Arama

Michael Jackson

Güncelleme: 23 Ekim 2015 Gösterim: 164.292 Cevap: 27
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
25 Kasım 2006       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Michael Jackson Babasının ‘Koca Burun’ olarak çağırdığı Michael, 28 ağustos 1958 tarihinde, Jackson ailesinin dokuz çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Afrikalı–Amerikalı melezi ufaklık, başarıları ve sansasyonel yaşam biçimi ile Amerika’nın en büyük pop starı. Birbirinden yetenekli kardeşleriyle beraber "Jackson 5"ı oluşturduğunda Michael henüz beş yaşındaydı. Grubun en küçük üyesi olan Michael Jackson, 1970'lerin en popüler şarkıcı starlarından biri, yalnızken ise 1980'lerin en büyük pop starıydı.

Sponsorlu Bağlantılar
Michael Jackson, ‘Jackson 5’ grubunun belki de tek ilgi odağıydı. 11 yaşında Motown etiketiyle tek başına çıkış yaptığı zaman kazandığı başarı inanılmazdı. Ardı ardına gelen dört hit parçasından ilki 'I Want You Back' ile solo bir sanatçı olarak göze batmaya başladı ve asıl başarısını 1971'deki 'Got to Be There' ile yakaladı. Ardından 1972 tarihli yenilenmiş 'Rockin' Robin' ve 'Ben' geldi.

1970
‘Jackson 5’ın düşüş yılları;
Michael Jackson ve Jackson 5, 70'lerin başında düşüşe geçti. Jackson geçici olarak solo kariyerini iptal ederek ismi "Jacksons" olarak değişen grubun liderliğine soyundu. Grup kendi birikimi ve materyalini kullanarak eski popülerliğini kısa sürede kazandı. Jackson 1979 solo kariyerine, 'Off the Wall' ile geri döndü. Albümün diğer hitleri ise, 'She's Out of My Life', 'Don't Stop 'til You Get Enough' isimlerini taşıyordu. Bu çalışmalar daha önceki grup ve solo çalışmalarını da geride bırakıp dört tane hit parçasını çıkardı.

1982
Müzikal bir fenomen: ‘Thriller’;
Jackson, tekrar 'Jacksons' grubuyla kayıt yapmaya ve turneye çıkmaya başladı, ancak bir sonraki solo albümü 1982'deki 'Thriller' müzikal bir fenomen oldu. Tüm zamanların en büyük albümlerinden biri olan albüm; sadece Amerika'da 20 milyon sattı ve aralarında "Billie Jean" ve "Beat It" isimli hitlerinin de bulunduğu yedi Top 10 hit'i çıkardı. Açıkça Jackson kendi kardeşlerini geçmişti ve bu albümüyle şubat 1984’te Grammy ödülünün sekiz dalda sahibi oldu.

1987
‘Bad’ altı milyon sattı;
Bir sonraki albümü 'Bad' 1987 yılında çıktı. Amerika'da altı milyon satan albümün çıkışının hemen ardından Jackson, albümü destekleyen bir dünya turnesine çıktı. Albümden çıkan yedi 'single'dan altısı 'Top 10 hit' olurken tam sekiz hafta liste başı olmayı başardı.

1991
‘Dangerous’la geri dönüş;
1991'de Michael Jackson büyük bir reklam ve tanıtım kampanyasıyla gelen 'Dangerous'la geri döndü. 1992 yılının ortalarına doğru yaklaşık dört milyon satan albümden 'Black and White', 'Remember the Time', 'In the Closet' ve 'Jam' gibi hit'ler çıktı. Jackson, bu albümün arkasından ikinci dünya turuna çıktı. 1992'de Avrupa'da başlayan turne 1993 yılına kadar sürdü. Hakkında onlarca kirli dedikodu çıkmasına rağmen Jackson'ın kariyeri hep temiz kaldı.


Tam adı Michael Joseph Jackson olan dünyanın en ünlü pop şarkıcısı Michael Jackson, 29 Ağustos 1958'de Amerika'nın Indiana kentinde dünyaya geldi. Birbirinden yetenekli kardeşleriyle birlikte olduğu "Jackson 5"ın en küçük üyesi olan Michael Jackson, 70'lerin en popüler şarkıcı starlarından biri; yalnızkense 80'lerin en büyük pop starıydı.

Michael Jackson, Jackson 5'dayken belki de tek ilgi odağıydı. 11 yaşındayken Motown etiketiyle tek başına çıkış yaptığı zaman kazandığı başarı inanılmazdı; ardı ardına gelen dört, bir numara hit'lerinden ilki 'I Want You Back' ile solo bir sanatçı olarak göze batmaya başladı ve asıl başarısını 1971'deki 'Got to Be There' ile yakaladı. Ardından 1972 tarihli yenilenmiş 'Rockin' Robin' ve 'Ben' geldi.

Michael Jackson ve Jackson 5, 70'lerin başında düşüşe geçti, grup Epic'e geçti. Jackson geçici olarak solo kariyerini iptal ederek ismi "Jacksons" olarak değişen grubun liderliğine soyundu. Grup kendi birikimi ve materyalini kullanarak eski popülerliğini kısa sürede kazandı. Jackson 1979 solo kariyerine hislice söylenmiş, olgun dans şarkıları derlemeleri 'Off the Wall' ile geri döndü; 'She's Out of My Life', 'Don't Stop 'til You Get Enough'. Bu çalışmalar daha önceki grup ve solo çalışmalarını da geride bırakıp dört tane bir numara hit'i çıkarttı.


Jackson, tekrar Jacksons'la kayıt yapmaya ve turneye çıkmaya başladı, ancak bir sonraki solo albümü 1982'deki 'Thriller' müzikal bir fenomen oldu. Tüm zamanların en büyük albümlerinden biri olan albüm; sadece Amerika'da 20 milyon sattı ve yedi Top 10 hit'i çıkardı. Açıkça Jackson kendi kardeşlerini geçmişti, ama onlarla bir albüm daha yaptı ve 1984'te turneye çıktı.

Bir sonraki albümü 'Bad' 1987 yılında çıktı. Amerika'da altı milyon satan albümün çıkışının hemen ardından Jackson, albümü destekleyen bir dünya turnesine çıktı. Albümden çıkan yedi single'dan altısı Top 10 hit'i olurken bunlardan sadece beş tanesi bir numaraya kadar yükselebildi.

1991'de Michael Jackson büyük bir reklam / tanıtım kampanyasıyla gelen 'Dangerous'la geri döndü. 1992 yılının ortalarına doğru yaklaşık dört milyon satan albümden 'Black and White', 'Remember the Time', 'In the Closet' ve 'Jam' gibi hit'ler çıktı. Jackson, bu albümün arkasından ikinci dünya turuna çıktı. 1992'de Avrupa'da başlayan turne 1993 yılına kadar sürdü. Hakkınca onlarca kirli dedikodu çıkmasına rağmen Jackson'ın kariyeri hep temiz kaldı. 1993'e kadar imajında büyük hasarlar oldu. Jackson çocuk taciziyle suçlandı, ancak tüm iddiaları reddeden Jackson, 1994'e kadar tüm bu davalardan kurtulamadı.

Mahkemenin ardından 1994'te 'History' üzerine çalışmalarına başlayan Jackson, 20 Haziran 1995 günü bir yeni albüm, bir de greatest hits'ten oluşan derlemeyi piyasaya dürdü. Yine aynı yıl, Mayıs 1994'te gelmiş geçmiş en ünlü rock efsanesi kabul edilen Elvis Presley'nin kızı Lisa Marie Presley ile evlenen Jackson, bu evliliğini ancak 19 ay sürdürebildi ve çift, 1996 yılının başında ayrıldı.

