Arama

Öykü & Berk Gürman

Güncelleme: 21 Ekim 2011 Gösterim: 44.532 Cevap: 10
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Aralık 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
77345122th0

Sponsorlu Bağlantılar
İster flamenco ister arabesk diyelim, ister roman havası ister türkü diyelim, bu toprakların müziğini yapan ikiz kardeşler KISMET’lerini aramak için yola koyuldu: Öykü ve Berk.

Aynı hayatın kendisi gibi, kah hüzünlü kah coşkulu müzikleriyle dinleyiciyi sımsıkı saran Öykü ve Berk’in başarılarında, olağandışı uyumlarının büyük bir etkisi var. Akdeniz ve Arap müziğinin etkilerini taşıyan ilk albümleri KISMET, We Play etiketiyle 2007 Aralık ayında raflarda yerini aldı. Albümde kendi bestelerinin yanı sıra, dört tane türkü uyarlaması bulunuyor. Kısmet’in çıkış parçası “Evlerinin Önü Boyalı Direk”, daha albüm çıkmadan internet üzerinden 2.000.000 dinleyiciye ulaştı.

Öykü ve Berk, Paco de Lucia dinleyen bir babanın ve Türk Sanat Müziği icra eden bir annenin çocukları olarak 4 Ağustos 1982’de dünyaya geldi. Ailede performans olarak müzik her zaman vardı. Ama teorik müzik eğitimleri Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde başladı.

Pera’da okudukları yıllarda, Öykü, keman ve şan dersleri aldı. Okul konserlerinde aktif olarak yer alıyordu, bu sayede AKM ve Cemal Reşit Rey sahnelerinde konser verme şansı buldu.

Yaklaşık yedi yıl, Işıl ve Manuel Reina’nın da içinde olduğu Flamenco Alaturka grubuyla MKM, AKM ve CKM’de konserler verdi. Flamenco dansçısı Marco De Ana ile Şişli Kültür Merkezi’nde, CKM’de de Nükhet Duru ile aynı sahneyi paylaştı.
Berk ise gitar bölümünde okudu. 10 yaşında flamenco gitara Ilgaz Benekay ile başlamıştı. Melih Gürel, Muzaffer Çorlu ve Kemal Belevi’den klasik gitar dersi aldı.
Üniversitede, iki kardeşin yolları bir süreliğine ayrıldı.
Öykü, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü’ne girdi. Alaaddin Yavaşça ile repertuar, Erol Uras ile şan ve Faris Akarsu ile müzikal çalıştı.

Berk, Bilgi Üniversitesi’nde ses mühendisliği eğitimine başladı, amacı kendi müziğini kendi kaydedebilmekti. Çünkü Türkiye’de insanların flamencoya dair fazla bir fikirlerinin olduğunu düşünmüyordu. İkinci sınıfın sonunda Çiğdem Borucu, Berk’e İspanya’ya gitmesi gerektiğini söyledi. Berk, bunun üzerine İspanya’ya kayıtlarını yolladı ve iki akademiden burs kazandı. Hayali, İspanya’daki hayatın içine girmek, çingenelerle tanışmak, flamenco’yu deneysel ve kişisel bir süreç olarak yaşamaktı.

Berk, İspanya’da hayal ettiklerine kavuştu. Hem önemli hocalardan ders aldı hem de, Duquende, Potito, La Tana, Miguel Parada, Guadiana, Montse Cortes gibi ünlü flamenco ustalarıyla ‘fiesta’larda ve ‘juerga’larda canlı performans yapma imkanı buldu.

Öykü, Türk Sanat Müziği ile flamenco’yu birleştirmeyi düşünüyordu. Okulda öğrendiği vokal teknikleriyle flamenco’yu birleştirerek harika bir sentez yarattı.
İkiz kardeşler yeniden bir araya geldiklerinde aralarındaki müthiş uyumu müziklerine yansıtmaya başladılar.
Öykü ve Berk için flamenco mutluluk, hasret, keder, heyecan, tutku, kısacası hayatın ta kendisi…

Biyografi Konusu: Öykü & Berk Gürman nereli hayatı kimdir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Aralık 2007       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Albumumuz "Kısmet" müzik marketlerde...

