Arama

Yılmaz Morgül

Güncelleme: 21 Kasım 2016 Gösterim: 74.149 Cevap: 1
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
5 Nisan 2007       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Ad:  yılmaz morgül.jpg
Gösterim: 672
Boyut:  60.3 KB

Yılmaz Morgül

, Türk Sanat Müziği'nin zarif ve beyefendi sanatçısı Yılmaz Morgül, 14 Ocak 1969'da İstanbul'un Beykoz ilçesinde dünyaya geldi. Babaannesinin ud çalıp söylemesi ve babası İbrahim Bey'in usta bir tulum müzisyeni olması nedeniyle müzikle içiçe büyüdü. Komşulardan alınan ödünç plaklardan dinlediği şarkılarla müziğe ilgi duymaya başladı. Öğrenim yaşamı boyunca da sürekli sanatla ilgili faaliyetlerle haşır neşir oldu. İlk, orta ve lise öğrenimi boyunca müsamerelerde şarkılar söyledi, korolarda yer aldı, tiyatro oyunlarında roller üstlendi. Ondört yaşına geldiğinde müzik eğitimine başladı. Üstad Feriha Tunceli'den musikî dersleri alan Yılmaz Morgül, onbeş yıldır aralıksız derslerine devam etmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar
Bugüne kadar Üsküdar, Kalamış, Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköy Musikî Cemiyetleri'nden dersler alarak kendini hazırladı. İlk kez 1988 yılında Adana'da assolist olarak sahne alarak profesyonel oldu. Yılmaz Morgül, ilk albümünü 1995 yılında çıkardı. "Elveda İstanbul" adını taşıyan çalışmada onbir şarkı yer aldı. Albümün müzik yönetmenliğini Reha Erdir yaparken düzenlemeler İlker Çelik ve Adnan Koç imzasını taşıdı. Sanatçı söz ve müziği kendisine ait "Geceler"in yanı sıra Hülya Şenkul, Reha Erdir, Hakkı Yalçın, Erhan Güleryüz, İlker Çelik, Özkan Turgay, Renan Bilek, Emre Önbayraktar ve Elif Karakaya gibi saygın isimlere ait eserleri seslendirdi. İlk hit, albümle aynı adı taşıyan "Elveda İstanbul" olurken, "Geceler", "Kız Sen Kimsin" gibi birçok parça Yılmaz Morgül'ün geniş kitlelerce tanınıp beğenilmesini sağladı.

Hemen ertesi yıl "Yılmaz Morgül II" adlı çalışmasıyla çıktı hayranlarının karşısına. Morgül, bu albümde farklı tarzlarda oniki şarkıya yer verdi. Yeni şarkıların yanında klasik haline gelmiş eski hitleri de yorumladı. Orhan Gencebay'ın "Dertler Benim Olsun", Cengizhan Altuntaş ve Mehmet Ilgın'ın "Ağlama Değmez Hayat"ını kendi tarzıyla yeniden seslendirdi. Zeki Müren'in unutulmaz filmlerinden biri olan "Bahçevan"ın aynı isimli şarkısını yeniden okudu. Video klibinde de filmden alınan görüntülere yer vererek ve Zeki Müren'in oynadığı 'Bahçevan' karakterini canlandırarak 'sanat güneşi'mize saygısını sundu. Morgül, "Bağışla Anne"nin söz ve müziğine, "Sevenler Ayrılmasın"ın da sözlerine imzasını attı. Bunların dışında Serdar Ortaç'ın "Sulukule", Nazan Öncel'in "Avare Yıllar" ve Norayr Demirci'nin "Zalim" ve "Yazıklar Olsun" adlı parçalarına zarif sesiyle hayat verdi.

Sanatçının "Masum Yalanlar" adlı üçüncü albümü 1997 tarihini taşıdı. Onüç şarkının yer aldığı çalışmada bu kez değerli müzik adamı Selçuk Tekay'la çalıştı. Düzenlemeleri ise Turhan Yükseler ve Umut Hakan gerçekleştirdi. Kalabalık ve ünlü bir müzisyen kadrosunun yer aldığı albümün çıkış parçası, "Her Kuşun Eti Yenmez" isimli Serdar Ortaç şarkısı oldu. Annesine ithaf ettiği "Masum Yalanlar"da Ahmet Selçuk İlkan, Muzaffer Özpınar, Ülkü Aker, Hakkı Yalçın, Kadri Demirel gibi birçok ünlü müzik adamının eserlerini seslendirdi. Güfte ve bestesi Şükrü Tunar'a ait "Bir Muhabbet Kuşu" adlı eserin video klibi ise bugüne kadar Türk musikîsine hizmet etmiş bestekâr ve sanatçıların görüntüleriyle ekranlara sunuldu. Böylece bu değerlerin hiç bir zaman unutulmaması, yeni kuşaklara tanıtılıp hatırlanması gerektiği düşüncesini yansıttı. Bunun yanı sıra "Yes No", "Masum Yalanlar", müzikseverlerce büyük beğeni toplayan diğer parçalar arasında yer aldı.