1996 yılında 'History' adlı albümünün tanıtımı için dünya turnesine Jackson, 1997 yılında da konserlerine devam etti. Bu sırada ''Blood on the Dancefloor - HIStory in the Mix' adlı albümünü piyasaya sürdü ve bu kasette 5 yeni şarkı ve 8 remix yer aldı. Albüm kısa sürede Avrupa'da 1 numara oldu ve en çok satan remix albümü oldu. Çocuk taciz suçlamaları ve bu taciz suçlamalarındaki medyanın yoğun baskısı, Debbie Rowe ile sürpriz ikinci evliliği yapması bile onun, hayranlarının kalbindeki "Pop'un Kralı" unvanını yok edemedi.

2001 yılında otuzuncu sanat yılını kutlayan Jackson, yine aynı yıl, uzun süren sessizliğini 'Invincible' adlı albümüyle bozdu. Fakat Jackson'un bu albümü dünya çapında eski albümlerine göre pek beğenilmedi. Jackson, evlat edindiği 2 çocuğuyla birlikte hayatına ve stüdyo çalışmalarına devam etmektedir.


KARAR: SUÇSUZ!
31 Ocak 2005 tarihinden beri mahkeme salonlarının en ünlü konuğu olan Michael Jackson, hakkındaki sayısız iddiayı geride bırakarak suçsuz olduğunu kanıtladı. Yaklaşık beş aydır hayatının en zor anlarını geçiren şarkıcının bu süreçte neler yaşadığını analiz ettik.

Pop müziğin bir numaralı ismi Michael Jackson, müzik dünyasında var olduğu ilk günden bu yana tüketicinin olduğu kadar magazin aleminin de ilgisini çekti. Kameraların her daim üzerinde olduğu Jackson, kimi zaman basından kaçmak için enteresan yöntemlere başvurdu; kimi zaman da izole bir hayat sürmek için devasa çiftliğine kapandı. Ancak hiçbiri onun ve saklamaya çalıştığı hayatının gazete sütunlarına taşınmasına engel olmadı.

Hollywood dünyasının ünlü isimleriyle olan arkadaşlıkları, evlilikleri ve her şeyden önemlisi Michael Jackson denince ilk olarak akla gelen estetik ameliyatlarıyla gözler hep onun üzerindeydi. Yakın arkadaşı Elizabeth Taylor için gecenin bir yarısı İngiltere'nin en prestijli mağazasını açtırması, Elvis Presley'e olan hayranlığı yüzünden kızı Lisa Marie Presley ile evlendiğinin iddia edilmesi, sokağa çıkarken taktığı maskeleri, küçücük çocuğunu kaldığı otelin balkonundan aşağı sallandırması, koruma ordusuyla gezmesi, milyonlarca doları bulan klipleri onu hep manşetlere taşıdı.

Sadece bunlar mıydı Michael Jackson'ı bu denli magazinel bir konu haline getiren? Değildi tabi ki de. Çok satan albümlerinin ve ilk etapta tuhaf gelen davranışlarının ardından Michael Jackson adını, tüylerimizi diken diken eden bir olayla bir arada duymaya başladık: Çocuk tacizi! Çocuk tacizi haberleri ilk kez 1993 yılında medyada kendine yer buldu. İddiaların gün yüzüne çıkmasıyla beraber Michael Jackson cephesinde de sular bulanmaya başladı. Bu iddialardan kurtulmayı başaran Jackson, 2003 yılına gelindiğinde bombayı patlattı: "Yatağımı erkek çocuklarıyla paylaştım, ancak bunda cinsel yön olmadı."


Bir yıl sonra 2004'te Michael Jackson adı yine gündeme geldi. Bu seferki konu 15 yaşındaki bir çocuğun Jackson'ın Santa Barbara'daki Neverland Çiftliği'nde arazi aracından düşmesi ve yaralanmasıydı. Çocuk, helikopterle hastaneye kaldırılmıştı; ancak şarkıcının olay sırasında çiftlikte olup olmadığı hiçbir zaman açıklık kazanmadı. Bu olaydan sadece 5 ay gibi kısa bir süre sonra ise Michael Jackson'ın kariyerini yerle bir edebilecek nitelikte bir haber gazetelerde yer aldı. Haber metni kısaca şöyleydi: "Geçen yıl kasım ayında polisin yaptığı baskında ele geçen pornografik dergilerin üzerinde Michael Jackson ve kendisini tecavüzle suçlayan çocuğun parmak izleri çıktı! Jackson, komplo ve bir çocuğa alkol vermekle suçlanıyor."

Bu haberin ardından tüm dünya medyası kameralarını Neverland Çiftliği'ne ve çiftliğin ünlü sakini Michael Jackson'a çevirdi. Michael Jackson, her zaman olduğu gibi sessizliği korumayı tercih ederken tek açıklaması 'suçsuz' olduğu yönünde geldi. Çocuklara olan düşkünlüğünün yanlış anlaşıldığını ısrarla söyleyen Michael Jackson'ı sarsan asıl şok, Ocak 2005'in ilk günlerinde geldi. Kendisine dava açan çocuk haricinde, Michael Jackson ile herhangi bir şekilde cinsel bağlantısı bulunduğunu o tarihe kadar basında ya da özel olarak anlatan 7 çocuk daha taciz davasında hazır bulunup Jackson aleyhinde ifade verecekti.


5 Kasım 2004'te açılan dava, 31 Ocak 2005'te görülmeye başlanmıştı. Michael Jackson'ın tuhaf olarak nitelendirilen davranışları mahkeme döneminde de dikkatlerden kaçmamıştı. Mahkeme salonuna korumalarının yardımıyla gelmesi neyse de pijamalarıyla mahkemeye katılması herkesi şaşkına çevirmişti. Peki Jackson'ın aklanmasıyla sona eren mahkeme sürecinde neler oldu dersiniz?

31 Ocak 2005 tarihinde görülmeye başlanan davayı, daha ilk günlerinden itibaren dünyanın dört bir yanından gazeteci ordusu takip ediyordu. Mahkemeye beyazlar içinde gelen Jackson, zafer işareti yaparak salona girerken, 10 ayrı suçtan hakim önüne çıkıyor ve alabileceği ceza da 20 yıla kadar ağır hapis olarak nitelendiriliyordu. Mahkemede savcılığın görgü tanığı olarak çağıracağı kişilerin arasında Jackson'ın ikinci eşi ve çocuklarının annesi Debbie Rowe'un da adının geçmesi ister istemez çift arasındaki gerilimi arttırdı. Rowe'un Jackson'ın tuhaf yaşam tarzı ve alışkanlıkları ile ilgili olarak ünlü yıldıza zarar verecek ifadeler verebileceği belirtiliyordu. Bu iddiaların ortaya atıldığı dönemde Jackson'ı ilk suçlayan kişi olan Jordy Chandler'ın başına gelenleri anlattığı teyp kayıtları da ilk kez yayınlandı. Jordy, psikiyatrist Dr. Richard Gardner'a, Jackson'ın kendisine sarılarak uyuduğunu, dudaklarından öptüğünü ve eğer kendisini reddederse Jackson'ın ağladığını anlatıyordu.


Gün geçtikçe aleyhinde gelişen olayların artması Jackson'ın da sinir sistemini alt üst etmişti. Ayakta durmakta zorlanan Jackson, mahkemeye korumalarının kollarında gidip geliyordu ve manen çökmüş olduğu medyaya yansıyordu. Ancak iddiaların ardı arkası kesilmiyordu. 14 yaşındaki Star Arvizo, Jackson'ı çiftlikte iki kez kardeşine sarkıntılık ederken gördüğünü söylemekle kalmayıp şarkıcının çocuklara alkol verdiğini ve porno izletip çıplak dolaştığını da iddia etti. Tüm bu iddiaların yanı sıra Jackson'ı rahatlatan ifadeler de alınmaya başlandı. Jackson'ı tacizle suçlayan çocuklardan biri, öğretmenlerinden birine şarkıcı ile aralarında hiçbir şey geçmediğini söylediğini kabul ederek Jackson hakkında ileri sürdüğü iddiaların asılsız olduğunu belirtti Jordy ve Star'ın ardından.