Sponsorlu Bağlantılar
Yıllarca çalışarak oluşturduğumuz şarkılarımızı "Kısmet" adı ile bir albüm haline getirdik.

Emeğimize ve albümümüze, korsan CD almayarak, korsan mp3 indirmeyerek sahip çıkmanızı bekliyoruz. Desteğiniz ve ilginize teşekkürler.

Öykü & Berk

Ad:  oyku.jpg
Gösterim: 1444
Boyut:  128.7 KB

Ad:  berk.jpg
Gösterim: 1679
Boyut:  133.1 KB
Album'deki Sarkilar :
1.Oyku & Berk - Acimadi Canimi Aldi.mp3
2.Oyku & Berk - Aksam Mahmisi.mp3
3.Oyku & Berk - Bana Bunu Yapma.mp3
4.Oyku & Berk - Doldurdum Martinimi.mp3
5.Oyku & Berk - Elveda.mp3
6.Oyku & Berk - Evlerinin Onu Boyali Direk.mp3
7.Oyku & Berk - Hastane Onu Incir Agaci.mp3
8.Oyku & Berk - Hayat.mp3
9.Oyku & Berk - Kara Lahana.mp3
10.Oyku & Berk - Leyla.mp3

Koccaammaaannn Başarılar diliyorum... : )

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Aralık 2007       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Aralık 2007       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Şarkıları önce kulaktan kulağa yayıldı. Herkes birbirine "Youtube’a gir, Evlerinin Önü Boyalı Direk yaz, acaip güzel bir şey çıkıyor" diye mesajlar attı. Youtube’a koydukları video o kadar beğenildi ki, üç ayda izlenme sayısı bir milyonu geçti. Kimdi bunlar? Sevgili mi, kardeş mi?

Öykü ve Berk Gürman (25) ikiz. Berk, Öykü’den on dakika sonra doğdu. Ayrı yumurta ikizleri oldukları için "abi" sayılıyor. Ama "Öykü ile aramızda 10 dakikanın lafı olmaz. Öyle abi-abla muhabbetimiz yok" diyor. Flamenko aracılığıyla bizim topraklarla İspanya arasındaki bağı göstermeye uğraşıyorlar. Bu yüzden arabesk şarkıları, türküleri flamenkoya çeviriyorlar. Özellikle Berk, her sorunun sonunda lafı flamenkonun tarihi, ruhu, İspanya’daki Arap egemenliği, iki kültür arasındaki etkileşimlere getiriyor. "Bizim hayatımızda bu müzik dokuz yaşımızdan beri var" diyorlar. "Albüm için bir buçuk yıldır çalışıyoruz. Sadece bir internet sitesi ile ortaya çıkmadık!"

Youtube’a koydukları flamenko tarzı "Evlerinin Önü Boyalı Direk" türküsü ile inanılmaz popüler oldular, ama bu tesadüf değil. Senelerin çalışmasının ürünü. "Klasik bir söz ama çocukluğumuzdan beri müzikle büyüdük" diye başlıyorlar söze. Anneleri Ankara Radyosu’nda çalışmış. Babalarının Paco de Lucia hayranlığı onlara da geçmiş. Müzik hep var hayatlarında, ama bu sanata kanalize olmaları Pera Güzel Sanatlar Lisesi’ne gitmeleriyle başlamış.

