Arama

Lady Gaga

Güncelleme: 22 Ekim 2015 Gösterim: 69.458 Cevap: 5
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
2 Mayıs 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Lady GaGa
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Lady GaGa Stockholm, İsveç'te sahnede

  • Doğum adı: Stefani Joanne Germanotta
  • Doğum: 20 Nisan 1986, Yonkers, New York
  • Tarz(lar): Pop, dans, elektronik, R&B
  • Meslek(ler): Şarkıcı, Söz yazarı, Go-go dansçısı
  • Çalgı(lar): Vocals, piano, synthesizer
  • Ses türü: Mezzo-soprano
  • Etkin yıllar: 2006 - Günümüz
  • Etiket(ler): Def Jam (2007), Streamline, Kon Live, Interscope, Cherrytree
  • Etkilendikleri: David Bowie, Madonna ve Queen
Alıntı
Hürriyet Gazetesi adlı kullanıcıdan alıntı

Madonna, Britney Spears, Christina Aguilera, Paris Hilton ve Gwen Stefani’yi karıştırın. İyice çalkalayın. Karışımın içine bir miktar Andy Warhol özü kattıktan sonra Donatella Versace dilimleriyle süsleyin. Lady GaGa kokteyliniz servise hazır. Son zamanların en sansasyonel pop şarkıcısı Lady GaGa bu kadarıyla da yetinmiyor. Pop kültürle dalga geçen çok yönlü bir sanatçı olduğunu iddia ediyor.
Önce gerçek adını açıklayalım: Stefani Joanne Germanotta. Sahne adı, hayranı olduğu Queen’in ünlü şarkısı Radio Gaga’dan geliyor. Zaten etkilenmediği kimse yok. Liste, başta Madonna olmak üzere David Bowie, Andy Warhol, Donatella Versace diye uzayıp gidiyor.
Müziği, popüler kültürü, eğlence alemini ve modayı bambaşka yerlere götürme konusunda çok iddialı Lady GaGa. Bu iddiası da boşuna değil. Sadece tek bir albüm (Fame) çıkardı ve ortalığı birbirine kattı. Bu albümden çıkan Just Dance ve Poker Face adlı single’lar Amerikan billboard listelerine 1 numaradan girmeyi başardı. Kazanamasa bile Grammy’ye de aday gösterildi.
Lady GaGa, tahtına aday gösterildiği Madonna’yla kıyaslanmaya bayılıyor:

“İkimiz de İtalyan kökenliyiz. New York’un alternatif sanat çevrelerinden geliyoruz. Aslında esmeriz ama saçlarımızı sarıya boyuyoruz.”

Stefani Joanne Germanotta (d. 20 Mart 1986) bilinen adıyla Lady GaGa, Amerikalı şarkıcı ve söz yazarıdır. Yonkers, New York'ta, babası İtalyan, annesi Yunandır. Kendisine David Bowie, Madonna ve Queen'i örnek almaktadır.
2008 yılında The Fame adını taşıyan ilk stüdyo albümünün piyasaya sunmuştur. Albümden çıkan hit singlelar "Just Dance" ve "Poker Face"tir. "Just Dance" parçasıyla, 2009 Grammy Ödülleri'nde "En İyi Dans Kaydı" dalında ödüle aday gösterilmiştir. "Poker face" adlı şarkısıyla kendine bir çok hayran edinmiştir
.
Lady GaGa ilk olarak New York'un meşhur dans kulüplerinde keşfedildi. Onu meşhur eden şarkısının adı Beautiful Dirty Rich idi. Söylediği şarkılar kadar teatral sahne şovu, shock art diye tabir edilen sahne performansları, kendi tasarladığı kostümleri de çok dikkat çekti. Rock ve Pop müzik kadar tiyatroyu da çok sevdiği için sahne şovunun hiçbir zaman müziğinin gerisinde kalmasını istemiyordu. Müzikle tiyatroyu nasıl bir araya getirebileceğini David Bowie ve Queen konserlerini izleyerek öğrendi. Queen klasiği Radio Gaga'dan esinlenerek sahne ismi olarak Lady GaGa'yı seçti.

Diskografi
  • The Fame 2008

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2015 18:04
Biyografi Konusu: Lady Gaga nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
13 Kasım 2009       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi


Sponsorlu Bağlantılar
Lady Gaga;
Doğumu:
.28 Mart 1986
Doğum ismi: Stefani Joanne Angelina Germanotta olan ABD'li şarkıcı. 19 yaşında Def Jam Recordings'tan atılınca, New York kentinin doğusunda rock müzik yapmaya başladı. Çaldığı zaman boyunca Interscope Records'a Akon gibi isimler de dahil olmak üzere şarkı yazdı.

