Arama

Ziynet Sali

Güncelleme: 1 Temmuz 2010 Gösterim: 55.520 Cevap: 3
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
26 Mart 2007       Mesaj #1
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
29.04.1975 tarihinde Kıbrıs´ta dünyaya geldi. Doğduktan hemen sonra babasının görevi dolayısı ile gittiği ve 6 yaşına kadar kaldığı İngiltere!de İngiliz vatandaşlığı hakkı na sahip oldu. 1981 yılında döndüğü Kıbrıs´ta ilk, orta ve lise tahsilini başarıyla tamamladı. Çocukluğundan beri ilgi duyduğu müzik çalışmalarına ilk adımı lise tahsili sırasında KKTC Kültür Bakanlığı TSM korosunda görev alarak başladı.
1994 yılında İTÜ Konservatuarı Türk Sanat Müziği bölümünü kazanarak İstanbul´a geldi. 1999 yılında konservatuardan 4.olarak mezun oldu.
Sponsorlu Bağlantılar

Konservatuar yıllarında birçok müzikhol ve eğlence yerlerinde sahne alarak hem tecrübe ve hem de okul harçlığını çıkartacak kadar para da kazanmaya başladı. İşte tam bu sıralarda bir arkadaşının aracılığı ile zamanın popüler müzik yapım şirketi Dost Müzik´le tanıştı. Bu şirkette bir yıl süre ile müzik sektörüyle ilgili muhtelif çalışmalarda bulundu. Sonra bir gün Tatil için Kıbrıs´a gittiğinde Yunan radyolarında sık sık duyduğu ve çok beğendiği Yunanca “A.PA-PA” isimli şarkıyı şirket yetkililerine dinletti.

bio2Şirket kendisine bir single yapmaya karar vermişti.Sonradan BA-BA isimli bir albüme dönen bu single projesi sanatçının müzik sektöründeki ilk profesyonel deneyiminin başlangıcı olmuştur..Albüm piyasaya çıkmış BA BA şarkısı tanınmış ve oldukça da ses getirmişti, ama gerek ekonomik krizin tam ortasında piyasaya çıkmış olması, gerekse diğer bazı olumsuz etkenler nedeniyle istenen satış trajı yakalanamamıştı.Ziynet’in bu albümde BA-BA isimli şarkı’nın REMIX versiyonunu Rumca-Türkçe olarak seslendirmesi ve bu remiksin beğenilmesi ise sanatçının Grek müzik yolculuğunun başlangıcı olmuştu. Önce MICHAEL KUYUCU’yla konuşulmuş ve hemen derslere başlanmıştı. 8 ay sonra Grek müziğin önemli şarkılarından oluşan 100 şarkılık bir repertuar tamamlamış bir taraftan da kısa süreli de olsa Yunanca alt yapı için gramer derslerine de gitmişti.Sadece grek müzik değil bir taraftan da grek kültürü eğlence tarzından , yemeğine-zeybeğinden,sirtakisine geniş bir yelpazede incelemeye başlamıştı.

2002 Mart-Nisan-Mayıs aylarında 3 aylık ilk Grek Müzik denemesini Beyoğlu Zindan BAR’ da başarıyla tamamlamıştı.Sonra ZORBA geceleri başlamıştı.Ziynet SALİ 500-600 civarında Yunanca 2000 civarında Türkçe repertuarı ile ZORBA’da tam 4 sene dolu dolu gecelerle canlı müzikte son yılların çalışma REKOR’una imza atmıştı.Ziynet SALİ’nin; BA BA – AMMAN KUZUM ve MOR YILLAR isimli 3 adet albümü mevcuttur...


ZİYNET SALİ HAKKINDA... Burcu / Yükselen Burcu : Boğa / Aslan
Boy / Kilo : 1,62 m. / 52 kg.
Kullandığı Enstrüman : Kanun
En Sevdiği Ülke / Şehir : Türkiye ve Kıbrıs / İstanbul ve Girne
Özel Zevkleri : Müzik dinlemek, kitap okumak, spor yapmak ve seyahat etmek
Son Okuduğu Kitaplar : Ferrarisini Satan bilge,Da Vinci'nin Şifresi,Tanrılar Okulu
En Çok Etkilendiği Film : Titanic
Dinlemeyi Sevdiği Müzik Tarzları : Meditasyon Müzikleri, Grek Müzik, Jazz, Latin ve
Güzel olan her tür müzik...
EN BEĞENDİKLERİ
Yerli Artist (Bay / Bayan) : Kadir İnanır / Türkân Şoray
Yebancı Artist (Bay) : Tom Cruise, Kevin Costner, Al Pacino, Robert De Niro
Yebancı Artist (Bayan) : Nicol Kidman, Meg Ryan
Yerli Şarkıcı (Bay / Bayan) : Tarkan / Sezen Aksu
Yabancı Şarkıcı (Bay / Bayan) : Usher / Jennifer Lopez, Beyonce
Yunanlı Şarkıcı (Bay / Bayan) : Parios / Aleksiu, Anna Vissi
Tiyatro Sanatçısı (Bay / Bayan) : Gazanfer Özcan / Ayla Algan
DİĞER BİLGİLER ...
Bildiği Yabancı Lisanlar : İngilizce ve Yunanca (Orta Düzeyde)
En Sevdiği Yer : Evi
En Sevdiği Yemek : Spagetti
En sevdiği içki : Viski

Biyografi Konusu: Ziynet Sali nereli hayatı kimdir.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
27 Haziran 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

375pxziynetsali
Sponsorlu Bağlantılar


Ziynet Sali

Türkçe ve Yunanca şarkıları bir araya getirdiği iki başarılı albümü ile ismini duyurmuş ve hâlen çalışmalarını sürdüren genç bir Kıbrıslı Türk müzisyendir.

