Arama

Funda Arar

Güncelleme: 9 Mart 2013 Gösterim: 80.082 Cevap: 4
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
23 Ağustos 2006       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Funda Arar
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Funda Arar

1975 yılında Ankara'da doğdu. İlk öğrenimini Ankara'da, orta ve lise öğrenimini babasının görevi nedeniyle Muğla ve Adapazarı'nda tamamladı. Müziğe olan ilgisi ve yeteneği küçük yaşlarda fark edilen Funda Arar, ilkokul 3. sınıftan itibaren mandolin ve solfej dersleri almaya başladı.1992 Yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı sınavını ilk 5'in içine girerek kazandı. Okulu bitirdikten sonra iki yıl boyunca müzik öğretmenliği ve sahne çalışması yaptı.

Yaklaşık bir buçuk yıl albüm çalışmalarını sürdüren Funda Arar titiz bir repertuar seçiminden sonra stüdyoya girerek "Sevgilerde" adını verdiği albümünü 2000 yılı Mart ayında tamamladı.

Sessiz sakin görünümlü hüzünlü gencecik bir kız üzerinde siyah bir manto güvercinler arasında " sokaktayım kimsesiz bir sokak ortasında / yürüyorum arkama bakmadan yürüyorum / yolumun karanlığa karışan noktasında / sanki beni bekleyen bir hayal görüyorum" diye haykırıyordu. Necip Fazıl Kısakürek'in şiiri "Kaldırımlar" şarkı olmuş ve Türkiye Funda Arar'ı bu şarkıyla tanımıştı.Albümde Kaldırımlar'ın Yanı sıra Behçet Necatigil'in "Sevgilerde", Gülsüm Cengiz'in "Yağmur", Şeyda Kılınç'ın "Ay Doğmadan Gel" şiirleride yer almaktaydı.Funda Arar özellikle Kaldırımlar'daki güçlü sesi usta yorumuyla dikkatleri çekmişti.

Bu hüzünlü şarkının ardından Funda Arar "Aysel" le bizi 1950'li yıllara götürdü. O yılların atmosferinde ustaca Tango yapıyordu. Ardından "Sonu Yok Bu Aşkın" ile Funda Arar bu kez bir kumsalda yalnızlığı ve hüznü anlattı. 2001 yılının Şubat ayında ise Kıraç ile birlikte yaptığı düet albüm ile karşımıza çıktı. İlk kliplenen şarkı "Sevgiliye" oldu bu albümde. "Sevgiliye albümünün bir başka özelliği ise Funda Arar'ın bestecilik yönünü ortaya koyan ilk çalışma olmasıydı. Sözleri ve Müziği Funda Arar'a ait "Seni Düşünürüm" ün klibinin yayına girmesiyle birlikte çok daha geniş kitleler onu tanıdı ve sevdi.

Mart Ayının ilk yarısında Funda Arar, hazırlıkları 1.5 yıldır devam eden ikinci solo albümü "Alagül"ü müzikseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. "Alagül" albümünde yer alan 6 şarkıda Funda Arar'ın imzası var. Yıllar öncesinde Erkin Koray'ın söylediği "Arapsaçı"nın da yer aldığı albüm 12 parçadan oluşuyor. Albümün ilk klibi albüme adını veren "Alagül"e Hakan Yonat tarafından çekildi.


Son düzenleyen _Yağmur_; 9 Mart 2013 22:29 Sebep: Kırık link, resim yeniden düzenlendi.
Biyografi Konusu: Funda Arar nereli hayatı kimdir.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
kutsal54 - avatarı
kutsal54
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
16 Temmuz 2009       Mesaj #2
kutsal54 - avatarı
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
Polemiklere cevap verip oltaya takılmam

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç kimseyle polemik yaşamadığını söyleyen Funda Arar, “Cevap verdiğinizde karşı tarafa daha çok prim vermiş oluyorsunuz” diyor

‘Zamanın Eli’ adlı albümüyle hayranlarının karşısına yeniden çıkan Funda Arar, değişen sound’u, gelecekteki hedefleri ve aile yaşamı hakkında Hafta Sonu dergisine konuştu.

‘Zamanın Eli’nde diğer albümlerden ayıran bir özellik var mı?
Çok büyük bir tarz değişikliği yok ama birtakım farklılıklar yaptık. Genel anlamda albümlerim akustiktir. Bu albümde biraz daha teknolojiden yararlandık diyebilirim. Bir şarkıda elektronik davulla canlı davulu bir arada kullandık. Bunu yapmak Türkiye stüdyolarında çok kolay değil. Yurtdışındaki albümleri bakıyorsunuz, bilgisayardan çıkma gibi geliyor ama canlı çalınmış, kemik gibi bir ses geliyor. Çünkü ona uzun stüdyolar yapıyorlar.

