Arama

İdil Biret

Güncelleme: 23 Nisan 2017 Gösterim: 64.193 Cevap: 5
estudiantes - avatarı
estudiantes
Ziyaretçi
31 Ekim 2007       Mesaj #1
estudiantes - avatarı
Ziyaretçi

İdil Biret

Ad:  İdil_Biret.JPG
Gösterim: 1293
Boyut:  44.5 KB

(d. 21 Kasım 1941, Ankara)
Sponsorlu Bağlantılar
Türk piyanist.

Henüz iki buçuk yaşındayken gösterdiği müzik yeteneği ile dikkati çekti. İlk piyano derslerini beş yaşındayken Mithat Fenmen’den aldı. Altı yaşındayken Ankara Radyosu’nda J. S. Bach’ın bir klavsen konçertosunun piyano uyarlamasını seslendirdi ve gösterdiği olağanüstü başarıdan dolayı “harika çocuk” olarak nitelendirildi. Yedi yaşındayken çıkarılan özel bir yasa (İdil Biret Suna Kan yasası) ile müzik eğitimini sürdürmesi için ailesiyle birlikte Paris’e gönderildi. Paris Konservatuvarında Jean Doyen’den yüksek piyano, Nadia Boulanger’den piyano eşliği ve Jacques Fevrier’den oda müziği dersleri aldı. 1957’de konservatuvarı birincilikle tamamladı. On bir yaşında Wilhelm Kempff’le birlikte Theâtre des Champs Elysee’de Mozart’ın iki piyano için konçertosunu seslendirdi. Daha sonra Nadia Boulanger’yle armoni, kontrpuan ve füg, Wilhelm Kempff ve Alfred Cortot’yla yorum çalışmalarını sürdürdü.

Biret, Avrupa’nın birçok ülkesinde, Asya, Afrika, Amerika ve Avustralya’da Sir Adrian Boult, Joseph Keilberth, Erich Leins dorf, Sir Malcom Sargent, Hermann Scherchen ve Pierre Monteux gibi dünyanın sayılı yönetmenleriyle çaldı. Emil Giles’in çağrısı üzerine gittiği SSCB’deki turnelerinde çok sayıda konser verdi. Montreal, Persepolis, Gstaad, Eastburn, La Rochelle, Berlin festivallerine solist olarak katıldı. 1973’te Uluslararası İstanbul Festivali’nde Yehudi Menuhin’le birlikte Beethoven’in keman ve piyano sonatlarını seslendirdi.

1968 ve 1970’te Royan kentinde Olivier Messiaen adına düzenlenen uluslararası piyano yarışmasında, 1978’de Brüksel’de düzenlenen Reine Elisabeth piyano yarışmasında jüri üyeliği yaptı. 1954 ve 1956’da iki kez Boston’daki Lily Boulanger Vakfı armağanını, 1959’da da Londra’da Harriet Cohen uluslararası müzik ödüllerinden Dinu Lipatti Altın Madalyası’nı, Polonya’da Kültürel Yararlılık Nişanı, Fransa’da Ordre National du Merite nişanının “Chevalier” derecesini aldı. Devlet sanatçısı olan İdil Biret’e Boğaziçi Üniversitesi de onursal doktorluk unvanını vermiştir.

Repertuvarında klasik ve romantik dönem bestecilerinin yanı sıra Webern, Bartök, Stravinsky gibi çağdaş bestecilerin yapıtlarına da yer veren Biret, birçok plak çalışması da yaptı. 1986’da, Fransa’nın Montpellier kentindeki festivalde Beethoven’in dokuz senfonisinin Liszt tarafından gerçekleştirilen ve piyano repertuvarının en güç yapıtları arasında yer alan piyano düzenlemelerini dünyada ilk kez dört konserde seslendirdi. Bu başarısı Biret’in dünyanın en ünlü piyanistleri arasına girmesini sağladı. Daha sonra aynı yapıtların plağını doldurdu.

