Arama

Mor ve Ötesi

Güncelleme: 15 Şubat 2013 Gösterim: 31.292 Cevap: 23
ramsstein - avatarı
ramsstein
Ziyaretçi
3 Haziran 2006       Mesaj #1
ramsstein - avatarı
Ziyaretçi
Son albümleride son derece muhteşem

Sponsorlu Bağlantılar
Albümü dinlemenizi tavsiye ediyorum
Ve favori parçamMsn Tongue

Şirket
Adını biLe soramam
maksadımı aşamam
şiddetin meşru haLine
bakıp ağLayamam
ne kadar güzeL
ne kadar sıcak
ne kadar yakın
o kadar uzak
şirket mirket anLamam
anLasam da anLamam
bana saLdırıyorsa
gözünün yaşına bakamam
adaLeti sarmış
kumandaLı bir cinnet
vahşeti gördüm, korkmadım
hasar yok içimde

maske takmadan üstüme geLmek zor muydu?
adı oLmayanLarın sesi de yok mu?

Biyografi Konusu: Mor ve Ötesi nereli hayatı kimdir.
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
3 Haziran 2006       Mesaj #2
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Mor ve Ötesi 1995 yılının Ocak ayında Kerem Kabadayı, Harun Tekin, Derin Esmer ve Alper Tekin tarafindan kuruldu. Kendi bestelerinden oluşan ilk albümünü aynı yılın Ağustos ayında Stüdyo Spectrum'da kaydeden grup, 1996'nın Ocak ayında çalışmaya son halini verdi ve "Şehir", 1996'nın Haziran ayında piyasaya çıktı. Grubun ilk video klibi 'Yalnız Şarkı', farklı tarzıyla büyük ilgi çekti.
1997 yılı grup adına önemli gelişmelere sahne oldu. İstanbul dışındaki ilk konserini ODTÜ'de veren mor ve ötesi'nde ilk eleman değişikliği de bu yıl gerçekleşti ve Burak Güven, Alper Tekin'in yerine gruba dahil oldu. Şubat 1998'den itibaren Captain Hook'ta ilk düzenli bar programını yapan mor ve ötesi, bir yandan da yeni albümünü hazırlıyordu. Ada Müzik Stüdyosu'nda Volkan Gürkan'la beraber kaydedilen "Bırak Zaman Aksın"ın ardından Derin Esmer gruptan ayrılırken Kerem Özyeğen gruba katıldı. Albüm 1999 Mart ayında Ada Müzik tarafından yayınlandı.
Sponsorlu Bağlantılar
1999 yılının Ağustos ayına gelindiğinde grup bir Bülent Ortaçgil bestesi olan 'Sen Varsın' üzerinde çalışıyordu. Tam o günlerde benzersiz bir felaketle karşılaştı Türkiye. 17 Ağustos'tan sonra, herkes gibi, grup da bir süre kendine gelemedi.
2000 yılının başlarında mor ve ötesi ülke çapındaki nükleer karşıtı kampanyaya destek verdi. Bu destek hem konserlerle, hem de zamanın Cumhurbaşkanı'na canlı yayında yöneltilen bir soruyla sürdürüldü. Akkuyu'ya nükleer santral kurulması büyük bir toplumsal uzlaşma sonucu engellendi. 16 Haziran'daki H2000 müzik festivalindeki konser çok başarılı geçti, Temmuz ayında ise grubun 'Sen Varsın'la katıldığı "Şarkılar Bir Oyundur" adlı Ortaçgil'e saygı albümü yayınlandı. mor ve ötesi üçüncü albümünün kayıtlarına girmeden önceki en önemli performansını 16 Aralık'ta Hilton Convention & Exhibition Center'da Placebo'nun ön grubu olarak gerçekleştirdi.
Üçüncü albüm "Gül Kendine"nin kayıtları, 27 Aralık günü Volkan Gürkan prodüktörlüğünde Ada Müzik Stüdyosu'nda başladı, ve albüm 2001 Aralık ayında piyasaya çıktı. Grubun resmi web sitesi mor ve ötesi resmi web sitesi da aynı ay içerisinde faaliyete geçti.
2002 Nisan ayında mor ve ötesi ilk Türkiye turnesine çıktı. İzmir, Denizli, Bursa, Adana, Antalya ve Antakya'yı kapsayan bu turne, Fil Yapım'la başlayan uzun soluklu bir işbirliğini müjdeliyordu. 2 Temmuz 2002 akşamı H2000'de mor ve otesi tarihinin en başarılı konserlerinden birini verdi. Çeşitli basın yayın organlarınca görsel ve işitsel bir şölen olarak nitelenen performansa yaklaşık 5000 kişi tanıklık etti.
2003 yılı dünyanın gördüğü en görkemli muhalefet dalgasıyla başladı. Yaklaşan Amerikan saldırganlığına karşı ses çıkaran milyonlara mor ve ötesi de sanatçı dostlarıyla birlikte katıldı. Grubun bestelediği ve Aylin Aslım, Athena, Bülent Ortaçgil, Feridun Düzağaç, Koray Candemir, Nejat Yavaşoğulları ve Vega ile birlikte seslendirilen 'Savaşa Hiç Gerek Yok' adlı parça, savaş karşıtı hareketin marşlarından biri oldu ve 1 Mart 2003 günü Ankara'da 100.000 kişiyle birlikte söylendi.
2003 Mayısı'nda mor ve ötesi "Yaz" isimli bir single yayınladı. Bu single'da yer alan Şehrazat bestesi 'Yaz Yaz Yaz' yaza damgasını vururken, grup Fanta Gençlik Festivali kapsamında 17 kenti kapsayan bir turne gerçekleştirdi. Sonbaharla birlikte dördüncü albüm çalışmalarına hız verilirken, grup bir yandan da Çağan Irmak'ın "Mustafa Hakkında Herşey" filminin müziklerini hazırladı.
Ocak 2004'te "Dünya Yalan Söylüyor" için stüdyoya giren grup, çalışmalarını Tarkan Gözübüyük prodüktörlüğünde hızla sonuçlandırdı ve albüm 30 Nisan Cuma günü Pasaj Müzik etiketiyle yayınlandı. Albümün ilk video klibi için Mustafa Hakkında Herşey filminde de kullanılan 'Bir Derdim Var' adlı parça seçildi. İkinci video klip ise 'Daha Mutlu Olamam' ve 'Yaz Yaz Yaz' kliplerini de yöneten Mahir Akyol tarafından 'Cambaz' isimli parçaya çekildi.


