Arama

Birsen Tezer

Güncelleme: 19 Temmuz 2009 Gösterim: 23.080 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
19 Temmuz 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Birsen Tezer

Sponsorlu Bağlantılar
birsentezerbirsen

Müzik camiası için yeni bir isim değil Birsen Tezer. Bodrum ve İstanbul’daki kulüp konserleriyle tanınmış, Bülent Ortaçgil’e ‘Tribute’ albümünde ki ‘Çığlık Çığlığa’ yorumuyla sivrilip fanatik Ortaçgilciler dahil olmak üzere pek çoklarının hayranlığını kazanmış ve bu vesilelerle ‘en ünlü albümsüz şarkıcı’ ünvanına lâyık görülmüş bir müzisyen o. Ancak eğri oturup doğru konuşmak gerekirse ünlü olduğundan çok ünsüz biri Birsen Tezer. Çünkü ezelden beri, sadece olması gerekeni yaparak, müziğine kendi seçimleri üstünden yön veriyor. Sevdiği şarkıları söylüyor, inandığı müzisyenlerle çalışıyor, uygun gördüğü noktada çıkarıp kanununu çalıyor, beste güfte yapacak diye ortadan ikiye ayrılmıyor, böyle müdanasız bir tip olmasından ötürü de ilk albümünü çıkarması gördüğünüz gibi milyonlarca yılı alıyor. Meseleye geç olsun, güç olmasın kabilinden yaklaşırsak eğer, ilk kaydını hele ki böyle bir dönemde çıkardığı için Birsen Tezer’e koskocaman alkışlar tutmalıyız...
Birsen Tezer’in uzatmalısıyken şimdi yasal albümüne dönüşen Cihan, Kalan etiketiyle geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Bu içerikte bir albümü Kalan’dan başka bir firmanın çıkaracağını da pek tahmin etmiyorum. Müziğin kendisi bir yana kartonet tasarımından Tezer tarafından kaleme alınmış basın bültenine dek her şeyin incelikle düşünüldüğü bir yapım Cihan.

Alıntı: Eray Aytimur ( Radikal)

Kendi dilinden Birsen Tezer:
"Müzisyenim....İ.T.Ü Türk Müziği Devlet Konservatuarı mezunuyum.1988 yılından beri profesyonel olarak müzikle ilgileniyorum.Kanun çalarım...virtüyöz değilim tabii...kendime eşlik edebilecek kadar.Bülent Ortaçgil ve Gürol Ağırbaş'ın projelerinde ve kayıtlarında yer aldım.Burhan ve Gökhan Şeşen'le aynı sahneyi paylaşma keyfini yaşadım.Şu anda kendi projem üzerinde çalışmaktayım....Roman,hikaye ve şiire bayılırım.MÜziğe bakış açımın evrensel olduğunu söyleyebilirim ve müzik zevkim de bu yöndedir.Uzun zamandır birlikte müzik yapmaktan keyif aldığım grubumla çeşitli mekanlarda canlı performans sergilemekteyiz."

Alıntı: .:: Birsen Tezer ::.

Ve Albümü: Cihan
(Temmuz, 2009)

birsentezercihan
Albümdeki Şarkılar:

1.Aşk Bu Değil
2.Balıkesir
3.Bilsen
4.Çal Kapımı
5.Çığlık Çığlığa
6.Değirmenler
7.Di gel Yanima
8.İstanbul
9.Seher Vakti
10.Sus Pus

Biyografi Konusu: Birsen Tezer nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

20 Kasım 2006 / Misafir Sanat tr
22 Ağustos 2008 / Misafir Sinema tr
4 Şubat 2008 / KisukE UraharA Spor tr
11 Ağustos 2015 / Safi X-Sözlük