Ancak iddiaların ardı arkası kesilmiyordu. Jackson'ın eski hizmetçisinin oğlu Jason Francia, mahkemede gözyaşları içinde şarkıcının kendisini 7 yaşından 10 yaşına kadar üç kez taciz ettiğini ve annesine söylememesi için para verdiğini iddia etti. Böylece 1994'te 2 milyon dolarlık bir anlaşma ile kapandığı söylenen mesele ilk kez kamuoyu önünde açıklanmış oldu. Nisan 2005'te ortaya atılan bir diğer iddia ise Neverland Çiftliği'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Ralph Chacon'dan geldi. Chacon, Jackson'ın 9-10 yaşlarındaki bir çocukla oral seks yaptığını iddia ediyordu. "Banyodan gelen sesleri duydum ve içeri baktım. Michael çocuğa oral seks yapıyordu" diyen Chacon, iddiasıyla herkesi sarsmıştı.

Davanın son dönemecine girildiğinde ise birbiri ardına Michael Jackson lehinde tanıklık yapılmıştı. 'Evde Tek Başına'nın yıldızı Macaulay Culkin, mahkemede tanık kürsüsüne çıkarak Jackson'a yöneltilen iddiaların saçma olduğunu ve kendisinin de şarkıcı tarafından tacize uğradığı yönündeki iddiaları da haberlerden öğrendiğini belirtti. Culkin'in yanı sıra ünlü talk-showcu Jay Leno ve Chris Tucker da mahkemeye gelerek Jackson'ın suçsuz olduğu yönünde ifade verdi. Jackson'ın ünlü tanıklarından bir diğeri ise efsane aktör Marlon Brando'nun 9 yaşındaki torunu Prudence Brando'ydu. Prudence'in Jackson'a dava açan çocukla ilgili olarak "O son derece yaramaz ve şımarık biriydi. Her tarafı karıştırır, gelen geçene elindeki şekerleri atardı. Porno dergileri Neverland'e getiren, gizlice şarap içen de oydu" dediği ileri sürüldü.

Savcılığın 85, savunmanın 15 tanığının ardından karar için kapanan jüri üyeleri Michael Jackson hakkındaki nihai sonucu 13 Haziran 2005 tarihinde açıkladı. 14 hafta süren mahkeme ve 98 sayfalık tutanak sonucunda 12 kişilik jüri heyeti Michael Jackson'ı suçsuz bularak şarkıcının 10 ayrı suçtan beraatine karar verdi.

















michaeljackson

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 23 Ekim 2015 02:48
Biyografi Konusu: Michael Jackson nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Mart 2007       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
80’li yılların müziği deyince akla gelen isimleri saymak gerektiğinde, insanların çoğunun ilk sayacağı isim Michael Jackson olacaktır şüphesiz. Her dönem sıkılmadan dinlenebilecek müziği, çok az insanın yapabildiği dansları, sağlam bir senaryoya dayanan kısa film niteliğindeki video klipleri sonucunda, Michael Jackson popun kralı bile olmuştur.

Sponsorlu Bağlantılar
29 Ağustos 1958 yılında dokuz çocuklu bir ailenin yedinci çocuğu olarak dünyaya gelen süperstarın bu kadar başarılı olmasının nedeni sadece yetenekleri ve zekası değil elbette. Çok küçük yaştan itibaren sahne tecrübesi kazanması ve durup dinlenmek bilmeden çalışması, onun kimsenin sahip olamadığı başarıya ulaşmasında en büyük etken.


Amerika’nın Indiana eyaletinin Gary şehrinde, Michael’in babası Joe Jackson, fabrika işçiliğinin verdiği stresi müzisyenlikle atlatmaya çalışıyordu. Eşi Katherine Jackson’da sesinin güzelliğiyle dikkat çekiyordu. Ama aradıkları başarıya ulaşan kendileri değil çocukları oldu. Joe Jackson, oğullarının müziğe ilgili ve yetenekli olduğunu fark edince onlarla bir grup kurmaya karar vermişti. Bu sırada Michael çok küçüktü ve Joe ona grupta ciddi anlamda yer vermeyi fazla düşünmüyordu. Bir gün Katherine, Michael’ı şarkı söylerken duydu ve onu gruba alması için kocasına ısrar etti. Joe da onu dinleyince, Michael’ın Jermaine’in yerine grubun solo şarkıcısı olmasına karar verdi. The Jackson 5 adını alan grup bölgedeki birçok yetenek yarışmasına katılmaya başladı. Çoğunlukla birinci oluyorlardı. Bir keresinde, ikinci oldukları bir yarışmadan, ödülleri olan renkli televizyonu almadan döndüler. Joe, onu almalarını istememişti. Çünkü ona göre, birinci olamamak kaybetmek demekti. Onun bu mükemmeliyetçiliği, titizliği, daima en iyiyi hedeflemesi, grubun büyük başarılar kazanmasını sağladı.


1968 yılında, grup Steeltown adında yerel bir stüdyoda, “Big Boy” adında bir single çıkardı. Şarkı Gary’de çok tuttu ve bölgedeki radyo istasyonlarında büyük ilgi gördü. Ama grubun ve tabii ki Michael’ın hayatlarındaki dönüm noktası herhalde aynı yıl Motown Record’un sahibi Berry Gordy’nin onları dinlemesidir. Gordy hemen grupla anlaşma imzaladı. The Jackson 5 California’ya taşındı. Suzanne de Passe’ın menajerliğinde çalışmalara başladılar. Bu şirketten çıkan, ilk dört şarkıları da (I want you back, ABC, The love you save, I’ll be there) listelerde bir numaraya yükseldi. Jackson 5 bunu başaran ilk gruptu. Liste başarısı ve albüm satışı kelimelerinin Michael Jackson ismi ile beraber anılacağı yıllar başlamıştı artık. James Brown’ı andıran dansıyla, kadife sesiyle küçük Michael’ı Amerika hemen benimsedi ve çok sevdi. Elvis Presley dahil birçok müzik otoritesinin dikkatini çeken, onların geleceğinin parlaklığı konusunda hiçbir şüphe duymadıkları bir isimdi Michael Jackson. Ne var ki starlığın keyfi yanında sorunlarını da yaşamaya başlamıştı. Devamlı stüdyoda şarkı söylemek, dans çalışmak, konserlere çıkmak zorundaydı, çünkü aranan bir çocuk şarkıcıydı artık. Normal çocukların hayal bile edemeyecekleri bir yaşam sürüyordu. Ama onun hayallerinde normal çocukların yaptıkları şeyler vardı. Arkadaş edinmek, parka gitmek, saatlerce oyun oynamak istiyordu. Ama bunları yapamıyordu; bir gün bile dinlenmiyor, Noel bayramlarını bile kutlayamıyordu. Joe, Michael ve kardeşlerinin en iyiyi yakalaması için onları haddinden fazla çalıştırıyor, hatta onlara şiddet de uyguluyordu. Michael yıllar sonra o günleri şöyle anlatacaktı. “Ondan çok korkuyorduk. Sanırım bizim ne kadar korktuğumuzu fark etmedi. Korkmak diyorum, kusardım. Onu görmek bile yeterliydi.”


The Jackson 5, Motown’dan albüm üstüne albüm çıkarırken, Michael da dört solo albüm yayınladı. 1971 yılındaki Got to be There onun ilk albümüydü. Bir yıl sonra 1972’de ikinc albümü Ben çıktı. Albümdeki Ben şarkısını aynı isimli film için okudu ve büyük başarı elde etti. Sonra 1973’te Music and Me ve 1975’te Forever Michael adlı albümlerini çıkardı. 1971’de The Jackson 5 çizgi filmi Disney tarafından yayınlanırken, grup 1972’de İngiltere’ye giderek uluslar arası starlık yolunda ilk adımı attı ve birçok ülkede konserler vermeye başladı. Yıllar geçtikçe, Michael büyüyor, danslarına kimsede olmayan yeni figürler ekliyor, sesi olgunlaşıyor ve bugünkü sihrine kavuşmaya başlıyordu. 1975 yılına gelindiğinde, The Jackson 5 üyeleri, Motown’un kendi şarkıları yerine şirketin seçtiği şarkıları okumaları yönündeki isteğine karşı gelerek oradan ayrılarak Epic Stüdyoları’na geçmeye karar verdi. İsim hakları Motown’da kaldığı için adlarını The Jackson olarak değiştirmek zorunda kaldılar. Bu sırada Berry Gordy’nin kızıyla evli olan Jermaine Motown’da kaldı. Grup da onun yerini en küçük kardeşleri Randy ile doldurdu.