Eleştirel ve ekonomik açıdan büyük bir başarı yakalayan, yayınlanan ilk albümü The Fame listelerinde birinci sıraya çıktı. Albümün ilk iki şarkısı Just Dance ve Poker Face uluslararası birer hit haline dönüştü ve 2009 Grammy Ödülleri'nde En İyi Dans Şarkısı dalında adaylık aldı.2009 yılında Lady Gaga ilk konser turu olan The Fame Ball Tour'u gerçekleştirmiştir. 2008 yılının Ağustos ayında yayınlandı. Olumlu birçok eleştiri alan albüm 4 ülkede birinci sıraya oturdu ve ABD'de billboard
Müziksel açıdan Lady Gaga David Bowie ve Queen gibi glam rock müzikten ve Madonna, Michael Jackson gibi pop müzikten etkilenmiştir. Aynı zamanda sahne performanslarında ve şarkı sözlerinde modadan da etkilenmiştir. Dünyada 4 milyonda fazla albümü, 20 milyondan fazla single'ı satılmış olan Lady Gaga, aynı zamanda eşcinsel bir kuruluşa destek vermektedir. 2009 MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde En İyi Yeni Sanatçı dalında ödül kazanmıştır.

Yaşamı:


Lady GaGa'nın müziğe olan tutkusu ilk olarak 4 yaşındayken kendisini gösterdi. O yaşta kendi kendine piyano çalmayı öğrenen Lady GaGa, asıl ismiyle Joanne Stefani Germanotta, ilk piyano bestesini 13 yaşında yaptı. Özel bir katolik okuluna gittikten sonra öğrenimine New York Üniversitesi’nin Tisch Sanat Okulu’nda devam etti. Müzik öğrenimi sırasında Manhattan’ın müzik ortamına dalan GaGa, şehrin yer altı rock 'n roll dünyasında gördüğü birbirinin aynısı müziklere kendi tavrıyla cevap vermeye karar verdi.

Müziği ve Kariyeri:


Lady GaGa’yı diğerlerinden ayıran özelliklerin başında şüphesiz kendini pop melodileriyle bezenmiş glam rock ruhuyla pekiştirmesi geliyordu. 2006’da prodüktör Rob Fusari’yle çalışmaya başlayan yıldız o dönemde "Beautiful, Dirty, Rich", "Dirty Ice Cream" ve "Disco Heaven" gibi parçalara imza attı. 19 yaşına geldiğinde Def Jam’le masaya oturdu; fakat orada umduğunu bulamadı ve sadece 3 ay sonra plak şirketiyle yollarını ayırmak zorunda kaldı. Kısa bir süre sonra Vincent Herbert’la tanıştı ve bu sayede hayatı değişti. Ocak 2008’de Interscope ile anlaşan müzisyen, Akon’un da ilgisini çekti. Yaşamına bir süreliğine şarkı yazarı olarak devam etti; fakat daha sonra Akon’ın plak şirketi Kon Live ile kendi solo kariyeri için masaya oturdu. Akon ve Lady GaGa, vakit kaybetmeden RedOne’ın prodüktörlüğünde solo albüm çalışmalarına başladılar. Retro dans ritimlerini, pop nakaratları ve electro-glam’in renkli dünyasıyla birleştirdiler.
Lady GaGa’nın solo albüm için kaydettiği ilk şarkı Mötley Crue’nün "Girls, Girls, Girls" parçasından esinlenerek yazılan "Boys, Boys, Boys" oldu. Parçada AC/DC'nin "T.N.T.” şarkısından örnek kullanıldı. Bu arada Lady GaGa, performans sanatçısı Lady Starlight ile birlikte hayata geçirdiği "Lady GaGa and The Starlight Revue" projesinde 1970lerin parlak disko topu ve bol spreyli saçlarını yeniden gündeme getirdi. 2008’e doğru ilk albümünün çalışmalarını hızlandıran Lady Gaga, slbüme “The Fame” adını verdi. 8 Nisan 2008’de albümün ilk single’ı "Just Dance" piyasaya sürüldü. Amerika’da bir numaraya yükselen bu single’ı 29 Eylül 2008’de çıkan “Poker Face” izledi.Poker Face singelıyla hem şarkı söyleyip hem dans edebileceğini ve bunun yanında kusursuz bir güzelliği olduğunu ispatlamış oldu.Bir servet ödediği bu klip tüm dikkat çekmesini sağladı.
Andy Warhol konseptine uygun bir performans sergilemeyi kafasına koyan Lady GaGa, röportajlarında tıpkı Warhol’un meşhur Fabrika'sına benzer bir ekiple çalıştığını belirtti. GaGa, 2009 Grammy Ödülleri’ne “En İyi Dans Kaydı” dalında aday oldu.


