranan yeni pop yıldızı bulundu!
Ki, gayet de ortalarda, piyasadaymış, kayıp filan değilmiş esasında. Müzik camiasının iyi saklanmış sırrıymış Murat Boz meğer. Hoş, iyi saklanmış dedik ama şanı Shakira’nın kulağına kadar da gitmiş gerçi.. Türkiye’ye konsere geldiğinde, Murat Boz’u özel olarak istemiş. (Abla ağzının tadını biliyor velhasıl...)

Karadeniz'den Tarkan'a
Özgeçmişine bakınca, 26 yaşına (Böyle söyleyince nispeten iyi hissediyor insan. "80 doğumlu" kalıbı, tokat gibi patlıyor 34 yaşındaki bir kulakta!) epey bir şeyler sığdırdığını görüyorsunuz zaten.
Müziğe ortaokul yıllarında merak salmış. 15 yaşında, İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi yetenek sınavını kazanınca doğduğu Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli’sinden İstanbul’a gelmiş. Bu arada Atatürk Kültür Merkezi, Cemal Reşit Rey’de müzikallerde koroda yer almış. 1998’de Milliyet Gazetesi’nin meşhur liselerarası müzik yarışmasında erkek solist dalında Türkiye birincisi olmuş. Lisenin ardından Bilgi Üniversitesi caz vokal bölümüne burslu olarak girmiş.
Bu dönemde Tarkan’la tanışmış ve beş yıl boyunca onun vokalistliğini yapmış. 2003 yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler bölümüne girmiş. Hálá da buradaki eğitimine devam ediyor.
Tarkan’ın yanı sıra Nilüfer, Nazan Öncel, Demet Sağıroğlu, Hande Yener, Nil Karaibrahimgil, Emel Müftüoğlu, Burcu Güneş, Zeynep Dizdar, Zeynep Mansur, Hepsi, Rapsodi ve Popcorn gibi solist ve grupların sahne performanslarında ve albümlerinde çalışmışlığı ve reklam jingle’ları seslendirmişliği de var.
Bir de tabii, ayrı bir bilgi olarak belirtmenin gereği var mıdır, görünen köye dekoder lazım mıdır bilmem, gerekmese de söylemeden edemeyeceğim, adam GÜZEL.

MASUM STRİPTİZ'i ondan öğrenin
Tamam, söylerlerdi de, şakağına kır düşmemiş erkeğe erkek demeyen bir kadın olarak inanmazdım, ama hakikaten yaş alınca oluyormuş öyle, bir süredir Aysel Gürel moduna geçmiş olabilirim. Yine de ben ergenken bile böyle poster çocuğu kıvamında güzel adamlardan hazzetmezdim. Murat Boz’un kerameti nedir bilemeyeceğim ama ekranda belirmeyegörsün ve gözümün ucu görüntüsüne değmeyegörsün, gözüne fener tutulmuş zargana gibi kalakalıyorum öyle.. İçinden dışına fosfor mu salgılıyor nedir, anlamış değilim..
Murat Boz, söz ve müziği, aynı zamanda arkadaşı olan Nil Karaibrahimgil’e ait olan Aşkı Bulamam Ben’in klibinde, cam separatörlerin ardındaki üç Brezilyalı, üç Çekoslovak mankenin ortasına konuşlanmış, küçük çaplı bir striptiz yaparak dans ediyor.
Yine aynı zamanda arkadaşı olan yönetmen Süleyman Yüksel, seksi klip istemiş. Ki Murat Boz bu striptizi "masumane" olarak addediyor.
Öyle de nitekim. Atlet bile çıkmıyor yani. Güneş gözlükleri, kot mont ve gömlek fora ediliyor o kadar..
Bu aralar çıkacak albümde Aşkı Bulamam Ben gibi, çapkın sözlere sahip bir başka şarkı daha var mıdır bilemiyorum ama Süleyman Yüksel’in başarılarının devamını diliyoruz kadın arkadaşlarımla birlikte; bakın onu biliyorum..
Klibin çekimleri 14 saat sürmüş. Bu da Murat Boz 14 saat boyunca kalça ve gerdan kırmış anlamına geliyor ki bu anlamda çekim ekibinin çok sıkılmadığını tahmin ediyorum. (Aaa, kendimden sıkıldım yahu! Bu ağzını toplayamayan azgın kadın durumu hangi ara tebelleş oldu bünyeye bilmem. Şu yazıyı Murat Boz’un içkisine ilaç atmadan bitirmeyi başarırız inşallah!)
Murat Boz, sadece güzel ve okumuş çocuk değil, aynı zamanda iyi aile terbiyesi almış bir iyi insan da anladığımız kadarıyla bu arada. Tanıyanların yalancısıyız..
Çıktığı programlardan ve verdiği röportajlardan edindiğimiz intiba da bu bilgiyi yalanlamıyor nitekim..