Siz nasıl yaptınız?
Kendi stüdyomuz var ve çok güzel davul kaydı çıkıyor. Bunu bilip bize gelip sırf davul kaydı yapan birçok müzisyen arkadaşımız var.

Her albümünüzde eski bir şarkı yer alıyor. Şimdi de ‘Ateş Düştüğü Yeri Yakar’... Bunları nasıl seçiyorsunuz?
Şimdiye kadar hep birden bire karar verdim. Zerrin Özer’i çok severim, sesine hayranım. Onun okuduğu şarkıları araştırdım ve 80’li yıllarda okuduğu ‘Ateş Düştüğü Yeri Yakar’ hoşuma gitti. Biz şarkıya biraz daha yoğun elektrikli gitarlar koyduk, aranjesini biraz değiştirdik, ortaya bu çıktı.

Dört yıl önce Febyo Taşel ile evlendiniz. İkiniz de müzisyensiniz. Müziğin dışında evde neler yapıyorsunuz?
Evde de müzik çalıştığımız bir odamız var. Onun dışında evde genelde film seyretmeyi seviyoruz, arkadaşlarımızla sohbet, muhabbet... Erkekler yukarı çıkıp playstation oynuyorlar.

16 Mayıs’ta Eurovision Şarkı Yarışması var. Bu yarışmaya katılmanız için bir davet gelse cevabınız ne olur?
Bunu hiç düşünmedim. Sertab Erener’e kadar Eurovision bizim yıllardır unuttuğumuz bir şeydi. Şu anda Eurovision’da tarz olarak çok daha başka koreografiler, sahne üstü şovlara ağırlık verilmeye başlandı. Şarkı yarışmasından çok sahne üstü şov yarışmasına döndü.

Sizin gözlemlerinize göre Türkiye’de nasıl şöhret olunuyor?
Şöhret olmak kolay. Bir gün birisine bir şey söylersiniz, bir laf atarsınız anında şöhretsiniz. Ama sadece sanatını yaparak şöhret olmak zor. Bu memlekette yıllarca birbirleriyle polemiğe girerek şöhretlerini devam ettiren, gündemde kalan, onun ekmeğini yiyen insanlar oldu. O dönemler geçti artık. Magazinde çok olmak antipatik bile geliyor. Şöhretle, tanınırlıkla sanatçılığı ayırmak gerekiyor. Bizde böyle bir şey var; Herkes sanatçı. Sanatçı, sanat yapandır, sanat üretendir. Ama iki lakırdı yapan, iki şarkılık bir single çıkartmış da artık sanatçı.

Hiç polemik yaşadınız mı?
Hayır, polemik yaşadığım hiç kimse olmadı. Bundan sonra da olacağını düşünmüyorum. Biri bana bir şey söylese bile cevap vermeyi düşünmem. Cevap verirseniz oltaya takılmış oluyorsunuz. O zaman karşı tarafa daha çok prim vermiş oluyorsunuz.

Önümüzdeki günlerle, yaz ayları ile ilgili ne gibi planlarınız var?

Mayıs ayı ile birlikte yoğun bir üniversite konserlerim var. İsveç’de üç ayrı konser var. Funda Arar yenilendi. Benim için çok keyifli oluyor. Zaman buldukça sorulara cevaplar veriyorum.

Yemekteyiz’e katılabilirim

Ev işleri ile aranız nasıl?
Ev işinden ziyade yemek yapmayı seviyorum.

Sizden özellikle istenen yemekler var mı?
Özellikle mantı istiyorlar. Ayrıca zeytinyağlı sarma, içli köfte, kadayıflı muhallebi isterler.

Siz ‘Yemekteyiz’ programına katılın.
O programı ünlülerle yapsalar katılırım.


kutsal54 - avatarı
kutsal54
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
16 Temmuz 2009       Mesaj #3
kutsal54 - avatarı
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
Ses yoksa seksi olmak neye yarar

25 Temmuz’daki konser için sürpriz şovlar hazırladıklarını söyleyen Funda Arar “Ses müzik yoksa neye yarar seksi olmak, bikini giymek” diyor

Son albümü “Zamanın Eli” ile satış listelerinde üst sıralarda yer alan Funda Arar, bu albümün diğerlerinden farkının müzikteki birikimleri olduğunu söylüyor... 10 yıldır müzik piyasasında aynı çizgide giden ve popüler kültürün içinde yer almamaya gayret gösteren Arar, “Ses, müzik yoksa neye yarar seksi olmak, bikini giyinmek” diyor... Bir önceki albümünü sanat müziği olarak yapan ve tarzını değiştirdi söylentileriyle karşı karşıya kalan Arar, bu müziği geniş kitlelere ulaştırmak için şöhretini kullandığını söylüyor. Gençliğin sanat müziğini sevdiğini ve eskiye özlem duyduğunu belirten Arar “Gençlik sanat müziği dinleyince çıldırıyor” diye konuşuyor...

