Arama

Pharrell Williams

Güncelleme: 23 Eylül 2014 Gösterim: 5.454 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Nisan 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Amerikalı prodüktör, şarkıcı ve söz yazarı. Ülkesinin en başarılı R&B prodüktörlerinden biri olmasının yanı sıra iyi bir vokal olarak da adından söz ettirmektedir. Madonna, Gwen Stefani, Jay Z, Snoop Dogg ve Kanye West gibi bir çok ünlü müzisyenle ortak çalışmalar gerçekleştirmiştir. She Wants To Move, Number One ve Can I Have It Like That müzisyenin en çok bilinen single'larındandır.

Sponsorlu Bağlantılar
5 Nisan 1973'te Virginia Beach'te Carolyn ve Pharoah Williams'ın beşinci oğlu olarak dünyaya geldi. Müziğe olan yeteneğiyle küçük yaşlarda ilgi çekmeye başlayan şarkıcı için bu alandaki en önemli başlangıç 12 yaşında okulunun caz çalışmalarında trampet çalmasıydı. 90'larda Chad Hugo, Shae ve Mike Etheridge'le birlikte pop, R&B ve rap türünde müzik yapan “The Neptunes” isimli grubu kurdular. Bir yarışmada yollarının ünlü prodüktör Teddy Riley ile kesişmesi grubun geleceği için oldukça önemli bir dönüm noktası oldu. Tarihler 1994'ü gösterdiğinde SWV, Mase, N.O.R.E. ve Kelis gibi isimlere yaptıkları prodüksiyonlarla hatrı sayılır bir başarı kazanmış durumdalardı. Farklı ve derin synth rifleri ile modül seslerin birleşiminden oluşan tarzlarıyla yol alan grup zaman içinde “The Neptunes Sound” adı verilen ve kendilerine özel bir stilin sahibi oldular. Pharrell daha sonra kurduğu ve pop-funk türünde performans gösteren N*E*R*D* isimli grubun da solistiydi. 2001'de piyasaya sürdükleri ilk stüdyo albümleri “In Search Of...”'un soundundan memnun olmadıkları için albümü funk-rock grubu Spymod ile yeniden kaydetme kararı aldılar. Ancak ilk büyük başarıları Britney Spears'in “I’m A Slave For You”su ve Nelly'nin haftalarca listelerde bir numarada kalan çalışması “Hot In Herre”ın prodüksiyonunda isimlerinin geçmesiyle gerçekleşti. Pharrell Williams bu sayede aynı sene, yılın prodüktörü ödülünün de sahibi oldu.
2003'te ilk 45'likleri "Frontin'" müzik marketlerdeki yerini aldı. Nelly, Jay Z, Snoop Dogg gibi ünlü isimlerle birlikte kaydettiklei şarkıların ve onların remikslerinin yer aldığı “The Neptunes Present... Clones” albümü, Chad Hugo ve Pharrell Williams ikilisinin başarısını taçlandırdı. Jay Z 'nin “The Black Album” isimli albümünde de onların adı geçiyordu ve R&B'nin en iyilerinden olarak anılmaya başladılar. 2004 senesi Williams için oldukça verimli geçti zira müzisyen, Grammy'lerde “En iyi prodüksiyon” ve Justine Timberlake’ın “Justified” albümündeki çalışmasıyla “En İyi Pop Vokal Albümü”ödüllerine layık görüldü.
Müzisyen sonunda ilk solo albümü için çalışmalarına hız verdi ve 2006'da dinleyiciyi “In My Mind”isimli albümüyle buluşturdu. Aynı yıl pop-funk'ın kraliçesi Gwen Stefani'yle “Can I Have It Like That”i kaydetti ve şarkı İngiltere'de üç numaraya yükselme başarısı gösterdi. In My Mind, sadece Amerika'da değil Avrupa'da da geniş bir dinleyici kitlesine ulaştı. Albümden çıkan ve Kanye West'in seslendirdiği “Number One” ayrıca single olarak da yayınlandı. Snoop Dogg ile “That Girl”, Ludacris ile “Moneymaker isimli şarkılar için bir araya gelen Williams, ayrıca Madonna, Melody Thornton, Britney Spears, Kaisuan ve Ashanti’nin son albümlerinde de yer aldı. Elektronik mziğin ünlü ismi Paul Oakenfold ile de “Sex ‘N’ Money” adlı şarkıyı kaydetti.
Pharrell Williams,halen ikinci stüdyo albümü "Out Of My Mind" ile ilgili olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Biyografi Konusu: Pharrell Williams nereli hayatı kimdir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Nisan 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Pharrell Williams

Sponsorlu Bağlantılar
Pharrell Williams müzik hayatına 12 yaşında okulundaki caz çalışmalarına katılarak, trampet çalarak başladı. 1990’larda arkadaşları Chad Hugo, Shae ve Mike Etheridge ile R&B tarzındaki “The Neptunes” grubunu kurdu. Bir yarışmada prodüktör Teddy Riley ile tanışan grup, 1994 yılında kendilerinden SWV, Mase, N.O.R.E., Kelis gibi isimlere yaptıkları prodüksiyonlarla bahsettirdiler.