Grup bu şirketten 1984 yılına kadar altı albüm çıkarttı. 1978’de çıkardıkları Destiny, parça yapma yetenekleri olduğunu ispat etti. Grubun en başarılı albümlerinden oldu. Blame it on the Boogie gibi bir klasik çıkardı. Bu sırada Michael Jackson’un kariyeri bambaşka bir yön çizmeye başlamıştı.


Artık gruptan daha çok Michael konuşuluyordu desek yeridir. O sırada magazin basını hakkında gay olduğundan tutun Diana Ross’a aşık olduğuna kadar birçok dedikodu üretmeye başlamıştı bile. Michael starlığın acı tatlı tüm yanlarını hissediyordu artık. Bu sırada sanatı belli bir yön almış, besteleriyle de var olmaya başlamıştı. Babasının menajerlik kontratını yenilemedi, çünkü artık kariyerini kendisi yönlendirmek istiyordu. 1978 yılında, Michael Jackson Diana Ross ile birlikte The Wiz müzikal filminin Afro Amerikan çevirdi. Bu filmde Diana Ross Dorothy’yi oynarken, Michael’da korkuluğu oynuyordu. Filmin süksesi sınırlı kaldı ama bunun çekimleri sırasında, müzik tarihinde çağ açacak çok önemli bir olay oldu, Michael Jackson, Quincy Jones ile arkadaş oldu. İkisi aslında Michael henüz 12 yaşındayken, Sammy Davis Jr. Tarafından birbirlerine tanıştırılmışlardı. Ama bu sefer başkaydı…


Süperstarın 1979 yılında, Epic adına yayınlanan ilk solo albümü Off The Wall’un prodüktörü, Jones’dan başkası değildi. Aslında Michael, başta prodüktör olarak Jones’u düşünmemişti, bir gün ona telefon açmış ve yeni bir albüm yapacağını söyleyerek kendisine prodüktör tavsiye etmesini istemişti. Birlikte birkaç isim düşündükten sonra, Jones “Neden albümünü ben yapmayayım,” diye sordu. Michael, “Tabii ya, harika bir fikir, neden daha önce aklıma gelmedi ki,” diye cevap verdi. Bir caz müzisyeni olan Jones’un bir pop albümü prodüktörlüğüne soyunması birçok müzik otoritesi tarafından tuhaf karşılandı. Jones’un bu işin altından nasıl kalkacağını merak ediyorlardı. Ama bu iki cevherin eşsiz müzikal dehalarının ortaya koyacakları ürünün en adından kötü bir albüm olmayacağı tahmin ediliyordu. Nitekim, Off the wall hem müzik tarihinde yeni bir dönem başlattı, hem de müthiş satış başarısıyla Michael’a popun krallığına giden yolu açtı.


Off the Wall’un tarzı konusunda görüş birliğine varmak güç. Albüm hem dönemin büyük furyası disco’ya vurucu ritmler ve dans ettirici funky beatlerle yeni bir boyut katıp zenginleştiriyor, hem de 80’lerin popunun ilk tınılarını duyuruyordu. Bu sırada Jones’un araya serpiştirdiği caz etkileri ve Afrika ritmleri albümü benzersizleştiriyordu. Michael’ın ne kadar geniş bir sesi olduğu ve şarkı söyleyiş tarzında ne kadar yenilikçi olduğu da bu albümle daha iyi anlaşılıyordu. Albümden Don’t stop till you get enough, Rock with you ve She’s out of my life’a klip çekildi. Off the Wall ve Girlfriend de single olarak çıktı. Don’t Stop Til’ You Get Enough’un Michael için ayrı bir anlamı vardı: Tamamını kendisinin yazdığı ilk şarkısıydı bu. Şarkı, direk bir numara olup, kendisine solo kariyerinin ilk Grammy’sini kazandırdığında havalara uçtu tabii. Ama sadece bir dalda aday gösterilmesine kırıldığı için ödül törenine katılmamış, bunu televizyondan izlemişti. DSTYGE ve Rock With You’ya çekilen kliplerle Michael’ın ne kadar iyi dans ettiğini bütün dünya gördü. Albüm toplam 19 milyon sattı. Herhangi bir sanatçı için büyük bir başarıydı bu. Ama Michael Jackson için değil. Onun asıl başarısı üç yıl sonra gelecekti.


1980 yılında kardeşleriyle Triumph albümünü çıkardı. 29 hafta listelerde kalan bu albümdeki Can You Feel It’e çekilen klip, Michael’ın gelecekte yapacaklarının da sinyalini veriyordu. Dönemin teknolojisinin sınırlarını zorlayan klipte grup üyeleri gökyüzünde belirip ışıklar saçıyor, gökkuşağı açıyor, bir sürü şey yapıyordu. Michael Jackson’un bizat yazıp yönettiği klip, Rock With You ve She’s Out Of My Life’ı da yöneten Bruce Gowers tarafından yönetildi, 1981 baharında yayınlanmaya başladı ve büyük olay oldu.


Nihayet, 1982 yılında gene Quincy Jones prodüktörlüğünde Thriller çıktı. Müzik değişti. Dünya değişti. Popüler müziğin Michael Jackson ve diğerleri diye ikiye ayrıldığı, Jackson’un televizyonda göründüğü anlarda sokakta kimsenin kalmadığı, suç oranının azaldığı, telefonların sustuğu, milyonlarca insanın onun gibi giyinip dans etmeye çalıştığı bir dönem başladı.

O dönem anlatılmaz, yaşamış olmak lazım. Günümüzün en popüler sanatçıları bile Michael’ın o zamanki popülaritesine ulaşamadı. Dünyada onun adını duymayan bir kişinin bile kalmamış olduğunu sanıyorum.

Albümün adı aslında Starlight olacaktı. Bu, Michael’ın albüm için yazdığı ama fazla beğenmediği için koymadığı bir şarkıydı. Albüm için korku temalı bir dans parçası istiyordu, Rod Temperton da Thriller’ı yazdı. 1947 doğumlu İngiliz sanatçı, daha önce de Jackson için Rock With You, Baby Be Mine şarkılarını yazmıştı.


Albümde dokuz şarkı vardı, az ama öz. Artık disco’nun öldüğü yıllardı. Gerçek bir pop albümü oldu bu. Afrika ritimlerinin en güzel işlendiği, danstan nefret edenleri bile saatlerce dans ettirebilecek Wanna be startin something’le açılan albüm, müzikal zenginliğiyle ve belli bir tarza bağlı kalmamasıyla dönemin popunun standartlarını belirledi. Gitar, bas gibi aletler daha önce kullanılmadığı gibi kullanılmış, daha önce duyulmamış ritmler bulunmuştu. Albümün neredeyse bütün parçaları single olarak çıktı ve dört şarkıya klip çekildi. Michael Jackson’ı efsane yapan klipler...

Bunların şimdiye kadar çekilmiş kliplerden en büyük farkları, klipten çok kısa birer film olmalarıydı. Ayrıca Michael’ın artık kendisini göstermeye başlayan zengin hayal gücü ve bu hayal gücüyle yarattığı masal alemini yansıtan kısa filmler olmaları. Billie Jean’ın klibi, MTV’de siyah bir müzisyene ait yayınlanan ilk klipti. Klipte Michael bir paparazziden kaçarken, arada sihirli bir insanmış gibi görünmez oluyor, yolda yürüdüğü, attığı her adımda bastığı kaldırım taşının ışık saçmasından belli oluyordu. O sırada sokakta yatan dilenciden, reklam panosuna kadar sihirli Michael’ın etrafındaki herşey değişiyordu. Michael, çok işlediği asi genç temalı Beat It’in klibinde ise, birbirlerine düşman iki çetenin kavga etmesini engelliyordu.

