Arama

Anadolu Ateşi / Fire Of Anatolia

Güncelleme: 13 Ocak 2009 Gösterim: 37.314 Cevap: 6
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
5 Ocak 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
ANADOLU ATEŞİ
anatolianfire

Sponsorlu Bağlantılar

Mustafa ERDOĞAN-Genel Sanat Yönetmeni

Anadolu Ateşi / Fire Of Anatolia


1965 yılında Hakkari’de doğan Erdoğan, Hacettepe Üniversitesi’nde felsefe, Gazi Üniversitesi’nde kamu yönetimi eğitimi almıştır..
Mustafa Erdoğan Üniversite yıllarında ve öncesinde halk danslarıyla yakından ilgilenmiş ve çalıştığı topluluklarla birlikte yurtiçi-yurtdışında gerçekleştirilen festival ve yarışmalarda birçok ödül almıştır.

Çalışmaları:

1985 Gazi Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu'nu kurarak, Edirne, Kırklareli, Artvin, Van, Bitlis, Hakkari, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Muğla, Aydın yöre dansları üzerine gruplar hazırlamış ve yarışmalara katılmıştır.

1997 yılında Bilkent Üniversitesi’ndeki halk oyunları üzerine yaptığı çalışmalar "Sultans of the Dance"’in ilk adımları olmuştur.

1997-2000 Anadolu halk dansları adımları üzerine, derleme ve koreografik çalışmalar yapmış ve konuyla ilgili araştırmaları çeşitli yayın organlarında yer almıştır.

Aynı dönem koreograf olarak İstanbul-Gül Düşündürü Tiyatrosu ve Beşiktaş Kültür Merkezi'nde görev almıştır.
Halk oyunlarına olan ilgisi giderek artınca, özel kuruluşların ancak kurumsallaşma ile yaşayabileceğine inanan Mustafa Erdoğan bunları bir merkezden yönlendirmek ve en iyi eğitimi verebilmek için 1999 yılında Türkiye'nin ilk özel ve büyük dans topluluğu olan SULTAN’S OF THE DANCE’ı kurmuştur.
Gazetecilik çalışmaları
Çağdaş Gazeteciler Derneği-Genel Sekreter Yardımcısı, Demokrasi Gazetesi-Ankara Temsilcisi, Söz Dergisi-Ankara Temsilcisi, Turkish Daily News Gazetesi-Siyasi parti muhabirliği, serbest gezi yazarlığı.


Taner DEMİRALP-Müzik

1968 yılında İstanbul’da doğan Demiralp, 1992 yılında M.Ü. Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü’nü bitirmiştir.1994 yılında yüksek lisansını tamamlayan Demiralp, birçok yarışmaya katılarak ödüller almıştır. Söz yazarı, besteci ve aranjör olarak çalışmalarını halen sürdürmektedir.


Alper AKSOY-Yardımcı Koreograf
1967 yılında Aydın’da doğan Aksoy, 1990’da İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirmiştir. Çocukluğundan itibaren halk danslarının içinde olmuştur. Dansçı ve dans öğretici olarak çeşitli gruplarla yurtiçi ve yurtdışında birçok festival ve yarışmaya katılan Aksoy, önemli dereceler almış ve resmi yarışmalarda çok sayıda Türkiye birinciliği kazanmıştır. 30’u aşkın ülkede Türkiye’yi başarı ile temsil etmiştir. Çocuk gruplarından üniversite ve derneklere kadar değişik kesimlerle yaptığı çalışmalarda, farklı koreografi tarzı ile dikkat çekmiştir.


Oktay KERESTECİ-Yardımcı Koreograf
1959 yılında İstanbul’da doğan Keresteci, 1979 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olmuştur. Aynı yıl İstanbul Devlet Opera ve Balesi kadrosuna girmiştir. O zamandan bugüne kadar İstanbul Devlet Balesi'ndeki bale eserlerinin başrollerini üstlenmiştir. Turkuaz modern dans topluluğunda çalıştırıcılık yapmış, sonrasında topluluğun sanat yönetmeni yardımcısı olmuştur. Bir dönem İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde "bale başöğretmenliği" görevinde bulunan Keresteci, 1979’dan itibaren yurtiçi ve yurtdışı turnelerine katılmaktadır. Don Kişot Balesi'ndeki "Basil" rolündeki performansı ile Rusya'ya davet edilmiştir. Amerika’daki Kanuni Sultan Süleyman Sergisi çerçevesinde sahnelenen Hürrem Sultan Balesi'ndeki "Kanuni" rolüyle büyük başarılar kazanan Keresteci, halen Yıldız Teknik Üniversitesi Modern Dans Bölümü’nde klasik bale hocalığı yapmaktadır.