Albüm dört ay önce çıktı ama şarkılar her yerde çalıyor. Bu albümün diğerlerinden farkı ne?
Önceki albüm çıkalı iki yılı geçmişti. Ekibimize yeni isimler katıldı. Bunlardan en ilginci Onur Baştürk’ün bir şarkısının olması. Ekibimizde müzik okumamış çok insan var. Eşim mesela mühendislik okumuş. Sözleri yazan Burcu Tatlıses de gıda mühendisliği okumuş. Farklı kulvarlardan gelip müziğin içine giren arkadaşlarımız var. Bu albümün bu kadar beğenilmesini birikime bağlıyorum. 10 yıldır müzik dünyasında belli bir yeriniz oluşuyor. Her adımda biraz daha fazla kitleye ulaşıyorsunuz. “Ala Gül” albümüyle birlikte belli bir satış grafiğini yakaladım. Benim orta yaş dinleyici kitlem çok fazladır. Konserlerime bakın anne babalarımız yaşında birçok dinleyenim var.

Bundan önce kulvar değiştirip sanat müziği albümü yaptınız.
Tarzını değiştirdi dediler ama böyle bir şey yok. Kendi zevkim ve Türk müziği dinleyenler için yaptığım bir albüm. Onun devamını ara ara Rüya 2-3 olarak yapmak istiyorum. Türk müziği eğitimi aldım ve yapmaktan hoşlanıyorum. Söylemeyi, dinlemeyi seviyorum. Popüler kültüre hitap eden şarkılar ve müzikler yapmamama rağmen o kültürün içine giriyorum. Sanat müziğinin daha geniş kitleye ulaşması adına ben kendi şöhretimi kullanıyorum. Sanat müziğine gençler rağbet etmiyor diyorlar. Yok öyle bir şey. Üniversite konserlerinde söylüyorum çocuklar çıldırıyor. Bu söylenenler safsata. Gençler dinliyor.

Yaz gelince sahillerde bikinili, selülitli görüntüler kaplıyor ekranı. Sizin bu şekilde yakalanma gibi bir korkunuz var mı?
Niye korkum olsun ki. Milyonlarca insan bikiniyle, mayoyla denize giriyor. ‘Yakalandı’ demek çok komik geliyor. Sanki hırsızlık yapmışsınız. Kimden niye kaçıyorsun, sahilde onlarca insan görüyor zaten seni. Milleti selülit stresine soktular. Bütün kadınlar komplekse girdi. Eskiden böyle bir şey yoktu. Filmlerde bile balık etli artistler mayolarını bikinilerini giyerlerdi. Tatilde kaçayım, görüntülenmeyeyim diye bir derdim yok.

10 yıldır müzik dünyasındasınız. Hep aynı tarzda görüntüyle ve giyimle sevenlerinizin karşısındasınız. Öyle yeni albümümde seksi görüneyim derdiniz yok.
O tarz şeylere hiç başvurmadım. Ortada müzik yoksa, ses yoksa neye yarar ki seksi olmak, bikini giymek. Yurtdışında nasıl klipler çekiliyor ağzımız açık izliyoruz. Onlar eğreti gelmiyor bize. Bak açmış saçmış demiyoruz. Bizde sese değil, görüntüye, mayoya, vücuda odaklanıyorsunuz. Son klibimde şort giyindim mesela. ‘Aaaa Funda Arar şort giyinmiş’ dediler.

Kostüm konusunda katı mısınız, sınırlarınız var mı?

Hiç katı değilim ama çıplak da çıkmam (Gülüyor). Göğüs, sırt dekolte, kısa şort giyebilirim. Giydiğiniz kostüm projeye uyacak, alakasız olmaması gerekiyor. Son dönemde Esra Başıbüyük’le çalışmaya başladım Esra’yla çalışmaya başladıktan sonra kostümlerim konuşulmaya başladı.

Kuruçeşme Arena’da ilk kez konser vereceksiniz. Nasıl bir hazırlık var?
25 Temmuz’daki konser için sahne üzerinde sürpriz şovlar hazırlıyoruz. Dansçılarımız olacak. Dans etmeyi çok seviyorum. Bir dönem Nesrin Topkapı’dan ders aldım. Tango, jaz, latin dansları kursuna gitmek istiyorum.

Stüdyoda benden çok korkarlar

Eşinizle daha çok hangi konuda çatışıyorsunuz?
İşle ilgili stüdyoda falan çatışıyoruz. Benden çok korkarlar stüdyoda (Gülüyor). Albüm yapıyorsunuz ve her şeyin güzel olması gerekiyor. Çok gergin olabiliyorum stüdyoda. Biraz despotluk yapıyorum (Gülüyor). Onları zorlamak, kıvrandırmak biraz da hoşuma gidiyor.

