Arama

Zara

Güncelleme: 26 Eylül 2016 Gösterim: 187.982 Cevap: 5
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
14 Eylül 2006       Mesaj #1
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Zara

Sponsorlu Bağlantılar


15.01.1976 yılında İstanbul'da doğdu. Eğitimine Sosyal Meskenler ilkokulu'nda başladı. Müziğe olan ilgisinden dolayı yüksek eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Şan Eğitim Bölümünde tamamladı. 1991 yılında Milliyet Gazetesi'nin açmış olduğu liseler arası Müzik ve Halk Oyunları yarışmasında "Türk Halk Müziği Kız Solist" dalında Türkiye birincisi oldu. Aynı yarışmaya 1993 yılında tekrar iştirak ederek tekrar birincilik kazandı. 1996 yılında TRT'nin açmış olduğu "Yetişmiş Ses Sanatçısı" sinavını kazanarak "TRT Türk Halk Müzigi Akitli Ses Sanatçısı" ünvanıyla göreve başladı.

1997 yılında Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen "Yunus Emre Müzikali"nde Yunus Emre'nin sevdiği kız Amber rolüyle ve solist olarak görev aldı. Konservatuara başlamadan önceki yıllarda amatör olarak Türk Sanat Müziği, Batı Müziği tarzlarında birçok konser verdi.

Artık Zara kendini yetiştirmiş, profesyonel anlamda bir albüm çalışması yapmaya hazır hissetmeye başlamıstı. Çevresindekilerin ısrarı üzerine, kendisini 1998 yılında hazır hisseden Zara, ULUS Müzik çatısı altında, 15 aylık çalışmanın ürünü olarak "AVUNTU" albümü piyasaya sunuldu. Albümle Magazin Gazetecilerinin "Yılın Umut Veren Kadın Sanatçısı" ödülüne layık görüldü. İlk albümünün yankıları sürerken Zara Ulus Müzikten çıkardığı "BOYUT" isimli ikinci albümü ile gönüllerde taht kurdu. Sanatçı aynı zamanda bu albümle Türkiye'de bir ilke imza attı. Zara'nın icra ettiği 16 türkünün yer aldığı bu albümün en büyük özelliği; zengin Türk kültürünü tanıtım amaçlı olarak 16 türküye de kendi yörelerinde kültürel ve tarihi güzelliklerini yansıtan kliplerin çekilmiş olmasıdır. Bu albüm Türkiye ve Avrupa'da kaset, CD ve VDC olarak müzikseverlere sunulmuştur.

Farklı yorumu ve duru sesiyle Türk Halk müziğinde kendine özgü bir tarz yaratan Zara üçüncü albümü "MISAFIR" ile gönülleri bir kez daha fethetti.

Türk Kültürüne yaptığı hizmetlerle büyük ilgi gören ve sevilen Zara, ödülden ödüle koşmaktadır. Altın Kelebek, Kral Tv gibi birçok yerde En İyi Halk Müziği Bayan Sanatçısı seçilmiştir.

Zara müzikten farklı olarak ayrıca "Eylül Fırtınası" ve "Deli Yürek-Boomerang Cehennemi" isimli sinema filmlerinde oyunculuğunu sergilemiştir
Son düzenleyen Safi; 26 Eylül 2016 15:25
Biyografi Konusu: Zara nereli hayatı kimdir.
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
15 Eylül 2006       Mesaj #2
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
34t

Sponsorlu Bağlantılar
ZARA
15 Ocak 1976, İstanbul), Türk şarkıcıdır. Asıl adı Neşe Zara Dadan'dır.

Müziğe olan ilgisinden dolayı yüksek öğrenimini, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuarı Şan Eğitim Bölümü'nde tamamlandı.

