Arama

Asya

Güncelleme: 21 Kasım 2015 Gösterim: 13.348 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
1 Ocak 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Asya, gerçek adı Tülay Keçialan olan Türk pop müzik sanatçısı.
Müziğe eğilimi ilkokul yıllarında başlayan ortaokul yıllarında Eskişehir Halk Eğitim Merkezi'nde müzik eğitimi alan Tülay Keçialan, Eskişehir / Ahmet Kanatlı Lisesi'nde okurken Millyet Gazetesi Liseler Arası Müzik Yarışması'nda Türk Halk Müziği dalında solist olarak birinci seçilmiştir. Liseden mezun olduktan sonra müzik hayatına Bodrum'da başlayan ve daha sonra Ankara'da devam eden Tülay Keçialan, Nilüfer'in prodüktörlüğünde hazırladığı ilk solo albümüne kadar sahne adı olarak Tülay Saygın isimini kullanmıştır.
Sponsorlu Bağlantılar
Tülay Saygın, Ankara'da Grup Angora'nın solisti olarak çalıştığı dönemde İngilizce ağırlıklı repertuvarıyla çoğunlukla otellerin rooflarında sahneye çıkmıştır. Ankara’da müzik çalışmalarını sürdürdüğü dönemde Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finali'ne katılması yönünde gelen teklife olumlu yanıt veren Tülay Saygın, TRT'nin Ankara / Arı Stüdyosu'nda 24 Şubat 1990 tarihinde düzenlenen 1990 Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finali'ne "Zamanda Gezinti" isimli şarkı ile katılmıştır. 1990 senesinde yarışan şarkıların diğer solistleri ise; Sonat Bağcan, İzel Çeliköz, Sibel Tüzün, Sevingül Bahadır, Sertab Erener, Oya Küçümen, Kayahan, Demet Sağıroğlu, Rüya Ersavcı, Candan Erçetin ve Fatih Erkoç gibi günümüzün önemli yorumcularıdır.

Tülay Saygın'ın, vokalistleri Adalet Güzey, Elif Öztürk ve Çelik Erişçi ile birlikte seslendirdiği bir Selmi Andak bestesi olan "Zamanda Gezinti" isimli şarkı 12 puan alarak onbeş şarkı arasında onuncu olmuştur. 1990 Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finali'ni ise Kayahan & Demet Sağıroğlu ikilisinin seslendirdikleri "Gözlerinin Hapsindeyim" kazanmıştır.

"Zamanda Gezinti" daha sonra "Bir Dünya Doğuyor" ismiyle Nilüfer tarafından "Sen Mühimsin" isimli albümünde yorumlanmıştır.
Tülay Saygın'ın Eurovision Şarkı Yarışması'ndaki performansını çok beğenen Nilüfer, Ankara'da bulunduğu bir gece kendisi ile tanışmak üzere Tülay Saygın'ın çaılştığı müzik klubüne gitmiştir. Tülay Saygın'ın sahnesini çok başarılı bulan Nilüfer, program bitiminde kendisine vokalistilk teklifinde bulunmuştur.

İstanbul'a taşındıktan sonra Nilüfer'e birçok konserinde eşlik eden Tülay Saygın, zaman zaman da diğer önemli sanatçıların albüm çalışmalarında vokalist olarak yer almıştır.
Tülay Saygın, 1992 yılında ise sözü Mutlu Yuluğ’ya müziği Önder Bilge'ye ait olan "Haykır Sevda Dağlarına" isimli şarkıyı yorumlayarak İstanbul Beyaz Güvercin Müzik Yarışması'nda birincilik kazanmıştır. Aynı yarışmada ikinciliği Suat Suna, üçüncülüğü ise İzel-Çelik-Ercan (İzel Çeliköz, Çelik Erişçi ve Ercan Saatçi) grubu elde etmiştir.
Tülay Saygın, 1994 baharında müzik marketlerdeki yerini alan ve bir Nlüfer prodüksyonu olan "Asya (1994)" isimli ilk albüm çalışması öncesinde yapılan imaj çalışması çerçevesinde ismini Asya olarak değiştirmiştir. Bu albümden Onno Tunç bestesi "Vurulmuşum Sana", Sinan Bökesoy bestesi "Yoksun Sen" ve K. Diamanti bestesi "Romantik Aşk" isimli şarkılar müzik listelerinde bir numaraya kadar yükselmiştir.
Asya, ilk albümünün başarısı sonrasında iki albüm daha yaptıktan sonra müzik hayatına bir süre ara vemiştir. Bu dönemde işadamı Şevki Kaygusuz ile evlenen ve bu evlikten Aslı isimli kızı dünyaya gelen Asya, 2002 yılında "Dönmem Yolumdan" isimli albüm ile müziğe geri dönmüştür.

Asya'nın öne çıkan diğer şarkıları; Gökhan Kırdar bestesi "İsyankar", Mustafa Sandal bestesi "Beni Aldattın", Nikos Karvelas bestesi "Olmadı Yar" ve Hamit Ündaş bestesi "Nazara Geldik"'tir.

