| | #1 (mesaj-linki) |
Esmeray (Esmeray Kimdir? - Esmeray Hakkında) Esmeray Esmeray Diriker (d. 1950 Emirgan, İstanbul - ö. 25 Mart 2002) Türk oyuncu ve vokalist 1960 yılında Emirgan Ortaokulu'nun son sınıfındayken İstanbul Şehir Tiyatrosu'na eğitimini yarıda bırakarak girdi ve Çocuk Bölümü'nde ilk kez sahneye çıktı. Beş yıl kadar Şehir Tiyatroları'nda çalıştı. Ondan sonra özel tiyatrolara geçti ve ilk olarak Dormen Tiyatrosu'nda Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu oyununda oynadı. Daha sonra sırasıyla Avni Dilligil, Özlem, Özlem Taşdelenler, Sezer Sezin Tiyatroları'nda oyunculuk yaptı. Tiyatrolara 1974 yılında Muammer Karaca ile oynadıkları Mart Bakanı ile veda etti. Sev Kardeşim ve Zilli Nazife adlı fimlerde rol almasıyla birlikte Unutama Beni filminde de misafir oyuncu olarak yer aldı. Neriman Altındağ Tüfekçi'nin yönettiği koroda müziğe adım attı. 1974'te Kim Bunlar?Kim Bunlar? adlı plağın A yüzünde seslendirdiği 100 Kerre 1000 Kerre adlı şarkıyla müzik dünyasına adım atmış olmasına rağmen plağın üstünde adı bile yazmıyordu. topluluğunun solistliğini yaparken, toplulukla birlikte çıkardıkları TRT'nin düzenlediği ve bir daha da tekrarı olmayan 1. Toplu İğne Beste Yarışması'nda eşi Şemi Diriker'in (bestelerinde Erol Tanır imzası geçerdi) bestesi olan Unutama Beni ile birincilikte adını duyurdu ama hiçbir zaman Unutama Beni'yi ekranda seslendiremedi ve bu plaktan sonra yaptığı 45'liklerle de TRT Denetimi'ne takıldı. Aynı yıl bir profesyonel olarak ilk defa Küçük Bebek Belediyesi Gazinosu'nda sahne aldı. 1975 yılında ilk longplay çalışması Yayınlanamazında TRT'yi halka şikayet etti. 1977'de yaptığı Gel Tezkere plağıyla ikinci büyük çıkışını yaptı ve sonraki yıllardaysa asker şarkıları söylemeye devam edip halkın büyük beğenisini kazandı. // Diskografi 1974
1975
1976
1977
1978
1979
1981
1983
2000
| |
|
| | #2 (mesaj-linki) |
Cvp: Esmeray Esmeray - Unutama Beni Boğazında düğümlenen hıçkırık olayım Unutma beni, unutama beni Gözünden damlayamayan göz yaşın olayım Unutma beni, unutama beni Gölgen gibi adım adım Her solukta benim adım Ben nasıl ki unutmadım Sen de unutma beni, unutama beni Bitmek bilmez kapkaranlık geceler boyunca Unutma beni, unutama beni Ayrılığın acısını kalbinde duyunca Unutma beni, unutama beni Sevişirken, öpüşürken Yapayalnız dolaşırken Unutmaya çalışırken Unutama beni, unutama beni | |
|
| | #3 (mesaj-linki) |
Cvp: Esmeray Esmeray >> Gel Tezkere Gel Gel tezkere, gel tezkere bitsin bu gurbet Evde baban anan yüzüne hasret Yolunu gözleyen yarin yüzüne hasret Bir yıl oldu davul zurna yolcu ettik seni Duvarın üstüne astık yırtık resmini Hiç gam yemem yaş dolsa da görür gözlerim Vatan borcu namus borcu derim beklerim Gel tezkere gel tezkere bitsin bu hasret Evde anan baban yüzüne hasret Mektup geldi selamın var yaşlı babana Bacı kardaş muhtar emmi garip anana Koca öküz, sarı dana nasibin almış Mektubunda söz etmemiş bir yarin kalmış Gel tezkere gel tezkere bitsin bu hasret Yolunu bekleyen yarin yüzüne hasret Çeşmelerde odalarda adın okunur Okundukça yüreğime hancer sokulur Seni anmak günah değil, kırk kat ellere Söyleyemem ben derdimi kendime bile Gel tezkere gel tezkere bitsin bu hasret Evde baban anan bacın yüzüne hasret | |
|
| | #4 (mesaj-linki) |
Cvp: Esmeray Esmeray - Dert Olur Düşündürdü yine beni gözlerin Her bakışın içimde ateş olur Beni senden alır senin sözlerin Biri biter ötekisi dert olur Geçmişte kaldı artık mutlu günler Deli gönlüm sana hala vurgundur Yeter artık yeter gönül feryat et Bir bakarsın düşlerin gerçek olur Biliyorum bu iş böyle çözülmez Düşünüp susmak içine dert olur Yeter artık yeter gönül feryat et Bir bakarsın düşlerin gerçek olur | |
|
![]() |
| En popüler 10 etiket
Bu Sayfanın Etiketleri
|
| abdulaziz esmeray, esmeray, esmeray biyografi, esmeray biyografisi, esmeray hakkinda, esmeray kimdir, esmeray resimleri, esmeray tüm besteleri, unutma beni unutama, özlem ay kimdir, |
Esmeray (Esmeray Kimdir? - Esmeray Hakkında) Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Galois (Galois Kimdir? - Galois Hakkında) | NoRanynn | Bilim ww | 1 | 25-11-2007 16:28 |
| Prof. Dr. Abdülaziz Rantisi (Abdülaziz Rantisi Kimdir? - Abdülaziz Rantisi Hakkında) | KENCISii | Siyaset ww | 0 | 16-11-2007 10:30 |
| Malcolm X (Malcolm X Kimdir? - Malcolm X Hakkında) | ThinkerBeLL | Siyaset ww | 4 | 13-10-2007 11:58 |
| Yrd. Doç. Dr. İzzet Sak Hakkında Kimdir? (İzzet Sak Kimdir? - İzzet Sak Hakkında) | Kral_Aslan | Bilim tr | 0 | 11-04-2007 20:54 |
| Florence Nightingale (Florence Nightingale Kimdir? - Florence Nightingale Hakkında) | virtuecat | Bilim ww | 0 | 10-10-2006 01:26 |
| |||||
| vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc. Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler. Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız. If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately. | |||||