Bu klipleri asıl seyrettiren ise Michael’ın dansı oldu. Michael’ın dansı için kitap yazmak lazım. Onun tarzı, günümüzün en iyi ve en ünlü pop ve rnb starları tarafından şu anda taklit edilmekte. Wade Robson’un programına çıkan çocuklardan, en ücra sokaktaki b-boyun dansına kadar bütün danslarda Michael’ın izi var... Michael başta dans ederken idolü James Brown’dan etkileniyor, onun hareketlerini yapıyordu. Ama artık Thriller’a gelindiğinde çoktan kendi tarzını bulmuştu. Tarihe Michael Jackson adı ile birlikte kazınacak hareketler de yavaş yavaş ortaya çıkıyordu.


16 Mayıs 1983 gününe gidelim. O gün Motown’un 25. kuruluş yıldönümüydü. Şirkete yıllarını vermiş müzisyenler olarak Michael ve kardeşlerinin o gece katılıp sahne almamaları düşünülemezdi. Michael kardeşleriyle I’ll be there’ı seslendirdi. Tek başına ise Billie Jean’i söyledi... Bunu yapmasaydı, pop müzik tarihi nasıl bir yön çizerdi acaba...


Sahnede Michael tek başınaydı, arkasında ne vokalistler vardı ne başka dansçılar, ne de müzisyenler. Böylece bütün dikkat onun üzerine odaklanıyordu. Şarkıyı söylerken Michael’ın meşhur moonwalk olarak bilinen ayakları üstünde kayarak geri geri gitme hareketini yapması ve parmaklarının ucunda durması, onun efsaneliğinin tescili için yetip artmıştı. Bu hareket binlerce kişi tarafından denendi, Michael’ın simgesi olarak afişleri süsledi.


Thriller videosu piyasaya çıktığında ise yer yerinden oynadı. Bunun sebebi, albümün en güzel şarkısına çekilen klip olması değildi. 13 dakikalık uzunluğuyla bir ilkti. Orijinal bir senaryoya sahip kısa bir korku filmi gibiydi. Michael Jackson kız arkadaşıyla (Ola Ray) bir mezarlıktan geçerken mezarlardan çıkan zombiler etrafını sarıyor, sonra Michael da o zombilerden birine dönüşüyor ve şarkının efsanevi kareografisi başlıyordu. Bu klipteki danslar yıllarca çalışılmış ve taklit edilmiştir. John Landis’in yönettiği ve 600 bin dolarlık bir bütçeye mal olan klip ilk olarak 2 Aralık 1983’te MTV’de gösterildi.

Thriller albümü ödül üstüne ödül topladı, ama özellikle 1984’teki Grammy ödül törenlerinde bir gecede sekiz ödül birden almasıyla dikkat çekti. Bu rekor ancak 2000 yılında Carlos Santana’nın da sekiz ödül almasıyla eşitlendi.

Thriller dünyanın en çok satan albümü. O dönemde aralıksız tam 37 hafta boyunca Billboard’ın albüm listesinde bir numarada kaldı. Albümün satış rakamı şu anda 50 milyonu geçmiştir.


Michael Jackson, 1987’de bir sonraki albümü Bad çıkana kadar boş durmadı. The Jackson olarak kardeşleriyle Victory albümünü yaptı, akabinde albümle aynı adı taşıyan bir turneye çıktı. 55 konserlik turneyle grup, 2,2 milyon hayrana seslendi. Turne 75 milyon dolar getirdi.

Pepsi’nin reklam filmlerinde kardeşleriyle birlikte rol aldı. Defalarca yayınlanan reklamlar çok büyük sükse yaptı ve Pepsi’nin satışına büyük katkısı oldu. Bu filmler için tam 5 milyon dolara anlaşmıştı.
Maalesef filmlerden birinin çekimi sırasında Michael Jackson’un saçları yandı ve hastanelik oldu. Jackson, bu olay nedeniyle şirkete açtığı tazminat davasından kazandığı bir buçuk milyon doları tedavi gördüğü hastaneye bağışladı.

Lionel Richie ile birlikte, Afrika’da yardıma muhtaç insanlar için düzenlenen Usa for Africa kampanyası için We Are The World parçasını yazdı. 1984 yılında çıkan şarkıyı aralarında Diana Ross, Tina Turner, Cindy Lauper, Ray Charles, Stevie Wonder gibi isimlerin de bulunduğu dönemin birçok ünlü sanatçısı söyledi. Şarkı 6 milyonluk satışıyla uzun süre dünyanın en çok satan şarkısı oldu.

1985 yılında Michael, servetine servet katacak bir şey yaparak, 47 milyon dolara ATV kataloğunu satın aldı. Burada Pat Benatar, Little Richard, The Pointer Sisters and The Pretenders gibi sanatçıların da yer aldığı 4000 şarkının telif hakları vardı, ama asıl önemli olan bu şarkıların içinde Michael’ın büyük hayranlık duyduğu The Beatles’ın tam 251 parçasının bulunmasıydı. Michael, kataloğu elde etmesine yardımcı oldukları için avukatı John Branca ve menajeri Frank Dileo’ya birer Rolls Royce hediye etti. Kataloğun değeri bugün üç katına çıkmış durumdadır.

1986 yılında Jackson’un başrol oynadığı, Geaorge Lucas’ın yapımcılığını ve Francis Ford Coppola’nın yönetmenliğini üstlendiği Captain Eo adlı kısa film çıktı. Anjelica Huston’un oynadığı The Supreme Leader ile görüşmek için uzaya giden Captain EO’yu oynadığı bu filmde Michael Jackson iki şarkı söylüyordu. We Are Here To Change The World ve Another Part Of Me. APOM, sonra Bad Albümünde yer aldı. 30 milyon dolara mal olan film, Disneyland’da gösterildi.


Bad albümü çıktığında Michael Jackson hayranları onun fiziğindeki farklılaşmaya çok şaşırdılar. Jackson’un teni daha beyazdı, kaşlarının biçimi değişmişti, yüzünün biçimi daha farklı görünüyordu. Albüm müzikal yönden de Thriller’dan farklıydı. Daha sade bir alt yapısı vardı, daha çok ritm ağırlıklıydı, parçalar da buna göre fazlasıyla akılda kalıcı olmuştu. Albümün ilk klip çekilen şarkısı Bad’di. Buna Martin Scorsese yönetmenliğinde 18 dakikalık bir klip çekildi. Filmde, Jackson bir çete kurmuş ve kendisini de aralarına katmaya çalışan üç yakın arkadaşının suç işlemelerine karşı çıkan bir üniversite öğrencisini canlandırıyordu. Arkadaşlarının birini sonradan çok meşhur olan Wesley Snipes oynuyordu. Film ilk kez 31 Ağustos 1987’de, megastarın hayatını anlatan Michael Jackson: The Magic Returns adlı, 30 dakikalık özel bir programda dünyanın birçok ülkesinde gösterildi. Siyah beyaz başlayan filmde, Michael, arkadaşlarıyla yaşlı bir adamı soymalarını engellediği için tartışırken birden deriler içinde uzun saçlı asi bir gence dönüşüyor ve arkasındaki asi gençlerle muhteşem bir dans eşliğinde Bad şarkısını söylüyordu. Michael’ın bu albüm için seçtiği asi genç teması dönemin ünlü mankeni Tatiana Thumtzen’le birlikte oynadığı, The Way you Make Me Feel klibiyle devam etti. Burada Jackson, tavlamak için Tatiana’nın peşinden koşuyor, böylece kendisini aralarına almayan sokak çetesinin gözüne girmeyi başarıyordu. Albümün neredeyse bütün parçalarına klip çekildi. Albüm, Thriller kadar çok satmadı, sadece 35 milyoncuk(!) satıverdi. Albüm satışıyla ilgili ilginç bir anekdot var, buna göre Michael albüm çıkmadan önce tuvalette bir kağıda 100 milyon yazıp bunu kapıya yapıştırmış, Quincy Jones da “yapma oğlum, abartıyorsun,” gibisinden bir şeyler söylemiş. Ne kadarı doğru bilemem tabii !