Kaynak: Ana Britannica

Son düzenleyen Baturalp; 23 Nisan 2017 18:40
Biyografi Konusu: İdil Biret nereli hayatı kimdir.
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
20 Eylül 2008       Mesaj #2
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın

İdil Biret

Ad:  İdil Biret2.JPG
Gösterim: 669
Boyut:  58.9 KB

(d. 21 Kasım 1941, Ankara)
Sponsorlu Bağlantılar

Daha iki buçuk yaşındayken müzik yeteneği ile dikkatleri üzerinde toplayan ve uluslararası düzeyde ün kazanmış bir piyanistimiz olan İdil Biret'in doğum yeri Ankara'dır. İlk müzik bilgilerini annesinden aldıktan sonra beş yaşındayken Mithat Fenmen'den piyano dersi almaya baş­ladı. Altı yaşında Cumhurbaşkanlığı Filarmo­ni Orkestrası eşliğinde Bach'ın piyano kon­çertosunu seslendirmede gösterdiği başarı üzerine "harika çocuk" olarak adlandırıldı.

İdil Biret yedi yaşına bastığı yıl, müzik eğitimini sürdürmek üzere ailesi ile birlikte Fransa'ya gönderilebilmesi için özel bir yasa çıkarıldı. Fransa'da Paris Konservatuvarı'nın önde gelen hocalarından Jean Doyen ile Nadia Boulanger'den ders almaya başlayan İdil Biret, yeteneğiyle dikkatleri üzerinde topladı. Bu sıralarda piyanist VVilhelm Kempff'in ilgisini çekerek onunla uzun süre çalıştı. 11 yaşındayken "VVilhelm Kempff'le birlikte Paris'te Mozart'ın İki Piyano İçin Konçertosu'mı seslendirdi. 1945'te Boston Lily Boulanger Vakfı Ödülü'nü kazandı

İdil Biret 1957'de Paris Konservatuvan'nı birincilikle bitirdikten sonra bestecilik dersle­ri almaya başladı. Ama icracılık alanında ba­şarılı olacağını sezerek yorumculuğa ağırlık verdi ve kısa zamanda dünyanın en iyi piya­nistleri arasına girdi. 1968'de Uluslararası Olivier Messiaen Yanşması'na jüri üyesi ola­rak çağrılan İdil Biret, 1974'te Polonya'da Kültürel Yararlılık Nişanı'nı aldı.

Ülke içi ve dışında sayısız konser ve resital veren İdil Biret, özellikle Beethoven'in yapıt­larını seslendirmeye ağırlık verdi. Bu büyük bestecinin bütün sonatlarını uzun bir çalışma sonrasında repertuarına almayı başardı. Ayrı­ca Beethoven'in bütün senfonilerini piyanoy­la seslendirdi ve bu çalışması plağa da alındı.

Kaynak: MsXLabs.org & Temel Britannica

Son düzenleyen Baturalp; 23 Nisan 2017 19:08 Sebep: başlık ve sayfa düzeni.
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
MaRCeLLCaT - avatarı
MaRCeLLCaT
Ziyaretçi
22 Aralık 2008       Mesaj #3
MaRCeLLCaT - avatarı
Ziyaretçi

İdil Biret

Ad:  İdil Biret3.JPG
Gösterim: 724
Boyut:  26.9 KB

İlk piyano derslerini Mithat Fenmen'den aldı. TBMM'nin çıkardığı özel kanunla yedi yaşında Fransa'ya gönderildi. Nadia Boulanger'nin gözetiminde Paris Konservatuvarı'nın yüksek piyano, eşlikçilik ve oda müziği bölümlerini birincilikle bitirdi.

Beş kıtayı kapsayan sayısız konserlerinde Boston Senfoni, Leningrad Filarmoni, Leipzig Gevvandhaus, Dresden Staats Kapelle, Sidney Senfoni, Tokyo Filarmoni, Paris Senfoni gibi orkestralarla Boult, Kempe, Keilberth, Sargent, Montreux, Leinsdorf, Scherchen, Rozhdestvensky, Mackerras gibi ünlü şeflerin yönetiminde çalmıştır. Montreal, Royan, Atina, Persepolis, Berlin, Ruhr dahil olmak üzere birçok uluslararası festivale katıldı. Gene "Uluslararası 1. İstanbul Festivalinde Yehudi Menuhin ile Ludwig van Beethoven'in sonatlarını, 1986 "Montpellier Festivali"nde Beethoven Senfonileri'nin Franz Liszt tarafından yapılan piyano uyarlamalarının tamamını dünyada ilk kez dört konserde seslendirdi.