BUGÜNE KADAR YAPTIKLARI GÖSTERİLER

2001


MAYIS-HAZİRAN TEMMUZ MYDONOSE SHOWLAND Sultan’s of the Dance adıyla kurulan grup, yoğun hazırlık çalışmalarının ardından gösterilerine başlamıştır. 3 aylık dönemde toplam 100 gösteri yapan grup, 500 bin izleyiciye ulaşmıştır.
18-26 AĞUSTOS EFES ANTİK TİYATROSU Kültürel zenginliğimizin temsilcisi tarihi mekanlardan Efes’te yapılan ilk gösteriye büyük ilgi olmuş, yerli ve yabancı binlerce seyirci izlemiştir. 8 temsilin yapıldığı mekanda toplam 88 bin izleyiciye ulaşılmıştır.
AĞUSTOS-EYLÜL ASPENDOS ANTİK TİYATROSU Türkiye'nin en önemli tarihi mekanlarından Aspendos’ta yapılan gösteri 6 temsil yapılmış ve 40 bin seyirci tarafından izlenilmiştir.
EYLÜL ANKARA -( ODTÜ) Ankara ODTÜ’te 140 kişilik dev kadrosuyla 7 temsil yapılan gösterileri toplamda 49 bin kişi izlemiştir.
EYLÜL-EKİM-KASIM-ARALIK MYDONOSE SHOWLAND Kamuoyunun yoğun ilgisi sebebiyle gösteriler devam etmiştir
17-24 KASIM İSRAİL Sultan’s of the Dance’ın yurtdışındaki ilk gösterisi Ortadoğu’da yoğun ilgi görmüştür. 4 gösteri Tel Aviv’de, 2 gösteri Haifa’da yapılmıştır.


2002

OCAK-ŞUBAT-MART MYDONOSE SHOWLAND Kamuoyundan gelen yoğun istek üzerine gösteriler 3 ay boyunca devam etmiş ve toplam 20 gösteride 70 bin izleyiciye ulaşılmıştır.
MART İSTANBUL-LÜTFi KIRDAR KONGRE MERKEZİ Anadolu Ateşi, Star TV'nin düzenlediği Türkiye Güzellik Yarışması'nda canlı yayına katılmış ve milyonlarca seyirciye ulaşmıştır. Yarışmaya konuk sanatçı olarak katılan Shakira, grubumuza beğenilerini iletmiştir.
27 MART ALMANYA Sultan’s of the Dance ilk tanıtım turnesi için çıktığı Avrupa’da ZDF kanalının ''Wetten Dass'' programına konuk olmuştur. Programa ayrıca Britney Spears, Rod Steward, Celine Dion ve Joe Cocker katılmış ve grubumuza beğenilerini dile getirmiştir.
20-24 NİSAN ÇİN Sultan’s of the Dance’ın çıktığı ilk Uzakdoğu turnesinde Çin’de sahne almış ve 14 bin izleyici tarafından ayakta alkışlanmıştır. Grup,ayrıca Çin Halk Parlemantosu’nda gösteri yapan ilk grup unvanı almıştır.
MAYIS İSTANBUL-ÇIRAĞAN SARAYI Avrupa Birliği-İslam Konferansı Örgütü Toplantısı’ndaki gösteriyi, 35 ülkenin dışişleri bakanları tarafından beğeniyle izlenilmiştir.
MAYIS ALMANYA Anadolu Ateşi'nin Avrupa Turnesi Almanya'da start almıştır. Gösteriler Almanya'nın ünlü şehirleri Berlin, Stuttgart,Oberhausen, Frankfurt, Münih, Nurnberg, Hannover, Koln,Dortmund başta olmak üzere farklı şehirlerde 20 gösteri yapılmış ve 90 bin seyirciye ulaşılmıştır.
MAYIS HOLLANDA Rotterdam'da yapılan gösteriyi 5 bin kişi izlemiştir.
HAZİRAN BELÇİKA Brüksel'de yapılan gösteriyi 4 bin kişi izlemiştir.
HAZİRAN İSVİÇRE Zürih’te yapılan gösteriyi 3.500 kişi izlemiştir.
MAYIS-HAZİRAN MYDONOSE SHOWLAND Mydonose Showland'de düzenlenen 11 gösteriye 30 bini aşkın izleyici katılmıştır.
HAZİRAN K.K.T.C. K.K.T.C. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Başbakan'ının da izlediği gösteriler büyük ilgi görmüş ve yapılan 5 gösteriyi 25 bin kişi izlemiştir.
TEMMUZ 26-27 ALTINOLUK AÇIKHAVA TİYATROSU Anadolu Ateşi'nin Sultans of the Dance ismiyle yaptığı son gösteridir.Mydonese Showland ile yollarını ayıran Mustafa Erdoğan yoluna Anadolu Ateşi ismiyle devam etmiştir.
AĞUSTOS-EYLÜL ANTALYA Vasco Tour ve Magic Life Hoteller sponsorluğunda Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'nda 20 gösteri yapılmış ve 60 bin kişi izlemiştir.
EKİM KASIM BURSA-ADANA-G.ANTEP-D.BAKIR-SAMSUN-TRABZON İş Bankası sponsorluğunda ilk uzun süreli yurt içi turnesidir. 10 şehiri kapsayan turnede 90 gösteri yapılmış ve 450 bin seyirciye ulaşılmıştır.
ARALIK BOSTANCI GÖSTERİ MRK 10 gösteri, gösteri başı 1500 kişi. Toplamda yaklaşık 15.000 seyirci.