Yılmaz Morgül, milyonlara varan albüm satışları, beş yıl içinde en iyi Türk Sanat Müziği Sanatçısı ünvanlı yetmişbeş ödülü, beyefendi kişiliği, sansasyondan uzak yaşamıyla müzik dünyasındaki yerini sağlamlaştırdı. Her yıl şehit asker, şehit polis aileleri, kimsesiz çocuklar, Lösemili Çocuklar Vakfı gibi kişi ve kuruluşlar için yüze yakın ücretsiz konser veren sanatçı Türk Sanat Müziği'nde kalıcı olmak istediğini, bunun için sürekli çalıştığını söylemektedir.

Son düzenleyen Jumong; 21 Kasım 2016 12:07
Biyografi Konusu: Yılmaz Morgül nereli hayatı kimdir.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
21 Kasım 2016       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  morgül yılmaz.jpg
Gösterim: 502
Boyut:  94.4 KB

Yılmaz Morgül

, 14 Ocak 1964 tarihinde İstanbul'un Beykoz ilçesinde yedi çocuklu Morgül ailesinin altıncı çocuğu olarak doğmuştur. Aslen Rize’lidir. Babaannesinin ud çalıp söylemesi ve babası İbrahim Bey'in usta bir tulum müzisyeni olması nedeniyle müzikle içiçe büyüdü. 7 yaşındayken babası öldü. İlk, orta ve lise öğrenimi boyunca müsamereorolarda yer aldı, tiyatro oyunlarında roller üstlendi. Onbir yaşına geldiğinde Yurdaer Doğulu Müzik Merkezinde müzik eğitimine başladı. Yılmaz Morgül, İshakağa İlkokulu, Ziya Ünsel Ortaokulu, Ferit İnal Lisesi, Kadıköy Belediye Konservatuarında okudu. Bütün okul yaşamı boyunca çeşitli işlerde çalıştı. Tarla işçiliğinden garsonluğa, komilikten inşaat sahalarına kadar kendi harçlıklarını kazanarak okudu. Yılmaz Morgül, bugüne kadar Üsküdar, Kalamış, Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköy Musikî Cemiyetleri'nden dersler alarak kendini hazırladı. Yurdaer Doğulu Müzik Merkezi’inde eğitim aldı. 1988 yılında ilk olarak Adana'da Divan Otel'inde assolist olarak sahneye çıktı. "Elveda İstanbul" adındaki ilk albümünü 1995 yılında çıkardı.

Sponsorlu Bağlantılar
1996 yılında çıkardığı ikinci albümünde Orhan Gencebay'ın "Dertler Benim Olsun", Cengizhan Altuntaş ve Mehmet Ilgın'ın "Ağlama Değmez Hayat"ını kendi tarzıyla yeniden seslendirdi. Zeki Müren'in unutulmaz filmlerinden biri olan "Bahçevan"ın aynı isimli şarkısını yeniden okudu.
1994 yılında "Elveda İstanbul" şarkısıyla artık bütün ülkenin tanıdığı bir sanatçı oldu. “Gökkuşağı” adında Türkiye’yi tanıtan programı sundu. Türkiye’nin bütün yörelerinde ve Azerbaycan, Avusturya, Belçika, Amerika, Avustralya, Hollanda, Fransa, Almanya, İsveç, İsviçre gibi ülkelerde konserler verdi. 1997 yılında çıkardığı Üçüncü albümü “Masum Yalanlar”da çıkış parçası, "Her Kuşun Eti Yenmez" isimli Serdar Ortaç şarkısı oldu.

Avustralya’nın Brisbeyn şehrinde 1997 yılında 32 ülkenin katıldığı Güney Pasifik Şarkı Yarışmasına "Uluslararası Star"konumuyla katılıp "En İyi Yorumcu" ödülü aldı. Levent Kırca - Oya Başar ile "Olacak O Kadar TV"de bir yıl çalıştı. Cilt kanserine yakalandı, Yedi yıl boyunca Amerika’da tedavi gördü. Olay TV’de “Yılmaz Morgül Şov” isimli bir program yaptı. Yılmaz Morgül, beş yıl aradan sonra müzik dünyasına iddialı bir şekilde giriş yaparak, büyük titizlikle hazırlanan maxi single çalışması ''Yalnızlık Makamı'' Esen Müzik etiketiyle 17 Mart 2015 tarihinde tüm müzik marketlerde ve dijital kanallarda yerini aldı. 7 Şubat 2016 tarihinde başlayacak olan “Survivor 2016” yarışmasına Yılmaz Morgül de Ünlüler takımında katılacak. 7 Şubat 2016 tarihinde TV8 ekranlarında başlayacak olan ve sunuculuğunu Acun Ilıcalı’nın yapacağı “Survivor 2016” yarışması gönüllüler takımında; Aylin Şallı, Damla Can, Efecan Dianzenza, Gizem Kerimoğlu, Gizem Memiç, Gülnihal Candan, İbrahim Giydirir, Semih Öztürk, Serkay Tütüncü, Zafer Mete yarışacak.