Albümü yeni Pepsi reklamları ve büyük bir dünya turnesi takip etti. Böylece Michael da rekorlarına rekor ekledi. Pepsi’den 15 milyon dolar aldı, şirket ayrıca onun dünya turnesinin sponsoru oldu. 4,4 milyon kişi tarafından izlenen turne, 169 dolar gelir getirdi. Michael Jackson’un, Moonwalker filmi, 1988 yılında gösterime girdi. Michael zaten çok uzun süredir sinema alanında da kariyer yapmak istiyordu ve bu konuda daha önce de denemeleri vardı yukarıda anlattığım gibi. Moonwalker da uzun süredir planladığı bir müzikal proje olarak hayata geçti ve çok tuttu. Jerry Kramer & Colin Chilvers’ın yönettiği filmde Jackson’a Kellie Parker (Katy), Sean Lennon (Sean) ve Brandon Adams (Zeke). Film önce Michael’ın kariyerinden kesitlerle başlıyordu, sonra Bad klibinin çocuklarla yeni bir versiyonu görülüyor, sonra Michael’ı canlandıran çocuk Michael Jackson’a dönüşüyor, sonra Jackson bir tavşan kılığına girerek paparazzilerden kaçıyor, bu sırada kılığına girdiği tavşanla karşılaşıp onunla dans ediyordu. Sonra macera dolu bir öykü başlıyordu. Michael üç çocukla top oynarken, tesadüfen bir uyuşturucu kaçakçısının konuşmalarını duyuyor ve kaçakçının emrindeki mafyayla mücadele ediyordu. Bu kapsamda Smooth Criminal şarkısına Michael Jackson’un klasikleri arasına girmiş bir klip çekildi. Klipte Michael, 40lı yılların ortamındaki bir bara gidiyor ve orada kötü adamlarla dans ederek savaşıyordu. Eşsiz bir dans tabii, Jackson’un en çok çalışılan ve taklit edilen kareografilerinden biri daha ortaya çıkmıştı. Özellikle durduğu yerde hiçbir şeye tutunmadan 45 derece eğilme hareketiyle Michael dansta sınırları ne kadar zorlayabileceğini ispat etti. Birçok kişi, Michael ve dansçılarının bu hareketi doğal olarak yapabildiğini sanıyordu. Sonra bunun arkasındaki teknik açıklandı ve süperstar bu hareketin patentini aldı. Jackson, Smooth Criminal’deki 40lı yıllarda mafyayla mücadele temasını çok sevdi ve daha sonra başka kliplerinde de kullandı. Ayrıca klip çekmediği Dangerous şarkısının kareografisini de bu tema üzerine kurdu.


Bu sırada Moonwalk adlı otobiyografisi piyasaya çıktı. Jacqueline Onassis’in editörlüğünü yaptığı kitabı Michael idollerinden Fred Astaire’e adamıştı. Kitap birkaç ay içinde, 14 ülkede 450 binden fazla sattı. Bu dönemde Jackson hakkındaki dedikodular da iyice artmaya başlamıştı. Kendisini beğenmediği için defalarca estetik ameliyat olduğu, siyah olmaktan utandığı için özel kremlerle derisini beyazlattığı iddia ediliyordu. Buna Fil Adam’ın kemiklerini satın aldığı, 150 yaşına kadar yaşamak istediği, bunun içinde bir oksijen çadırında kaldığı gibi sayısız dedikodu eklendi. Sanırım bu dedikoduların en uçuğu o sırada Control albümüyle ilk ciddi başarısını yakalayan kızkardeşi Janet Jackson ve o dönemde ünlü olan bir diğer kızkardeşi La Toya Jackson’la aynı kişi olduğunun iddia edilmesiydi. Michael bu dedikodulara, Leave Me Alone parçasıyla cevap verecekti, parçanın klibinde hakkında tuhaf başlıklar atan tabloid gazeteleri üstüste yığılıyor, Michael oksijen çadırının içinden şarkı söylüyor, Fil Adamla dans ediyor ve sonunda kendisini bağlayan ipleri koparıp, üzerine inşa edilen makineleri kırıp ayağa kalkıyordu. Zaten Michael gerek Pepsi reklamlarında olsun, gerekse Moonwalker filminde olsun devamlı bir “paparazzilerden kaçma” teması işlemeye başlamıştı. Nitekim hakkında çıkan haberlerden bıkmıştı. İç dünyasına giderek daha çok kapanıyordu. Hayal gücü çok geniş olduğu için kendisine bir masal alemi yaratmayı başarmıştı. Çocukluğunu yaşayamamış olmasının verdiği üzüntüyü çocukken yapamadıklarını yaparak telafi etmeye çalışıyordu.


Nitekim Mayıs 1988’de ailesinin Hayvenhurst’taki evi Encino’dan taşındı. Halen yaşamakta olduğu yeni çiftliğinin adı Peter Pan’in hikayesinden esinlenmişti: Neverland. 2700 dönümlük arazi üzerine kurulu çiftlik, masallarda görülecek türdendir, içinde lunapark makinaları, kocaman bir göl, oyun alanları, bir mini tren istasyonu, bir hayvanat bahçesi ve daha bir çok şey bulunur. Michael istediği gibi bir dünya kurmuştu kendine ve artık orada istediği gibi yaşayabilirdi. En iyi arkadaşları çocuklar ve hayvanlardı, özellikle şempanzesi Bubbles’i yanından hiç ayırmıyordu. Çocukları, büyüklerden daha dürüst ve masum bulduğu için onlarla arkadaşlıktan daha çok hoşlandığını söylüyordu. Michael’ın bir çok çocuk arkadaşı vardı ve bunlar, sık sık Neverland’e gidip geliyordu. Bu durumun ileride kariyerine büyük zarar verecek olaylara neden olacağını o sırada Michael bilemezdi tabii. Süperstar, özellikle hasta ve fakir çocuklara yardım için elinden geleni yapıyordu. Zaten tuhaf alışkanlıkları olan gizemli bir kişilik olarak basında yer buluyordu ve Neverland’ın kurulmasıyla, çocukluğunu yaşayamamış olduğu için anormal olduğu söylenmeye başladı. Duygu ve düşüncelerini sanat yoluyla ifade etmesini becerebilen bütün insanlarda bir parça “anormallik” bulunur zaten, çünkü bu yetenekleri ve yarattıkları onları ister istemez sıranın dışına iter.

1991’de Dangerous albümü çıkana kadar Michael, Oscar törenlerinde Madonna’yla görüntülenmekten başka işler de yaptı tabii. Mesela tam tamına 890 milyon dolarlık bir anlaşmayla Sony şirketine geçti. Anlaşma altı albüm üzerineydi, 15 yıl sürecekti ve bir film kontratını da içeriyordu. Jackson satılan her albümden %25 alacaktı. Dolayısıyla bu anlaşmayla bir kez daha Guiness rekorlar kitabına girdi.