2003

MART İZMİR Star TV'nin düzenlediği Türkiye Güzellik yarışmasına konuk olarak katılım sağlanmıştır.
MAYIS ALMANYA Almanya'ya yapılan 2.turnedir. Almanya'nın ünlü 6 şehri Berlin, Frankfurt, Hamburg, Köln,Dortmund,Munih'de 6 gösteri yapılmış ve 24.000 seyirciye ulaşılmıştır.
HAZİRAN KARADENİZ EREĞLİSİ Gösteriyi 300 bin kişi izlemiş ve bu izleyici sayısı ile Guiness Rekorlar kitabına girilmiştir.
TEMMUZ-AĞUSTOS TÜRKİYE TURNESİ Farklı şehirlerde 10'dan fazla gösteri yapılmış ve 25 bin izleyiciye ulaşılmıştır.
1-6 EYLÜL İZMİR İzmir Fuarı Açıkhava Tiyatrosu'nda gösteriler yapılmış ve 25 bin kişi izlemiştir.
23-28 EYLÜL JAPONYA Japonya'da kutlanan 2003 Türk Yılı sebebiyle Türkiye Devleti desteğiyle Tokyo şehrinde 2 gösteri yapılmış ve 5 bin izleyiciye ulaşılmıştır. Gösteriyi Japonya Prensi ve ailesi de izlemiş ve sonrasında beğenilerini dile getirmiştir.
EKİM MYDONOSE SHOWLAND Turkcell Futbol Ödülleri gecesinde sahne alınmıştır.
EKİM HOLLANDA Amsterdam’da yapılan 2 gösteriyi Hollanda Kültür Bakanı başta olmak üzere 12 bin kişi izlemiştir.
9-12 ARALIK AVUSTURYA Viyana’da WOW Hoteller sponsorluğunda yapılan 2 gösteriyi başta Avusturya Başbakanı’nda katıldığı 7 bin kişi izlemiştir.
ARALIK İSTANBUL-LÜTFİ KIRDAR KONGRE MERKEZİ Aralık ayı boyunca yapılan 10 gösteriyi 20 bin kişi izlemiştir.


2004

OCAK-ŞUBAT İSTANBUL-LÜTFİ KIRDAR KONGRE MERKEZİ 2003 Aralık ayında başlayan gösteriler gelen yoğun talep üzerine bu dönemde de devam etmiştir.
MART KATAR Ortadoğu'nun önemli festivallerinden 3.Doha Cultural Festival'ine kapanış gösterisi olarak katılan Anadolu Ateşi’ni Kraliyet ailesi ile birlikte 2.000 kişi izlemiştir.
NİSAN ALMANYA Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği organizasyonuyla Türk-Alman İş adamlarına yönelik yapılan gösteriyi başta Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere bir çok üst düzey bürokratlarda izlemiştir.
HAZİRAN LÜBNAN Anadolu Ateşi Kompakt Versiyonu, 1 ay boyunca Beyrut'un ünlü mekanlarından Casino du Liban'da 20'den fazla gösteri yapmıştır.
MAYIS RUSYA Moskova'da Türk Kültür Haftası çerçevesinde yapılan organizasyonda Rusların ünlü Kremlin Sarayı'nda 2 gösteri yapılmış ve gösteriyi 12 bin kişi izlemiştir.
MAYIS ANKARA -ANGEL'S SHOWLAND 5 gösteri yapılmış ve 12.500 seyirci izlemiştir.
MAYIS EUROVISION ŞARKI YARIŞMASI FİNALİ Canlı yayında 450 milyon Avrupalı Anadolu Ateşi’nin muhteşem gösterisiyle büyülenmiştir. Avrupa’nın ünlü TV programcıları Anadolu Ateşi'nden övgüyle bahsetmiştir.
HAZİRAN AZERBAYCAN Tekfen sponsorluğunda Bakü'de Bakü-Ceyhan hattı projesi ile ilgili olarak tek gösteri yapılmıştır.
HAZİRAN MYDONOSE SHOWLAND CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başkanlığını yaptığı Sosyalist Enternasyonal Toplantısında gösteri yapılmıştır.
HAZİRAN-TEMMUZ-AGUSTOS ANTALYA (SİDE ANTİK YİYATROSU -KONYAALTI AÇIKHAVA TİYATROSU) Yurt içinde yapılan en uzun turnelerden biridir. Haftanın iki günü Side Antik Tiyatrosu ve Konyaaltı Açık HavaTiyatrosu’nda yapılan gösterileri 100 bin seyirci izlemiştir.
EYLÜL ÜRDÜN Ürdünlülerin ünlü Souk Ukaz festivali kapsamında Amman Citadel tiyatrosunda yapılan gösteriyi Prens Abdullah'ın ailesinin de katıldığı 4 bin kişi izlemiştir.
EKiM ATV TÜRKÜ YARIŞMASI Anadolu kültürünün en önemli simgelerinden olan türkülerimizi yaşatmayı hedefleyen program çerçevesinde,her hafta Cumartesi günü ATV’de gösteriler yapmıştır.
17 EKiM GS 100.YIL KUTLAMASI GS kulübünün 100.yıl kutlamaları çerçevesinde Ali Sami Yen stadında ''Davul'' gösterisi yapılmıştır.
21 EKiM ANTALYA ÖZEL OLİMPİYATLAR Her yıl düzenlenen ve 2004 yılında ülkemizde yapılan Özel Olimpiyatlar'da Anadolu Ateşi'nin de sponsorluğu çerçevesinde Antalya Cam Piramit'te gösteri yapılmıştır.
30 EKiM İSRAFA HAYIR YÜRÜYÜŞÜ Diyarbakır AKP milletvekilimiz Aziz Akgül'ün başkanı olduğu İsrafa Hayır Komitesi'nin düzenlediği yürüyüşte ''Davul'' gösterisi yapılmıştır.
10 ARALIK SİBİRYA Anadolu Ateşi Kompakt Versiyon, Hanti-Mansisk şehrinde açılan Tiyatro ve Konser Merkezi kompleksinin açılış töreninde tek gösteri yapılmış ve gösteriye Türkiye'den 7 milletvekili ve Rus devlet yetkilileri de katılmıştır.


