| | #21 (mesaj-linki) | |
| AVUÇLARIMDA HALA SICAKLIĞIN VAR Avuçlarımda hala sıcaklığın var inan Unuttum dese dilim, yalan billahi yalan Hasretindir içimde hep alev alev yanan Unuttum dese dilim, yalan billahi yalan Güfte, Beste: Yusuf Nalkesen, Makam: Kürdili Hicazkar BEKLENEN ŞARKI Gözlerinin içine başka hayal girmesin Bana ait çizgiler dikkat et silinmesin İstersen yum gözlerini tıpkı düşünür gibi Benden evvel başkası bakıp seni görmesin Kıskanırdım seni ben kendi gözümden bile Nasıl verirdim seni birgün yabancı ele Sana gelen yollarda daima beni bekle Benden evvel başkası bakıp seni görmesin Güfte, Beste: Zeki Müren-Salih Gözen BİR SEVGİ İSTİYORUM Yılları durduracak, güneşi doğduracak Dünyamı dolduracak, bir sevgi istiyorum Deli gibi sevecek, ömür boyu sürecek Gözlerimde tütecek bir sevgi istiyorum Halimi anlayacak, derdime katlanacak Benimle ağlayacak sevgili istiyorum deli gibi sevecek, ömür boyu sürecek Gözlerimde tütecek bir sevgi istiyorum Güfte: Halit Çelikoğlu, Beste: Necdet Tokatlıoğlu DÖNÜLMEZ AKŞAMIN UFKUNDAYIZ Dönülmez akşamın ufkundayız vakit çok geç Bu son fasıldır ey ömrüm nasıl geçersen geç Cihana bir daha gelmek hayal edilse bile Avunmak istemeyiz böyle bir teselliyle Aah geniş kanatları boşlukta simsiyah açılan ve arkasında güneş doğmayan büyük kapıdan Geçince başlayacak bitmeyen sükunlu gece Gruba karşı bu son bahçelerde keyfince Ya şevk içinde harap ol ya aşk içinde gönül Ya lale açmalıdır göğsümüzde yahut gül Aah dönülmez akşamın ufkundayız vakit çok geç Güfte: Y. Kemal Beyatlı, Beste: M. Nurettin Selçuk, Makam: Segah ENGİNDE YAVAŞ YAVAŞ (BUGÜN DE AKŞAM OLDU) Enginde yavaş yavaş günün minesi soldu Derdim bana arkadaş bugün de akşam oldu Gölgeler indi suya kuşlar vardı uykuya Gurbeti duya duya bugün de akşam oldu Su uyur fısıldaşır gider yare ulaşır Yolcu yolda yaraşır bugün de akşam oldu Güfte: Vecdi Bingöl, Beste: Sadettin Kaynak | |
|
| | #22 (mesaj-linki) | |
| AVUÇLARIMDA HALA SICAKLIĞIN VAR Avuçlarımda hala sıcaklığın var inan Unuttum dese dilim, yalan billahi yalan Hasretindir içimde hep alev alev yanan Unuttum dese dilim, yalan billahi yalan Güfte, Beste: Yusuf Nalkesen, Makam: Kürdili Hicazkar | |
|
| | #23 (mesaj-linki) | |
| HATIRA (GEÇSİN GÜNLER, HAFTALAR...) Geçsin günler, haftalar, Aylar, mevsimler, yıllar... Zaman sanki bir rüzgar ve bir su gibi aksın... Sen gözlerimde bir renk, Kulaklarımda bir ses ve içimde bir nefes Olarak kalacaksın... Güfte: Enis Behiç Koryürek, Beste: Erol Sayan, Makam: Rast İNTİZAR Sakın bir söz söyleme, yüzüme bakma sakın Sesine duyan olur, sana göz koyan olur Düşmanımdır seni kim bulursa cana yakın Anan bile okşasa, benim bağrım kan olur Dilerim Tanrıdan ki, sana açık kucaklar Bir daha kapanmadan kara toprakla dolsun Kan tükürsün adını candan anan dudaklar Sana benim gözümle bakan gözler kör olsun Güfte: Faruk Nafiz Çamlıbel, Beste: Suat Sayın İÇİMDEKİ ÖZLEMİ İçimdeki özlemi uyutamıyorum yar Gözlerimdeki nemi kurutamıyorum yar O siyah gözlerini, o şirin sözlerini Sıcak buselerini unutamıyorum yar Senle olan gönlümü sensiz geçen ömrümü Hicranlı her günümü avutamıyorum yar O siyah gözlerini, o şirin sözlerini Sıcak buselerini unutamıyorum yar Güfte: Reşat Özpirinççi, Beste: Adem Şahin, Makam: Hicaz | |
|
| | #24 (mesaj-linki) | |