Kaynak: Vikipedi

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2015 18:04
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Temmuz 2010       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi



(CNNTURK.COM) -- 3 Temmuz saat 10.31 itibariyle 10 milyon 189 bin 374 fanı bulunan Lady Gaga, çekiştiği ABD Başkanı Barack Obama'dan önce bu unvana ulaşmış oldu.

Famecount.com'dan yapılan açıklamada Lady Gaga'nın zaten internette "yaşayan en popüler müzisyen" olduğu Facebook, Twitter ve YouTube hesaplarının toplam üyesinin diğer müzisyenlerden fazla olduğu belirtildi.

Lady Gaga'nın Twitter'da da 4 milyon 746 bin 970 üyesi bulunuyor.

Henüz 24 yaşında olan Lady Gaga, iki yıl önce ilk albümünü çıkarmıştı.
Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2015 18:04
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
8 Ağustos 2012       Mesaj #4
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Lady Gaga’dan yeni albüm müjdesi
Lady Gaga, son albümünün detaylarını Twitter üzerinden paylaştı. 28 milyon takipçisine, yeni albümünün adınının ‘ARTPOP’ olacağını duyurdu.



Lady Gaga, dördüncü albümü ‘ARTPOP’u dün sabah Twitter hesabından, kolundaki ‘ARTPOP’ dövmesinin fotoğrafıyla duyurdu. Gaga, kendi kurduğu sosyal paylaşım sitesi LittleMonsters.com’a, ‘‘Pop art, 70’lerde çıkan ve günümüzde hala devam eden bir akımdır. ARTPOP ise benim ‘The Fame’den itibaren yaptığım müziktir’’ açıklamasını yaptı.
Lady Gaga, ‘Born This Way’ albümünü 2010’da MTV Video Müzik Ödülleri’nde duyurmuştu. Yeni albümün 2012 sonu ya da 2013’te çıkması bekleniyor. Şarkıcı aynı zamanda Robert Rodriguez’in son filmi ‘Machete Kills’te ‘La Chameleon’ karakterini canlandıracak.
Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2015 18:04
Sen sadece aynasin...
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
15 Eylül 2014       Mesaj #5
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
photo1563

Stefani Joanne Angelina Germanotta ya da bilinen sahne adıyla Lady Gaga Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı.

Gerçek Adı: Stefani Joanne Angelina Germanotta
Doğum Yeri: New York, ABD
Doğum Tarihi: 28 Mart 1986

Hakkında
- Şarkı söylemeye Manhattan'da bir rock müzik sahnesinde başlayan sanatçı, 2007'de Streamline Records ile anlaştı. Bir süre sonra Lady Gaga'nın müzikal ve vokal yeteneğini beğenen Akon, onu yeni kurduğu Kon Live Distribution'a kattı.
- Sanatçının 2008 yılında çıkan ilk albümü The Fame ticari ve eleştirel bir başarı yakaladı ve dünya genelindeki listelerde birinci oldu.
- İkinci albümü The Fame Monster'ın 18 ay süren The Monster Ball Tour tüm zamanların en büyük hasılatını yapan turnelerden biri oldu.
- En sevilen parçaları: Just Dance, Poker Face, Bad Romance, Telephone, Alejandro, Born This Way, Judas ve The Edge of Glory
- 2010 yılında beş Grammy Ödülü'ne aday gösterilen Lady Gaga, gecede En İyi Dans/Elektronika Albüm ve En İyi Dans Kaydı ödüllerinin sahibi oldu.
- Sanatçının üçüncü stüdyo albümü ARTPOP 11 Kasım 2013'te yayımlanacak; bu albümün ilk single'ı "Applause" ise 12 Ağustos 2013'te yayımlandı.
- Müzikal kariyerinin yanında yardım kuruluşlarında görev almakta ve LGBT aktivistliği yapmaktadır.
- İlk sinema oyunculuğunu Robert Rodriguez'in yönettiği "Machete Kills" filmi ile yapacaktır.

İlk Albüm: The Fame
İlk Single: Just Dance


Karnaval.com
🌘 🚀
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
22 Ekim 2015       Mesaj #6
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Lady Gaga

Ad:  Lady Gaga1.jpg
Gösterim: 273
Boyut:  86.9 KB

Ad:  Lady Gaga2.jpeg
Gösterim: 772
Boyut:  121.2 KB

Ad:  Lady Gaga3.jpg
Gösterim: 707
Boyut:  55.3 KB

Ad:  Lady Gaga4.jpg
Gösterim: 539
Boyut:  36.8 KB

Ad:  Lady Gaga5.jpg
Gösterim: 626
Boyut:  65.4 KB

Benzer Konular

15 Eylül 2014 / *TeoDora* Ünlülerin Fotoğrafları
13 Ekim 2012 / broken* Soru-Cevap