Kraliçe Elisabeth (Belçika), Van Cliburn (ABD), Busoni (İtalya), Liszt (Almanya), İskoçya gibi birçok uluslararası piyano yarışmasında jüri üyeliği yapan İdil Biret'in aldığı ödüller arasında "Lili-Boulanger" (Boston), "Harriet Cohen/Dinu Lipatti" (Londra), Polonya hükümetinin "kültür liyakât" ve Fransız hükümetinin "Chevalier de I'Ordre National de Merite" nişanları da bulunmaktadır.

İdil Biret, 1971 yılından beri Devlet Sanatçısı'dır. Bugüne kadar seslendirdiği plak ve CD'lerin sayısı 80'i geçmektedir. Bunlar arasında plak tarihinde ilk kez komple proje halinde seslendirilen Beethoven/Liszt Senfonilerinin tamamı, Frederic Chopin'in bütün piyano eserleri, Johannes Brahms'ın bütün solo piyano eserleri ve konçertoları, Sergei Rachmaninoff'un bütün piyano eserleri yer almaktadır. Bunlar pek çok eleştirmenin hayranlığı ile karşılanmış ve sanatçının "çağımızın en önde gelen piyano ustalarından biri" olarak nitelenmesine yol açmıştır.

1995'te Chopin'in bütün eserleri dizisi Varşova'da yapılan "Chopin Plakları Büyük Ödülü" yarışmasında jüri özel ödülünü almıştır. Aynı yıl kaydettiği Fransız besteci Pierre Boulez'in üç sonatını içeren CD Paris'te yılın "Altın Diyapozon" ödülünü almış ve Le Monde gazetesi tarafından 95 yılının en iyi plakları arasına seçilmiştir. 1997 yılında, 100. Ölüm Yıl Dönümü nedeniyle Brahms'ın tüm solo piyano eserlerini 5 konserlik bir dizide seslendirmiştir.

Fransız yazar Prof. Dominique Xardel'in "İdil Biret-Une pianiste Turque en France” (Fransa’da bir Türk Piyanist İdil Biret) kitabı 2006 yılının Eylül ayında Fransa'da yayınlanmıştır. 2007 yaz başında Üner Birkan tarafından "Dünya Sahnelerinde Bir Türk Piyanisti: İdil Biret" ismiyle Türkçe'ye çevrilmiştir. Daha önce İdil Biret'in de yer aldığı "Piyanistler" adında birçok piyanistle yapılan söyleşilerden oluşan bir kitap yapan Dominique Xardel, yalnızca İdil Biret'i anlatan bu yeni kitabında sanatçının hayatı ve kariyerinin yanısıra bir çok değişik konudaki düşüncelerini de aktarmaktadır. Kitap 2007'nin Ekim ayında Stacatto-Verlag yayınevi tarafından Almanya'da "Idil Biret: Eine Türkischen Pianistin auf den Bühnen der Welt" adıyla yayınlanmıştır.

Ödüller / Nişanlar

  • 1957 Paris Konservatuvarı, Konservatuvar Birinciliği
  • 1952 yılında Paris Konservatuvarı'ndaki Yüksek Solfej ve Deşifraj bölümlerini Birincilik Ödülü ile bitiren Biret, 1957 Haziran'ında Konservatuvar'da devam ettiği Piyano, Oda Müziği ve Eşlikçilik sınıflarının her birinden Birincilik Ödülü ile mezun oldu ve "Birincilerin Birincisi" unvanını aldı.. Reine Laurent Ödülü ve Popelin mükafatlarını kazandı.
  • 1954, 1964 Lily Boulanger Memorial, Boston
  • 1961 Harriet Cohen - Dinu Lipatti Altın Madalyası, Londra
  • Adelaide Ristori Nişanı, İtalyan Hükümeti
  • 1974 Kültür/Liyakat Nişanı, Polonya Hükümeti
  • Chevalier de l'Ordre du Mérite, Fransa
  • 1995 Uludağ Üniversitesi Onursal Doktora
  • 1995 Grand Prix du Disque Chopin, Varşova
  • 1995 Altın Diyapozon, Fransa
  • 1971 Devlet Sanatçısı, Türkiye
  • 1988 Boğaziçi Üniversitesi Onursal Doktora
  • Eskişehir Anadolu Üniversitesi Onursal Doktora
  • 1996 Sevda Cenap And Müzik Vakfı Onur Ödülü Altın Madalyası
  • 2003 Orta Doğu Teknik Üniversitesi Onursal Doktora
  • 2007 Polonya Üstün Hizmet Madalyası (Chopin eserleri kayıt ve seslendirmeleri nedeniyle)
  • 2007 35. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, Onur Ödülü
Son düzenleyen Baturalp; 23 Nisan 2017 19:21
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Mart 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

