Arama

Alişan

Güncelleme: 11 Haziran 2011 Gösterim: 64.810 Cevap: 7
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
15 Kasım 2006       Mesaj #1
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
ALİŞAN
Bingöllü bir ailenin çocuğu olarak 19 Haziran 1976'da İstanbul Kasımpaşa'da dünyaya geldi. Müzik piyasasına atılana kadar adı Serkan'dı. Müzik yeteneği, küçük yaşlarda ailesi tarafından anlaşıldı. Henüz iki yaşındayken, İbrahim Tatlıses'in "Sabuha", İzzet Altınmeşe'nin "Maden Dağı" adlı türkülerini ezbere okurdu. Okul yıllarında öğretmenleri ders arasında Serkan'a türkü söyletirlerdi. Bu, liseyi bitirene dek sürdü.
Sponsorlu Bağlantılar

Serkan'ın en büyük amacı pilot olmaktı ancak ÖSS'den yeterli puanı kazanamayınca bu hayali suya düştü. Lise 1. sınıftayken, babasının maddi desteğiyle ilk kasetini yaptı. Ancak bunu, gerçek bir kaset çalışması olarak kabul etmiyor. Dedesi ve dayısının yakın dostu olan, Prestij Müzik'in ortağı Hilmi Topaloğlu tarafından keşfedilen Serkan, daha sonra firmanın diğer ortakları Mahsun Kırmızıgül ve Burhan Aydemir' in de desteğiyle ilk albümü "Sana Birşey Olmasın" ı 1997'de piyasaya çıkardı. Albümün çıkış parçası "Kralı Gelse" adlı parçayla müzik dünyasında büyük yankı uyandırdı, şarkısı dilden dile dolaştı. Alişan'ın müzikteki hedefi, her genç yenetek gibi, en iyilere imzasını atıp kalıcı olabilmek...



Biyografi Konusu: Alişan nereli hayatı kimdir.
BlueEngel - avatarı
BlueEngel
Ziyaretçi
12 Ekim 2008       Mesaj #2
BlueEngel - avatarı
Ziyaretçi
alisan

Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen careless_WhispeR; 23 Haziran 2009 18:35 Sebep: Sayfa Düzeni ...
T_walkeR - avatarı
T_walkeR
Ziyaretçi
20 Nisan 2009       Mesaj #3
T_walkeR - avatarı
Ziyaretçi
ALISAN
Alişanalisan3lh9
fairy_tale - avatarı
fairy_tale
Ziyaretçi
8 Haziran 2009       Mesaj #4
fairy_tale - avatarı
Ziyaretçi
alisan 1
Son düzenleyen KisukE UraharA; 8 Haziran 2009 18:41 Sebep: Sayfa Düzeni
LaSalle - avatarı
LaSalle
Ziyaretçi
10 Haziran 2009       Mesaj #5
LaSalle - avatarı
Ziyaretçi
alisan 4
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
27 Ocak 2010       Mesaj #6
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Alişan

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Biyografi

Kiği, Bingöl'lü bir ailenin çocuğu olarak 19 Haziran 1976'da İstanbul Kasımpaşa´da dünyaya geldi. Müzik piyasasına atılana kadar adı Serkandı. Müzik yeteneği, küçük yaşlarda ailesi tarafından anlaşıldı. Henüz iki yaşındayken, İbrahim Tatlıses'in "Sabuha", İzzet Altınmeşe'nin "Maden Dağı" adlı türkülerini ezbere okurdu. Okul yıllarında öğretmenleri ders arasında Alişan'a türkü söyletirlerdi. Bu, liseyi bitirene dek sürdü.
Alişan'ın en büyük amacı pilot olmaktı ancak ÖSS'den yeterli puanı kazanamayınca bu hayali suya düştü. Lise 1. sınıftayken, babasının maddi desteğiyle ilk kasetini yaptı. Ancak bunu, gerçek bir kaset çalışması olarak kabul etmiyor. İlk albümü 'Aşık Oldum'u 1996 Nisan'ında Kral Müzik etiketiyle piyasaya çıkardı. Dedesi ve dayısının yakın dostu olan, Prestij Müzik'in ortağı Hilmi Topaloğlu tarafından keşfedilen Alişan, daha sonra firmanın diğer ortakları Mahsun Kırmızıgül ve Burhan Aydemir'in de desteğiyle ikinci albümü 'Sana Birşey Olmasın'ı 1997 Ekim'inde piyasaya çıkardı. Albümün çıkış parçası "Kralı Gelse" adlı parçayla müzik dünyasında büyük yankı uyandırdı. Üçüncü albümü 'Var Ya'yı 1999 Şubat'ında Prestij Müzik etiketiyle piyasaya çıkardı.
2000 Mayıs'ında 'Kara Çadır', 2001 Mayıs'ında 'Alişan', 2002 Kasım'ında 'Söz Mü?', 2003 Haziran'ında 'Keje', 2004 Mart'ında 'Kalbim Ellerinde', 2005 Mart'ında 'Olay Bitmiştir', 2007 Mart'ında 'Ve Kimselere Güvenmiyorum' ve 2008 Haziran'ında 'Sevgilerimle' adlı albümü piyasaya çıkardı.

