Arama

Nezih Seçkin

Güncelleme: 24 Kasım 2006 Gösterim: 5.102 Cevap: 0
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
24 Kasım 2006       Mesaj #1
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
NEZİH SEÇKİN
(1956 – )

Sponsorlu Bağlantılar
nezih seckin
Aynı zamanda piyanist olan Seçkin, 1973 yılında Ankara Devlet Konservatuarı piyano bölümünü Mithat Fenmen’in öğrencisi olarak bitirmiş ve Avusturya hükümetinin bursuyla Viyana Müzik Akademisi’nde piyano ve orkestra şefliği öğrenimi yapmıştır. Viyana Akademisi’nden Karl Österreicher ve Sergiu Celibidace’nin öğrencisi olarak 1978’de piyano ve orkestra şefliği bölümlerinden diploma alan sanatçı, kariyerini Almanya’da sürdürmüş, Koblenz’de Rheinland Filarmoni, Hildesheim Opera Orkestrası’nın ve Dortmund Filarmoni’nin yönetmenliğini yapmıştır. 1990 yılına kadar süren bu dönemde Nezih Seçkin, konuk şef olarak ayrıca şu orkestralarla konserler vermiştir: Magdeburg Stadt Orkestrası, Budapeşte Radyo-TV Orkestrası, Budapeşte Senfoni, Limburg Staedische Orkestrası, Staedische Lodz Orkestrası, 1990’da Dortmund Instrument Verein Senfon’ye atanan sanatçı, kısa bir süre sonra yurda dönerek Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin genel müzik direktörü olmuştur. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın kuruluşunda katkıları bulunan Seçkin, 1995’te İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın yönetmenliğine getirilmiştir.
Sanatçımızın başarıları arasında Hildesheim Operası’nca sahnelenen Arthur Sullivan’ın “PENZANCE KORSANLARI” adlı operetin Almanya’da ilk temsili yapılmıştır (1984). Haendel’in ünlü “MESİH ORATORYO”sunun Türkiye prömiyerini ise 1994 yılında gerçekleştirmiştir.
Nezih Seçkin’in yönettiği çeşitli orkestralarda solist olarak yer alan ünlüler arasında J. Greindi (Almanya), A. Baltsa (Yunanistan), E. Gruberova (Çek Cumhuriyeti), Veselina Kasarova (Bulgaristan), L. Mitchelli (ABD), B. Kilduff (ABD), S. Estes (ABD), M. Mödl (Avusturya), R. Katja (İtalya), Jose van Dam (Hollanda) vardır

Biyografi Konusu: Nezih Seçkin nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

1 Ocak 2016 / SiyahLALE X-Sözlük
5 Kasım 2009 / Daisy-BT Sanat tr
28 Kasım 2012 / ArCHanqeL Müzik tr
23 Mart 2009 / HipHopRocK Müzik tr
15 Temmuz 2015 / Jumong Müzik tr