Arama

Emir

Güncelleme: 11 Ağustos 2010 Gösterim: 24.173 Cevap: 3
LaSalle - avatarı
LaSalle
Ziyaretçi
10 Kasım 2009       Mesaj #1
LaSalle - avatarı
Ziyaretçi
emir kapak

Sponsorlu Bağlantılar
Türk Pop Müziği'ne yeni bir soluk...

7 Eylül 1980 İstanbul doğumlu olan Emir’in, müzikle olan buluşması, yıllarca sahne tozuna yakın mesleklerde çalışıp edindiği DENEYİM, şan eğitimi ve Altan Varol’dan aldığı diksiyon dersleri ile oldu.
Albüm çalışmasına ise Türkiye’de birçok ünlünün menajerliğini yapan ve bu albümle ilk kez prodüktörlüğe soyunan Haluk Şentürk ile başladı. Ardından, önce iki şarkının düzenlemesi için gittiği Ozan Çolakoğlu’na, sonrasında tüm albümün müzik direktörlüğünü teslim etti. Birlikte 1,5 seneye yakın titiz bir çalışmanın ardından Emir, YENİ albümü “Ben Sen Olamam” ile 2009’un parlayan yıldızı olmaya aday.

Biyografi Konusu: Emir nereli hayatı kimdir.
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
3 Ağustos 2010       Mesaj #2
kyle - avatarı
VIP katekolamin
emir ben sen

Sponsorlu Bağlantılar
My one regret in life is that I am not someone else.
LaSalle - avatarı
LaSalle
Ziyaretçi
11 Ağustos 2010       Mesaj #3
LaSalle - avatarı
Ziyaretçi
Emir
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Emir
(d. Eylül 1980, İstanbul) Türk pop şarkıcısıdır.

Biyografi

1980 yılının Eylül ayında İstanbul'da dünyaya gelen şarkıcı, ilk ve orta öğrenimini yine aynı şehirde sürdürmüş, daha sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon Bölümü'nü kazanmış ve halen bu okulda öğrenim görmeye devam etmektedir. Müzisyen kimliğini ise, daha önce Demet Akalın, Gülşen gibi birçok sanatçının menajerliğini yapmış olan Haluk Şentürk'ün asistanlığını yaparak keşfeden şarkıcı, şan eğitimi ve Altan Varol'dan diksiyon dersleri aldı.[1] İlk solo albümünü ünlü sanatçı Tarkan'ın da desteğiyle "Hitt Müzik" ve DMC ortak yapımı ile 2009 yılında piyasaya sürmüştür. Albümünde başta Tarkan olmak üzere, Nazan Öncel, Yıldız Tilbe, Gülşen, Harun Kolçak ve Berksan gibi günümüz pop müziğinde önemli yerlere sahip birçok isim, besteleriyle sanatçıya destek olmuşlardır.

Albümün ilk video klibi sözü ve müziği Tarkan'a ait olan "Ben Sen Olamam"a çekildi. Bu klip Haziran ayında gösterime girdi ve kısa zaman içerisinde birçok radyoda ve televizyon kanalında kendine yer bulmayı başararak, Billboard Türkçe Top 20 Listesi'nde 5 numaraya kadar yükseldi. Sanatçının bu şarkısının video klibini ünlü yönetmen Murad Küçük çekerken, Tarkan da bu klipte kendisine eşlik etti. Video klipteki kostümler Ceyda Balaban tarafından hazırlandı. Çekimler Gebze Sanayi Bölgesi'nde bir araba fabrikasında yapıldı. 35 mm. çekilen klibin çekimleri iki günde tamamlandı. Daha önce, Dannie Minogue, Prince gibi dünyaca ünlü sanatçıların video kliplerinde görüntü yönetmeni olarak görev alan Dennis Madden de çekimler için Türkiye'ye geldi. Klibin prodüksiyonu Filmline şirketi tarafından yapıldı. Klibin post prodüksiyonu ise yaklaşık olarak bir hafta kadar sürdü.

Albümün ikinci video klibi ise, sözü Yıldız Tilbe'ye, müziği ise Yunan besteci Phoebus'a ait olan "Eline Düştüm" isimli parçaya çekildi. Klibin yönetmenliğini bir önceki videoda olduğu gibi yine Murad Küçük üstlenirken, görüntü yönetmenliği ise Robert Benavides tarafından gerçekleştirdi. 16mm. formatında sinema filmi tadında çekilen klip çekimleri 5 gün sürdü.Şarkı bir önceki video klipten daha fazla başarılı olarak, Türkçe Top 20 Listesi'nde 2 numaraya kadar yükselmeyi başardı.
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
11 Ağustos 2010       Mesaj #4
kyle - avatarı
VIP katekolamin
677769b1 1ccc 46d1 8b34 bb0684959017
My one regret in life is that I am not someone else.

Benzer Konular

22 Şubat 2010 / Daisy-BT Tiyatro tr
21 Şubat 2010 / Daisy-BT Sinema tr
12 Nisan 2007 / Misafir Sinema ww
13 Kasım 2012 / Mira Din/İlahiyat
1 Ekim 2010 / çılgın_sevda Müzik tr