Biyografi

29 Nisan 1975'de Kıbrıs´ta doğmuştur. Küçük yaşta gittiği Esentepe'de 6 yaşına kadar kalmış, 1981 yılında döndüğü Kıbrıs´ta ilk, orta ve lise tahsilini tamamlamıştır. Çocukluğundan beri ilgi duyduğu müzik çalışmalarına ilk adımı lise tahsili sırasında KKTC Kültür Bakanlığı Türk Sanat Müziği korosunda görev alarak atmıştır.

1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Sanat Müziği bölümünü kazanarak İstanbul'a gelmiş ve 1999 yılında konservatuvardan 4.'lük derecesiyle mezun olmuştur. Konservatuvar yıllarında birçok müzikhol ve eğlence yerlerinde sahne almış, bu sıralarda bir arkadaşı aracılığı ile zamanın popüler müzik yapım şirketi Dost Müzik'te çalışmalarda bulunmuştur. İsmini bir Yunanca şarkıdan alan BA-BA albümü müzik sektöründeki ilk denemesi olmuştur. Sonraki 3 yılda iyi bir Yunanca repertuara sahip olmuştur. Bu arada Yunancasını da geliştirmiştir. Bir süre sahne çalışmalarına ağırlık verdikten sonra iki dilde "Amman Kuzum" albümünü piyasaya çıkarmıştır. Ayrıca "Zordur Oğlum" isimli şarkısı ile "Eurodance 2007" isimli yarışmada Avrupa birincisi olmuştur. (Bu albüm piyasaya çıktıktan 15 ay sonra Chiculata şarkısı ilave edilerek yenilenmiş ve "Amman Kuzum+1 Chiculata" olarak düzenlenmiştir.)

2006 yılı Mayıs ayında üçüncü albümü "Mor Yıllar" piyasaya sürülmüştür ve bu albümle grafiğini yükseltmiştir. R&B müziğinin kraliçesi olan Jennifer Lopez'e benzerliğiyle dikkatleri üzerine çekmiştir.

Ziynet Sali, 2008 yılının sonlarına doğru "Herkes Evine"yi piyasaya sürmüştür. Sezen Aksu, Sinan Akçıl gibi isimlerin şarkılarının yer aldığı Sali'nin albümü çıktığı andan itibaren büyük ilgi toplamıştır. Çıkış parçası, aynı zamanda albümle aynı ismi taşıyan parça büyük bir başarı yakalayarak Türkiye Billboard Listelerinde 2 numaraya kadar yükselmiştir. Sali'nin bu başarısının altında; Hande Yener, Gülben Ergen, Demet Akalın, İzel gibi isimlerin şarkılarının tadında şarkılar okuduğu ve İzel'in eski aranjörü Sinan Akçıl'la çalışması gerekçe olarak gösterildi. Sali'nin ayrıca Funda Arar ve İzel'le de yakın bir dostluğu var.

Diskografi


Albümleri
  • Ba-Ba (2001)
  • Amman Kuzum (2004)
  • Amman Kuzum+1 Chiculata (2005)
  • Mor Yıllar (2006)
  • Herkes Evine (2008)
  • Bizde Böyle (Single) + Herkes Evine (2009)
Teklileri
  • Rüya
Video klipleri
  • Ba-Ba
  • Yürek Yaralı Büyüyor
  • Amman Kuzum
  • Zordur Oğlum
  • Mor Yıllar
  • Herkes Evine
  • Beş Çayı
  • Hava Hoş
  • Bizde Böyle
  • Rüya
Filmografi

Sinema filmleri
  • Son Osmanlı Yandım Ali
Ödülleri
  • 2009 İstanbul FM Müzik Ödülleri En İyi Şarkı, Beste Ve Söz (Beş Çayı)
Vikipedi

kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
1 Temmuz 2010       Mesaj #3
kyle - avatarı
VIP katekolamin
aa36a ziynet sali resimleri 610639785 buyuk
My one regret in life is that I am not someone else.
RivaN - avatarı
RivaN
Ziyaretçi
1 Temmuz 2010       Mesaj #4
RivaN - avatarı
Ziyaretçi
ziynet sali

Benzer Konular

16 Nisan 2009 / kfkfkfkfkfksd Cevaplanmış
3 Ocak 2016 / KisukE UraharA Siyaset ww
7 Haziran 2009 / ThinkerBeLL Rüya Tabirleri