Lisede Öykü, şan ve keman bölümüne gidiyor. Ama herkes sesini duyduktan sonra, "Senin esas yeteneğin sesin. Bunun üstüne gitmelisin" diyor. O da İTÜ Devlet Konservatuarı Şan bölümünde karar kılıyor. Berk’in hayatı gitar. Eve misafir geldiğinde bile odasından çıkmıyor, günde 7-8 saat gitar çalıyor. Zaten Öykü hep dışa, Berk içe dönük. Öykü gezmeyi, insanlarla diyalog kurmayı seviyor. Berk, iç dünyasında dolaşmayı, müzikle uğraşmayı tercih ediyor.

Berk liseden sonra Bilgi Üniversitesi’nde ses mühendisliği okuyor. Ama gitar ve flamenko tutkusu ağır bastığı için, Sevilla’daki Cristina Heeren Flamenko Akademisi’ne başvurup İspanya’ya gidiyor. Ona göre, "Aslında flamenkonun okulu yok. Bu bir usta-çırak ilişkisi. Sana birinci ağızdan aktarılması gerekiyor. Bu yüzden Sevilla’da çingenelerle, sokakta çalan gruplarla arkadaş oldum. Barlarda çalıştım. Zaten okuldaki eğitimde de hocanın çaldığını öğrenciler dinleyerek, bakarak çalmaya çalışıyor. Öyle eve gidip çalışmak falan yok."

BİZİMKİSİ İKİ RİTİM BİR DARBUKA DEĞİL
Berk, türkü ve flamenkoları birleştirme fikrine üniversitede kapılıyor: "Flamenkoyu Japonlar da seviyor Almanlar da. Ama ben sevmekten öte, kendimi neden bu kadar yakın hissediyorum bu müziğe, diye sordum. Bunun Türkçe’sini yapar, bizden de örnekler gösterirsem, eksik olduğunu düşündüğüm bir bağlantıyı kurarım dedim. Yaptığımız Batı-Doğu sentezi değil, var olan bir şeyi göstermek."

Öykü de buna katılıyor, "Biz türküleri yorumlayan rock gruplarından farklıyız. İki ritim, bir darbuka koyduk, bak flamenko oldu, gibi bir şey yapmıyoruz. Flamenkoyla türkülerimiz arasındaki paralelliği ortaya çıkarmaya çalışıyoruz."

"Evlerinin Önü Boyalı Direk" türküsünü Youtube’a koymaya, şirketleri We Play ile karar veriyorlar. Amaç insanların nasıl tepki göstereceğini görmek. Sadece arkadaşlarına haber veriyorlar, videoyu izlesinler diye. Ama bir hafta sonra iş çığrından çıkıyor. Üç ay sonra bugün izlenme sayısı bir milyonu geçmiş durumda.

BENİM SADIK YARİM GİTARIMDIR DİYORUM
Öykü ve Berk’i, internetten görenler önce sevgili olduğunu düşündü. Bu yüzden üstüne basa basa söylüyorlar, "Sevgili değiliz. Gerçekten ikiziz!" Youtube’da çıkan görüntülerin ardından Öykü’ye hayran olan, evlenme teklif etmeyi düşünenlere üzücü bir haberimiz var: Öykü nişanlı. Üç yıldır beraber olduğu sevgilisi çocuk yuvası işletiyor.

Berk ise sevgilisi olup olmadığı sorusuna, "Benim sadık yarim gitarımdır, noktasındayım" diye yanıt veriyor. Hayatta en büyük aşkı müzik olduğu için, kendisiyle beraber olacak kızın, müziği en azından sevmesi gerektiğini söylüyor: "Kendisi ilgilenmese de olur ama en azından sevmeli, çünkü ’Bu adam deli mi, sekiz saattir gitarla içeride ne yapıyor!’ gibi tepkiler aldığımda işler karışıyor."

ARAMIZDA TELEPATİK BİR BAĞ VAR
Aralarında ikizlere mahsus çok özel bir bağ olduğunu düşünüyorlar. Berk anlatıyor: "Mesela Sevilla’da çok kötü bir gün geçiriyordum; Öykü’yü aramak için tam ankesörlü telefona giderken, ondan bana mesaj geldi. Ben apandisit ameliyatı oldum; bir hafta sonra da Öykü oldu." Öykü "Aramızda kesin telepatik bir bağ var. Aynı cümleleri kuruyoruz, aynı yorumu yapıyoruz" diyor.