Yakışıklı olduğu kadar Mütevazi
Albümden önce bir single ile piyasaya düşüşünün nedenini açıklarken; "Bu yaz Ajda Pekkan, Kenan Doğulu gibi büyük isimler albüm çıkardı. Benim gibi no name (isimsiz) adamların kendisini önce single’la tanıtmasını daha doğru buluyorum" şeklinde cümleler kuruyor. Ki bu beyanatlarından da yakışıklı olduğu kadar küstah, pardon, ne münasebet, mütevazı ve akıllı bir kardeşimiz olduğunu anlıyoruz. (Evet, kardeş faslı tamamen muharrirenin kendini telkin etme gayretinin bir ürünüdür!)
Murat Boz, Aşkı Bulamam Ben’de kiminin göbeğine, kiminin uzun bacaklarına, kiminin saçına kiminin osuna busuna tav olduğu için manitaları birbirinden ayıramayacağını, tek bir kişiye bağlanıp Mecnun olamayacağını söylüyor ya..
Aferin demek istiyoruz kendisine. Kim tutar seni güzel kardeşim. Bağlasalar durma, yakışır..
Tek bir kişiye yedirtmezler böylesini zaten.. Bazı erkekleri tekele almak, bülbülü öldürmek gibi bir şey olur... Diyorum... Ve konserlerde saçını başını yolan ergen yaklaşımımdan kaynaklanan utançla kızarmış yanaklarımı da yanıma alıp, mevzudan ikiliyorum.
Şimdi böyleysek, 50’lerimizi devirdiğimizde ortaokul kapılarından toplamaları gerekmez inşallah. Tövbe tövbe..


Ebru Çapa / Hürriyet

karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
5 Kasım 2008       Mesaj #3
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Sırma gibi saçlarım var

Murat Boz

Genç kızların sevgilisi Murat Boz’la iş yaşamından aşk yaşamına kadar bir çok şey konuştuk. Albüm kapağı için gladyatör görünümüne bürünen Murat, “Saçları dökülüyor” iddialarına da yanıt verdi. Bu arada Boz, 25 Ekim’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde vereceği konserine tüm hayranlarını bekliyor.

Müziğe olan ilgin nereden geliyor?
Doğuştan geliyor. Müziksiz bir hayat düşünemiyorum. Profesyonel olarak ilgilenmeden önce de hayatımın büyük bir bölümü müzikle geçiyordu. Mutlu olduğumda, üzgün olduğumda müzik dinliyordum. Hayatımın her bölümünde müzik var. Ama profesyonel olarak olmasa da ilk şarkı söylemeye ilkokuldaki birkaç yarışmaya katılarak başladım. Daha sonra ortaokulda devam ettim. Dereceler almaya başlayınca da müziğe başladım. Daha sonra annemin de desteğiyle Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi’ne girdim. Bu esnada 4 yıl keman ve piyano eğitimi aldım. Daha sonra Bilgi Üniversitesi Vokal Bölümü’ne girdim. Şu an hala İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü’nde devam ediyorum.

Eğer Tarkan’la tanışma fırsatın olmasaydı, sence şu an nerede olurdun?

Şu an farklı bir yoldan gelmiş olurdum. Ama yine burada olurdum. Çünkü o da bir yol. Sonuçta ben sadece Tarkan’la değil, Shakira’yla da çalıştım. Ve bunun yanı sıra bir çok önemli isimle de çalıştım. Tarkan’la çalışmasaydım, yine burada olurdum. Ama farklı bir noktada olabilirdim. Albümüm belki daha erken, belki de daha geç çıkardı. Sadece zaman farkı olurdu. Ama yine burada olurdum.

Tarkan’ın vokalistliğini bırakıp kendi albümünü yapma fikri nasıl ortaya çıktı? Vokalistlik bir basamak mıydı?

Vokalistliği albüme giden bir yol olarak görmedim. Her zaman vokalistlik benim için bir meslek oldu. Bence bu yüzden başarılı oldum ve en iyilerle çalıştım. Ben Tarkan’la konserler yaparken Tarkan bana zaman zaman şarkı söyletirdi. Genelde de “Asla”yı söylerdim. Çok heveslenirdim. Karşımda binlerce insan var. O insanların benim şarkılarımı dinlemesini istedim. Daha sonra insanlar bana albüm teklifinde bulundu ve ben de kabul ettim. O şekilde başladı.

Kendine ait bestelerin var mı?

Var. Bu “Uçurum” single’ında “Ötme Bülbül” adlı şarkı bana ait. Onun dışında yeni hazırladığımız albümde de çok güzel slow ve hızlı şarkılarım var. Bu dönem üretken olduğum bir zamana denk geldi. Yapmaya da devam ediyorum.

Tamamen kendi şarkılarından oluşan bir albüm yapmayı düşünüyor musun?

Gerçekten yaptığım tüm şarkılar içime sinerse ve iyi olduğumu düşünürsem tabii ki çıkartırım. Ama bu tamamen iyi olmasıyla ilgili. Sonuçta ben çok sesliliği ve renkliliği severim. Benim albümümde her telden bir ses olabilir. Şu dönemde üretkenliğimin başında olduğum için öyle bir şey düşünmüyorum.

Müziğinden çok dış görünüşle dikkat çekmek seni rahatsız ediyor mu?