1991’in Eylül ayında, MTV, en önemli ödülü Video Vanguard’ın adını Michael Jackson Video Vanguard olarak değiştirdi. Nihayet 14 Kasım 1991 tarihinde albümün David Lynch tarafından yönetilen ilk klibi Black or White, aynı anda 27 ülkede 500 milyon kişiye gösterildi. Birçok farklı özel efektin kullanıldığı klipte Michael, şarkının ırklar arasında dostluk ve kardeşlik temasına uygun olarak farklı millletlerden insanlarla etnik danslar yapıyordu, o sırada Home Alone (Evde Tek Başına) filmiyle çok ünlenmiş olan çocuk yıldız Macaulay Culkin de oynuyordu, sonra o dönemde yeni uygulanmaya başlayan bir teknikle farklı milletlerden birçok insan arka arkaya birbirine dönüşüyordu. Ama asıl olay klibin son bölümünde kopmuştu. Siyah bir panter, Michael Jackson’a dönüşüyor, Michael, Fred Astaire esintili müthiş bir step dansına başlıyor, sonra bir arabanın camlarını parçalıyor, direksiyonunu fırlatıp atıyor, etrafında ne varsa yakıp yıkıyordu. Bu arada cinsel organını tutup, pantalonunun fermuarını çekiyordu. Klibin bu bölümünde Michael, bir panter içgüdüsünü canlandırmak istemişti, aslında ırkçılık karşıtı bir bölümdü, Michael, siyah düşmanı ırkçı sloganların yazıldığı camları kırıyordu. 60lı yıllarda siyahların statüsünü yükseltmek için kurulan Black Panters (Kara Panterler) Partisi’ne de gönderme yapıyordu. Klibin bu bölümü izleyenleri şok etti. Haberlerde manşet oldu, içerdiği seks ve şiddet sahneleri büyük tepki topladı. Michael da bir bildiri yayınlayarak, klibin bu bölümünün insanlarda yol açtığı etkiden dolayı çok üzgün olduğunu belirtti ve bu bölümü kaldırdı.


Dangerous albümü bir hafta sonra piyasaya çıktı…

RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
6 Temmuz 2008       Mesaj #3
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
Michael Jackson Remember The Time
mavi_incim - avatarı
mavi_incim
Ziyaretçi
18 Ekim 2008       Mesaj #4
mavi_incim - avatarı
Ziyaretçi
383357 mavi incim albumler 738 resim6332


383357 mavi incim albumler 738 resim6328

383357 mavi incim albumler 738 resim7832

michael jackson
383357 mavi incim albumler 738 resim7828
Son düzenleyen careless_WhispeR; 26 Haziran 2009 16:15 Sebep: İçerik Yenılendı...
sanar - avatarı
sanar
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2009       Mesaj #5
sanar - avatarı
Kayıtlı Üye
gallery 3 18 21471

gallery 5 18 5530

Michael Jackson 5

74193200 uKE1D3N5QOG9YuMIEAJTW2cz

ns5
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
26 Haziran 2009       Mesaj #6
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Michael Jackson
MsXLabs.Org

Michael Jackson Smooth Criminal 349824


80's Bir Yıldız Daha Kaydı . Pop Müziğin Kralı olarak bilinen ve Şu zamana Kadar Albüm Satışlarında 102 Milyon gibi (Tarihin en iyi rakamı) RAKAMA ulaşan dünyaca ünlü yıldız, Michael jACKSON Dün 01:00 Suları Hayatını Kaybetti.
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
26 Haziran 2009       Mesaj #7
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Michael Jackson Special - Flash
moonwalk1
[flash=http://www.fileden.com/files/2009/4/6/2393382/MJSrk.swf ]width=400 height=300 [/flash]
Parça :Beat it
Albüm: Thriller
Süre: 01:00 - Demo


Sahnelere Geri Dönecekti
Uzun süredir sahnelerden uzak olan Jackson, önümüzdeki ay Londra'da vereceği bir dizi konserle sahnelere geri dönmeyi planlıyordu.

Hayatı boyunca 13 Grammy ödülü alan şarkıcı, 14 şarkıyı müzik listelerinde bir numaraya taşıdı ve albümlerinin neredeyse 750 milyondan fazla kopyası satıldı.

Sanatçının liste başı olan şarkıları şöyle:

"Ben" - 1972
"Don't Stop 'Til You Get Enough" - 1979
"Rock With You" - 1980
"The Girl Is Mine" 1982
"Beat it" - 1983
"Billie Jean" - 1983
"Say Say Say" - 1983
"Bad" - 1987
"I Just Can't Stop Loving You" - 1987
"The Way You Make Me Feel" - 1987
"Dirty Diana" - 1988
"Man In The Mirror" - 1988
"Black Or White" - 1991
"You Are Not Alone" - 1995
Son düzenleyen careless_WhispeR; 26 Haziran 2009 16:42
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
26 Haziran 2009       Mesaj #8
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Michael Jackson


29 Ağustos 1958 yılında Jackson ailesinin beşinci çocuğu olarak dünyaya gelen Michael Joseph Jackson, küçük yaşlardan beri müzik ve dans kabiliyeti ile herkesin dikkati çekmeyi başardı. 80'li yılların tartışmasız en büyük pop yıldızı olan Jackson, sanat dünyasında çok az yıldızın sahip olduğu karizma ve hayran kitlesine sahipti. Farklı ses tınısı, izleyeni hayrete düşüren dans figürleri ve insanı yıldız yapabilecek bir ışığa sahip olan sanatçı, kısa sürede listeleri alt üst etti.

Müzik kariyerine kardeşleriyle birlikte oluşturduğu ‘Jackson 5’ grubu ile başlayan Michael Jackson, kısa zamanda grubun en bilinen üyesi oldu. Hiçbir grup Jackson’ın karizması altında yaşayamazdı ve öyle de oldu.

“Got to be There” (1971), “Ben” (1972), “Music And Me” (1973) ve “Forever, Michael” (1975) adlı solo albümlerini Motown Records etiketiyle piyasaya süren sanatçı, 1979 senesinde yayınladığı “Off the Wall” albümünde Epic Records ile çalıştı.

Michael Jackson’ın kariyeri açısından dönüm noktalarından biri olan bu albüm, “Don’t Stop ‘Til You Get Enough”, “Off the Wall” ve “Rock With You” parçalarıyla klasikleşiyordu. Sanatçının o güne kadar yakaladığı en iyi satışa sahip olan albüm Amerika’da 7 kez platin plak aldı.

1982 yılında yayınladığı “Thriller”, bütün zamanların en çok satan albümü olarak tarihe geçen Michael Jackson, bir sene boyunca Billboard 200 listesinin ilk 10 sırasında yer aldı. Bu süre boyunca 37 hafta 1 numarada bulunan albüm; “Thriller”, “Beat It” ve “Billie Jean” gibi parçalarıyla müzik tarihinin en iyi albümleri arasında yerini aldı. Bir önceki albümde olduğu gibi “Thriller”da da prodüktör olarak Quincy Jones ile çalışan başarılı müzisyen, 1987’de piyasaya sürdüğü “Bad” albümüyle başarısını devam ettirdi. Billboard 200 listesinde 6 hafta boyunca zirveye yerleşen albümde birbirinden güzel parçalar yer alıyordu. Bunlar arasındaki “Smooth Criminal”, “Bad”, “Dirty Diana”, “Liberian Girl” ve “The Way You Make Me Feel” parçalarının her biri dönemin en çok dinlenen hitleriydi.

Michael Jackson, MTV’de büyük sükse yapan ilk siyahi şarkıcıydı. Yaptığı müziklerde hep yeniliklere imza attığı gibi klipleri de film tadındaydı. 1991 senesinde yayınladığı “Dangerous” albümüyle belki de son kez bu kadar dinlenebilir parçalara imza atan Jackson, albümde çıkan ilk single “Black or White” ile yine müzik piyasasını salladı. Özellikle parçaya çekilen video kliple yediden yetmişe tüm insanları televizyon ekranına çeken sanatçı, albümde yer alan çoğu parçaya çektiği kliplerle gündemde yer almaya devam etti. Ancak medya, sanatçıyı ünlenmeye başladıktan çok kısa bir zaman sonra, erişkin hayatının tüm sorumluluklarından uzak yaşayan bir efsane gibi lanse etmeye başladı. 1993 yılından itibaren Michael Jackson adı, skandallarla beraber anılmaya başlandı.