İkisi de solak. Berk Sevilla’daki akademide sol elle gitar çalan tek kişiymiş.

Bir de ufak kardeşleri var. Adı Doğa. Seneye ilkokula başlayacak.

Müslüm Gürses ve Kibariye’yi seviyorlar. Hatta Öykü, "Kibariye ile şarkı söylemeyi çok isterim" diyor.

KISMETSE TUTAR
Öykü ve Berk’in, önümüzdeki hafta piysaya çıkacacak albümlerinin adı Kısmet. We Play etiketiyle çıkıyor. Öykü, "kader değil, kısmet koyduk ismini" diyor. Berk, "Kısmet sözlükte Allah’ın uygun gördüğü şekil olarak geçiyor. Biz elimizden geleni yaparız, vicdanen rahatızdır; gerisi artık bizi ilgilendirmez gibi bir durum" diye açıklıyor bu ismi. Albümde dört türkü yorumu, altı tane de kendi besteleri var.

BU MÜZİĞİN RUHU BAKIŞMADA KAŞ GÖZDE
Öykü ve Berk’in ilk klipleri Evlerinin Önü Boyalı Direk türküsü için yapıldı. Yönetmenliğini, albümün müzik direktörü Cem Köksal üstlendi. Youtube’daki video için yapılan yorumlarda, "Bu kız neden devamlı oturuyor" diyenler çok olduğu için, klipte Öykü’nün ayakta çekilmiş sahneleri bulunuyor. Ama genelde karşılıklı oturup bakışarak şarkı söylüyorlar. Berk, "Bu çocukla kız neden devamlı bakışıyor, diyorlar ama bu müzik böyle. Atak yapacağın kısmı bakışarak anlaman, kaş-göz işareti yapman gerekiyor. Bu müziğin ruhu burada" diyor.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Aralık 2007       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Öykü ve Berk Gürman ilk bakışta, ‘internete bir şarkı koyduk ünlü olduk’ ekolünün bir parçası olarak göründü

Öykü ve Berk Gürman ilk bakışta, ‘internete bir şarkı koyduk ünlü olduk’ ekolünün bir parçası olarak göründü kimilerine… Zira YouTube’un marifetleri sağ olsun ‘Evlerinin Önü Boyalı Direk’ türküsüne yaptıkları Flamenko yorumu, kısa sürede bir buçuk milyonu aşan bir dinleyici kitlesine ulaştı. İşin aslına gelirsek; 25 yaşındaki ikiz kardeşler Öykü ve Berk Gürman’ın hayatı çocukluklarından beri Flamenko ile yoğrulmaya başlamış. YouTube’da gördükleri ilgiyi “Yaklaşık bir buçuk yıldır albüm için çalışıyoruz. Bu şarkıyı internete tamamen yüzeysel olarak ve biraz da nabız yoklamak için koyduk. Dikkat çekeceğini biliyorduk çünkü dinleyenler için yeni bir şey, ama yaptığımız şeyin algılanmasına sevindik” şeklinde özetliyor. Berk ise “Teknoloji sayesinde her şeye daha kolay ulaşılıyor ancak bu, yanında suni bir durum getiriyor. 3 buçuk dakikalık bir video bizim müzikal hayatımız ve kariyerimiz, ne yapmak istediğimiz hakkında ancak çok yüzeysel bir fikir verebilir. Hemen beğenmek ya da beğenmemek ve hemen eleştirmek toplumun bir parçası olmuş artık. Oysa eleştirmek ve yargılamak için müziğe zaman ayırmak, altındaki felsefeyi anlamak gerek. Müzik herkese ait bir şeydir ve beğeniler değişebilir” cümleleriyle anlatıyor.