Hayır. Müziğimden çok fiziğimle konuşulmam çok normal. Çünkü henüz müzikal anlamda maratonun başında olduğum için kendimi kanıtlama fırsatım olmadı. Ekrana çıktığımda insanlar yakışıklı, seksi diye sıfatlar takıyorlar. Türkiye’de bu tarz şeyler biraz daha dikkat çekici. Öyle olduğu için de bu özellik daha öne çıkmış gibi gözüküyor. Ama benim müziğimi, şarkılarımı bilen esas kitlem fan kitlem. Gerçekten çok iyi takip ediyorlar. Bütün şarkılarımı çok iyi biliyorlar. Ama bundan kaçmak mümkün değil. Kadınlar için de erkekler için de güzellik, yakışıklılık ve seksilik çok dikkat çeken şeylerdir. Seveniniz çok olur ama sevmeyeniniz ve kıskananınız da çok olur. O yüzden bizim işimiz aslında biraz zor.

Geleceğe dair dizi, sinema projelerin var mı?

Dizi yok. Ama sinema filmi belki olabilir. Çünkü dizi biraz riskli bir iş. Kariyerimde bana bir şey katacağını düşünmüyorum. Ama bize gelen bütün projeleri değerlendiriyoruz. Teklif geldiği zaman Murat Boz kimliğine bir şey katması gerekiyor. Geri dönüşümlerinin negatif olmaması gerekiyor. Negatif olmaması için de ince eleyip sık dokuyoruz. Genelde de gelen teklifler bizde sınıfta kalıyor. O yüzden herhangi bir projeyle gelindiği zaman genel olarak reddediyoruz. İnsanların amaçları bizim üzerimizden para kazanmak. Çünkü bizim hazır bir kitlemiz var. O hazır kitleye bizim sayemizde direkt olarak ulaşabilirler. Ben de bunu şu aşamada istemiyorum. Çünkü ben müzikle geldim. Kendimi o anlamda biraz daha kanıtlamam gerektiğini düşünüyorum. İnsanlar Murat Boz’u anlamaya başladılar. Bu yüzden; “Dizi şu an benim için son sıralarda” diyebilirim. Ama sinema için öyle düşünmüyorum. Sinema filmine daha farklı yaklaşıyorum. Çünkü sinemada, her gün televizyonda olmadığınız için yüzünüz eskimiyor. Bu benim için çok önemli bir şey. İnsanlar sizi izlemek için bir yere gidip para ödüyorlar. Hem emeğinizin karşılığını alıyorsunuz, hem de insanlar size ulaşabilmek için zaman ayırıyorlar. “Sinema kariyer olarak bana bir şey katabilir” diye düşünüyorum. Bir de önümüzde dizi çekmiş, fakat daha sonra albümleriyle başarılı olamamış insanların örnekleri var. Bunları da değerlendiriyorum.

Bir internet sitesinde Eurovision için yapılan ankette birinci olmuşsun. Bu konuda ne düşünüyorsun?

Eurovision’a normalde kararlar siyasi olduğu için biraz soğuk bakıyordum. Ama artık bir yarışma olarak değil de, ülke tanıtımı olarak algılıyorum. Bu yüzden Eurovision’a biraz daha ılımlı bakmaya başladım. 1 yıl önce sorsaydınız; “Kesinlikle hayır” derdim. Özellikle Kenan Doğulu’nun katıldığı sene ondan daha iyi bir şarkı olduğunu düşünmüyordum. Ama Kenan 4’üncü oldu. Çok kızmıştım. Artık; “Ülke tanıtımı ve kendi müziğimin tanıtımı için olabilir” diye düşünüyorum.

Eğer katılırsan söyleyeceğin şarkı Türkçe mi olur?

Türkçe de olabilir, İngilizce de. Çünkü ben müzikte sınır tanımıyorum. Türkçe olsun ya da olmasın diye şimdiden düşünmüyorum. Eğer böyle bir şey olursa ne olması gerektiğine o zaman karar veririm.

Türkiye’de çok sevilen isimler çok iyi derece alamamaktan, hayran kitlelerini kaybetmekten korkuyorlar. Tarkan da bu yüzden katılmıyor olabilir mi?

Olabilir. Artık insanlar Eurovision’da, kararların nasıl verildiğinin farkındalar. Balkan ülkeleri birbirlerine oy veriyorlar. Genelde kriter olmuyor. Komşu komşuya veriyor. Böyle bir durum var. Puan anlamında düşünürseniz psikolojiniz bozulabilir. Ben yaptığım hiçbir işe başarılı olamayacağım diye asla girmem. Giriyorsam zaten kendime olan güvenimi hem sahnede, hem de şarkı söylerken en iyi şekilde yansıtabilmem için birinci olacağım havasıyla girmem gerekiyor. Ama orada verilen kararların çok doğru olmadığını da anlamak lazım. Hangi şarkının ne kadar iyi olduğunu az çok anlıyoruz. Ben de Türkiye’yi tanıtmak için gidebilirim. Ama birinci olmazsam; “Hayran kitlemi kaybederim, beni dinlemekten vazgeçerler” diye bir kaygım olmaz. Kaçıncı olursam olayım hayran kitlemin beni dinlemekten, kasetimi almaktan vazgeçeceğini düşünmüyorum.

Albüm kapağındaki gladyatör kostümüyle anlatmak istediğin neydi?

Gladyatörle; korsanla, MP3’le, müzikteki kötü şeylerle savaşıyoruz ve ayaktayız mesajı vermek istedik. Gladyatör onun mesajıdır. Ama tabii ki savaşımız asla kanlı değil. Savaşlara karşıyız.

Saçlarını uzatma fikri sana mı ait?