Ünlüler takımında ise: Çağan Atakan Arslan (Soldier), Ebru Öztürk, Eda Akkaya, Ezgi Avcı, İbrahim Yattara, Nagihan Karadere, Serkan Ercan (Ütopya), Tuğba Özay, Yılmaz Morgül, Yunus Günçe ve Seda Tetik yarışacaktır. Ünlüler Takımında yer alan Serkan Ercan (Ütopya) dokunulmazlık oyununda sol bacağından ciddi şekilde sakatlanmıştı. MR çekilmesi için hastaneye gönderildikten sonra ayağında meydana gelen sakatlık nedeniyle doktor raporu ile 14 Şubat 2016 tarihinde yarışmaya veda etti. Serkan Ercan'ın sakatlanması sonrası Survivor yarışmacı adaylarından Spartalı Mehmet Ünlüler Takımına Serkan'ın yerine dahil oldu. 14 Şubat 2016 tarihinde yapılan Dokunulmazlık Oyununu kazanan Ünlüler Takımı tek yarışmacı adayı kalan Yağmur Özdemir'i de takımlarına kattı. 14 Kàsım 2016 tarihinden itibaren Tv8'de başlayan "Mutlu Günler Türkiye" programını sunmaya başladı.

Katıldığı Survivor yarışması ile sıklıkla gündeme gelen ünlü şarkıcı Yılmaz Morgül’ün gerçek yaşı ortaya çıktı. Şu an da Rising star Türkiye jürisi olan Yılmaz Morgül Müzisyen Onur Akay, 1982 doğumluyum diyen Yılmaz Morgül’ün 20 sene önce çekilmiş hiçbir yerde olmayan fotoğraflarını paylaştı ve Morgül’ün 52 yaşında olduğunu söyledi Survivor’da Pazar akşamı yayınlanan yeni bölümünde, Ünlüler takımında yer alan Yılmaz Morgül, Gönüllüler takımına seslendi. Enteresan bir cümle kuran Morgül, “Hepimizi bir anne dünyaya getirdi. Ana fikir verildiyse, ananın hakkını vereceksiniz.” dedi. Morgül'ün yaşı merak konusu oldu. Medya Faresi’nin haberine göre Morgül’ün kaç yaşında olduğu ise, sosyal medyada en çok tartışılan ve merak edilen konu oldu. Geçtiğimiz günlerde ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil’in de gönderme yaptığı Morgül’ün yaş tartışmasına, son noktayı sanat müziği sanatçısı Onur Akay koydu. “1996 yılında 32 yaşındaydı” Pazar akşamı yayınlanan yeni bölüm sonrası, Morgül’le 20 sene önce sahnede yaptıkları düet sırasında çekilen fotoğrafları Twitter hesabından paylaşan Akay, “Gönüllüler takımında yarışan 1990 doğumlu Efecan, 52 yaşındaki Yılmaz Morgül’e yenildi. Helal olsun sana Yılmaz! Bülent Ersoy izlediyse seni, kesin dünya güzelim demiştir. Yılmaz’la 20 sene önce düet yaptık. 1996 yılında ben 19 yaşındaydım, Yılmaz abi ise 32 yaşındaydı.” notunu yazdı. 90’lı yıllarda Morgül “Elveda İstanbul”, Akay ise “İstanbul Ağlıyor” isimli şarkıyla çıkış yapmıştı. Survivor 2016 yarışmacıları arasında en dikkat çeken isimlerden Yılmaz Morgül yaptığı bir açıklamasında IQ’um ‘164.7’ olduğunu ifade etti. Acun Ilıcalı'nın hazırlayıp sunduğu Survivor'da yarışacak şarkıcı Yılmaz Morgül, "Bendeki beyin Nobel Kimya Ödülü kazanan Aziz Sancar kadar. IQ’um ‘164.7’. İki bilim adamı, dört doktor beynine sahibim" dedi.

Albümleri


  • 1995 - Elveda İstanbul
  • 1996 - Aşık Olmak İstiyorum & Unutama Beni
  • 1996 - Yılmaz Morgül II
  • 1997 - Masum Yalanlar
  • 2000 - Olduğum Gibiyim
  • 2001 - Türk Sanat Müziği Klasikleri
  • 2003 - Can Parçam
  • 2005 – Cennet
  • 2008 - Türk Sanat Müziği Klasikleri
  • 2010 - YLMZMRGL
  • 2013 - Yılmaz Morgül & Ayfer Er - Aşk Benden Sorulur (Single)
  • 2015 - Yalnızlık Makamı (maxi single)
  • 2016 - Yılmaz Morgül 2016
Derleme...

🌘 🚀

Benzer Konular

10 Aralık 2011 / Jumong Spor tr
13 Mayıs 2011 / Jumong Tiyatro tr
25 Nisan 2011 / pesimist Sinema tr
7 Ocak 2013 / Jumong Moda tr
26 Şubat 2010 / Misafir Soru-Cevap