1991 yılında Milliyet Gazetesi'nin açmış olduğu liseler arası Müzik ve Halk Oyunları yarışmasında "Türk Halk Müziği Bayan Solist" dalında Türkiye birincisi oldu. Aynı yarışmaya 1993 yılında iştirak ederek tekrar birincilik kazandı.
1996 yılında TRT'nin açmış olduğu "Yetişmiş Ses Sanatçısı " sınavını kazanarak "TRT Türk Halk Müziği Akitli Ses Sanatçısı" unvanıyla göreve başladı.
1997 yılında Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen "Yunus Emre Müzikali"nde Yunus Emre'nin sevdiği kız Amber rolüyle oyuncu ve solist olarak görev aldı.
1998 yılında Ulus Müzik çatışı altında, 15 aylık çalışmanın ürünü olarak "Avuntu " albümü piyasaya sunuldu. Bu albümle Magazin Gazetecileri'nin "Yılın Umut Veren Kadın Sanatçısı" ödülüne layık görüldü.
1999 yılında Ulus Müzik'in kurucusu İskender Ulus ile hayatını birleştirdi. Aynı yıl Atıf Yılmaz'ın yönetmenliğinde "Eylül Fırtınası" isimli ilk uzun metraj filminde Tarık Akan ile başrolü paylaştı.
İlk albümünün yankıları sürerken 2000 yılında "Boyut" isimli ikinci albümünü çıkardı. Albüm içindeki tüm türkülere klip çekilerek, albümle beraber VCD olarak verildi.
2001 yılında Osman Sınav'ın yönettiği "Deliyürek" sinema filminde oyunculuk performansıyla dikkat çekti. 2002'de üçüncü albümü "Misafir"i çıkardı.
2003 yılında, 27 eserden ve iki albümden oluşan "Özlenenler" piyasaya sürüldü. Özlenenler'in birinci albümünde Zara, müzikseverlere ilk kez Türk Sanat Müziği okuyarak sürpriz yaptı. İkinci albümünde ise eski Türk filmlerinin şarkılarını seslendirerek tanıdık melodileri sandıktan çıkardı. Albümün bir diğer özelliği ise canlı kayıt yapılmış olmasıdır. Zara ve müzisyenler toplu olarak stüdyoya girerek takriben 4 günde eserler katırlarını tamamlamışlardı.
2003 yılının bir diğer sürprizi de, sanatçının ilk kez Kanal D isimli televizyonunda kanalında, "Gelin" isimli TV dizisinde başrol oynayarak halkla buluşmasıdır.


Zara - Ah Hamamcı
Ah hamamcı bu hamama aman
Güzellerden kim gelir
Ah ne bileyim ay efendim aman
Günde yüzbin can gelir

Ardında cariyesi ile aman
Önünde sultan gelir
Yağma yağmur esme rüzgar aman
Yolda yolcum var benim aman
Ah serimi sevdaya saldım aman
Yar ile cengim var benim
Zara - Başım da Altın Tacım
Başımda altın tacım
Hem susuzum hem açım
Yarimi bana verin
Gerisi anam bacım

Gidiyorum evinizden gülüm
Kurtulam dilinizden
Yeşil baş ördek olsam
Su içmem gölünüzden


Zara - Beni Unutma
Bir gün gelirde unuturmuş insan
En sevdigi hatıraları bile
Bari sen her gece yorgun sesiyle
Saat on ikiyi vurduğu zaman
Beni beni unutma, beni beni unutma, beni beni unutma

Çünkü ben her gece o saatlerde
Seni yaşar ve seni düşünürüm
Hayal içinde perişan yürürüm
Sen de karanlığın sustuğu yerde
Beni beni unutma, beni beni unutma, beni beni unutma

O saatlerde serpilir gülüşün
Bir avuç su gibi içime, ey yar
Senin de başında o çılgın rüzgar
Deli deli esiverirse bir gün
Beni unutma

Ben ayağımda çarık, elimde asa
Senin için şu yollara düşmüşüm
Senelerce sonra sana dönüşüm
Bir mahşer gününe de raslasa
Beni unutma

Hala duruyorsa yeşil elbisen
Onu bir gün yalnız benim için giy
Saksıdaki pembe karanfilde çiğ
Ve bahçende yorgun bir kuş görürsen
Beni unutma

