Arama

Kamuran Akkor

Güncelleme: 3 Eylül 2014 Gösterim: 26.157 Cevap: 1
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
20 Ağustos 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Kamuran Akkor

Sponsorlu Bağlantılar
teselli


60 ortalarında, “Gönül Akkor’ın kız kardeşi” olarak basının ilgisini üzerine çekmiş olan Kamuran Akkor’un yükselişi, 1967 yılında Vasfi Uçaroğlu tarafından Berkant’ın yanına solist olarak seçilmesiyle başlar. Bir süre sonra hayatlarını da birleştirecek olan Akkor-Uçaroğlu ikilisi, (Berkant’ın “Samanyolu” ile en tepeye kurulmuş olması nedeniyle de) onlarca gazino çalışması yaptı ve bu çalışmalar Akkor’un ilk plağının büyük bir heyecanla beklenmesine sebep oldu. Tıpkı Berkant gibi, Kamuran Akkor’u da kanatları altına alan ünlü söz yazarı Sezen Cumhur Önal, Akkor’un ilk plağı için Enrico Macias’dan bir şarkı seçer ve şarkıyı “Aşk Eski Bir Yalan” haline getirir.

1968 yılında yayınlanan bu ilk plağın büyük bir ilgi görmesi üzerine, Akkor-Önal ikilisi, tamamını Sahibinin Sesi’nin yayınladığı epeyce 45′lik yapar. Bu plakların (“Kime Niyet Kime Kısmet” ve “Seni Beklerim Öptüğün Yerde” gibi) bir bölümü, “Aşk Eski Bir Yalan” ile başlamış tırmanışın devamını sağlar ve Akkor’un yerini sağlamlaştırır. Ama asıl fırtına, bir yıl sonra sonbaharda kopacaktır. Bu sıralarda, Akkor’un “Reyhan” 45′liği yayınlanır ve bu şarkı Akkor’un sesinden bütün memleketi dolaşır. Akkor’a bütün kapıları açacak olan “Reyhan”, şarkıcıya baş ağrısı da getirecektir ama. Sezen Cumhur Önal, Akkor ile anlaşması olduğunu söyleyerek, bu anonim ezgiyi plak yapan Akkor ile çalışmasını askıya alır.

kamuranakkorsevdigimibiliyorsu

İşin bundan sonrası ne Önal’a ne de Akkor’a yarar sağlar. Kısa bir kararsızlık döneminden sonra her iki isim de birbirine sırtını döner ve işe kaldıklerı yerden devam etmek isterler ama bu ayrılık her ikisine de uğur getirmez. Akkor, Sezen Cumhur Önal’ın yerine, ilk elde en yakın rakibi Fecri Ebcioğlu’nu ikame etmeye karar verir. “Kalbim Seninle Dolu” ve “Aşka Paydos” gibi Ebcioğlu şarkılarından sonra Akkor, plak yapmak için Orhan Gencebay şarkıları seçer kendisine. Bu kararın hemen ardından Sahibinin Sesi piyasadan çekilme kararını verir ve Akkor, bir anda kendisini (ortakları arasında Orhan Gencebay’ın da olduğu) İstanbul Plak çatısı altında bulur. Bu yeni dönemi “Bir Teselli Ver” gibi çok satan bir plak ile açan şarkıcı, biraz farklılaşmak, biraz zamana uymak üzere girdiği bu yoldan bir daha çıkamaz ve zamanla pop yapmayı unutarak kendini tamamen arabesk ezgilere kaptırır. Zaten zaman da değişmiş ve çoğunluğun talep ettiği müzik başka bir müzik olmuştu. Bu nedenle, (hemen “Reyhan” sonrası bile Suat Sayın şarkıları seslendirmiş olan) Kamuran Akkor’un kararı, o dönem için hiçbir risk taşımaz. Ama şarkıcı, işin sonrasında bambaşka tehlikelere göğüs germek durumunda kalır. 12 Eylül günlerinin nihayete ermesi üzerine başlayan pop müziğine talepten Kamuran Akkor en ufak bir pay kapamaz. Akkor, artık bir pop şarkıcısı olarak kabul görmemektedir…



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Kamuran Akkor nereli hayatı kimdir.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
3 Eylül 2014       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Kamuran Akkor
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

photo37101

1947 doğumlu, Türk ses sanatçısı.

Gerçek Adı: Kamuran Akkor
Doğum Yeri: İstanbul
Doğum Tarihi: 1947

Hakkında:
- Müzikal kariyeri 1967 yılında Berkant’ın yanına, Vasfi Uçaroğlu Orkestrası'na solist olarak seçilmesiyle başladı.
- Sezen Cumhur Önal'ın sözlerini yazdığı "Aşk Eski Bir Yalan", "Kime Niyet Kime Kısmet", "Seni Beklerim Öptüğün Yerde" şarkılarının yer aldığı 45´lik plaklarla ünlendi.
- 1969 yılında yayınlanan “Reyhan” isimli 45′lik ile büyük beğeni topladı.
- İlk albümünü 1971 yılında "Fecri Ebcioğlu Sunar: Kamuran Akkor" ismiyle piyasaya çıkardı.

İlk Albüm: Fecri Ebcioğlu Sunar: Kamuran Akkor
İlk Plak: Sana Gelen Yollar / Ayrılık


Karnaval.com

🌘 🚀

Benzer Konular

11 Aralık 2006 / Misafir Müzik tr
17 Nisan 2011 / LaSalle X-Sözlük
5 Eylül 2012 / Mira Edebiyat tr
10 Aralık 2012 / KAPTAN Müzik tr