İDİL BİRET


Türkiye’nin “harika çocuğu” İdil Biret’in müziğe olan ilgisi 2 yaşında başladı. 5 yaşına geldiğinde olağandışı müzik yeteneği, “absolut” kulağı ve duyduğu her parçayı anında ve eksiksiz olarak piyanoya aktarabilme yeteneği ile Türk ve Avrupalı müzik çevrelerinin hayranlığını kazandı. İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün talimatı ve Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in özel ilgisiyle, TBMM’nin kendi adına çıkardığı özel yasadan yararlanarak yedi yaşında ailesiyle birlikte Fransa’ya gönderildi. Paris Konservatuarı’nda Nadia Boulanger’nin öğrencisi oldu. Alfred Cortot ve Wilhelm Kempff gibi hocalarla çalıştı. Küçük yaşta Kempff’in hayranlığını kazanan Biret, 11 yaşında iken onunla Paris’te Champs-Elysees’de Mozart’ın İki Piyano için Konçertosu’nu çaldı.
Son düzenleyen Baturalp; 23 Nisan 2017 17:45
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
23 Nisan 2017       Mesaj #5
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi

Müzik Yaşamı

Ad:  İdil Biret1.JPG
Gösterim: 873
Boyut:  36.7 KB

İlk piyano derslerini Mithat Fenmen'den aldı. TBMM'nin çıkardığı özel kanunla yedi yaşında Fransa'ya gönderildi. Nadia Boulanger'nin gözetiminde Paris Konservatuvarı'nın yüksek piyano, eşlikçilik ve oda müziği bölümlerini birincilikle bitirdi.

Beş kıtayı kapsayan sayısız konserlerinde Boston Senfoni, Leningrad Filarmoni, Leipzig Gevvandhaus, Dresden Staats Kapelle, Sidney Senfoni, Tokyo Filarmoni, Paris Senfoni gibi orkestralarla Boult, Kempe, Keilberth, Sargent, Montreux, Leinsdorf, Scherchen, Rozhdestvensky, Mackerras gibi ünlü şeflerin yönetiminde çalmıştır. Montreal, Royan, Atina, Persepolis, Berlin, Ruhr dahil olmak üzere birçok uluslararası festivale katıldı. Gene "Uluslararası 1. İstanbul Festivalinde Yehudi Menuhin ile Ludwig van Beethoven'in sonatlarını, 1986 "Montpellier Festivali"nde Beethoven Senfonileri'nin Franz Liszt Kraliçe Elisabeth (Belçika), Van Cliburn (ABD), Busoni (İtalya), Liszt (Almanya), İskoçya gibi birçok uluslararası piyano yarışmasında jüri üyeliği yapan İdil Biret'in aldığı ödüller arasında "Lili-Boulanger" (Boston), "Harriet Cohen/Dinu Lipatti" (Londra), Polonya hükümetinin "kültür liyakât" ve Fransız hükümetinin "Chevalier de I'Ordre National de Merite" nişanları da bulunmaktadır.

İdil Biret, 1971 yılından beri Devlet Sanatçısı'dır. Bugüne kadar seslendirdiği plak ve CD'lerin sayısı 80'i geçmektedir. Bunlar arasında plak tarihinde ilk kez komple proje halinde seslendirilen Beethoven/Liszt Senfonilerinin tamamı, Frederic Chopin'in bütün piyano eserleri, Johannes Brahms'ın bütün solo piyano eserleri ve konçertoları, Sergei Rachmaninoff'un bütün piyano eserleri yer almaktadır. Bunlar pek çok eleştirmenin hayranlığı ile karşılanmış ve sanatçının "çağımızın en önde gelen piyano ustalarından biri" olarak nitelenmesine yol açmıştır.

