Üye Ol
Geri Dön   MsXLabs > :: Akademik Forumlar :: > Biyografiler > Türkiye'den > Müzik tr
Cevap Yeni Konu Aç

Konu Araçları
Eski 15-11-2006   #1 (mesaj-linki)
Abdullah Yüce (Abdullah Yüce Kimdir? - Abdullah Yüce Hakkında) Abdullah Yüce (Abdullah Yüce Kimdir? - Abdullah Yüce Hakkında)

Abdullah YÜCE (1920-1995)

04.Aralık.1920 yılında İstanbul Eyüp Sultan'da doğdu. Annesi Sultan Hanım, babası Hafız İsa Efendi'dir. Çocukluğu meşakkat ve fakirlik içinde Eyüp Sultan'da geçti. Reşadiye 36. ve 37. ilkokullarında okudu. Tahsilini ortaokuldan terk etmek mecburiyetinde kaldı. 18 yaşında sanat hayatına başladı. 1942 yılında askere gitti 4 yıl askerlik yaptı. İlk mûsıkî çalışmalarını Ali Rıza Bey'le yaptı. Bu yıllarda ilk şarkısı olan "Bu Ne Sevgi Ah, Bu Ne Istırab"ı besteledi. 1946 yılında Fındıklı Salı Pazarı'nda sahne hayatına atıldı. Daha sonra 1949 yılında ilk plak çalışmasını yaptı. 50'ye yakın taş plak doldurdu. Sanat hayatı boyunca, Sadettin KAYNAK, Selahattin PINAR, Kemanî Hacı Maksut, Kadri ŞENÇALAR, İsmail ŞENÇALAR hocası udî Edip ERTEN ve Ali Rıza Bey
gibi üstatlardan feyiz aldı. 3 arkadaş, "Kara Sevda" ve "Hicran Yarası" gibi çeşitli sinema film çalışmaları yaptı. Evli ve 2 çocuk babası olan Abdullah YÜCE 1995 yılının Aralık ayında vefat etti.

Ah Annem Annem Söz

Seslendiren: Abdullah Yüce

Ah annem annem gurbette sevdiğim bir gonca idi daha
Koklamadan soldu dediler ben aşkımı ona söylememiştim
Duyunca gözleri doldu dediler vefasız sanırdım o nazlı yari
Onun için terk eyledim diyarı duydum göç eylemiş gönlümün
Yari sanada selamı kaldı dediler artık feryadımı dinlesin
Könler uyusunlar dinler sahralar gözler o pembe yanaklar o
Tatlı diller çürüyüp aşkını anam buldu dediler çürüyüp
Aşkını buldu dediler
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Cevap Yeni Konu Aç
En popüler 15 etiket
Bu Sayfanın Etiketleri
abdulah yuce, abdulah yüce kimdir, abdullah yuce hayati, abdullah yüce, abdullah yüce biyografisi, abdullah yüce bu ne sevgi ah, abdullah yüce hayati, abdullah yüce hayatı, abdullah yüce kim, abdullah yüce kimdir, abdullah yüce kimdir,, apdullah yüce, aptullah yüce, bu ne sevgi ah abdullah yüce, ne sevgi ne ıstırab,
Konu Araçları

Abdullah Yüce (Abdullah Yüce Kimdir? - Abdullah Yüce Hakkında) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Manga (Manga Kimdir? - Manga Hakkında) ThinkerBeLL Türkçe Rock 14 4 Gün Önce 11:08
Allah'ın (CC) İsimleri - Esmâu'l-Husnâ ThinkerBeLL Müslümanlık/İslamiyet 49 4 Hafta Önce 14:28
İslam Tarihi - İslama Koşanlar thedoctor_611 Müslümanlık/İslamiyet 0 07-06-2007 16:36
Yalçın Küçük (Yalçın Küçük Kimdir? - Yalçın Küçük Hakkında) MaTTo Edebiyat tr 1 13-05-2007 03:10
Abdullah Cevdet Karlıdağ (Abdullah Cevdet Karlıdağ Hakkında) GusinapsE Edebiyat tr 0 06-05-2006 00:58
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 07:56Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 0.11515689 saniyede (61.55% PHP - 38.45% MySQL) 8 sorgu ile oluşturuldu
Top Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun ~ MaviKaranlik.com Have Fun @ MsXLabs! Designed by LC aka NeutralizeR