mor0li
bza178cj
bza143uh
morveotesi2lk
sehir209gk
gk244zj
gk243yq
2003120uc
2003194lm
2003211qs
2003028ee
dys084ux
dys324kp
dys230nv
dys199gm
dys175wo
dys152yp
konser04010po
bgm096lf
bgm153yk

Son düzenleyen Kral_Aslan; 13 Eylül 2008 13:03
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
8 Temmuz 2006       Mesaj #3
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
bgm123sr

bgm130vg
Son düzenleyen _Yağmur_; 6 Temmuz 2012 11:46 Sebep: sayfa düzeni
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
8 Temmuz 2006       Mesaj #4
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
bgm142lz
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
21 Temmuz 2006       Mesaj #5
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
buyukduslerkapakfz6
tubis__17 - avatarı
tubis__17
Ziyaretçi
27 Temmuz 2006       Mesaj #6
tubis__17 - avatarı
Ziyaretçi
200301cy8
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
26 Ağustos 2006       Mesaj #7
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
yeni beste ve bir Fikret Kızılok yorumundan oluşan albümün prodüktörü, müzikseverlerin Pentagram grubundan tanıdığı Tarkan Gözübüyük.

Türkiyenin en iyi stüdyolarından M.I.A.M., ADA, RMS ve İMAJ’da hazırlanan albüm, ‘rock’ın muhalif geleneği ile güncel ve yakalayıcı melodileri birleştiriyor. Grubun olgunluk döneminin ilk çalışması olarak görülebilecek albüm, parıltılı ‘sound’uyla, özenle yazılmış şarkı sözleriyle ve dünyadaki benzerlerinin altında kalmayan müzikal ifadeleriyle öne çıkıyor.

Albümün açılış parçası, Şebnem Ferah’ın da sesiyle renk kattığı, “kitle imha silahları” yalanına verilen tokat gibi bir cevap olan ‘Yardım Et’.

Grup tarihinin en alaycı ve en iddialı çalışması olan ‘Cambaz’, giderek içinden çıkılmaz hale gelen medya kirlenmesinden hareket eden bir meydan okuma.