Evet bana ait. Böyle bir imaj çalışmasına girdik. Albümümüzü yaz başlarında çıkartırken bir fotoğraf çalışması içerisindeydik. Bu konuda eleştirildik. Ama eleştirilmek de güzel bir şey. Bazıları eleştirdi, bazıları beğendi. Ortası yok tabii ki. Saçımı kısa yapsam ya da başka bir model yapsam beğenenler de oluyor, beğenmeyenler de.

Söylenenlere göre saçların konusunda biraz takıntılıymışsın. Saçların dökülüyor mu?

Hayır öyle bir şey yok. Sırma gibi saçlarım var! O konuyla ilgili çok söylenti çıktı. Ama buradan bir gerçekliğinin olmadığını duyuruyorum.

Tarkan’dan sahne ve müzik adına neler öğrendin?

Müzik adına öğrenilmesi gereken ne varsa tecrübe ettim. Sonuçta sadece Tarkan’dan da öğrenmedim. Onlarca, yüzlerce, binlerce konsere çıktım ve o konserlerden kendi müzik hayatıma yönelik çok deneyim kazandım.

Bir popstar olmak için yaşının geç olduğunu düşünüyor musun? “Keşke daha önce çıksaydım” dediğin oluyor mu?

Hayır. Bunu düşünmek için bile çok geç aslında. Hayata pozitif bakmak gerektiğini düşünüyorum. Öyle kaygılarım yok. Sonuçta ne kadar varsanız o kadar varsınız. Öyle bir kaygım asla olmadı.

İlk albümün Stardium’dan çıktı. Zaten birçok genç isim de orada. Sen neden ayrıldın?

Anlaşmazlıklar yaşadık ve ayrılmak durumunda kaldık. Yeni firmamız Dokuz Sekiz Müzik’te, sevgili Ahmet Çelenk’le çok daha huzurlu ve mutlu bir şekilde müzik hayatıma devam ediyorum. Geçmiş geçmişte kalmıştır.

Nil Karaibrahimgil’in “Aşkı Bulamam Ben” şarkısını seslendirdin. Şarkının anlattığı gibi sen de normal hayatında çapkın mısın?

Benim öyle bir dönemim oldu. Bu yüzden de Nil Karaibrahimgil o şarkıyı bana yaptı. Gerçekten bana özel bir şarkıdır o. Biraz klişe bir laftır. Ama ben çapkınlığın erkekte olmadığını düşünüyorum. Bu hayatta kadın istemediği sürece hiçbir erkek bir kadına yaklaşamaz. Çapkın bence kadındır. O anlamda ben çapkın değilim.

Peki erkeklerin çapkın olmak gibi bir durumu yok mu?

Yok. Kadın buna izin veriyorsa bence kadın çapkındır. Sonuçta erkekler genelde kadınlara göre biraz daha atılgandır. Ama atılgan olması kadınlardan kaynaklanıyor.

Eliz Sakuçoğlu’yla olan ilişkiniz devam ediyor mu?

Evet 1 seneyi aşkın süredir devam ediyor. Birbirimizin hayatına saygımız sonsuz. Zaten aynı zamanda iş arkadaşlığımız da var. Murat Boz’un kız arkadaşı yok, Murat’ın kız arkadaşı var. Karşılıklı, işlerimize saygı duyuyoruz. Murat Boz’un hayranları Eliz’i, Eliz de hayranlarımı çok seviyor. Düzeyli bir ilişkimiz var ve çok mutluyuz.
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
8 Mart 2009       Mesaj #4
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Murat Boz
Ad:  murat boz.jpg
Gösterim: 2707
Boyut:  10.2 KB
Murat Boz, Mahsun Kırmızıgül'den oyunculuk teklifi aldığını söyledi.
Murat Boz sinema filminde rol alacak
Radyo Hitmix'e konuk olan şarkıcı Murat Boz, Mahsun Kırmızıgül'le bir film projesinde buluşacaklarını söyledi. "Mahsun Kırmızıgül sinema adına farklı projeler yapıyor" diyen Boz, Kırmızıgül'le 'Güneşi Gördüm'den sonraki filminde oynaması için görüştüklerini belirtti. Boz, en büyük hayalinin Şener Şen'le kamera karşısına geçmek olduğunu sözlerine ekledi. Ünlü şarkıcı, "Tarkan'la anılmaktan sıkılıyor musunuz?" sorusunu da şöyle yanıt verdi: "Tarkan hayatımdaki özel isimlerden biri ve onunla ismimin geçmesi beni mutlu eder! Ben Tarkan'la ilgili sorulan aynı sorulardan çok sıkıldım."
Gerçekçi ol imkansızı iste...
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
4 Aralık 2010       Mesaj #5
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Murat Boz – Hayat Sana Güzel (Single) – 2010

MURATBOZ1


Albümdeki Parçalar


  • Murat Boz – Hayat Sana Güzel – Hayat Sana Güzel (By Burak Yeter)
  • Murat Boz – Hayat Sana Güzel – Hayat Sana Güzel (By Suat Aydoğan)
  • Murat Boz – Hayat Sana Güzel – Hayat Sana Güzel (Karaoke 1)
  • Murat Boz – Hayat Sana Güzel – Hayat Sana Güzel (Karaoke 2)
  • Murat Boz – Hayat Sana Güzel – Hayat Sana Güzel
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
9 Mayıs 2011       Mesaj #6
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Murat Boz


Murat Boz / Aşklarım Büyük Benden (CD)

09/05/2011 tarihinde satışa sunulacaktır.