Türkçe sözlü Flamenko müzik sahiden de alışkın olduğumuz bir durum değil. Zira ateşli ve tutkulu bir müzik olarak tanıdığımız Flamenko şimdiye kadar sadece İspanyol kültürünün renkli ve coşkulu bir parçası olarak hafızamızdaydı. Gürman kardeşlerin yapmak istediği Flamenko’nun bu coğrafyanın kültürüyle özdeş olduğunu göstermek. Hatta lafı sürekli müzik tarihine getiren Berk’in anlattığına göre Flamenko’nun çıkış noktası bizim kültürümüzün ta kendisi.

FLAMENKO, ARABESKE BENZER
Akdeniz ve Arap müziklerinden de etkiler taşıyan, 4 türkü yorumuyla birlikte 6 tane de kendi bestelerinin yer aldığı ‘Kısmet’ isimli albümlerini We Play etiketiyle yayınlayan kardeşlerin hayatı müzikle geçmiş. Eh, Dire Straits’ten Cat Stevens ve Flamenko’nun ünlü isimlerine kadar iyi bir müzik dinleyicisi olan babayla, radyoda Türk Sanat Müziği icra eden bir annenin çocukları onlar. Üstelik saba makamında ninnilerle uyuyup, küçük yaşlarda dinlemeye başladıkları Flamenko albümleriyle büyümüşler…

Berk’in gitar tutkusu, gitar çalmak için odasına kapanan ve dünyayla ilişkisini kopartan bir büyüğünün, gitarına sevgiyle sarılışını görmesiyle başlamış. 9 yaşındayken tanık olduğu bu sahne onun müzik aşkına düştüğü an olmuş!

Öykü, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü’nde, Berk ise müziğin okunacak bir şey olmadığına inandığı için Bilgi Üniversitesi’nde ses mühendisliğinde okudu. Sonuç olarak küçük yaşlardan beri içinde oldukları Flamenko’yu kendi çabalarıyla keşfedip, bu müziğin doğasındaki heyecanı hissederek bugüne kadar geldiler. İkisinin de hem fikir olduğu esas bir nokta var ki; o da Flamenko’nun hayatın ta kendisi olduğu! Flamenko’nun Türk müziğiyle birçok makamsal ortak özelliği olduğunu anlatan Öykü’nün düşüncelerine, Berk de ‘Flamenko hayat gibi yani değişken, hüzünlü ve ironik’ diyerek, katıldığını anlatıyor.

Kısacası en eğlenceli sözleri bile acılı bir tavırda söylemek ya da en hüzünlü durumları eğlenerek anlatmak Flamenko’nun ironik yapısının bir örneği. Tıpkı arabesk müzik gibi! Üç yıl kadar Sevilla’da kalıp Flamenko’yu sokakta yaşayan Berk ve Öykü, bu müziğin arabeskle olan bağlantısına şöyle dikkat çekiyor: “İspanya’da insanlara bu müziğin anlamını sorsanız hemen el çırpıp dans etmeye başlar çünkü kelime anlamını bilmiyorlar. Oysa kelimenin kökeni Arapçadır ve ‘ölümsüz çiftçi’ anlamına gelir; emek veren, yorulmayan çiftçi…”

Türkiye’ye gelen Flamenko sanatçılarının da müziklerine duydukları yakınlık sebebiyle Kibariye, Adnan Şenses, Müslüm Gürses gibi isimleri sorduklarını, bu isimlerin müziğini Flamenko olarak nitelendirdiklerini anlatıyor.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Mart 2008       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Öykü Gürman & Berk Gürman Yeni Resimler