2005

18-24 OCAK ÇİN Anadolu Ateşi, 2008’te Pekin’de yapılacak Olimpiyat Oyunları’nın tanıtım organizasyonu çerçevesinde yapılan Uluslararası Pekin Dans Festivali’nin kapanış seremonisinde sahne almıştır. 4 gösteri yapılan Çin’de 45 bin izleyiciye ulaşılmıştır.Söz konusu gösterileri Çin Devlet yetkilileri ile Olimpiyat gözlemcileride izlemiştir.
28 OCAK ROMANYA Anadolu Ateşi,Romanya devlet televizyonu TVR'ın sponsorluğunda Romanya'nın en önemli Kongre merkezlerinden Sala Palatului Kongre Merkezi’nde tek gösteri yapmış ve gösteriyi 4 bin kişi izlemiştir.
18-22 SUBAT ALMANYA Essen Gruga Halle’de tek gösteri ve Stuttgart Arena Kultur Haus'da tek gösteri yapılmış ve toplam 4 bin kişi tarafından izlenilmiştir.
2 SUBAT İNÖNÜ STADI Güney Asya'daki Tusunamizedeler yararına düzenlenen özel maçta Davul gösterisi yapılmıştır.
19 ŞUBAT ADANA-SABANCI KÜLTÜR MERKEZi 1. ADANA EKONOMİ FORUMU’nda sahne alınmıştır.
13-14 NiSAN BULGARİSTAN Sofya NDK Salonu’nda 2 gösteri yapılmış ve 7 bin kişi izlemiştir. Gösterileri Bulgaristan Başbakanı Simeon Saxe-Coburg başta olmak üzere çok sayıda Bulgar Bakan, Milletvekili, üst düzey devlet yetkilisi ve iş adamı ile Türkiye’den Ticaret Bakanı Kürşat Tüzmen ve beraberindeki 4 Milletvekilimiz izlemiştir.
25-30 NİSAN AZERBAYCAN Bakü'de 4 gösteri yapılmış ve 10 bin kişi gösterileri izlemiştir.
04 MAYIS iSTANBUL / CEVAHiR HOTEL Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ve Türkiye Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’nın da katıldığı Alman-Türk Ekonomi Kongresi’nin açılış yemeğinde sahne alınmış ve 600 kadar işadamı gösteriyi izlemiştir.
15-16-17 MAYIS MISIR / Kahire Opera House Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği ile Kahire Opera House katkısıyla Kahire Opera House’da düzenlenen gösterileri Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in eşi Suzan Mübarek’in yanı sıra üst düzey konuklar izlemiştir.
25-26 Mayıs AZERBAYCAN / BAKÜ Gülistan Sarayı Anadolu Ateşi Bakü-Ceyhan Petrol Boru Hattı’nın açılış programında sahne almıştır.Türkiye Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikheil Saakashvilli, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İngiltere Enerji Bakanı, Başbakanlar, Bakanlar, üst düzey devlet ve BP şirketi yetkilileri, bürokratlar ve iş adamların katıldığı gösteri büyük beğeni toplamıştır.
4 Haziran ALMANYA Almanya’nın kalbi sayılan Brandenburger Tor önünde, Avrupa’da düzenlenen en büyük Türk şenliği olan TÜRKGÜNÜ’nde gösteri yapılmıştır.
16 Haziran Fransa / Paris Bercy Gösteri Merkezi Bercy’de yapılan gösteriye arasında ünlü sanatçı Enrico Macias, Prens Osman, Fransa’nın üst düzey diplomatları ve iş adamları katılmış ve Enrica Macias Genel Sanat Yönetmenimiz Mustafa Erdoğan’ı kuliste bizzat tebrik etmiştir.
18 HAZiRAN BELÇiKA / Hasselt Grenslandhalle Hasselt- Grenslandhallen’de yapılan gösteriyi 10 bin kişi izlemiştir.
09 Ağustos Aspendos / Antalya Müzikle uyumlu en hızlı dans dalında Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi amaçlayan Anadolu Ateşi, 09 Ağustos Salı günü Aspendos Antik Tiyatrosu’nda özel bir gösteri gerçekleştirdiAnadolu Ateşi dansçıları, 176 metronomla başlayan 218 metronomla biten ve 2 dakika 53 saniye süren Dalgaların Coşkusu isimli koreografinin son bir dakikalık bölümünde yapılan ölçümde 241 adıma ulaştı. Gösteriyi 10 bini aşkın kişi izledi.
21 Ağustos Formula Pisti / İstanbul Tüm dünyada yaklaşık 3 milyar kişiye ulaşan ve 220 ayrı televizyon kanalının naklen yayınladığı Formula 1 yarışlarının startı Anadolu Ateşi ile oldu. Pist üzerinde yapılan gösteriyi 100 bini biletli kişi canlı izledi.
21 Ağustos Atatürk Stadyumu / İZMİR Tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği Universiade-2005 (Üniversite olimpiyatları)oyunlarının kapanışını Anadolu Ateşi yaptı. TRT'nin 147 ülkeye canlı olarak yayınladığı gösteriyi statı dolduran 50 bin kişi de hayranlıkla izledi.
26 Temmuz-10 Eylül ASPENDOS ANTİK TİYATROSU Yaz Turnesi boyunca Aspendos Antik Tiyatro'da 20 gösteri yapıldı. Gösterileri yaklaşık 150 bin yabancı ve yerli turist izledi.
22-23 Eylül ÜRDÜN Yoğun istek üzerine gösteriler tekrar davet edildiğimiz Ürdünde 10 binden fazla sanatsever Anadolu Ateşini ayakta alkışladı.
12 Ekim-29 Ekim ASPENDOS ANTİK TİYATROSU Yoğun istek üzerine gösteriler tarihi mekanda tekrar devam etti ve toplam 6 gösteride 60 binin üzerinde seyirciye ulaşıldı.
2 Kasım Chicago-Amerika Amerika turnesinin ilk durağı olan Chicago'da gösterisini sunan Anadolu Ateşi Chicago Theater'da 6 binin üzerinde sanatsever tarafından ayakta alkışlandı.
03-04 Kasım Orlando-Amerika Dış İşleri Bakanlığı Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun düzenlediği Şarap ve Yemek Festivalinin Özel Konuğu olarak sahne alan Anadolu Ateşi'ni binlerce sanatsever ilgiyle izledi.
6 Kasım New York-Amerika Anadolu Ateşi, Dünya gösteri sanatlarının merkezi sayılan New York 'ta dünyaca ünlü mekan olan Madison Square Garden'da sahne aldı. Çok sayıda ünlü simanın izlediği gösteriyi 5 bin kişilik salonda 6 binin üzerinde seyirci ayakta takip etti.
08-09 Kasım MACARİSTAN Budapeşte ve Debrecen'de yapılan gösterileri 10 binin üzerinde sanatsever izledi
14-18 Kasım MISIR Toplam 4 gösteri yapan Anadolu Ateşi'ni Mısır Kahire'de Citadel Muhammet Ali Camisinin bulunduğu tarihi mekanda toplamda yaklaşık 15 bin kişi izledi.


