Arama

Andrew Eldritch

Güncelleme: 24 Ekim 2015 Gösterim: 1.925 Cevap: 1
estudiantes - avatarı
estudiantes
Ziyaretçi
1 Kasım 2007       Mesaj #1
estudiantes - avatarı
Ziyaretçi
Gençlik

Sponsorlu Bağlantılar
Eldtrich İngiltere'de Ely adlı küçük bir şehirde 1959 yılında doğmuştu.
Oxford Üniversitesi'nde Fransız ve Alman Edebiyatı okudu. 1978'de ise Leeds'e gidip, Leeds Üniversitesi'nde Çince üzerine okudu. Bu yıllarda Leeds civarındaki punk gruplarında bateri çalıyordu.

The Sisters of Mercy


1980'de Eldtrich, arkadaşı Gary Marx ile
The Sisters of Mercy'yi kurdular. Eldtrich ilk single'da bateri çalmıştı ancak daha sonra vokale geçip, şarkı sözlerini yazmaya başladı. Grup 5 sene içerisinde 3 albüm çıkardı ve gothic rock'ın en ünlü gruplarından biri oldu. Eldtrich bu dönemde "Godfather of Goth" adıyla anılıyordu. Önceleri grup Joy Divison ve Bauhaus gibi grupları taklit etmekle suçlanıyorlardı. Ancak daha sonra grubun drum machine kullanımı ve Eldtrich'in kendine has efektli vokal stili, onlardan sonra gelen bir çok grubu etkilemişti. Grup elemanlarının çoğu Eldtrich ile tartışmalar yaşadığı için gruptan ayrıldı ve bu sık eleman değişiklikleri The Sisters of Mercy'yi Andrew Eldritch'in tek kişilik projesi duruma getirdi. Eldtrich 1993'te plak şirketine tepki olarak albüm yayınlamaya son verdi.

Sisters sonrası


Albüm yayınlamama kararı sonrası Eldtrich
Gary Moore ve Sarah Brightman'a vokal desteği verdi. 1995'te Rolling Stone dergisi için David Bowie ile röportaj yaptı. Aynı yıllarda kendi ismini kullanmadan bazı tekno şarkılarda vokal yaptı. 1997'de SSV adlı bir tekno grubuna vokal yapıp "Go Figure" adlı albümlerinin prodüktörlüğünü yaptı. Ancak bu albüm hiçbir zaman yayınlanmadı.

Son yıllar


Andrew Eldtrich hala
The Sisters of Mercy ile turnelere devam etmektedir. 1993'te albüm yayınlamayı durdursalar da konserlerde yeni şarkılar çalınmaya devam etmektedir. Grup 2006'da uzun süre sonra Amerika'da da turneye çıkmıştır ve bu uzun turnede Avrupa'da da bir çok şehirde çaldılar. Grup hala Leeds'te başka isimler altında gizli konserler vermeye devam etmektedir.
Son düzenleyen Safi; 24 Ekim 2015 23:57 Sebep: Aktif linkler.
Biyografi Konusu: Andrew Eldritch nereli hayatı kimdir.
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
7 Temmuz 2008       Mesaj #2
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
johnentwhistle

Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

28 Haziran 2009 / KisukE UraharA Sinema ww
2 Ağustos 2012 / GusinapsE Siyaset ww
17 Ağustos 2011 / ThinkerBeLL Bilim ww
19 Mayıs 2014 / Intersect Sinema ww
16 Aralık 2015 / _EKSELANS_ Spor ww