Arama

Mine Koşan

Güncelleme: 20 Eylül 2008 Gösterim: 64.728 Cevap: 0
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
5 Nisan 2007       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Mine Koşan
mine kosan 01

Sponsorlu Bağlantılar
Kendisinin anlattığı Özgeçmişi


Babam müzik aşığı beni 5-6 yaşında keşfetmiş Bir kaşiftir! 7 yaşımda babamın teşviki ile müziğe başladım konservatuar eğitimi almayarak kadar ve alınamayacak kadar küçük! Bu yüzden babamın inatçı ve kararlı davranışı vs bana olan sevgisi, müziğe olan tutkusu beni bu yolda desteklemesi Aksaray Türk Musiki cemiyeti adı altında Cağaloğlu İst.’da bulunan bir cemiyeti burada halk müziği eğitimi ile merhaba dedim, ilk plağım (Ezo Gelin) Fatma Girik tugay Toksöz canlandırmış olduğu filmde ben dublaj yaptım ve 45lik plağımı gerçekleştirdim bu arada iki üç plağım daha var, 13 yaşımda (Yağmur) adlı parça ile besteci Müzisyen V.Yıldırım Bora’ya ait şarkı ile ünlendim. 16 yaşımda Vedat Y.Bora ile evlendiğim gün (Dert bende) adli şarkısı ile zirvedeydim . 18 yaşında (kara vicdanlı) adlı şarkı ile ünümü perçinledim , 13 yıl süren bu evlilik içinde 1976 yılında müziğin her dalında kendimi kanıtlamak adına çocukluk yıllarımda olduğu gibi Arap müziğine karşı yakın bir ilgi duydum ve bu dilde kendimi kanıtlamak ki Arapça zor bir lisandır ! Om Ol Kolsume adlı Mısır en ünlü üstadı ile albümlerı kendime daha da geliştirdim . Bunu bilen yakın sanat Camiasından olan Öz Türk Serengil’in Libya’da 1976 yılında açacağı Nadi Elshati adlı gazinoda program yapmak için Arap aleminede hitap etmek adına diksiyon dersleri alarak Arapça’yı daha da ilerlettim. Bu arada Libyada Om Ol Kolsume eşlik eden 8 yıla kadar Mohemed El Arabi adında Tef ustadı ile tanıştım. Bana Mısıra gelmem gerektığını üstad (Abdel Helim Novvera ) ile tanışmamı ve konser olaylarından bahsetti, 1978 yıldındı Mısıra eşim ile birlikte albüm yapmak için ve Arapça konser vermek için Mısıra gittim. Klasik Arap orkestrası eşliğinde Akustik Ekaat Seeid Derviş salonunda 3 ayrı konser verdim protokole, mikrofonsuz olarak. Brnamik T.V de arşiv bantlarında bu görüntüler mevcuttur.

Türkiye’ye geldikten sonra müzik sektöründe ve müzik’ile uğraşan kişiler tarafından kimi beğendi kimi beğenmedi, bir çok müzik bilir tarafından konservatuarlarda ders olarak dinletildi, Senfoni orkestrasının’da eşlik etmiş olduğu Arap sazları eşlığınde ilk Türk kadın sanatçı olarak böyle bir ilke de imzam var.

Daha sonra ülkem adına 2 ayrı konser verdim, Bağdat ve Suriye’de çok sıcak ve yakın sevgi ve ilgi gördüm, bu beni onurlandırdı, Geçen yıl 2003 yılının Ağustos ayında müzisyen dostum Cenk Eroğlu aracılığı ’ile Arif Mardin destekli Ertuğrul Ateş ve Maydonoz Show ortak yapım olan Hürrem Sultan projesinden sesimi enstrüman gibi kullanarak Under Ground ve Türk Ezgileri sentezi ile etnik rüzgarlar bütünleşti ve sahnelendi.

Amerikada’da sahnelenebileceği düşüncesi var. Bu arada müzikleri yukarıda da belirttiğim gibi Rock mızığı en güzel şekilde yorumlayan Cenk Eroğlu yaptı.

Sanat hayatımda almış olduğum bir çok ödülüm var 2 altın plak biri 14 yaşında biri 16 yaşında, diğer ödüllerim ‘ise Kral T.V müzik ödüllerinden 1994 ve 1995 yıllarına ait 2 ödül.

Yine MGD 1995 senesine ait ödülüm var bir çok plaketlerim.

Müzik aşığı olan ve idealist Mine Koşan yolunda , emin adımlarla ilerliyor. Bu güne kader toplam LP, CD , 45-lık olarak 29 – 30 albümüm var.
Sevgi dolu olmak inançlı olmak benim gönül ekmeğimdir, umarım bu sizde fazlasıyla vardır...


.
Son düzenleyen Kral_Aslan; 20 Eylül 2008 00:14
Biyografi Konusu: Mine Koşan nereli hayatı kimdir.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....

Benzer Konular

26 Mayıs 2011 / Misafir Soru-Cevap
20 Ekim 2008 / Misafir Genel Mesajlar
3 Aralık 2013 / Misafir Cevaplanmış
15 Şubat 2015 / Jumong Basın/Magazin tr