Albümdeki Eserler

Hayat Öpücüğü
Söz: Reşit Gözdamla Müzik: Bülent Ay Reşit Gözdamla
Düzenleme: Mert Ali İçelli

Aşklarım Büyük Benden
Söz: Cansu Kurtcu Müzik: Fettah Can
Düzenleme: Mert Ali İçelli

Soyadımsın
Söz & Müzik: Fettah Can
Düzenleme: Mert Ali İçelli

Bulmaca
Söz: Gökhan Şahin Müzik: Emrah Karaduman
Düzenleme: Mert Ali İçelli

Bize Kıyma
Söz & Müzik: Elif Nun İçelli
Düzenleme: Mert Ali İçelli

Geri Dönüş Olsa
Söz: Deniz Erten Müzik: Erdem Kınay
Düzenleme: Erdem Kınay

Korkma
Söz & Müzik: Gülşah Tütüncü
Düzenleme: Ozan Doğulu

Kalamam Arkadaş
Söz: Ayşe Özyılmazel Müzik: Mert Ekren Ayşe Özyılmazel
Düzenleme: Mert Ekren

Aşkın Suçu Yok
Söz & Müzik: Çisel Onat
Düzenleme: Mustafa Ceceli


Albüm ile ilgili diğer bilgiler

MURAT BOZ
"AŞKLARIM BÜYÜK BENDEN"

Müzik severlerin sabırsız bekleyişi son buluyor.
Murat Boz'un AŞKLARIM BÜYÜK BENDEN isimli yeni albümü Mayıs'da çıkıyor.
Albümün çıkış şarkısı albümle aynı adı taşıyan "Aşklarım Büyük Benden" ile radyolarda ve digital müzik platformlarında büyük beğeni toplayan Murat Boz yepyeni şarkıları ile müzik severlerle buluşuyor.
9 şarkının yer aldığı albümde Ozan Doğulu Mustafa Ceceli Mert Ali İçelli ve Erdem Kınay gibi önemli müzisyenlerin imzası bulunmakta.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
serhat_11 - avatarı
serhat_11
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013       Mesaj #7
serhat_11 - avatarı
Kayıtlı Üye
Murat Boz

Murat Boz (d. 7 Mart 1980; Karadeniz Ereğli, Zonguldak), Türk şarkıcı, söz yazarı, besteci ve prodüktör. İlk ve orta öğrenimini doğduğu yer olan Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde tamamladıktan sonra İstanbul'a yerleşti. 1999'da İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni kazandı, bu okulu bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde eğitimine devam etti. Aynı yıllarda başta Tarkan olmak üzere birçok şarkıcıya vokalistlik yaptı.
Boz, solo kariyerine 2006 yılında çıkardığı "Aşkı Bulamam Ben" single'ı ile adım attı. Bir sonraki yıl ilk stüdyo albümü Maximum'u satışa sundu ve farklı müzik ödülleri kazandı. 2008'de ilk EP çalışması olan Uçurum ile dinleyicisinin karşısına çıktı ve bu EP'de yer alan aynı adlı şarkısı Türkiye resmî listesinde beş numaraya kadar yükseldi. 2009 başında ikinci stüdyo albümü Şans'ı yayımladı. Albümdeki "Para Yok", "Özledim", "Her Şeyi Yak", "Sallana Sallana", "Gümbür Gümbür" ve "Buralardan Giderim" şarkılarına klip çekti. 2010'da "Hayat Sana Güzel" single'ını satışa sunduktan sonra, Mayıs 2011'de üçüncü stüdyo albümü Aşklarım Büyük Benden'i yayımladı. Albümdeki "Geri Dönüş Olsa" ve "Kalamam Arkadaş" şarkıları Türkiye'de bir numaraya yerleşti. Şarkıcı, 2013 yılında "Vazgeçmem" single'ını tanıttı.
Piyano, keman ve ney çalabilen Murat Boz, müzikal kariyerinin yanı sıra çeşitli firmaların reklam yüzüdür ve bu firmaların reklam filminde rol almıştır. O Ses Türkiye programının 2011-13 yıllarında yayınlanan ilk iki sezonunun dört jüri üyesinden biridir ve ilk sezonun kazanan jüri üyesidir. Ödülleri arasında iki Altın Kelebek Ödülü ve iki Kral Müzik Ödülü bulunmaktadır.