n5798872983090013497ub4

n5798872983090023957uy8

n8024285292944625346vk6

n5798872983090034391zq1

n5798872983090044801zg1


n579887298314365703ni3

n579887298314366984bb1

n5798872983143671265wn6

n5798872983143809194vm0

n8024285292887114649bl4

n8024285292887135418bn0

n8024285292897941935qq9

n8024285292898336771pr4

n8024285292898368099tu0

n8024285292899951376am7
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Mart 2008       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
n8024285292899972107gt2

n8024285292900011110tm1

n8024285292900021379yq7

n8024285292900061112ld7

n8024285292900071367iw2

n8024285292900091866qc2 n802428529290010906ve0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Mart 2008       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
n8024285292944603245pq0

n8024285292944614402dp9

n8024285292944625346mg8
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
21 Ekim 2011       Mesaj #9
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Öykü ve Berk
Vikipedi, özgür ansiklopedi

oykuberk1fd1
  • Doğum adı Öykü Gürman, Berk Gürman
  • Doğum 4 Ağustos 1982, İstanbul, Türkiye
  • Meslekler Şarkıcı
  • Köken Trabzon
  • Etkin yılları 2007 - Günümüz
  • Çalgılar Gitar
  • Tarzlar Türkü, flamenco
Öykü ve Berk Gürman (d. 4 Ağustos 1982, İstanbul) Akdeniz ve Arap müziğini harmanlayarak müzik yapan ikiz kardeşler. Video paylaşım sitesi YouTube'a yükledikleri videoda seslendirdikleri "Evlerinin Önü Boyalı Direk" şarkısı ile tanınmışlardır. Bu video Mayıs 2008 itibari ile 10 milyon 800 bin kez izlenmiş,[kaynak belirtilmeli] albüm yaptıktan sonra çektikleri klipleri de 6 milyon 850 bin kez izlenmiştir; ancak videoları Ağustos 2008'de kaldırılmıştır.

İlk albümleri olan Kısmet'te toplam 10 şarkı vardır. Berk'in imzasını taşıyan şarkıların yanı sıra türküleri de flamenco ile birlikte harmanlayıp albüme koymuşlardır. Bu çıkışlarının ardından TRT ekranlarında "Boyalı Direk" adlı müzik ve sohbet programının sunuculuğunu üstlenmişlerdir.

Albümleri

Kısmet (2007)
  • 1. Evlerinin Önü Boyalı Direk (Tangos)
  • Abdurrahman Kızılay
  • 2. Bana Bunu Bana (Buleria)
  • Berk Gürman
  • 3. Akşam Mahnısı (Fandangos)
  • Söz: Zeynal Cabbarzade
  • Müzik: Tofig Guliyev
  • 4. Adımadı Canımı Aldı (Alegria)
  • Söz: Berk Gürman & Öykü Gürman
  • Müzik: Berk Gürman
  • 5. Hastane Önünde İncir Ağacı (Tientos)
  • Anonim
  • 6. Leyla (Tangos)
  • Berk Gürman
  • 7. Hayat (Solea Por Buleria)
  • Berk Gürman
  • 8. Doldurdum Martinimi (Martinete)
  • Anonim
  • 9. Kara Lahana (Rumba)
  • Berk Gürman
  • 10. Elveda (Buleria)
  • Söz: Berk Gürman, Öykü Gürman
  • Müzik: Berk Gürman
İki Arada (2009)
  • 1. Gönül Arsızı (Rumba)
  • 2. Seni Ben Unutmak İstemedim Ki
  • 3. Ah Yalan Dünya (Tangos)
  • 4. Geceler Düşman
  • 5. Barışalım (Sevillanas)
  • 6. Deli Gibi (Buleria)
  • 7. Yaktın Yandırdın Beni
  • 8. İlvanlım - Bedirik (Tangos)
  • 9. İki Kalp Bir Arada (Granaina)
  • 10. Un Cuento Para Mı Nino (Gulleria)
Video klipleri
  • * Evlerinin Önü Boyalı Direk, Yayınlanma:Aralık 2007
  • * Leyla
  • * Seni Ben Unutmak İstemedim Ki, Yayınlanma:Nisan 2009
  • * Geceler Düşman, Yayınlanma:Eylül 2009
  • * Aman geze geze 2008
  • * Gönül Arsızı 2010
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
21 Ekim 2011       Mesaj #10
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Öykü & Berk Gürman