Albümleri

  • Aşık Oldum, (1996)
  • Sana Birşey Olmasın, (1997)
  • Var Ya, (1999)
  • Kara Çadır, (2000)
  • Alişan, (2001)
  • Söz Mü?, (2002)
  • Keje, (2003)
  • Kalbim Ellerinde, (2004)
  • Olay Bitmiştir, (2005)
  • Ve Kimselere Güvenmiyorum, (2007)
  • Sevgilerimle, (2008)
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
3 Temmuz 2010       Mesaj #7
kyle - avatarı
VIP katekolamin
alisan 5
My one regret in life is that I am not someone else.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
11 Haziran 2011       Mesaj #8
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
untitled136

Alişan, askerlik dönüşü hiç vakit kaybetmeden stüdyoya girdi ve askerlik döneminde ortaya çıkan şarkılarıyla 3 yıl aradan sonra sevenlerine güzel bir sürpriz yaptı.


Askerlik döneminde, Ceyhun Çelikten ile tanışan ve çok iyi arkadaş olan Alişan, bu güzel arkadaşlığın bundan sonraki projelere de taşınacağını söyledi.

Ceyhun Çelikten’in askerde yaptığı şarkılar, Alişan’ın sesi ile hayat buldu.

Alişan’ın albümünün ismi ‘’10’’ çünkü Alişan 10 numara bir albüm yaptığını düşünüyor, kariyerindeki en iyi ve 10. albümünü gururla siz müzik severlere sunuyor..

Alişan’ın albümünde 8 şarkı var. Albümün çıkış şarkısı olan ve yakında klibini’de izleyeceğiniz “Benim Aşkım” adlı şarkının sözleri Hakkı Yalçın’a, bestesi ise Ceyhun Çelikten’e ait. Albümdeki her şarkıya güvenen Alişan, 10. albümün de birbirinden değerli isimler ile çalıştı.

Hakkı Yalçın ve Ceyhun Çelikten dışında, yine asker arkadaşı olan Nezih Üçler’den de “Teskere” isimli eğlenceli ve anlamlı şarkıyı aldı. Sinan Akçıl ve Gökhan Tepe gibi isimlerden‘ de şarkı alan Alişan, albümünde aranjör olarak Taşkın Sabah, Ceyhun Çelikten ve Erhan Bayrak ile çalıştı. Gökhan Tepe’nin şarkısının aranjesini ise Barış Özşener yaptı. Ayrıca Alişan yeni albümünde Azeri arkadaşı Anar’a ait olan “Tez Geceler” adlı parçayı’da yorumladı.

Yenilenmiş bir şekilde karşımıza çıkan Alişan’ın albüm fotoğraflarını Serkan Şedele çekti. Alişan’ın 10. albümünü dinlerken hem eğlenecek hem de duygusal anlar yaşayacaksınız. ’’10’’ adlı yeni Alişan albümü, Haziran ayında Kaya Müzik etiketi ile müzik marketlerdeki yerini alacak, bu albüm çok konuşulacak!..


Albümdeki Eserler
1. Benim Aşkım
2. Ne Diyebilirim
3. Ahlara Vahlara
4. Figüran
5. Benim İçin Ağla
6. Çalıntı Şarkı
7. Tezkere
8. Tez Geceler

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.