Evlilik güzel gidiyor ama bebek eksik. Ne zaman anne olmayı düşünüyorsunuz?
Yoğunluktan düşünemiyoruz (Gülüyor). Anne olmayı tabii ki istiyorum. Dönem dönem hamile haberlerim çıkıyor ama öyle bir şey yok. Hamile olsam saklayacağım bir şey yok ki. Çocuğun planı programı olmaz diye düşünüyorum. Kısmet ne zamansa olur. Çocuk sahibi olanlar ‘Başka bir duyguya benzemiyor’ diyorlar. Bu duyguyu tatmak istiyorum. Kızım olmasını çok istiyorum. Onu öyle kokoş kokoş süsleyeyim giydireyim çok istiyorum.

Kıskançlık duygularımızı cımbızla almışlar

Bu koşuşturma içinde eşinizle birbirinize zaman ayırabiliyor musunuz?
Birbirimizi idare ediyoruz. Ben Febyo karşıma çıkmamış olsaydı zor evlenirdim. Koç burcu olarak bir şey bana empoze edilmeye çalışıldığı zaman tersini yaparım. Şunu yapsana dediklerinde bana geliyorlar (Gülüyor). Karşımdaki insana gıcık oluyorum. Eşim bana karşı çok anlayışlı. İkimiz de yoğun duygular yaşayan insanlarız müzisyen olarak. Stresli bir işimiz var ama ona göre daha zorum. Kolay bir kadın değilim.

Sahnede şunu giyinme, böyle yapma gibi kıskançlıkları var mı?
Bizde hiç kıskançlık yok. Kıskançlık duygularımızı cımbızla çekip almışlar. Benim dışımda da birçok insanla çalışıyor, görüşüyor, geziyor. Ben hiç nerdesin, kimlesin, niye geç geldin gibi şeyler yapmıyorum (Gülüyor). Bu onun bana, benim ona verdiğim güven duygusuyla ilgili. Kostümüme, hareketlerime hiç karışmaz. Huzursuz etmez beni o konularda. Ben de kendime göre sınırları olan biriyim. Bana müdahale etmesini gerektiren bir şey yapmıyorum. Kıskançlık olsaydı evliliğimiz yürümezdi. Öyle kıskançlığı olsaydı iki günde terk eder giderdim.


fft17mf316830
_cesminaz_ - avatarı
_cesminaz_
Ziyaretçi
17 Temmuz 2009       Mesaj #4
_cesminaz_ - avatarı
Ziyaretçi
 11722 4c58d&ampw380&amph315

Funda Arar, 21. Enka Kültür Sanat Yaz Etkinlikleri çerçevesinde Enka Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Funda Arar, Bu konser 25 Temmuz Kuruçeşme Arena konserimin bir ön provası oldu. Kuruçeşme için muhteşem bir şov hazırlıyoruz. Türk Sanat Müziği'nin de yer aldığı çok geniş bir repertuvarla sahneye çıkacağım. İlk kez bir konserimde dans etmeye hazırlanıyorum. O akşam için özel dans dersi almaya başladım. Gecenin diğer süprizlerini ise gelenler görecek' diye konuştu.

"Kıraç'ın bebeğini göremedim"
Enka konserine Tuvana Büyükçınar tarafından hazırlanan beyaz bir kostümle çıkan Arar kendi parçalarının yanı sıra Cem Karaca, Barış Manço ve MFÖ'nün de unutulmaz parçalarını seslendirdi. Sanatçının hayranları Enka Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu'nda izdiham yarattı. Konser öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arar, yakın dostu Kıraç'ın kısa süre önce baba olması ile artık hala olduğunu söyledi. Arar, "Kıraç baba olduğu gün konserim vardı ve hastaneye gidemedim. İtiraf ediyorum daha hala bebeği görmeye fırsatım olmadı. Bu yüzden arkadaşıma karşı çok mahcubum. İşin ilginç tarafı Kıraç da konserlerinden başını kaldıracak vakit bulamıyor. İkimiz de bir araya gelecek vakit bulamadık" dedi.
Son düzenleyen _Yağmur_; 9 Mart 2013 22:30 Sebep: Sayfa Düzeni
kutsal54 - avatarı
kutsal54
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
29 Ekim 2009       Mesaj #5
kutsal54 - avatarı
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
Resmin Orjinal Boyutu İçin Üzerine Tıklayın...

hurriyetcmt14032009deni

fundac


Benzer Konular

12 Şubat 2016 / _EKSELANS_ Bilim tr
12 Şubat 2016 / _EKSELANS_ Siyaset tr
12 Şubat 2016 / _EKSELANS_ X-Sözlük