2006

24 Şubat Saray Bosna-Bosna Hersek Anadolu Ateşi bölgenin en büyük gösteri merkezi Zetra da sahne aldı. Gösteriyi 10 bini aşkınm sanatsever izledi.
1 Mart ROMANYA Anadolu Ateşi Romanya Bükreş'te bir yıl içinde 3, defa sahne aldı. Gösteriyi Başta Romanya Kralı Mihai ve ailesi olmak üzere 4 bin sanatsever izledi.
8 Mart BAHREYN Bahar Festivali çerçevesinde düzenlenen organizasyonda Anadolu Ateşi Arat Ford Gösteri Merkezinde sahne aldı. Gösteriyi Şeyh ve ailesi başta olmak üzere 4 bin kişi izledi.
26-28 Nisan Malezya-Kuala Lumpur Anadolu Ateşi Malezyanın en önemli gösteri mekanlarından KLCC Convention Center'da 2 gösteri gerçekleştirdi. Malezya'da düzenlenen Savunma Sanayi Fuarı çerçevesinde gerçekleşen gösteriyi Savunma Sanayi Bakanı başta olmak üzere Müsteşarlar ve çok sayıda üst düzey devlet yetkilisi izledi.
12 Mayıs ATİNA / YUNANİSTAN Anadolu Ateşi'nin BKM (Beşiktaş Kültür Merkezi) tarafından organize edilen Atina gösterisi IRINIS KE FILIAS'da gerçekleşti. 5.000 kişinin izlediği gösterikomşu ülkeyi büyüledi. 20 farklı ülkeden üst düzey devlet temsilcileri de gösteriyi izledi.
19-20-21 Mayıs NEW YORK / AMERİKA Türk Günü etkinlikleri dahilinde Anadolu Ateşi, Amerika New York'da üç muhteşem gösteri yaptı. Gösteri 15.000 kişi tarafından izlendi.
26 Haziran SELANİK / YUNANİSTAN Anadolu Ateşi, Selanik'de Theatro Tis Yis'de 2.000 kişinin katıldığı muhteşem bir gösteri yaptı.
15 Haziran-31 Ekim 2006 SİDE - ASPENDOS ANTİK TİYATROSU Anadolu Ateşi, Antalya Side ve Aspendos Antik Tiyatroları'nda yaz dönemi boyunca sergilediği 50 gösteri ile çoğunluğunu yabancı turistlerin oluşturduğu yaklaşık 200 bin sanatsever tarafından izlenildi.
12 Eylül ASPENDOS ANTİK TİYATROSU Anadolu Ateşi, 1,000. temsilini gerçekleştirdi. Aspendos Antik Tiyarosu'nda yaklaşık 6 bin sanatseverin izlediği temsilde kurulduğu günden itibaren Anadolu Ateşi'ne destek veren kurum ve kuruluşlara plaket taktimi yapıldı.
19 Eylül GÜRCİSTAN İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Tiflis'te düzenlediği İstanbul Kültür Günleri etkinlikleri çerçevesinde Anadolu Ateşi açılış gününde sahne aldı ve 5 bin sanatsever tarafından izlenildi.
13-14 Ekim MAKEDONYA Anadolu Ateşi, 2006 Dünya turnesi çerçevesinde Üsküp 'de sahne aldı. Universial Hall'de İki gün sahne alan Anadolu Ateşi'ni toplam 10 bin sanatsever izledi.
16 Ekim SIRBİSTAN Anadolu Ateşi, 2006 Dünya turnesi çerçevesi gerçekleştirdiği Balkan turnesinde Makedonya'dan sonra Sırbistan'da sahne aldı. Belgrat Sava Center'da gerçekleştirilen gösteriyi yaklaşık 5 bin sanatsever izledi.
18 Ekim HIRVATİSTAN Anadolu Ateşi, Balkan Turnesinde son olarak Hırvatistan'da sahne aldı. Zagreb Dom Sportova'da gerçekleştirlen gösteriyi 3 bin sanatsever izledi.
11 Kasım BELÇİKA Bir yıl arayla İkinci defa Belçika'ya giden Anadolu Ateşi Hasselt'te sahne aldı. Gösteriyi 8 bin sanatsever izledi.