Asya'nın, sözlerini kendisinin yazdığı müziklerini ise Gürsel Çetin ile birlikte hazırladığı yeni albümü "Aşktır Beni Güzel Yapan", 1 Ekim 2007 tarihinde müzik marketlerdeki yerini almıştır. Asya, yeni albümüne prodüktör ve yapımcı olarak imza atarken, albümün müzik direktörlüğünü Özgür Buldum üstlenmiştir. Yeni albümün çıkış parçası olan "Gittin Gideli"ye Karaköy Bankalar Caddesi"nde klip çekilmiştir.

Asya, "Şarkı söylemekten asla vazgeçmeyeceğini hayatta kendisi için en önemli üç şey arasında müziğin daima yerini koruduğunu ve bundan böyle de korumaya devam edeceğini" belirtmektedir. Asya müzik için ise "Müzik tamamen bir yaşam biçimi. Bazen beş saniyelik bir melodi, bazen tek bir söz insanı alıp çok başka yerlere, düşüncelere, dünyalara taşıyor. Mutluluğu ve mutsuzluğu yaşatıp hüznü sevince, yokluğu varlığa dönüştürebiliyor" demiştir.

Albümleri
  • Asya (1994), (Yaşar Plak/1994)
  • Asya (1996), (Yaşar Plak/1996)
  • Masum, (Yaşar Plak/1999)
  • Dönmem Yolumdan, (Sony Müzik Türkiye/2002)
  • Aşktır Beni Güzel Yapan, (Seyhan Müzik /2007)
Diğer Çalışmaları
  • Gül Erda'nin Suçluyum isimli albümünde geri vokalde yer almıştır.
  • Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finallerinde Selmi Andak Besteleri (1975 - 1995), (TRT/2003), Asya bu albümde "Zamanda Gezinti" isimli şarkıyı yorumlamıştır.
  • Uluslararası Ödüllü Selmi Andak Şarkıları, (Sakman Müzik/2003), Asya bu albümde "Dinle" isimli şarkıyı yorumlamıştır.
  • Summer In Turkey, (Sony Müzik Türkiye/2003), Asya bu albümde "Boşver Hayat Kısa (Remix)" isimli şarkıyı yorumlamıştır.
  • Popüler Onbeş Parça, (Sony Müzik Türkiye&BMG/2004), Asya bu albümde "Nazara Geldik" isimli şarkıyı yorumlamıştır.
Yayınlanmayan Çalışmaları
  • Haykır Sevda Dağlarına
  • Hata Kimde (Remix)
Klipleri
  • Vurulmuşum Sana
  • Romantik Aşk
  • Uçtum Seninle
  • Yoksun Sen
  • Beni Aldattın
  • İsyankar
  • Ayrılmak Zor
  • Masum
  • Pişmanım
  • Olmadı Yar
  • Nazara Geldik
  • Gittin Gideli
Ödülleri
  • Millyet Gazetesi Liseler Arası Müzik Yarışması Türk Halk Müziği dalında birincilik
  • 1992 Kuşadası Altın Güvercin Şarkı Yarışması'nda birincilik

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Jumong; 21 Kasım 2015 23:00
Biyografi Konusu: Asya nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
21 Kasım 2015       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Asya.jpg
Gösterim: 448
Boyut:  145.4 KB

Sponsorlu Bağlantılar
Biyografi
Tülay Keçialan, Türk pop müzik sanatçısı.

Gerçek Adı: Tülay Keçialan
Doğum Tarihi: 24 Şubat 1965
Doğum Yeri: Eskişehir, Türkiye

Hakkında
- Müziğe eğilimi ilkokul yıllarında başlayan, ortaokul yıllarında Eskişehir Halk Eğitim Merkezi'nde müzik eğitimi alan Tülay Keçialan, Eskişehir / Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi'nde okurken bir gazetenin Liseler Arası Müzik Yarışması'nda Türk Halk Müziği dalında solist olarak birinci seçilmiştir.
- Nilüfer'in prodüktörlüğünde hazırladığı ilk solo albümüne kadar sahne adı olarak Tülay Saygın isimini kullanmıştır.
- Nilüfer'in albümlerinde ve konserlerinde dört yıl boyunca kendisine vokalist olarak eşlik eden Tülay Saygın, zaman zaman da diğer önemli sanatçıların albüm çalışmalarında vokalist olarak yer almıştı.
- Tülay Saygın, Nisan 1994'te müzik marketlerdeki yerini alan ve bir Nilüfer prodüksyonu olan "Asya (1994)" isimli ilk albüm çalışması öncesinde yapılan imaj çalışması çerçevesinde ismini Asya olarak değiştirmiştir. Bu albümün en önemli hiti Onno Tunç bestesi "Vurulmuşum Sana" olmuş hemen hemen her müzik listesinde bir numaraya kadar yükselmiştir. Albümün diğer hitleri ise Sinan Bökesoy bestesi "Yoksun Sen" ve K. Diamanti bestesi "Romantik Aşk"tır.

İlk Albüm: Asya

karnaval.com


🌘 🚀

Benzer Konular

21 Mayıs 2011 / nünü Coğrafya
17 Eylül 2009 / ThinkerBeLL Coğrafya
3 Ekim 2006 / GusinapsE Akademik
4 Kasım 2013 / Gabriella X-Sözlük
11 Mayıs 2011 / Misafir Taslak Konular