Mor ve Ötesi

Mustafa Hakkında Herşey’ filminden hatırlayacağınız ‘Bir Derdim Var’, sıradışı yapısı ve çocuk korosunun kattığı dramatik etki ile akılda kalan ‘Serseri’, grubun daha önce denemediği bir ritmik yapıya sahip ‘Aşk İçinde’, zamanımızın akıldışı tüketim çılgınlığına kafa tutan ‘Az Çok’ ve grubun eski albümleriyle sound açısından köprü oluşturan ‘Re’ albümdeki parçalardan bazıları.

Unutulmaz Fikret Kızılok bestesi “Sevda Çiçeği” de son derece farklı bir yorumla karşımıza çıkıyor mor ve ötesi’nin yeni albümünde. Albümün kapanışını ise konserlerde yıllardır bir hit muamelesi gören ve enerjisiyle dinleyeni hareket etmeye iten “Uyan” yapıyor.

‘mor ve ötesi’nin yeni albümü, bu ülkede kendi istediği müziği geniş kitlelerle buluşarak üretmenin ve bunu yaparken de suya sabuna dokunmanın mümkün olduğu cümlesinden hareket ediyor. Dünyaya, ekolojiye ve kendi dışımızdaki hayata asla duyarsız kalmayan bir müzik grubunun, büyük bir hayali insanlarla paylaşarak varolmak isteyen ve elindeki mikrofonun sorumluluğunun farkında olan dört kişinin çığlığı bu: ‘Dünya Yalan Söylüyor’ ...

Mor ve Ötesi
Son düzenleyen _Yağmur_; 6 Temmuz 2012 11:54 Sebep: sayfa düzeni
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
7 Eylül 2006       Mesaj #8
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
MU970330YF952 250
Son düzenleyen _Yağmur_; 6 Temmuz 2012 11:55 Sebep: kırık link kaldırıldı
PocahontaS - avatarı
PocahontaS
Ziyaretçi
17 Aralık 2007       Mesaj #9
PocahontaS - avatarı
Ziyaretçi
Eurovision'a Mor ve Ötesi gidecek!


Türkiye'yi 53. Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil edecek grup hemen hemen kesinleşti. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin "Mor ve Ötesi" ile 'prensipte anlaşma' sağlandığını açıkladı.

TRT, Türkiye'yi 53. Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil etmesi için 5 grup ya da sanatçı tespit etti. Sabah'ın edindiği bilgiye göre, bunların arasında "mega star" Tarkan da bulunuyordu. TRT'nin yaptığı 5'li listede birinci sırada olan Tarkan, bu öneriyi kabul etmedi. Tarkan'ın devre dışı kalmasının ardından TRT, sıralamada yer alan diğer sanatçı ve gruplarla görüşmeye başladı. Bu görüşmeler, büyük ölçüde tamamlandı. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, SABAH'a yaptığı açıklamada, "Mor ve Ötesi" ile 'prensipte anlaşma sağlandığını' belirterek, kısa süre içinde imzaların atılabileceğini söyledi. Şahin, Mor ve Ötesi'nin seslendireceği parçanın Türkçe olacağını vurguladı. Türkiye, 2003 yılında Riga'da gerçekleştirilen 48. Eurovision Şarkı Yarışması'na Sertab Erener'in "Everyway That I Can" adlı İngilizce şarkısıyla katılmıştı. Erener, birinciliği elde etmişti. Finlandiya'da gerçekleştirilen 52. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden Kenan Doğulu da "Shake it up Şekerim" adlı parçasıyla dördüncülüğü elde etmişti.

ŞARKI TÜRKÇE OLACAK

Türkiye'nin, uluslararası şarkı yarışmasına, Türkçe yerine İngilizce parçalarla katılması tartışmaları da beraberinde getirmişti. Şahin, TRT'ye Genel Müdür olarak atandığı gün yaptığı açıklamada, Türkçe şarkı konusundaki duyarlılığını dile getirmişti. Şahin, Türkiye'nin Eurovision'da Türkçe şarkılarla temsil edilmesinin önemine dikkat çekmişti.
Son düzenleyen _Yağmur_; 6 Temmuz 2012 11:56 Sebep: sayfa düzeni
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Temmuz 2008       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
800px Mor ve C396tesi Turkey ESC 2008 final
Son düzenleyen _Yağmur_; 6 Temmuz 2012 11:57 Sebep: kırık link kaldırıldı

Benzer Konular

7 Aralık 2008 / HerHangiBiri Parapsikoloji
13 Aralık 2008 / Misafir Felsefe
10 Haziran 2014 / ahmetseydi Uzay Bilimleri