Büyük acılara tutuştuğum gün
Çok uzaklarda olsan yine gel
Bu ölürcesine sevdiğine gel
Ne olur Tanrıya kavustuğum gün
Beni unutma, beni unutma
Son düzenleyen _KleopatrA_; 26 Ocak 2010 23:58 Sebep: açık linkler kapatıldı
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
23 Aralık 2007       Mesaj #3
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
zara18ye7eg
BlueEngel - avatarı
BlueEngel
Ziyaretçi
12 Ekim 2008       Mesaj #4
BlueEngel - avatarı
Ziyaretçi
zara18cs9iq1ve1
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
27 Ocak 2010       Mesaj #5
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Zara (şarkıcı, 1976)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Zara, (d.15 Ocak 1976, Adıyaman) gerçek adı Neşe Yılmaz olan ses sanatçısı.
Yüksek Eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Şan Eğitim Bölümünde tamamladı.
1991 yılında Milliyet gazetesi’nin açmış olduğu liseler arası Müzik ve Halk Oyunları yarışmasında “Türk Halk Müziği Bayan Solist” dalında Türkiye birincisi oldu. Aynı yarışmaya 1993 yılında iştirak ederek tekrar birincilik kazandı.
1996 yılında TRT’nin açmış olduğu “Yetişmiş Ses Sanatçısı” sınavını kazanarak “TRT Türk Halk Müziği Akitli Ses Sanatçısı” unvanıyla göreve başladı. 1997 yılında Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Yunus Emre Müzikali” nde Amber rolüyle oyuncu ve solist olarak görev aldı. 1998 yılında 15 aylık çalışmanın ürünü olarak “AVUNTU” albümünü piyasaya sürdü. Ertesi yıl Atıf Yılmaz’ın yönetmenliğinde “Eylül Fırtınası” isimli ilk uzun metraj filminde Tarık Akan ile başrolü paylaştı, İlk albümünün yankıları sürerken 2000 yılında “BOYUT” isimli ikinci albümünü çıkardı. Albümünde icra ettiği tüm türkülere klip çekerek VCD ortamında verildi. 2001 yılında Osman Sınav’ın yönettiği “Deli Yürek” sinema filminde oyunculuk performansıyla dikkat çekti. 2002’de üçüncü albümü “MİSAFİR”i, 2003 yılında, 27 eserden ve iki albümden oluşan “ÖZLENENLER”i piyasaya sürdü.
Özlenenler’in birinci albümünde Zara, müzik severlere ilk kez Türk Sanat Müziği okuyarak sürpriz yaptı. 2. albümünde ise Eski Türk Film Müziği şarkılarını seslendirerek tanıdık melodileri sandıktan çıkardı.
2003 yılının bir diğer sürprizi de, sanatçı ilk kez Kanal D televizyonunda 28 bölümden oluşan “GELİN” isimli Tv dizisinde başrol oynayarak halkla buluştu. 2004 yılında, 1992’de çekilen ancak deprem felaketlerinden sonra yayını bekletilen, Bayındırlık Bakanlığı ile ortak çalışması AĞIT (Sele gitti) klibi “Doğal Afetlere Bilinçli Toplum” projesi kapsamında yayına girdi. Kral TV ve MGD gibi saygın birçok organizasyonların ödülleri ile birlikte, 4 yıl üst üste 2000/2001/2003 en iyi Türk Halk Müziği Kadın Sanatçı Altın Kelebek ödüllerini aldı.
Son olarak, sanatçı 2005’te kariyerine, yine çift CD’li “ZAMANI GELDİ” albümüyle devam etti. Bu albümün ilk CD’si 17 adet Türk Halk Müziği eseri, yanında 12 şarkılık “70’li yıllar aranjman” CD’si ile çıktı. Sanatçı aynı yıl Ekim ayında “BÜLBÜL-İ ŞEYDA” isimli senfoni ile Türk Tasavvuf Müziği albümünü piyasaya sundu. TRT’de “ZAMANI GELDİ” isimli programın sunuculuğunu üstlenen Zara 41 programda izleyicileriyle buluştu. İbrahim Tatlıses, Selda Bağcan, Yavuz Bingöl, Edip Akbayram, Belkıs Akkale, İzzet Altınmeşe, Sabahat Akkiraz, Uğur Işılak, Alişan, Funda Arar, Zerrin Özer, Fatih Erkoç, Muzaffer Akgün gibi değerli ustaları ağırladı.
2006 yılının ramazan ayında ATV’de “TANRI MİSAFİRİ” adlı sahur programında Zara ünlü konukların evlerinden canlı olarak yayını gerçekleştirdi.
2008 yılında kendi kurduğu zr müzikten bahar isimli albümünü piyasaya sundu.

Albümleri

  • Bahar (2008)
  • Bülbül-i Şeyda (2005)
  • Zamanı Geldi (2005)
  • Özlenenler (2003)
  • Misafir (2002)
  • Boyut (2000)
  • Avuntu (1998)
Sinema Filmleri

  • Deli Yürek: Bumerang Cehennemi, 2001
  • Eylül Fırtınası, 1999
Dizi Filmleri

  • İpsiz Recep - TRT, 2008
  • Gelin - Kanal D, 2003
TV Programları

  • Salı Sefası - tv8, 2009
  • Tanrı Misafiri - Atv, 2006
  • Zamanı Geldi - TRT, 2005
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
29 Temmuz 2010       Mesaj #6
kyle - avatarı
VIP katekolamin
zara resimleri
My one regret in life is that I am not someone else.

Benzer Konular

4 Ocak 2007 / BARIŞ Müzik tr
22 Temmuz 2016 / Jumong Müzik ww
3 Ağustos 2016 / Nick_elodeon Şarkı Sözleri