13 yaşında bir çocuğa cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla mahkemeye çıkan Michael Jackson, suçlamaları reddetti. Elvis Presley’nin kızı Lisa Marie Presley ile 1994 yılında yaptığı evlilik de birçok kişi tarafından medyatik bir evlilik olarak nitelendirildi. Sansasyonel birliktelik, iddiaları doğrularcasına 19 ay sonra son buldu. Aralıklarla yasal sorunlar yaşamaya devam eden süperstar, müziğe hiç ara vermedi ancak 80'li yıllardaki kadar sık albüm çıkarmaya da devam etmedi.

1995 yılında “HIStory: Past, Present and Future” albümünü yayınladı. İki disklik bu albüm, adından da anlaşıldığı gibi hem geçmişe hem geleceğe yönelikti. İlk diskte Jackson’ın hit olmuş 15 şarkısı yer alırken, ikinci diskte yepyeni 15 şarkı bulunuyordu. Amerika’da 18 milyon, tüm dünyada toplam 36 milyon satış rakamına ulaşan albüm, tüm zamanların en çok satan albümü olarak Jackson efsanesinin ölmediğini herkese kanıtladı. “You Are Not Alone” şarkısı Billboard Hot 100 tarihinde zirveden giriş yapan ilk single olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı.

Albümün yayınlanmasının hemen ardından çıktığı “HIStory” dünya turnesi ise Jackson için oldukça önemli bir turne oldu. Bu turne sırasında dermatolojisti Deborah Jeanne Rowe ile dünya evine girerek iki çocuk sahibi olan sanatçı, bu turneden sonra bir daha turneye de çıkmadı. Her ne kadar çift oldukça geçmişte yaşadıkları uzun dostluğa dayalı sağlam bir ilişki yürütse de evlilikleri 1999’da sonlanacaktı.

1997 senesinde “Blood On the Dance Floor” derleme albümünde yer alan, albüme ismini de veren yeni parçasıyla yeniden ekranlara dönen müzisyen, 2001’de “Invincible” adlı albümünü yayınladı ancak istediği başarıyı sağlayamadı.

2008 yılında “Thriller” albümünün 25. yıldönümü nedeniyle “Thriller 25” adlı bir remix albüm yayınlayan Jackson, adından yine eski ihtişamıyla söz ettirmeyi başardı. “Thriller 25”te ilk “Thriller”da yer alan dokuz şarkının orijinal versiyonlarının yanı sıra remiksler ve “For All Time” adlı yeni bir şarkı bulunuyordu.

2008’in yaz aylarında ise sanatçının 50. yaşını kutlamak amacıyla şirketi Sony BMG, “King of Pop” adlı bir derleme albüm yayınladı. Albümde yer alacak olan şarkıları Jackson hayranlarının oylarına göre belirleyen Sony BMG, bu nedenle her ülkede farklı bir albüm yayınlamış oldu.

Pop efsanesi Temmuz 2009'da 50 konserlik bir turne ile sahnelere veda etmeye hazırlanıyordu.

50 konserlik turnesi için gece gündüz çalışan Jackson, 25 Haziran 2009 gecesi geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.


Kaynak: Müzik E-Kolay
Son düzenleyen Safi; 23 Ekim 2015 02:52
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
26 Haziran 2009       Mesaj #9
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Müzik dünyası yasta
Pop müziğin kralı Michael Jackson'ın ölümü, hayranlarını ve müzik dünyasının birçok ünlü ismini yasa boğdu.

Elvis Presley'in kızı, Michael Jackson'ın eski karısı Lisa Marie Presley, yaptığı yazılı açıklamada, şaşkın olduğunu, sanatçının ölümünden duyduğu üzüntüyü kelimelerle ifade edemeyeceğini söyledi.

Liste başı olan 3 albümünde Jackson ile çalışan yapımcı Quincy Jones, üzüntüsünü "bu beklenmedik ve trajik haberle harap oldum. Bu genç yaşında bizi terk etti. Söyleyecek bir şey bulamıyorum" sözleriyle ifade ederken, sanatçının yakın arkadaşları Elizabeth Taylor ile Brooke Shields, büyük bir yıkım yaşadıklarını söyledi.

Madonna da yaptığı yazılı açıklamada, "kendimi ağlamaktan alamıyorum. Her zaman Michael Jackson'a özendim. Müzik dünyası çok büyük bir yıldızını kaybetti" diye konuştu.

Justin Timberlake, Michael Jaskson'ın örnek aldığı bir sanatçı olduğunu belirtti ve "sadece pop müzik dünyası değil, tüm müzik dünyası bir dahisini, gerçek bir elçisini kaybetmiştir" dedi.

Michael Jackson'a, 1991 yılında bir numara olan "Black or White" adlı şarkısında eşlik eden Guns N'Roses grubunun gitaristi Slash de yaptığı açıklamada, "cok üzücü bir haber. Çok yetenekliydi" diye konuştu.

Disco müziğin yıldızlarından Donna Summer, CNN'e yaptığı açıklamada, şok yaşadığını, Michael Jackson'ın büyüklüğünün, kusursuzluğundan kaynaklandığını belirtti.

Şöhreti henüz çocukken, kardeşleriyle kurduğu "Jackson 5" adlı grupla yakalayan, müzik dünyasına kazandırdıklarının yanı sıra hayat tarzı ve hakkındaki seks skandallarıyla da gündeme gelen Michael Jackson'ın ölümü, dünya genelindeki milyonlarca hayranını da büyük bir üzüntüye gark etti.
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2009       Mesaj #10
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Vefat eden pop yıldızının ardından geniş bir otomobil koleksiyonu sahipsiz kaldı.



Pop müziğin en büyük yıldızlarından birisi olan Michael Jackson dün evinde geçirdiği kalp krizi neticesinde vefat etti. Ancak onun ardından özellikle limuzinlerin ağır bastığı bir otomobil koleksiyonu ortada kaldı. Jackson’nın çok sayıda borcunun olması sebebiyle bu otomobillerin akıbeti merak konusu.


Bazı uzmanlar açık artırma ile satılıp borçların ödeneceğini söylerken bazılarıysa otomobillerin müzede sergileneceğini iddia ediyor. İşte pop yıldızından geriye kalanlar.


Michael Jackson’un koleksiyonu ağırlıklı olarak limuzinlerden oluşuyor. Bunların en değerlisiyse 1999 model Rolls Royce Silver Seraph… İç mekanı Jackson tarafından bizzat tasarlanan araçta 24 ayar altın kullanılmış. Hatta bu aracı gören pek çok kişi içinin Versay sarayını andırdığını belirtiyor. Bu otomobilde 322hp güç üreten 5.2 litre hacminde bir motor görev yapıyor.

Jackson’un bir diğer değerli aracıysa 1990 model Rolls Royce Silver Spur 2 modeli. İçi beyaz deri ve siyah kumaşla kaplanan aracın camlarındaysa beyaz güneşlikler kullanılmış.

Koleksiyonun başka bir parçasıysa 1988 model Lincoln Town Car modeli. Dördüncü limuzinse 1954 model Cadillac Fleetwood… ‘Bayan Daisy ve Şöförü’ filminde de kullanılan bu aracın eğer bir açık artırma düzenlenirse büyük ilgi görmesi bekleniyor. Jackson’un ayrıca HIStory albümünün turnesinde kullandığı 1997 model Neoplan otobüsü de bulunuyor. Bu otobüste birbirinden bağımsız çok sayıda koltuktan başka granit, altın ve porselenden imal edilen bir de banyo konumlandırılmış.

Jackson’un yukarıda saydığımı araçlara göre değersiz sayılabilecek diğer araçlarıysa 1993 model Ford Econoline, 1986 model GMC High Sierra, 1988 GMC Jimmy ve 1909 Detamble Model B Roadster replikası olarak sıralanıyor. Pop yıldızının bir de 2001 model Harley Davidson polis motosikleti bulunuyor.

Son düzenleyen Safi; 23 Ekim 2015 02:52

Benzer Konular

2 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap
5 Ağustos 2009 / lşıkoıo Soru-Cevap