RESİMLER


Anadolu Ateşi / Fire Of Anatolia


1929571 Travel Picture Dawool1 The fire of Anatolia

fire1
25a


contact

Son düzenleyen KisukE UraharA; 21 Aralık 2007 00:40
Biyografi Konusu: Anadolu Ateşi / Fire Of Anatolia nereli hayatı kimdir.
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
6 Ocak 2007       Mesaj #2
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
anadolu ateşi gerçekten çok sıcaklar harbiden yakıyolar ortalığı

Sponsorlu Bağlantılar

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
7 Şubat 2007       Mesaj #3
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
1073g
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
21 Aralık 2007       Mesaj #4
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Anadolu Ateşi/Fire Of Anatolia
470 7dd04fc0bd25e94af4dc8e4bdbf8c873
Gerçekçi ol imkansızı iste...
kutsal54 - avatarı
kutsal54
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
22 Aralık 2008       Mesaj #5
kutsal54 - avatarı
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
Anadolu Ateşi 10 yaşında

10. yıl pastasını Mustafa Erdoğan eşi Gülben Ergen'le birlikte kesti.Uzun bir turne için Almanya da bulunan Anadolu Ateşi 10. yıl kutlamasını Münih’te gerçekleştirdi.

Anadolu Ateşi dansçılarıyla beraber 10. yıl kutlamasında konuşan Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ‘Önümüzdeki yıllarda da yeni projeler ve başarılarla yollarına devam edeceklerini ifade ederek, ekip arkadaşlarını kutladı.
Erdoğan, 2009 yılında Anadolu Ateşi’nin 20 ülkeyi kapsayan yeni bir turneye çıkacağını belirterek özel hazırlanan 10. yıl pastasını eşi Gülben Ergen Erdoğan ile birlikte kesti.
kutsal54 - avatarı
kutsal54
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
8 Ocak 2009       Mesaj #6
kutsal54 - avatarı
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
Mustafa Erdoğan Başarısı

290 bin kişi Troya izledi
120 dansçısının rol aldığı "Troya" gösterisi, 2008 yılında Türkiye'de 290 bin kişi tarafından izlendi.

Anadolu Ateşi'nin 120 dansçısının rol aldığı "Troya" gösterisi, 2008 yılında Türkiye'de 290 bin kişi tarafından izlendi.
İstanbul'daki gösterilere 190 bin sanatsever ilgi gösterirken, Antalya'daki gösterilerde 100 bin kişi Gloria Aspendos Arena'nın tribünlerini doldurdu. 8 Ocak'ta İstanbul'da yeniden sahnelenecek olan gösterinin biletlerine yoğun ilgi görüyor. Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı Troya, sanatseverleri düş ile gerçeğin, bilim ile ütopyanın iç içe geçtiği insanlık tarihinin en eski ve en bilindik öykülerinden biriyle buluşturuyor.
kutsal54 - avatarı
kutsal54
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
13 Ocak 2009       Mesaj #7
kutsal54 - avatarı
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
'Sultance Of The Dance', 'Anadolu Ateşi', 'Troya' derken dev bir müzikalin hazırlıkları daha başladı. Taner Demiralp'in imzasını taşıyan 'Fatih', Fatih Sultan Mehmet'in doğumundan İstanbul'u fethetmesine kadar yaşanan olayları sahneye taşıyor. Üç yıl önce çalışmalarına başlanan ama maddi sorunlar yüzünden askıya alınan müzikal sponsor bulunabilirse 'İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi' kapsamında izleyici karşısına çıkacak.

*
'Sultance Of The Dance', 'Anadolu Ateşi', 'Troya' gibi büyük bir müzikal hazırlığınız var. Nasıl bir proje bu? Fatih Sultan Mehmet'in Edirne'deki doğumuyla başlayan ve İstanbul'u fethettikten sonra Ayasofya'nın girişine kadar yaşanan olayları anlatıyor. Fatih'in hoş görüsününü, barışçılığını ve insani yönlerini göstermeyi hedefliyoruz. 100 kişilik kadromuz var.

*
Müzikalin belli bir mesajı da olacak o zaman öyle değil mi? Fetih hikayesini 'Biz zamanında Avrupa'yı dize getirdik, astık, kestik' gibi değil de, milletimizin güçlü insani değerlerini ön plana çıkararak anlatmak istiyoruz.