1995'te Chopin'in bütün eserleri dizisi Varşova'da yapılan "Chopin Plakları Büyük Ödülü" yarışmasında jüri özel ödülünü almıştır. Aynı yıl kaydettiği Fransız besteci Pierre Boulez'in üç sonatını içeren CD Paris'te yılın "Altın Diyapozon" ödülünü almış ve Le Monde gazetesi tarafından 95 yılının en iyi plakları arasına seçilmiştir. 1997 yılında, 100. Ölüm Yıl Dönümü nedeniyle Brahms'ın tüm solo piyano eserlerini 5 konserlik bir dizide seslendirmiştir.

Fransız yazar Prof. Dominique Xardel'in "İdil Biret-Une pianiste Turque en France” (Fransa’da bir Türk Piyanist İdil Biret) kitabı 2006 yılının Eylül ayında Fransa'da yayınlanmıştır. 2007 yaz başında Üner Birkan tarafından "Dünya Sahnelerinde Bir Türk Piyanisti: İdil Biret" ismiyle Türkçe'ye çevrilmiştir. Daha önce İdil Biret'in de yer aldığı "Piyanistler" adında birçok piyanistle yapılan söyleşilerden oluşan bir kitap yapan Dominique Xardel, yalnızca İdil Biret'i anlatan bu yeni kitabında sanatçının hayatı ve kariyerinin yanısıra bir çok değişik konudaki düşüncelerini de aktarmaktadır. Kitap 2007'nin Ekim ayında Stacatto-Verlag yayınevi tarafından Almanya'da "Idil Biret: Eine Türkischen Pianistin auf den Bühnen der Welt" adıyla yayınlanmıştır. tarafından yapılan piyano uyarlamalarının tamamını dünyada ilk kez dört konserde seslendirdi.

Ödüller / Nişanlar

  • 1957 Paris Konservatuvarı, Konservatuvar Birinciliği
  • 1952 yılında Paris Konservatuvarı'ndaki Yüksek Solfej ve Deşifraj bölümlerini Birincilik Ödülü ile bitiren Biret, 1957 Haziran'ında Konservatuvar'da devam ettiği Piyano, Oda Müziği ve Eşlikçilik sınıflarının her birinden Birincilik Ödülü ile mezun oldu ve "Birincilerin Birincisi" unvanını aldı.. Reine Laurent Ödülü ve Popelin mükafatlarını kazandı.
  • 1954, 1964 Lily Boulanger Memorial, Boston
  • 1961 Harriet Cohen - Dinu Lipatti Altın Madalyası, Londra Adelaide Ristori Nişanı, İtalyan Hükümeti
  • 1974 Kültür/Liyakat Nişanı, Polonya Hükümeti
  • Chevalier de l'Ordre du Mérite, Fransa
  • 1995 Uludağ Üniversitesi Onursal Doktora
  • 1995 Grand Prix du Disque Chopin, Varşova
  • 1995 Altın Diyapozon, Fransa
  • 1971 Devlet Sanatçısı, Türkiye
  • 1988 Boğaziçi Üniversitesi Onursal Doktora
  • Eskişehir Anadolu Üniversitesi Onursal Doktora
  • 1996 Sevda Cenap And Müzik Vakfı Onur Ödülü Altın Madalyası
  • 2003 Orta Doğu Teknik Üniversitesi Onursal Doktora
  • 2007 Polonya Üstün Hizmet Madalyası (Chopin eserleri kayıt ve seslendirmeleri nedeniyle)
  • 2007 35. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, Onur Ödülü

