Arama

Burak Kut

Güncelleme: 28 Kasım 2015 Gösterim: 34.181 Cevap: 5
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
15 Kasım 2006       Mesaj #1
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
BURAK KUT
27.08.1973 tarihinde İstanbul'da doğdu.
Sponsorlu Bağlantılar
Müziğe Çapa Ortaokulu'na gittiği yıllarda okul orkestrasıyla birlikte yaptığı çalışmalarla başladı. Daha sonra Şehremini Lisesine devam eden sanatçı, müzik derslerinin olmaması sebebiyle, ikinci senesinde olmasına rağmen oradan aynlarak İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ne başvurdu ve sınavlardan birincilikle geçerek okula girmeye hak kazandı. Sanatçı burada flüt ve piyano eğitimi aldı. Okul korosunun solistliğini üstlendiği lise yıllannda gerek kendi okulu adına, gerekse Kabataş Erkek Lisesi adına katıldığı yarışmalarda 3 yıl üstüste 1. oldu. Bu dönemde İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin en iyi bar ve gece kulüplerinde çeşitli pop orkestralarında perküsyon, flüt çalarak ve şarkı söyleyerek profesyonel yaşama adım attı ve sahne tecrübesi elde etti.
Mezuniyeti sonrasında Peker Müzik'le anlaşarak ilk albümünü, "Benimle Oynama / Çılgınım" adıyla çıkardı. Hem müziği, hem de kişiliğiyle bir anda dikkatleri çeken ve Türkiye'nin Bebetosu lakabı yakıştırılan sanatçı, milyon barajına yakın bir tiraj elde eden bu albümün çıkışını takip eden iki sene içerisinde 300'e yakın konser verdi. Pek çok başarıyı beraberinde getiren bu albümle birlikte, o yıllarda Türkiye'de verilen hemen hemen bütün müzik ödüllerinin sahibi oldu. Ayrıca Avrupa MTV Local Hero ödülünü de kazandı.

İkinci albümü "Nereden Geldim, Nerelere Gideceğim" ile kendini daha geliştirdi ve söz ve beste yazmaya ağırlık verdi. "Yaşandı Bitti" isimli parçasına New York' da çekilen klip büyük ses getirdi.

Bu arada albüm çalışmalarının dışında da müzik etkinliklerini sürdüren sanatçı; Sarah Brightman'la düet yaptı. Ayrıca "Notre Dame'ın Kamburu" isimli fılmde hem soundtrack'i seslendirdi, hem de dublajını gerçekleştirdi. Aynı projeyi Yunanistan'da yapan ünlü Yunanlı şarkıcı Sakis Rouvas ile düet yaptı ve Kıbrıs -Yeşil Hatta birlikte verdikleri konser ile Abdi İpekçi Barış Ödülzi'ne layık görüldü.

Bu yoğun etkinliklerden sonra tüm söz ve besteleri kendisine ait olan 3. albümü "Küçük Prens" i kendi şirketinden çıkaran Burak Kut, bundan sonrakï müzik yaşamına yeni anlaşma imzaladığı Unıversal Müzik'de devam etme kararı aldı. Universal bünyesinden çıkaracağı 4. albümünün de tüm söz ve besteleri kendisine ait olacak.

Bugüne kadar 30'a yakın söz ve bestesi bulunan Burak Kut'un söz ve / veya bestesi kendisine ait eserlerinden bazıları:
-Yaşandı bitti -Nereden geldim -Çılgınım . -Sevgl Hırsızı

Biyografi Konusu: Burak Kut nereli hayatı kimdir.
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
19 Aralık 2007       Mesaj #2
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!

Sponsorlu Bağlantılar
Burak Kurt geri döndü
Yedi yıl ara verdiği müzik dünyasına 'Komple' adlı albümüyle dönüş yapan Burak Kut:"Eskiden boyum 1.78'di, şimdi 1.81 oldu" dedi.

90'lı yıllarda 'Bebeto' namıyla anılan şarkıcı Burak Kut, 'Benim için gündemde olmak önemli değil. Hiçbir zaman şöhreti hayatının üst sırasına koyan biri olmadım' dedi. 7 yıl uzak kaldığı müzik dünyasına geçtiğimiz aylarda çıkardığı 'Komple' isimli albümüyle geri dönen Burak Kut, müzik adına hiçbir şey yapmadığı dönemlerde stresini 'Kuantum Terapisi' ile attığını söyledi.

