Arama

Lykke Li

Güncelleme: 19 Eylül 2012 Gösterim: 4.998 Cevap: 3
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
1 Ocak 2012       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Lykke Li Msn Rose Tender Kiss

lykkelipng1

Sponsorlu Bağlantılar
18 Mart 1986 doğumlu olan Timotej Zachrisson daha çok sahne ismi ( Lykke Li ) ile tanınan İsveçli indie şarkıcısıdır.

İsveç doğumlu olan Li' sanatçı bir aileden geliyor. Annesi fotoğrafçı, babası ise bir müzisyen olan Li ailesiyle birlikte önce Stockholm’e ve daha sonra altı yaşındayken Portekiz’e taşındı. Zachrisson ailesi Portekiz’de (Lisbon ve Fas’ta) beş yıl yaşadılar ayrıca kışları da Nepal ve Hindistan’da geçirdiler.19 yaşındayken 3 aylığına New York'a taşınan Li ilk abümünüde burada kaydetti ve İsveç'e geri döndü. Bir dönem İsveç'de Tv showlarında dansçılıkda yapan Li şu anda Sodermalm bölgesi Stockholm’de -İsveç- yaşıyor.

İlk albümü olan Youth Novels Şubat 2008’de LL Recordings’ten çıkmış ve Haziran 2008’de Avrupa’da daha geniş yankı uyandırmıştır. Albümün prodüktörü Björn Yttling’dir. Albüm ABD’de Mayıs 2008’de, İrlanda ve İngiltere’de Haziran 2008’de piyasaya sürülmüştür. 2007’de çıkarmış olduğu EP’si Little Bit ile iyi bir başarı yakalayan Li’yi dinleyen Stereogum onun müziğini soul, electro ve «powdered-sugar pop» ‘un karışımı olarak tanımlamış. Özellikle son albümünden şarkısı Possibility'nin Başrollerinde Kristen Stewart ve Robert Patinsonun oynadığı Twilight Saga'nın ikinci filmi New Moon'da soundtrack olarak kullanılması çok hoş olmuş.

Denemenizi tavsiye ettiğim parçaları : Possibility, Dance dance dance,Tonight, Little Bit,Window Blues,Let it Fall,My love,Time flies.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Lykke Li nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
1 Ocak 2012       Mesaj #2
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Ex-punk’çı ve sanatçı İsveçli bir ailenin üyesi olan 19 yaşındaki küçük kız artık Amerika çöllerinde şarkı yazıyor ve söylüyor. Biz onu biraz ilk EP’sinden, biraz da ‘Alacakaranlık: Yeni Ay’ soundtrack’inden tanıyoruz. Lyyke Li pop camiasındaki dilberlere göre çok da albenili olmayan fiziğine rağmen, yeni albümüyle güçlü ve özel kadın vokaller arasındaki yerini alacak gibi görünüyor.
Bu arada PJ Harvey, Adele derken Lykke Li ile birlikte 2011’in kadın vokallerin yılı olacağı tahmininde de bulunabiliriz. Sert sözleriyle dikkat çeken ‘Get Some’la işe başlayan Lykke Li, Mart başı yayımladığı sofomor albümü ‘Wounded Rhymes’ ile ses rengini geliştirdiğini ve çok çalıştığını açıkça belli ediyor.
Sponsorlu Bağlantılar

Afro Amerikan gelenekleri
Ana akım içinde olsa da müzikalitesi ve farklılıklarıyla diğerlerinden kolayca ayrılan albümler vardır. Lykke Li’nin ‘Wounded Rhymes’ albümü de kesinlikle bunlardan biri. 20’li yaşlarının başındaki biri için oldukça başarılı bulduğum Lykke Li, yeni albümünde Afro Amerikan gelenekleri bir İsveçli olarak oldukça iyi kotarıyor.
2008’de yayımlanan debut’sü ‘Youth Novels’ın üzerine koyarak ilerlediği açıkça görülen Lykke Li, bu sefer bence The Knife’a öykünmeden ve üzerindeki İskandinav kimliğini bir nebze olsun kenara bırakarak, New York ve Kuzey Kaliforniya’da kaydettiği yeni albümünde farklı ses portrelerine hayat veriyor. Biraz daha karanlık ve derin. Biraz daha büyümüş, serpilmiş bir Lykke Li var karşımızda. Artık sesini yükseltiyor ve etrafındaki erkeklerden korkmuyor! ‘Wounded Rhymes’ la Lykke Li çok daha büyük bir hayran kitlesi edinecek.

Lykke Lı’DEN İNCİLER...
Lykke Li’nin müzik sitesi Pitchfork’la röportajı, nasıl kendine has bir popstarın yolda olduğunun göstergesi. Alıntılar aşağıda:
* “Gerçekten depresif birisiyim. Bazı insanlar, rahatlamak için komedi seyreder, ben ‘21 Gram’ı”.
* “Başka insanlarla ne kadar çalışırsam kendi başıma çalışmayı da o kadar istiyorum”.
* ‘Alacakaranlık: Yeni Ay’ın soundtrack’iyle ilgili “Karanlık aşk hikayelerimi prime time’a sızdırmak istedim. Neden yapmayayım ki? Şarkımla ilgili hiçbir şeyden ödün vermedim”.


---------- Mesaj tarihi 18:53 ---------- Önceki mesaj tarihi 18:52 ----------

l5

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
In science we trust.
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
2 Ocak 2012       Mesaj #3
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
800px Lykke Li in Nouveau Casino 02
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
19 Eylül 2012       Mesaj #4
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Li Lykke Timotej Svensson Zachrisson (d. 18 Mart 1986), İsveçli şarkıcı ve söz yazarıdır. Daha çok sahne adı olan Lykke Li olarak bilinir. Lykke İskandinav dilinde mutluluk anlamına gelir. Şarkılarında keman, tef, trampet, çello, saksafon gibi çeşitli enstrümanlar kullanır. Çıkış albümü olan "Youth Novels"'ı 2008 yılında müzik piyasasına sürmüştür. Müziği sık olarak pop, indie rock ve elektronik elemanlarına dayalıdır. En bilinen şarkısı "I Follow Rivers" Avrupa listelerinde üst sıralara çıkmıştır.

🌘 🚀