Arama

Selami Şahin

Güncelleme: 4 Aralık 2016 Gösterim: 40.452 Cevap: 1
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
5 Nisan 2007       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam

Selami ŞAHİN


15 Ağustos 1948 yılında Hatay/Antakya'nın Yayladağı Yoncakaya köyünde dünyaya geldim. Üç'ü kız üç'ü erkek; Altı kardeşten dördüncüsüyüm. Rahmetli annem ev hanımı, rahmetli babam ise inşaat ustasıydı. Maddi olanaksızlıktan ben ve bütün kardeşlerime ancak ilkokulu okutabildiler.
Sponsorlu Bağlantılar

Annemin ve babamın rızalarını alarak 1962 yılında henüz 14 yaşındayken sırasıyla Antakya'da, Adana'da, Ankara'da muhtelif yerlerde çalıştım. Tek hedefim şarkıcı olmaktı. Köyden ayrılırken annemin ve babamın sözleri şöyleydi: "Oğlum bizim ve senin başını öne eğecek bir kusur işlersen kahrımızdan ölürüz."

Ben onların vermiş olduğu terbiye ile yola çıktım ve 1963 yılında İstanbul'a geldim. İstanbul'da muhtelif yerlerde çalıştım. Kazandığım para azdı ama ben yemedim, giymedim annemi ve babamı yedirdim ve giydirdim. 1964 yılında Doğubank iş hanında Plakçıda çalıştım. Notayı hiç bir müzik hocasından ders almadan, kitapların yardımı ile kendi kendime öğrendim.Aynı yıl Merhum Bestekar İrfan Özbakır'ın iki eseri ile bir 45'lik Plak yaptım. (Bana Yalvarma Artık) ve Cavit Deringöl, Zeynettin Maraş, Orhan Gencebay, Abdullah Nail Bayşu ve birçok Besteciyle çalıştım.

1965/1966 yılında ''Sabır Taşı'' 45'liğinle üne kavuştum. Henüz o yıllarda Long Play yoktu. Bestecilik hayatım 1967/1968 yıllarında başlamıştı. "Sen Mevsimler Gibisin'' isimli eserimle "Altın Kelebek Yılın Şarkısı" ödülünü aldım.

Bu güne kadar 15 adet 45'lik Plak, 8 adet Long Play, 10 adet Kaset ve CD yaptım. 300'ün üzerinde bestem var. Ben ve bir çok sanatçı tarafından bu besteler seslendirildi. 300 eserimin hemen hemen 150'si hit oldu. Bunların bazıları şunlardır; "Sen Mevsimler Gibisin, Gitme Sana Muhtacım, Senin Olmaya Geldim, Tanrım, Boş Vere Boş Vere, Eskimeyen Dost, Gözler Kalbin Aynasıdır, Seninle Başım Dertte, Benim En İyi Dostum İçkim ve Sigaram, Tapılacak Kadınsın, Özledim Herşeyini, Seni Sevmediğim Yalan, Namerd Olayım, Hesabım Var, Hey Hey Bakar mısın? vs.''

1985 yılında evlendim. İki oğlum ve bir kızım var. 2000 yılında 2000'e Merhaba Albümümden sonra 2004 yılında "İyi ki Varsın'' albümüyle yine sizlerleyim. ''İyi ki Varsın'' video klibimi, büyük oğlum "Lider Şahin" ve hayat arkadaşım "Didem Şahin" ile paylaştım.

Filmleri ;
1970'li yılların siyah beyazlı dönemlerinde “Köyün Beş Güzeli” isimli bir film yaptım, 1980 yılında “Bağrımda ki Ateş” isimli filmi Sevda KARACA, Yalcın GÜRCAN ve Yusyuf SEZGİN ile paylaştım. 1985-86 yılları arasında “Kaderi Zorlamak” ve son olarak 2004 yılında da baş rollerini sevilen rock'çı Teoman ile “Mumya Firarda “ filmini yaptım. (Mısır-Türkiye ortak yapımı)

Son düzenleyen perlina; 4 Aralık 2016 23:52
Biyografi Konusu: Selami Şahin nereli hayatı kimdir.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
16 Ocak 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Selami Şahin'in yeni albümü: Dayman - 2010
Arapça’da “Daima” anlamını taşıyan “Dayman”in doğuşu aslında kendisinin dünyaya gelişiyle başlayan bir süreç olduğunu dile getiren Selami Şahin, 1948 yılında Medeniyetlerin beşiği olan şehir; Antakya / Hatay’da dünyaya geldi.
Sponsorlu Bağlantılar
Annesi Mısır’lı olan ve bu nedenle anadili Arapça olan Selami Şahin’in sözleri ve besteleri kendisine ait olan Arapça albümü; köklerine, doğduğu topraklara bağlı kalış ve şehirden oradaki topraklara, oradaki insanların ifadesine ve yaşama bakış şekillerine yaklaşma niteliği taşıyor.
Lider Müzik etiketiyle, Türkiye ve tüm ortadoğu ülkelerinde çıkacak olan Dayman (Daima) isimli albümde, 2’si remix olmak üzere toplamda 7 şarkı yer alıyor.
Albümde bulunan 6 şarkının sözü ve müziği Selami Şahin’e, 1 şarkının sözleri ise Mısırlı ünlü şair Rabea El Seufy’e ait.
Albüm, iki senelik yoğun ve titiz bir çalışmayla tamamlanırken, Albümün müzik direktörlüğüyle beraber 5 şarkının aranjesi, “Mavi Doku” ismi altında Semih Erdoğan ve Cüneyt Şahin’e ait.

Selami Şahin - Dayman
01. Selami Şahin - Dayman
02. Selami Şahin - Enta Meen
03. Selami Şahin - Feen Raih
04. Selami Şahin - Mansetaksh Leh
05. Selami Şahin - Khaif
06. Selami Şahin - Dayman (Club Mix)
07. Selami Şahin - Feen Raih (Club Mix)




Son düzenleyen perlina; 4 Aralık 2016 23:54

Benzer Konular

3 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Basın/Magazin tr
5 Ocak 2012 / Asi-BeL Sanat tr
12 Ekim 2015 / Safi Edebiyat tr