*
Peki 'asmadan kesmeden', İstanbul'un fethi sırasında yaşanan savaş sahnelerini nasıl anlatacaksınız? Avrupa'da 'Türkler barbar' diye bir karalama var. Hayır Türkler barbar değil! O yüzden özellikle bu tarz sahnelerden uzak durmak istedim. Mesela seyirci Haçlı Ordusu'nu kanlar içinde yere düşerken görmeyecek. Müziğin duruş yerleri var. Her kılıç darbesi bu duruş yerlerine denk geliyor ve her darbede sahne kararacak.

TEK EKSİKLERİ BİR SPONSOR!

* Müzikal 'İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi' kapsamında sahneye konulacak değil mi? Aslında projeyi 2010'u düşünerek oluşturmamıştım. Üç yıl önce bu müzikalin çalışmalarına başlamıştık ama bize destek olan sponsonlar vaatlerini yerine getirmeyince bu çalışmayı ertelemek zorunda kaldık.

* Yani her şeyiniz hazır. Tek eksiğiniz sponsor mu? Aynen hâlâ tek eksiğimiz bu! Çalışacağımız kadrolardan müziklerine, afişinden animasyon görüntülerine kadar her şey kağıt üstünde bitmiş durumda.

* Peki 'Anadolu Ateşi' veya 'Troya'dan ne gibi farkları var? En büyük farkı; Fatih'in bizden olması. Mesela Anadolu Ateşi'nde iyilerle kötülerin savaşı deniyor ama 'iyi kimdi, kötü kimdi?' havada kalıyor. 'Troya' da çok başarılı bir çalışma ama daha bizden olan şeylerin peşinden gitmeliyiz.

* Sizce bizim müzikallerimiz neden Broadway müzikalleri kadar klasikleşemiyor? Bizdeki unsurları evrensel dille sahneye koyarsanız klasikleşme şansı hep vardır. 'Anadolu Ateşi'nin ya da 'Sultance Of The Dance'ın yurtdışındaki başarısının kaynağında yatan şeylerden biri de bu. Mesela bizim asma davulumuzu veya zurnayı tüm gücüyle verdiğimizde Avrupalı korkuyor. Dozu doğru ayarlamak lazım. Şu an 'Fatih'i kafamda izliyorum. Eğer bunu sahneleyebilirsek Broadway'de de oynarız, New York'ta da. İddiamız bu!


Alkışlar Mustafa Erdoğan, alkışlar dansçılar, alkışlar tüm emeği geçenlere!..
Mustafa Erdoğan “Anadolu Ateşi”yle aydın yolunu açmıştı benim o masalımsı evrenimde... O ateş tüm dünya insanının yüreğinde, beyninde tarihin derinliklerinde Anadolu kültürüyle buluştu.

Şimdi daha güç bir iş yapmış,“dünyayı sarsacak” bir kültür ve tarih mirası “Troya”yı tarih sahnesine çıkarmış.

Müzik, giysiler, danslar, koreografi ve ışıklandırma beni Homeros’la buluşturup doğduğum topraklara götürdü.

Tüm uygarlıkların boy verdiği bir coğrafyada din, dil, ırk, mezhep ve renk ayrımı gözetmeksizin Mezopotamya uygarlığından İyonya’ya uzanan masal kahramanlarıyla buluşturdu.

***

Mustafa Erdoğan’la üç yıl önce bir Kahire akşamında otelin lobisinde konuşurken ezan ve çan sesleri birbirine karışıyordu...

Güneş Nil Irmağı’nın üzerinden sahraya gömülüyordu...

O akşam Troya’dan söz etmişti Mustafa bana. Çok heyecanlanmıştım. O da benim mitolojiye tutkumu yazılarımdan ve kitaplarımdan biliyordu.

Erdoğan’a yanıtım şu oldu:

“Mutlaka bu işe soyun, başaracaksın!”

Homeros’un başyapıtından Troya’yı sahnelemek yürek işidir. Öyle her babayiğidin yapacağı bir iş değildir.

Başımız döndü gösteriyi izlerken. Müzik ve dansçılar olağanüstüydü. Bir buçuk saatin nasıl geçtiğini anlayamadık.

Kültür ve Milli Eğitim Bakanlığı tüm okullara bir genelge göndererek öğrencilerin “Troya”yı izlemelerini sağlamalı. Tüm belediyeler “Troya”ya sahip çıkmalı, özellikle öğrencilerin izleyebilmesi için katkı sağlamalı.

Troya, bir dönem Grek ve Roma’nın simgesiydi. Bizans’taki Hagia Sophia kilisesinin öne çıkmasıyla uzun bir süre unutulmuştur.

Fatih Sultan Mehmet Bizans’ı aldıktan sonra Troya’ya gelmiştir. Fatih’in İmrozlu (Gökçeada) tarihçisi Kritovulos şunları yazmıştır:

“Fatih, Homeros’u göklere çıkardı. Tarihe ve kültüre sahip çıktı. Şehrin düşmanlarını yendik, Asyalılara karşı yapılan kötülüklerin öcünü aldık. Biz bu tarih ve kültür mirasını koruyacağız.”

Evet, Anadolu’yu dans diliyle anlatan Troya, tüm kültürlerin, tüm uygarlıkların insanlık tarihindeki önemini dansla anlatıyor...