Diskografisi

  • The Art of Idil Biret: Bach - Brahms - Chopin - Debussy - Kempff Liszt/Berlioz - Rachmaninov - Schumann - Tschaikowsky 1997
  • Johannes Brahms, The Complete Works for Piano Solo and both Piano Concertos 2001
  • Brahms, Variations on a theme by Schumann op. 9 / Handel op. 24 / Paganini op. 3
  • Brahms, Piano Sonata No. 1 in C op. 1, Piano Sonata No. 2 in F Sharp Minor op. 2
  • Brahms, Piano Sonata No. 3 in F Minor op. 5 / Four Ballades op. 10
  • Brahms, Piano Pieces op. 76 / Two Rhapsodies op. 79, Fantasies op. 116
  • Brahms, Three Intermezzi op. 117 / Piano Pieces op. 118 & 119 Scherzo op. 4
  • Brahms, Waltzes op. 39 / Hungarian Dances Nos. 1 - 10, Naxos,# Brahms, Variations op. 21
  • Brahms, Theme and Variations / Sarabandes / Gavottes, Gigues / Canons / Rakoczy March
  • Brahms, 51 Exercises WoO 6
  • Brahms, Waltzes op. 39 (2. versiyon)
  • Brahms, Piano Concerto No. 1 op. 15; Schumann, Introduction and Allegro op. 134 Piano ödül nişanı aldı
  • Fryderyk Chopin, Complete Piano Music
  • Chopin, Complete Piano Music, Vol. 1
  • Chopin, Complete Piano Music, Vol. 2
  • Chopin, Complete Piano Music, Vol. 3
  • Chopin, Complete Piano Music, Vol. 4
  • Chopin, Complete Piano Music, Vol. 5
  • Chopin, Complete Piano Music, Vol. 6
  • Chopin, Complete Piano Music, Vol. 7
  • Chopin, Complete Piano Music, Vol. 8
  • Chopin, Complete Piano Music, Vol. 9
  • Chopin, Complete Piano Music, Vol. 10
  • Chopin, Complete Piano Music, Vol. 11
  • Chopin, Complete Piano Music, Vol. 12
  • Chopin, Complete Piano Music, Vol. 13
  • Chopin, Complete Piano Music, Vol. 14
  • Chopin, Complete Piano Music, Vol. 15
  • Chopin, Complete Piano Music, Piyano Konçerto No. 1 op. 11
  • Chopin, Complete Piano Music Piyano Konçerto No. 2 op. 21
  • Piano Music for Children: Debussy, Tschaikovsky, Schumann
  • Faure, Nocturne No. 13 B-Flat op. 119 from "Rarities of Piano Music at «Schloß vor Husum»" 1989
  • Kempff, Italian Suite op. 68 - Piano Sonata op. 47, Transcriptions of Bach - Gluck - Händel - Mozart
  • Berlioz/Liszt: Symphonie Fantastique
  • Rachmaninov, Complete Works for Piano Solo, the four Piano Concertos, Paganini-Rhapsody
  • Rachmaninov, Etudes Tableaux op. 33 & op. 39
  • Rachmaninov, Préludes op. 23 / Cinq morceaux de fantaisie op. 3
  • Rachmaninov, Transcriptions and Arrangements (Bach, Behr, Bizet, Kreisler, Liszt, Mendelssohn, Mussorgsky, Rimsky-Korsakoff, Schubert)
  • Rachmaninov, Piano Sonata No. 1 in D Minor op. 28 / No. 2 op. 36
  • Rachmaninov, Morceaux de Salon op. 10 / Three Nocturnes, Four Pieces
  • Rachmaninov, Piano Concertos Nos. 2 & 3
  • Rachmaninov, Variations on a Theme of Chopin op. 22 and other Piano Works
  • Rachmaninov, Piano Concertos Nos. 1 & 4, Rhapsody on a Theme of Paganini
  • Rachmaninov, Piano Concertos Nos. 2 & 3
  • Rachmaninov, Piano Concertos Nos. 1 & 4, Rhapsody on a Theme of Paganini
  • Saint-Saens, Piano Concerto No. 2 in G Minor op. 22 & No. 4 in C Minor op. 44
  • Bach, Piano Concerto No. 1 D minor BWV 1052 & W. A. Mozart - Violin Concerto No. 5 KV 219
  • Beethoven, Piano Concertos No. 1 op. 15 & No. 4 op. 56
  • Beethoven, Piano Concertos No. 2 op. 19 & No. 3 op. 37
  • Piano Concerto No. 5 op. 73 "Emperor"
  • Liszt, Six Transcendental Studies after Paganini, Sonata in B Minor