İlk yıllar
Murat Boz, 7 Mart 1980'de Türkiye'nin Zonguldak ilinin Karadeniz Ereğli ilçesinde, Nedret ve Cafer Boz çiftinin Ali adındaki ilk çocuğundan sonra ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini bu ilçede tamamladıktan sonra annesi, Boz'u müzik yarışmalarına yönlendirdi ve güzel sanatlar lisesine gitmesi için hazırladı. Boz, 1995 yılında girdiği yetenek sınavlarını kazanarak İstanbul Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi'ne başladı ve dört yıl boyunca burada yatılı okudu. Okulda, piyano ve keman dersleri aldı. 1998'de Milliyet gazetesi tarafından düzenlenen Liseler Arası Müzik ve Halk Oyunları Yarışması'nın birincisi oldu, daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Caz Vokal bölümüne katıldı. Bu okulu tamamladıktan sonra ise İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'na başladı.
Boz, 2000'li yılların başında vokalistlikten para kazanmaya başladı ve ilk olarak Emel Müftüoğlu'nun vokalisti olarak çalıştı. Daha sonra Burcu Güneş, Demet Sağıroğlu, Grup Hepsi, Hande Yener, Nazan Öncel, Nil Karaibrahimgil, Nilüfer ve Tarkan dahil olmak üzere birçok şarkıcıya konserleri ile stüdyo albümü kayıtlarında vokalist olarak eşlik etti. Bu şarkıcılardan en fazla Tarkan ile çalıştı; Tarkan'ın altı yıl vokalistliğini yaptı. 2004 yılında, Nil Karaibrahimgil'in Nil FM (2004) albümünde yer alan "Bronzlaşmak" şarkısının klibinde rol aldı. Bir sonraki yıl Grup Hepsi'nin Bir (2005) albümündeki "Yalan" şarkısında gruba eşlik etti.

Kariyeri

2006-10: Maximum ve Şans

Murat Boz, Nil Karaibrahimgil tarafından yazılıp bestelenen "Aşkı Bulamam Ben" şarkısını Temmuz 2006'da single olarak yayımlayarak çıkışını yaptı. Şarkıya, Süleyman Yüksel tarafından yönetilen bir klip eşlik etti. Ekim 2006'da şarkıcının ilk stüdyo albümünü tamamladığı öğrenildi. 2007 yılının başında Murat Boz'un stüdyo albümü olan Maximum, Stardium etiketiyle satışa sunuldu. Tarkan, Ozan Çolakoğlu, Ümit Sayın ve Mustafa Ceceli gibi isimler albümde kendisine destek oldu. Albümdeki şarkılardan "Maximum" ve "Püf"e klip çekildi. Bu iki şarkıdan ilki Billboard Türkçe Top 20'de üç numaraya kadar ilerlerken, ikincisinin klibi ise Türkiye'yi, Eurovision Şarkı Yarışması'nın hayran organizasyonu olan OGAE Video Yarışması'nda temsil ederek üçüncü oldu. Boz, 2007 yılında Altın Kelebek Ödülleri'nden, İstanbul FM Altın Ödülleri'nden ve Kral TV Video Müzik Ödülleri'nden En İyi Çıkış Yapan Sanatçı kategorisinde ödül aldı.
Temmuz 2008'de, şarkıcının ilk extended play albümü olan Uçurum, Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle dinleyiciyle buluştu. Soner Sarıkabadayı tarafından yazılıp bestelenen EP ile aynı adı taşıyan şarkı, Billboard Türkçe Top 20'de beş numaraya kadar yükseldi.
Murat Boz, 2008'in yaz aylarında, ikinci stüdyo albümünün hazırlıklarının sürdüğünden bahsetti. Şans adı verilen ikinci Murat Boz stüdyo albümü, Şubat 2009'da Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle satışa sunuldu ve yayımlandığı yılın ilk altı ayında 17.000 kopya sattı ve daha sonraları İstanbul FM tarafından dağıtılan ödüllerden En İyi Erkek Sanatçı Albümü kategorisinde ödül aldı. Albüm çıkmadan önce klibiyle birlikte yayımlanan "Para Yok" şarkısı, "Uçurum" şarkısı gibi Billboard Türkçe Top 20'de beş numaraya kadar ilerledi. "Para Yok"tan sonra, sırasıyla "Özledim", "Her Şeyi Yak", "Sallana Sallana", "Gümbür Gümbür", "İki Medeni İnsan" ve "Buralardan Giderim" şarkılarına da klip çekildi. "Özledim" ve "Sallana Sallana", Billboard Türkçe Top 20'de ilk beş içinde yer aldı. Murat Boz, "İki Medeni İnsan"ın klibi için, şarkının söz yazarı ve bestecisi Soner Sarıkabadayı ile düet yaparak şarkının yeni bir sürümünü oluşturdu ve bu sürümü dijital ortamda single olarak satışa sundu. Düet, 2011 Kral Müzik Ödülleri'nde En İyi Düet kategorisinde aday gösterildi; ancak ödülün sahibi Mustafa Ceceli ile Elvan Günaydın iş birliğindeki "Eksik" adlı şarkının oldu.
Boz, Soner Sarıkabadayı tarafından yazılıp bestelenen "Hayat Sana Güzel" şarkısını Nisan 2010'da single olarak satışa sundu. Şarkı, yeni bir vokalist aramak için düzenlenen aynı adlı kampanyanın tanıtım şarkısı olarak kullanıldı. Ayrıca single çalışması içinde yer alan remikslerden biri, 2011 Kral Müzik Ödülleri'nde En İyi Remix Şarkı kategorisinde aday gösterildi ancak ödülü alamadı.