Edirne’den Hakkâri’ye, Aydın’dan Artvin’e dek binlerce yıllık tarihi ve kültürü danslarla günümüze taşıyor Troya.

***

Mavi, duru, soğuk bir günün sabahında Elitis’in dizelerinde Çoban Paris’le konuşuyor gibiyim İda Dağı eteklerinde... Körpe kollarıyla Helene beyaz badanalı evin önünde belirgin çizgileriyle şarap dolduruyor Meryem’e...

Dansların dilinde, şiirin müziğinde Halikarnas Balıkçısı’nı, Anday’ı, Ezra Erhat’ı, Eyüboğlu kardeşleri görür gibi oluyorum.

Homeros’un “Işık Sahili”ne bir selam gönderiyorum, mavi bir sabahın buz kesmiş yapraklarıyla... Heraklitos’un kırık taşlarında öfkelenmiş dalgalara kafa tutuyorum...

Troya’yı mutlaka izleyin!

Şeytanın fırtınasını ışıkla parçalayan halkların tümlüğünü, kardeşliğini görün!

Ben bu büyük masalla sarsıldım!

Alkışlar Mustafa Erdoğan, alkışlar dansçılar, alkışlar tüm emeği geçenlere!..


Antalya'ya çağırmadılar Ama Cannes'a Gideceğim

'Troya' efsanesi İstanbul'da yeniden sahnelenmeye başladı. İlk günkü heyecanı yaşayan Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan sitemli...
Günaydın'ın haberine göre; Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan: 'Dubai Film Festivali'ni açıyoruz, Suriye'yi kapıyoruz, Antalya'ya davet edilmiyoruz, çok şaşırıyorum... Ama ahdettim Cannes'da oynayacağız!' dedi.
İstanbul Gösteri Merkezi'nin, neyse ki sıcak bir odasında, nihayet konuşmaya başladığımızda yorgunluğu artık baş ağrısına dönüşmüştü Mustafa Erdoğan'ın. Üstelik bizimle işi bittiğinde, eşofmanlarını giyip sahneye çıkacak ve 22.30'a kadar grubunu çalıştıracaktı. Dediğine göre; her çalışma gününün son bir buçuk saati de, oyunu baştan sona oynayıp değerlendirir ve ertesi gün daha ne yapılabilir diye düşünürmüş. Çünkü 'Troya' büyük bir prodüksiyon ve Erdoğan haklı olarak sahnedeki işin mükemmel olmasını istiyor. Sonuçta 'Troya'nın dünya klasiği olma hedefi var. Şimdiki reaksiyondan memnun olduğunu söyleyen Erdoğan "Karar verici bölgeler; Paris, Moskova, İngiltere ve Amerika'dan da aynı reaksiyonu görürse alanında tek olacak" diyor. Bunu söylerken sesinin tonlamasından bakışlarına kadar inancı tam, güveni yüksek...

ANTALYA'DAKİ TEK FAALİYETİZ
'Troya' henüz yurtdışında gösteri yapmadı. Türkiye turnesi için de yakın süreçte bir turne planı yok. Ama 'dayanış ve direniş destanı' ön plana çıkarılan 'Troya' gösterisini bugüne kadar 250 bin kişi izlemiş, bunun 150 bini de Kuzey Avrupalılar'ın çoğunlukta olduğu turistlermiş. Nerede mi izlemişler; elbette Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun, Antalya'da, 42 günde inşa ettiği Gloria Aspendos Arena'da... Şimdi sıkı durun; 'Troya' her temsilde Antalya ekonomisine 350 bin Euro ile 370 bin Euro civarında girdi sağlamış. Sıralıyor Erdoğan: "Otobüsler, restoranlar, tur rehberleri, gözlemeciler, simitçiler, kuyumcular, oteller, acenteler... Çünkü turist paketini almış gelmiş, beş yıldızlı otelden dışarı adımını atmıyor, sürekli yiyip içip denize giriyor, para harcamıyor. Tek bir faaliyet var, 'Anadolu Ateşi'ni izlemek! Onun için çıkıyorlar otellerden ve Antalya halkı da turist görüyor bu sayede!" Peki Antalyalılar'dan takdir görüyorlar mı?

ÜÇ MİLYON TURİSTİN HABERİ YOK
İşte cevabı: "Antalyalılar o kadar güzel bir film festivali yapıyorlar ki, tebrik ediyorum, büyük bir gizlilik içinde yapıyorlar! Üç milyon turist oluyor o festivalin yapıldığı tarihte, turistin haberi olmuyor! Ama uluslararası bir festival yapıyorlar... Müthiş... Dubai Film Festivali'nin açılışında oynuyoruz, Suriye Film Festivali'nin kapanışında oynuyoruz, Cannes Film Festivali'nde oynayacağız, Antalya Film Festivali'ne davet edilmiyoruz. Çok şaşırıyorum Antalya'ya çok..." Ben Antalya'yı pas geçip, arada geçen Cannes sözüne takılıyorum; soruyorum: "Cannes'da bu sene mi oynayacaksınız?" Cevap yüksek sesle geliyor: "Ahdettim oynayacağım!"



Benzer Konular

26 Nisan 2011 / cyberrx Oyunlar
19 Nisan 2011 / fkaral_61 Oyunlar