  • Saint-Saens, Piano Concerto No. 5 in F op. 103 & Ravel, Piano Concertos in G Major & D Major for Left Hand
  • Ludwig Van Beethoven, The Complete Piano Sonatas, Volume 1, No. 7 op. 10/3, No. 21 op. 53 «Waldstein», No. 25 op. 79
  • Ludwig Van Beethoven, The Complete Piano Sonatas, Volume 2, No. 23 op. 57 «Appassionata», No. 28 op. 101, No. 31 op. 110
  • Robert Schumann, Fantasiestücke (Fantasy pieces) op. 12 & Johannes Brahms, Three Intermezzi op. 117
  • Johannes Brahms, Variations on a Theme of Haendel op. 24, Variations on a Theme of Paganini op. 35
  • Sergei Prokofiev, Piano Sonate No. 7 & Bela Bartok, Six Roumanien Dances - Suite op. 14 - Six Bulgarian Dances - Allegro Barbaro
  • Ludwig van Beethoven, Piano Sonata No. 15 "Pastoral" & Johannes Brahms, Eight Capricci and Intermezzi op. 76
  • Sergei Rachmaninov, Variations on a Theme of Corelli op. 42, Moments musicaux op. 16
  • Sergei Rachmaninov, Variations on a Theme of Corelli op. 42, Moments musicaux op. 16
  • Pierre Boulez, Piano Sonata No. 2 & Anton Webern, Variations op. 27
  • Alban Berg Piano Sonata op. 1 with chamber music of Schoenberg and Webern 1975
  • Maurice Ravel: Serenade grotesque, Gaspard de la Nuit & Igor Strawinsky: The Five Fingers, A Waltz for Children, Three Scenes of Petrouchka, 1976
  • Sergei Prokofiev, Piano Sonata No. 2 - Frédéric Chopin, Two Mazurkas - Alexander Scriabi, Piano Sonata No. 10, 1977
  • İlhan Mimaroğlu (* 1926), Sessions, Castiglioni - Cangianti, Bouccourechliev - Archipel IV, Brouwer - Sonata «Pian e Forte», 1978
  • Hector Berlioz, Symphony Fantastique op. 114, Piano version by Franz Liszt, 1979
  • Sergei Rachmaninov, Prelude in C sharp minor - Nikolai Miaskovsky, Piano Sonatas No. 2 and No. 3 - Alexander Scriabin, Five Preludes op. 74, 1980
  • Gustav Mahler, Piano Quartet - César Franck, Piano Quintet, 1982
  • Ludwig van Beethoven, Piano Sonata No. 8 "Pathétique", Piano Sonata No. 29 "Hammerklavier", 1986
  • Ludwig van Beethoven / Franz Liszt, Complete Symphonies, piano version by Liszt, 1986
  • Beethoven / Liszt, Symphonies No. 6 and No. 9, piano transcriptions by Lizst, 1990
  • Beethoven / Liszt, Symphonies No. 4 and No. 5, piano transcriptions by Lizst, 1990
  • Beethoven / Liszt, Symphonies No. 3, piano transcription by Lizst, 1990
  • Beethoven / Liszt, Symphony No. 9, 4th Movement with complete symphony in original version,
  • Beethoven / Liszt, Symphony No. 6, 1st Movement with some other works for orchestra
  • Franz Schubert, 13 Songs, piano version by Franz Liszt
  • Richard Wagner, 7 Opera pieces, piano version by Franz Liszt
  • Maurice Ravel, Gaspard de la Nuit - Mirroirs - La Valse
  • Frydyric Chopin, Selected Piano Works, Etudes op. 10 Nos. 3-6, 8, 12; Etudes op. 25 Nos. 1, 5, 7; Waltzes op. 18, op. 34/1-3, op. 42, op. 64/1-3, op. 69/1-2
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Baturalp; 23 Nisan 2017 18:54
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
23 Nisan 2017       Mesaj #6
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
İdil Biret
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

23 Nisan 2017 / mısra Cevaplanmış
5 Kasım 2009 / Daisy-BT Sanat tr
2 Temmuz 2011 / ener Tiyatro tr
7 Temmuz 2012 / Gabriella X-Sözlük
7 Temmuz 2012 / GüNeSss Arşive Kaldırılan Konular