2011-günümüz: Aşklarım Büyük Benden ve yeni çalışmalar
Murat Boz, üçüncü albümünün ilk olarak 2010 yılının yaz aylarında çıkabileceğini ifade etti. Aynı yılın sonlarında yeni albümünün hazırlıklarının Londra'da sürdürüldüğü öğrenildi. Nisan 2011'de, albümle aynı adı taşıyan çıkış şarkısı dijital ortamda single olarak yayımlandı ve şarkıya, Burak Ertaş tarafından çekilen bir klip eşlik etti. Mayıs 2011'e gelindiğinde, üçüncü Murat Boz stüdyo albümü Aşklarım Büyük Benden, Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle satışa sunuldu. 35.000 kopya satan bu albüm; Kadir Has Üniversitesi tarafından düzenlenen ödüllerden En Has Albüm dalında ödül alırken, Siyaset Dergisi tarafından düzenlenen ödüllerde ise En İyi Albüm dalında aday gösterilmesine karşın ödülü alamadı. Albümün ilk klibinden sonra sırasıyla "Hayat Öpücüğü", "Geri Dönüş Olsa", "Kalamam Arkadaş", "Bulmaca" ve "Soyadımsın" şarkılarına çekilen klipler de yayınlandı. Bunlardan "Geri Dönüş Olsa" ve "Kalamam Arkadaş", Nielsen'in hazırladığı Türkiye resmî listesinde zirveye oturdu. 2012 yılında Boz, Altın Kelebek Ödülleri'nden En İyi Türk Pop Müziği Erkek Solisti ödülünü, Kral Müzik Ödülleri'nden En İyi Erkek Sanatçı ödülünü kazandı.
Şarkıcı, 14 Ağustos 2012'de ilk remiks albümü olan Dance Mix'i Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle yayımladı. Albümde, ikinci ve üçüncü stüdyo albümlerinde yer alan bazı şarkıların remikslerinin yanında, Ozan Doğulu'nun 2011 çıkışlı 130 Bpm Allegro albümünde kendisinin seslendirdiği "Yazmışsa Bozmak Olmaz"ı da şarkı listesine ekledi. Albümde yer alan "Özledim" ve "Geri Dönüş Olsa" şarkılarının remikslerine klip çekilirken, "Geri Dönüş Olsa" remiksi 2013 Türkiye Müzik Ödülleri'nden En İyi Remix dalında ödül kazandı. 2013 yılında, Oğuz Berkay Fidan'ın çıkış şarkısı "Olmuyor"da düet şarkıcısı olarak yer aldı ve Mart 2013'te İngilizce olarak seslendirdiği ilk single'ının yakında piyasaya sürüleceğinden bahsetti. Bir sonraki ay, "Vazgeçmem" şarkısını tanıttı ve Doğan Music Company etiketiyle dijital ortamda satışa sundu. Temmuz 2013'te, yeni albümünün üzerinde çalıştığını duyurdu.

Sanatı
Piyano, keman ve ney çalabilen Murat Boz, bir pop müzik şarkıcısıdır. Canlı performanslarda sadece şarkı söylemenin yetmeyeceğini düşünmektedir ve sahne şovlarında Amerikalı şarkıcı Madonna'nın kalitesine yakınlaşmayı amaçlamaktadır. İlk şarkılarını yayımlandığı sıralarda yorum tarzı, Tarkan'a benzetildi. Kendisi bu durumu, uzun süre Tarkan'ın vokalistliğini yapmasına bağladı, benzetmelerden rahatsız olmadığını ifade etti. Maximum ve Şans albümlerinde hareketli şarkıları ön plana aldı, üçüncü stüdyo albümü Aşklarım Büyük Benden'de ise orta tempolu şarkılara yer verdi. Kendisi, daha olgun bir söylemin var olduğunu söylediği Aşklarım Büyük Benden albümündeki şarkıları ruh haline göre seçti. Müzik eleştirmenleri, albüm için olumlu eleştiriler sundu, şarkıcının "iyi bir yönelim" içinde olduğu ve "olgunluk dönemine yaklaştığı" yazıldı.

Diğer girişimler
Murat Boz, kendisine ait albüm ve single projelerinin dışında çeşitli projelerde yer aldı. Acun Medya'nın yapımcılığını üstlendiği O Ses Türkiye adlı ses yarışmasında 2011-13 yılları arasında yayınlanan ilk iki sezonunda Hadise, Hülya Avşar ve Mustafa Sandal ile birlikte jüri üyesi olarak yer aldı. Yarışmanın ilk sezonunda, kendi takımında yer alan sekiz yarışmacı arasından finale kalan Oğuz Berkay Fidan, finalde de en çok oyu alarak birinci oldu. Böylece Boz, yarışmanın ilk sezonunun kazanan jüri üyesi oldu. 2011 yılı sonlarında Türkiye'de gerçekleşen Van depremi mağdurlarına yardım için Aralık 2011'de düzenlenen Van İçin Pop konserinde sahne aldı. 2012'de Greenpeace tarafından Kuzey Kutbu'nun korunması amacıyla düzenlenen kampanyaya destek verdi, kampanya için çekilen filmin Türkçe olarak seslendirilmesinde görev aldı. Bunların yanı sıra 2010'dan bu yana çeşitli firmaların reklam filmlerinde oynadı, 2012 yılında yer aldığı bir reklam dahilinde yapılan yarışma sonucunda seçilen kişiler "Soyadımsın" şarkısının klibinde rol aldı.

Özel hayatı
2013 yılı itibariyle Murat Boz'un Eliz Sakuçoğlu ile yedi yıldır devam eden bir ilişkisi vardır. Sakuçoğlu, aynı zamanda Boz'un menajeri ve moda danışmanıdır.