Kullandığı garip ve derin synth rifleri ile modül seslerinin birleşiminden oluşan tarzıyla “The Neptunes Sound” olarak isimlendirilen “The Neptunes”, 2001 yılında N*E*R*D* ismi altında “In Search Of…” albümünü çıkardı. Ancak albümün soundundan memnun kalmayan grup, albümü funk-rock grubu Spymod ile yeniden kaydetti.

The Neptunes’ün gerçek başarısı 2001 yılında Britney Spears single’ı “I’m A Slave For You” ile Nelly single’ı “Hot In Herre”a katkıları ile oldu. Bu sayede “yılın prodüktörü” ödülünün sahibi olurken, “Hot In Herre” da Amerika listelerinde 1 numaraya yükseldi.

2003 yılında, içinde Nelly, Jay Z, Snoop Dogg gibi artistlerin çalışmalarının ve remixlerinin yer aldığı “The Neptunes Present… Clones” albümünü çıkartan Chad Hugo ve Pharrell Williams ikilisi, Jay Z ile olan ortak çalışma “The Black Album” albümünden sonra isimlerini iyice duyurdular.

2004 senesinde çıkarttıkları N*E*R*D* albümü “Fly or Die”dan sonra, Pharrell Williams, 2004 Grammy Ödülleri’nden iki ödülle döndü; “en iyi prodüksiyon” ve Justine Timberlake’ın “Justified” albümündeki çalışmasıyla “En İyi Pop Vokal Albümü”.

Pharrell Williams, Eylül 2005’te ilk solo albümü “In My Mind”dan hemen önce çıkarttığı Gwen Stefani ile ortak çalışması “Can I Have It Like That” ile Amerika listelerinde 48 numarada kalırken, İngiltere’de 3 numaraya kadar ulaştı.

2006 Temmuz’unda çıkarttığı albüm “In My Mind” albümü Amerika listelerinde 3 numara olurken, yalnızca Avrupa’da piyasaya sürülen ikinci single “Angel”, İngiltere listelerinde 15 numara olurken, albümden ayrıca Kanye West ile ortak çalışması “Number One” single olarak yayınlandı.

“In My Mind” albümünden 4. single olarak Snoop Dogg ile ortak çalışması “That Girl” adlı parçayı piyasaya süren Pharrell Williams, 2006 senesini Ludacris ile çalışması “Moneymaker” adlı parçayı single olarak yayınlayarak kapattı.

Madonna, Melody Thornton, Britney Spears, Kaisuan ve Ashanti’nin son albümlerine katkıda bulunan Pharrell Williams, ayrıca Paul Oakenfold ile “Sex ‘N’ Money” adlı parça için biraraya geldi.

Sanatçının 2. solo çalışmasının ismi «Out Of My Mind» olacak.

Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2015 18:00
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
9 Temmuz 2008       Mesaj #3
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
pharrell picture 1
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
23 Eylül 2014       Mesaj #4
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
5 Nisan 1973 doğumlu, Amerikalı prodüktör, şarkıcı ve rap müzik sanatçısı.

Gerçek Adı: Pharrell Williams
Doğum Yeri: Virjinya, ABD
Doğum Tarihi: 5 Nisan 1973

Hakkında:
- Chad Hugo ile birlikte The Neptunes adlı müzik grubunu oluşturmuştur.
- Funk-rock grubu N*E*R*D'ün ana vokalisti ve bateristidir.
- 2005 yılında Esquire dergisi tarafından "Dünyanın En İyi Giyinen Erkeği" seçilmiştir.
- 2006 yılında ilk albümü "In My Mind"ı piyasaya çıkararak büyük birdinleyici kitlesinin beğenisini kazanmıştır.
- Birçok ünlü sanatçının prodüktörlüğünü üstlenmiştir.
- Madonna'nın piyasaya çıkarttığı on birinci stüdyo albümü Hard Candy'deki birkaç parçanın vokallerinde yer almıştır.
- 2013 yılında Daft Punk'ın 'Random Access Memories' albümünden "Get Lucky" parçasıyla tüm dünyada büyük bir başarı elde etmiştir.
- 8 yıl aradan sonra 2014 yılında ikinci stüdyo albümü "Girl"ü yayınlamıştır.

İlk Albüm: In My Mind
İlk Single: Frontin


Karnaval.com
🌘 🚀

Benzer Konular

12 Ağustos 2014 / PiSiK0PATR Sinema ww
10 Aralık 2011 / Jumong Spor ww