İRADEMİ KULLANDIM
Elele dergisine verdiği röportajda; ruhsal olarak kendisini büyütmekle ilgilendiğini anlatan Burak Kut, yaşadığı fiziksel değişimle ilgili şunları söyledi: 'Eskiden sürekli kilo alıp, verirdim. Askerden döndüğümde yaşadığım şişkinlikten ise irademi kullanarak, Dr. Ender Saraç ile kurtuldum. Pilates yaparak da duruş bozukluklarımı giderdim. Vücudumu rahatlatıp,açtım. Düzenli pilates sayesinde boyum 3 santim uzadı; 1.78'dim, 1.81 oldum.'

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Kral_Aslan; 13 Eylül 2008 13:30
Gerçekçi ol imkansızı iste...
arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
6 Ağustos 2008       Mesaj #3
arwen - avatarı
Ziyaretçi
750 mod ask kapiyi kirinca02
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
7 Ağustos 2008       Mesaj #4
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
burak kut

Burak Kut sessizliğini bozdu-RÖPORTAJ

Burak Kut, ölümünden birkaç gün önce sohbet ettiği Kemal Sunal'ın şöhrete dair söylediklerini o günden beri aklından çıkarmıyor."Kendini, bu sistemin içindeyim diye kıyma makinesine girmiş gibi parça parça edip köfte yaptırma' demişti. Bu anlamda hep kendimi korumaya çalıştım."

O, 90’lı yılların Bebeto’suydu. Fakat ne olduysa ilk albümünden sonra, o günlerin ışığını yakalayamadı. Ama bu kez iddialı! Yedi yıl aradan sonra "Komple" adlı albümünü çıkaran Burak Kut, Elele dergisine konuştu. Küllerinden doğmaya hazırlanan yakışıklı popçu, "Ben kadınlar tarafından büyütülen bir adamım. Birbirimize çok katkımız olmuştur, ben onları büyütmüşümdür, onlar da beni" diyor.
90’lı yılların popüler kültürü dendiğinde pop müzikte ilk sırayı alan isimdiniz. 2000 yılıyla birlikte duraklama dönemine girdiniz. Neler oldu?
- Askerden döndükten sonraki döneme denk gelir o yıllar. Erzincan’da yaptım askerliğimi. Müzik yaptığım insanları daha iyi tanıdım orada. Sadece İstanbul Etiler’deki barlarda yapamadığımı fark ettim. Tunceli, Bingöl’de yaylalara, dağlara gittim. Bundan çok daha fazla kilolu olduğum için önce tereddüt ediyorlardı, "Bu adam o mu?" diye. Ama anladım ki benden bihaber değiller. İnsanların beni sevdiklerini gördüm. Bu, beni yeni bir şey yapmaya teşvik etti, yoksa geçmişteki halimi düşünüyorum da çok zorlamazdım doğrusu.

Bırakmayı mı düşünürdünüz?
- Zorlamazdım. Gerek bulmuyorsun. Çünkü müzik piyasasının eskisi gibi işlemediğini görüyorsun, kimseye bir şey ispat etmek zorunda olmadığını düşünüyorsun, sadece müzisyen olarak algılanmak istiyorsun. Çünkü şöhretle ilgili kısımda başka bir şey yüklüyorlar üzerinize. Bunlar beni fazlaca durdurmuştur. Tabii dura dura zaman da geçiyor yani!

O dönem niye o kadar kilo aldınız?
- Ben onu strese bağlıyorum. Dengesiz beslenmeye bir de. Ben streste kilo alan cinstenim.
Peki nasıl bu kadar kilo verdiniz?
- Bir dönem devamlı kilo alıp verdim. Ama pilates çalışarak, özel bir diyet programı uygulayarak zayıfladım. Burak Kut diyeti diye bir şey yok, ama Burak Kut iradesi diye bir şey olabilir!
Kendinizi eleştiriyor musunuz?
- Başak burcuyum. Yükselenim Aslan. Yeri geldiği zaman kendimi acımasızca eleştiririm. İnsanın gelişimine katkısı da böyle olur zaten.
Kendinizde ne gibi hatalar buluyorsunuz? Yani kariyerinizle ilgili ne gibi hatalar yaptınız?
- Bununla yüzleşmek lazım. Size birebir hata diyeceğim bir şey olamaz, bunu telaffuz etmek zordur. Ama özeleştiri yapmanın da bir manası yok. Çünkü geçmiş zamanı geri getiremezsiniz. Kendi adıma aldığım dersler var diyeyim.
Şu an stresiniz yok herhalde, çok zayıflamışsınız...
- Yok gerçekten de. Kontrol elimde. İç huzurunu her zaman ararım, o konuda gayet rahatım. O tür şeyleri çözüyorum, kendi içimde hallediyorum.
Erkeklerin, özellikle de Başak burçlarının işe düşkünlüğü çoktur. Yedi yıl gibi bir sürede ne yaptınız?
- Vatandaş olarak hayatımı yaşadım, ne yapayım! Müzikten hiç kopmadım. Ama iş anlamında hiçbir şey yapmadım. Benim tek tercihim müziktir. Derler ya, bu işe girdin yatırım yap. Ben o mantıkta değilim. Kendime yatırım yaptığımı düşünüyorum. İlerleyen günlerde de müzikal olarak o yatırımın karşılığını alacağımı düşünüyorum