Son yılların en güçlü kadın vokallerinden Öykü Gürman, farkını ortaya koyduğu, ilk solo albümü "Bir Başka" ile müzik kariyerinde yeni bir sayfa açıyor. Büyük bir özenle hazırlanan, onbir şarkıdan oluşan "BİR BAŞKA" önümüzdeki günlerde müzik dinleyicisinin beğenisine sunulacak.

Yorumladığı her şarkıya başka bir lezzet katan Öykü Gürman, yalnızlığının üretimine büyük katkısı olduğunu, emekle ve sabırla çalışarak bunu aştığını söyledi.
Öykü Gürman'ın yeni albümü beş farklı kayıt stüdyosunda (Ada müzik, Ytb, Mma, The Kulübe, Ars) 18 ayda hazırlandı. Müzik direktörlüğünü deneyimli müzik adamı Nurkan Renda'nın yaptığı "Bir Başka"daki şarkıların mixini Ender Akay masteringini Çağlar Türkmen yaptı.

Vokal başarısının yanı sıra söz yazarı ve besteci kimliğini de ön plana çıkaran Öykü Gürman, "Bir Başka" albümünde, Türk müziğinin klasik şarkılarını ve Yunanistan'ın tanınmış bestecilerini bir araya getirdi.

Söz yazarı ve besteci kimliğini ön plana çıkaran Öykü Gürman, Yunanlı besteci Tasos Panagis'in iki şarkısına söz yazarken, beş şarkının bestesini, altı şarkının sözlerini yazdı. Apostolos Kaldara, Eftihia Papagiannopoulou gibi Yunanlı bestecilerin şarkıları haricinde Sementa, Murat Hasarı ve Fikret Şeneş'in şarkılarını da yorumlandığı albümün özel sürprizi; ünlü Türk sanat müziği bestecisi Suat Sayın'ın unutulmaz şarkısı "Yalan Gözlerin" oldu.

Akustik olarak kaydedilen, sentetik seslerin kullanılmadığı "Bir Başka"da yer alan şarkılar, Öykü Gürman'ın vokal performansgücünü ve başarısını gözler önüne seriyor.

Hem batı müziği hem de alaturka tınılarını taşıyan, imaj fotoğraflarını son dönemde başarılı işleri ile yıldızı parlayan Mehmet Turgut'un çektiği "Bir Başka" albümün ilk video klibi, Suat Sayın'a ait "Yalan Gözlerin" adlı şarkıya Emir Khalilzadeh yönetmenliğinde çekildi.
  • Bırak Güneş Yüzüne Değsin
  • Söz & Müzik: Murat Hasarı
  • Azizim
  • Söz & Müzik: Öykü Gürman
  • Olmaz Olmaz Bu İş Olamaz
  • Söz: Fikret Şeneş Müzik: Apostolos Kaldaras, Eftihia Papagianopoulou
  • Mavi
  • Söz: Öykü Gürman Müzik: Öykü Gürman, Nurkan Renda
  • Güller
  • Söz: Öykü Gürman Müzik: Sementa
  • Bir Sözüne
  • Söz & Müzik: Öykü Gürman
  • Kuşluk Vakti
  • Söz: Öykü Gürman Müzik: Tasos Panagis
  • Adı Yok Hala
  • Söz: Öykü Gürman Müzik: Tasos Panagis
  • Yalan Gözlerin
  • Söz & Müzik: Suat Sayın
  • Olabilir
  • Söz & Müzik: Öykü Gürman
  • Rüya
  • Söz & Müzik: Öykü Gürman
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

1 Kasım 2010 / ziyaretci bn xD Cevaplanmış