Arama

Güler Duman

Güncelleme: 3 Haziran 2012 Gösterim: 93.749 Cevap: 2
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
13 Şubat 2007       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Adı Soyadı : Güler Duman

Sponsorlu Bağlantılar
gulerdumanai0


1967 yılında İstanbulda doğdu. İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Şan Bölümünü bitirdi. İleri derecede bağlama çalan sanatçımızın aynı zamanda elliye yakın Türkü formunda besteleri de bulunmaktadır.

Üç yıldır Almanyanın Hannover şehrinde yaşamakta olan sanatçımız uluslararası bir müzik okulunu yönetmekte aynı zamanda Hannover Yüksek Müzik Okulunda öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Kasetlerinde geleneksel Türkülerin yanı sıra, kendi beste ve derlemelerine ayrıca Aşık Veysel, Mahzuni Şerif, Musa Eroğlu ve Muhlis Akarsu gibi ozanların eserlerine de yer vermektedir.

Güler DUMAN genç yaşında "usta yorumculuk" mertebesine ulaşmış bir sanatçıdır. Öte yandan sazının ustası, işinin yani müziğin emekçisidir. Her gün kendini geliştiren, yüreğini, beynini; öğrenmeye ve ilerlemeye sonuna kadar açmış ilkeli bir müzik insanıdır. Belki bunları bütün müzikseverler biliyordur ama onun ne dost bir insan, ne can bir yürek olduğunu herkes bilemeyebilir.

Güler DUMANın önünde müzik kariyeri açısından çok daha büyük başarılar var. Çünkü o, kendini şöhret ve paraya endekslemiş genç yıldızlardan biri değil. O müzik yolunun yolcusu, müzik dünyasının gerçek bir yıldızıdır.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Kral_Aslan; 1 Şubat 2008 14:55
Biyografi Konusu: Güler Duman nereli hayatı kimdir.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
29 Haziran 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

mesajf
Sponsorlu Bağlantılar


gulerdumanalbumkapak


Türküleri sazıyla çalıp söyleyen; hüzünleri, sevinçleri ve türküleri, türküseverlerle paylaşan Güler Duman, 9 yıl aradan sonra çıkardığı Türküler Dile Geldi adlı solo albümüyle sevenleriyle bulıştu. Sanatçı, yepyeni eserleri yorumladığı bu albümle sevenlerine vefa borcunu ödemek istediğini ifade etti.

Güler Duman’ın genel yönetiminde yoğun bir çalışmanın ürünü olan bu albüm, Müslüm Eke, Erensoy Akaya ve Ahmet Özgül’ün yönetmenliğinde bir yılda tamamlandı.

Almanya'da yaşayan sanatçı, albüm ve konser çalışmaları için yılın büyük bir bölümünü Türkiye’de geçiriyor.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Haziran 2012       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sayin Güler Dumani tanitmaya calisan sahis Ya Güler Dumani Tanimiyorsun Yada Rastgele atiyorsun. Cünkü Güler Duman, benim bildigime göre 1996

veya Daha önce Hannovere Yerlesmistir

Benzer Konular

 Duman
23 Temmuz 2010 / Misafir Taslak Konular
28 Ağustos 2008 / GÜLGECELER Edebiyat tr
24 Şubat 2009 / Misafir X-Sözlük
18 Mart 2011 / theschk Felsefe tr