Her zaman yanınızda kim vardı?
- Öncelikle annem ve ablam. Kuş gibi beni beklerler. Çok renkli bir işte bir yere geliyorsun. Şükürler olsun, çok enteresan deneyimler yaşama şansım oldu. Herkese nasip olmayacak şeyler yaşadığımın farkındayım. Böylelikle çok insan tanıdım, ama yanımda olanlar çocukluk ve 10-15 yıllık eski arkadaşlarımdır.
Peki ya kadınlar?
- Ben kadınlar tarafından büyütülen bir adamım! Hayatıma giren insanlarla ilgili pişmanlığım yoktur. Ayrıca birbirine katkısı olan ilişkiler daha sağlıklıdır. İşimin parçası bir şeyler yaratmak olduğu için hareket gerekiyor! Birbirimize çok katkımız olmuştur, ben de onları büyütmüşümdür onlar da beni. Ama kimse üstüne alınmasın, bir kişiyi kastetmiyorum.
Not: Röportajın devamı Elele dergisinin mart sayısında.
Şöhret uğruna kendimi kıyma makinesine atmam
Ünlü olmak ateşten gömlek giymek gibi... Dışı sizi, içi beni yakar yani! Ünü hayatımın üst sırasına koyan biri değilim. Sevilmek iyi bir şey, ama ünlü olmak bir meslek ya da vasıf değil; bir sosyal sorumluluk. Kemal Sunal’la rahmetli olmadan 1-2 gün önce bir kahvede karşılaştım. Küçük bir sohbetimiz oldu ünlü olmakla ilgili. "Kendini, bu sistemin içindeyim diye kıyma makinesine girmiş gibi parça parça edip köfte yaptırma" demişti. Bu anlamda kendimi korumaya çalıştım.

burak kut poster
Son düzenleyen Jumong; 28 Kasım 2015 00:14
ayseöncu - avatarı
ayseöncu
Ziyaretçi
7 Nisan 2014       Mesaj #5
ayseöncu - avatarı
Ziyaretçi
Burak Kut’un “Sevginin Her Hali” albümünden merakla beklediğimiz Hani şarkısının video klibi ilk kez net d tv de 8 Nisan saat 14:00’da.Heyacanla bekliyoruz Msn Happy Burak Kut hayranı olarak diğer hayranlarına duyurulur Msn Happy
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
28 Kasım 2015       Mesaj #6
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Bebeto.jpg
Gösterim: 3123
Boyut:  43.5 KB

Biyografi
27 Ağustos 1973 doğumlu Türk pop şarkıcısı, söz yazarı ve besteci.

Gerçek Adı: Burak Kut
Doğum Yeri: İstanbul
Doğum Tarihi: 27 Ağustos 1973

Hakkında:
- Profesyonel müzik kariyeri 1994 yılında yayımladığı "Benimle Oynama - Çılgınım" isimli albümle başladı.
- "Yaşandı Bitti" şarkısına New York'ta çektiği kliple büyük ses getirdi.
- İzmir, Bursa, CRR, AKM ve Lütfi Kırdar'da senfoni orkestralarıyla birçok konser verdi.
- "Notre Dame'ın Kamburu" filminin seslendirmesini yaptı ve aynı projeyi Yunanistan'da gerçekleştiren Sakis Rouvas ile verdikleri konserle Abdi İpekçi Barış Ödülü'ne layık görüldü.
- Söz ve bestelerin kendisine ait olduğu "Küçük Prens" ve "Burak Kut" albümlerini çıkardı.
- 2007 yılında "Komple" ve 2009'da "İlaç" albümleri piyasaya sürüldü.
- "Sevginin Her Hali" adlı maxi single çalışması 2013 yılında satışa sunuldu.

İlk Albüm: Benimle Oynama - Çılgınım
İlk Single: Derdim Var

karnaval.com

🌘 🚀

Benzer Konular

28 Mayıs 2017 / küçük kurbağa Cevaplanmış
30 Mart 2017 / Misafir Cevaplanmış
1 Mayıs 2014 / Jumong Asker tr
29 Nisan 2017 / Jumong Osmanlı İmparatorluğu