Arama

Akrep Nalan

Güncelleme: 3 Ağustos 2010 Gösterim: 23.067 Cevap: 4
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
4 Temmuz 2007       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
wnalan222el8

Sponsorlu Bağlantılar
Akrep Nalan


Akrep Nalan 26 NİSAN 1954’de Ankara Yenimahalle’de doğdu... Nüfus Cüzdanındaki adı:

Füsun Nalan Açın’dır. Annesinin adı Hasibe, Babasının adı Vasfidir.Tek çocuktur.
Sanatçı eğitimine Ankara Bahçelievler Alparslan ilkokulunda başladı sonrasında ise, Ortaokulu Adana Kız Lisesi ve Uşak Ticaret Lisesinle devam etti.
1972-1980 Yılları arasında Şaban Karamancı Demir Çekme Fabrikasında, Ahmet Karamancı Oksijen Fabrikasında ve İnterfarma A.Ş. muhasebecilik yaptı.
Muhasebecilik yaptığı yıllarda Ankara Sanat Evinde tiyatro çalışmaları olmuştur. Hamdi Ortadirek isimli müzikli orta oyununda Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Selçuk Uluergüven ve Şener Kökkaya ile aynı sahneyi paylaştı.
Sahne tozunu yutunca; muhasebecilik tüm cazibesini yitirdi ve tiyatro ile birlikte barmaidlik yapmaya başladı. Ankara'da barın arkasında çalışan ilk bayan oldu.
“Şarkı söylemesi konuşmaya başlamam sanıyorum aynı zamana denk geldi...” diyor Akrep Nalan ve “Annemin de sesi çok güzeldi ve çok güzel şarkı söylerdi...” diye de devam ediyor.Babası da iyi bir dinleyici ve elektronik alet meraklısıydı. Evlerinde her zaman en iyi müzik sistemleri vardı. Böyle olunca şarkı söylemek nefes almak, yürümek gibi hayatın içinden bir şey oldu benim sanatçı için.. Barmaidlik yaptığı dönemlerde de barın arkasında zaman zaman şarkı söylerdi, böyle böyle küçük bir dinleyici kitlesi de oluşmuştu... Daha sonraları Hakkı Çağdaş’ın desteği ile 1980 senesinde Goldfinger gece kulübünde profesyonel olarak sahneye çıktı.Bunun ardından ise Bodrumda Efe Barda bir tek gitar eşliğinde şarkılarını söylemeye devam etti. Dinleyici kitlesi Bodrumda daha da genişlemişti...(Pirinç Otel, Ünlü Otel, Paradice) ve bunların arından İstanbul geldi...
Klüp 12, Paella , Memos ve Küfe çalışmalarının ardından..İstanbul ve Türkiyenin her köşesinde şarkılarımı söyledi... 1991 yılında Dağ Çiçeği isimli ilk albümünü çıkardı. Vedat Sakman ve Halis Bütünleyin özverili çalışmaları ve sevgi dolu bir ekibe sahip olmalarından dolayı çok güzel eserler içeren bir albümüm oldu. Daha sonra 1996 yılında Zil Zurna Sevdalar isimli ikinci albümünü piyasaya çıkardı.. Ve böylece Akrep Nalan çok değer verdiği Selim Atakan'ın emekleri ile gelecek kuşaklara bir eser daha bırakmış oldu... İki sinema filminde ve iki de televizyon dizisinde aktrislik denemesi oldu... Ve sadece deneme olarak kaldı...

Neden akrep?
Akrep Nalan 1978 yılında hayatında ilk defa at yarışı oynamış. Atlardan birinin adı ise Akrep’miş ve sanatçı 6'lı tutturmuş. O sıralarda gazetelerde manşet Akrep Nalan lakaplı bir hanım vardı ve sanatçının arkadaşları ondan esinlenerek kendisine Akrep diye hitap etmeye başlamışlar. Bu daha sonraki yıllarda da devam etmiş.

Son düzenleyen KisukE UraharA; 27 Ocak 2008 09:52
Biyografi Konusu: Akrep Nalan nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
28 Haziran 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  akrepdc5.jpg
Gösterim: 1541
Boyut:  36.8 KB
Sponsorlu Bağlantılar


Ad:  akrepdc6.jpg
Gösterim: 1241
Boyut:  38.6 KB


Ad:  akrepdc1.jpg
Gösterim: 804
Boyut:  28.4 KB


Ad:  akrepdc2.jpg
Gösterim: 803
Boyut:  28.7 KB


kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
1 Temmuz 2010       Mesaj #3
kyle - avatarı
VIP katekolamin
akrep nalanin kopekleri
My one regret in life is that I am not someone else.
RivaN - avatarı
RivaN
Ziyaretçi
1 Temmuz 2010       Mesaj #4
RivaN - avatarı
Ziyaretçi
Akrep Nalan
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
3 Ağustos 2010       Mesaj #5
kyle - avatarı
VIP katekolamin
akrep nalan
My one regret in life is that I am not someone else.

Benzer Konular

7 Haziran 2009 / careless_WhispeR Müzik tr
 Nalan
3 Temmuz 2010 / BARIŞ Müzik tr
19 Ağustos 2008 / Misafir Burçlar
17 Ocak 2009 / TiglonBoYs Spor tr
25 Aralık 2015 / Safi X-Sözlük