Diskografi
  • Maximum (2007)
  • Şans (2009)
  • Aşklarım Büyük Benden (2011)

Ödülleri ve adaylıkları
  • 2007
    • Altın Kelebek Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Solist
    • İstanbul FM Altın Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Sanatçı
    • Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı
  • 2009 İstanbul FM Altın Ödülleri En İyi Erkek Sanatçı Albümü
  • 2010
    • Balkan Müzik Ödülleri Balkanlar'ın En İyi Erkek Sanatçısı Adaylık
    • Balkanlar'ın En İyi Şarkısı (Türkiye'den) "Sallana Sallana" Adaylık
    • Pal FM Müzik Ödülleri En İyi Erkek Sanatçı
  • 2011
    • Kral Müzik Ödülleri En İyi Düet "İki Medeni İnsan" Adaylık
    • Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri En İyi Erkek Sanatçı Adaylık
  • 2012
    • Altın Kelebek Ödülleri En İyi Türk Pop Müziği Erkek Solisti
    • Elle Stil Ödülleri Yılın Erkek Müzik Starı
    • EN Ödülleri En İyi Pop Erkek Sanatçı
    • Gerçek Pop Ödülleri En İyi Erkek Sanatçı
    • En İyi Tekli "Geri Dönüş Olsa" Adaylık
    • Kral Müzik Ödülleri En İyi Erkek Sanatçı
    • OMÜ Medya Ödülleri En İyi Erkek Şarkıcı Adaylık
    • Siyaset Dergisi Ödülleri Yılın Albümü Aşklarım Büyük Benden Adaylık
    • Yılın Şarkısı "Aşklarım Büyük Benden" Adaylık
    • Yılın Türk Pop Müzik Erkek Sanatçısı Adaylık
    • World Consumer Academy Ödülleri En İyi Pop Erkek Sanatçı
    • Yılın En Has'ları Ödülleri En Has Albüm Aşklarım Büyük Benden
  • 2013
    • Türkiye Müzik Ödülleri En İyi Erkek Sanatçı Adaylık
    • Pal FM Müzik Ödülleri En İyi Erkek Sanatçı Adaylık
Olması Gereken Şeylerin Adını İyilik Yapmak KoymuşIar.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
26 Ocak 2015       Mesaj #8
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Gf0or7al

Murat Boz (d. 7 Mart 1980), Türk şarkıcı, şarkı sözü yazarı ve besteci.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde doğdu, ilköğrenimini burada tamamladıktan sonra İstanbul'a yerleşti. 1999 senesinde Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü'nü burslu olarak kazandı ve 2003 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü'nde eğitimine devam etti. Aynı yıllarda başta Tarkan olmak üzere, birçok sanatçıya albüm ve konserlerinde vokallik yaptı.

Sanatçı, 2006 yılında yayınladığı ilk single çalışması "Aşkı Bulamam Ben" ile çıkış yaptı. Ardından 2007 yılının başında ilk stüdyo albümü Maximum'u yayınladı. Aynı yıl Kral TV Video Müzik Ödülleri'nden, Altın Kelebek Ödülleri'nden ve İstanbul FM Altın Ödülleri'nden "En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı" dalında ödüller aldı. 2008 yılında ilk EP çalışması olan "Uçurum"'u yayınladı. Bir yıl sonra ikinci stüdyo albümü olan Şans'ı yayınladı. Albümdeki "Para Yok", "Özledim", "Her Şeyi Yak", "Sallana Sallana", "Gümbür Gümbür" ve "Buralardan Giderim" şarkılarını kliplendirdi, "İki Medeni İnsan" şarkısının klip versiyonunda Soner Sarıkabadayı ile düet yaptı. Mart 2010'da ikinci single çalışması olan "Hayat Sana Güzel"'i yayınladı.

12 Nisan 2011'de üçüncü stüdyo albümü Aşklarım Büyük Benden ile aynı adı taşıyan şarkısını klibi ile birlikte yayınladı. 9 Mayıs 2011'de ise albümünü piyasaya sürdü. Ardından albümdeki "Hayat Öpücüğü", "Geri Dönüş Olsa", "Kalamam Arkadaş", "Bulmaca" ve "Soyadımsın" şarkılarını da kliplendirdi. Bu şarkılardan "Geri Dönüş Olsa" ve "Kalamam Arkadaş" resmi listelerin zirvesine yükselmeyi başardı.Sanatçı, son olarak en çok sevilen şarkılarından oluşan ilk remix albümü olan "Dance Mix"i piyasaya sürdü.Albümün ilk klibi "Özledim" şarkısının remix versiyonuna çekilirken ikinci kliplenen şarkı "Geri Dönüş Olsa" adlı eseri oldu.

Piyano, keman ve ney çalabilen Murat Boz, müzikal kariyerinin yanı sıra çeşitli firmalarının reklam yüzüdür. 2011 yılından bu yana düzenlenen O Ses Türkiye programının dört jüri üyesinden biridir ve yarışmanın ilk sezonunun kazanan jüri üyesidir. Ödülleri arasında iki Altın Kelebek Ödülü ve iki Kral TV Video Müzik Ödülü bulunmaktadır.

Web Sitesi Tıklayınız

Benzer Konular

3 Ocak 2016 / TATLI CADİ Cevaplanmış
2 Şubat 2018 / murat bozummmmm Cevaplanmış
10 Ağustos 2015 / Misafir Ünlülerin Fotoğrafları