| ÖMRÜMÜZÜN SON DEMİ Ömrümüzün son demi, sonbaharıdır artık Maziye bir bakıver neler neler bıraktık Küserek ayrılırsak olur inanki yazık Maziye bir bakıver neler neler bıraktık Güfte: Orhan Arıtan, Beste: Selahattin Altınbaş SENİ BEN UNUTMAK İSTEMEDİM Kİ Seni ben unutmak istemedim ki Uzayan yollara neden inandın Sevenler verdiği sözden döner mi Şu yalan yıllara neden inandın Seni unutsaydım bekler miydim hiç Bir derdime bin dert ekler miydim hiç Şu sonsuz hasreti kalbime koyup Bir ömür boyu ah çeker miydim hiç Sen bana uzaktan sitem ettikçe Benim ümitlerim elimden tutmaz O yalan sözlere sakın inanma Seneler geçse de seven unutmaz Güfte: İ. Behlül Pektaş, Beste: Amir Ateş SİLEMEZLER GÖNLÜMDEN Dilimi bağlasalar anmasam hiç adını Gözümü dağlasalar görmesem hiç yüzünü Elimi bağlasalar tutmasam ellerini Silemezler gönlümden ne aşkını ne seni Dünyamı karartsalar görmemem için seni Büyüler yaptırsalar sevmemem için seni Gurbete gönderseler kan doldursa içimi Silemezler gönlümden ne aşkını ne seni Güfte: Aslan Tunçata, Beste: Selahattin Altınbaş | |
|
| | #25 (mesaj-linki) | |
| Biz Heybeli’de Her Gece Mehtaba Çıkardık ![]() Beste ve Güfte: Yesari Asım Arsoy Makamı: Hicaz Usul: Ağır Aksak Biz Heybeli’de her gece mehtaba çıkardık | |
|
| | #26 (mesaj-linki) | |
| Sevemedim Karagözlüm seni doyunca hep kıskandım seni elden yıllar boyunca sevemedim karagözlüm seni doyunca hep kıskandım seni elden ömür boyunca kuşlar gibi ikimiz bir yuva kuralım ayırmasın mevlam bizi ömür boyunca aramıza kimse gelip girmesin ayırmasın mevlam bizi ömür boyunca bana cefa ediyorlar bilmem nedendir benim korkum senden değil kaderimdendir herkes bana deli diye gülüp geçiyor senin aşkın beni kara gözlüm deli ediyor Ek Bilgi: Söz/Müzik: Orhan Gencebay Seslendiren: Belkıs Özener YeşilÇam | |
|
| | #27 (mesaj-linki) | |
| AZİZ ISTANBUL Sana dün bir tepeden baktım aziz Istanbul ! Görmedim, sevmediğim hiçbir yer. Ömrüm oldukça, gönül tahtıma keyfince kurul ! Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer. Nice revnaklı şehirler görülür dünyada, Lakin efsunlu güzellikleri sensin yaratan. Yaşamıştır, derim en hoş ve uzun ru'yada Sende çok yıl yaşayan, sende ölen, sende yatan. Güfte: Y.Kemal Beyatlı, Beste: M. Nurettin Selçuk | |
|
| | #28 (mesaj-linki) | |
| Bırak küçük dağlar yerinde dursun Çoktan unuturdum ben seni, çoktan Ah bu şarkıların gözü kör olsun Güzelsen güzelsin, yok mu benzerin? Goncadır ilk hâli bütün güllerin Aklımda kalmazdı yüzün, ellerin Ah bu şarkıların gözü kör olsun Bir gülüşün var ki, kaş çatar gibi En sıcak sözlerin azarlar gibi Hiç bağlanır mıydım çocuklar gibi? Ah bu şarkıların gözü kör olsun Sonunda tuz bastım gönül yarama Nice dağlar koydun, nice, arama Seni terkedip de gitmek var ama Ah bu şarkıların gözü kör olsun ŞARKI Şarkıcı: Zeki Müren Albüm: Zirvedeki Şarkılar Şarkının adı:Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun Şarkı bilgisi: Güfte: Şahin Çandır Beste: Avni Anıl Makam: Kürdili-Hicâzkâr Usûl : Semâi Şarkı sözü: Öyle dudak büküp hor gözle bakma | |
|
| | #29 (mesaj-linki) | |
| İÇİMDEKİ ÖZLEMİ İçimdeki özlemi uyutamıyorum yar Gözlerimdeki nemi kurutamıyorum yar O siyah gözlerini, o şirin sözlerini Sıcak buselerini unutamıyorum yar Senle olan gönlümü sensiz geçen ömrümü Hicranlı her günümü avutamıyorum yar O siyah gözlerini, o şirin sözlerini Sıcak buselerini unutamıyorum yar Güfte: Reşat Özpirinççi, Beste: Adem Şahin, Makam: Hicaz | |
|
| | #30 (mesaj-linki) | |
| Nasıl Geçti Habersiz O Güzelim Yıllarım Makam: Hicaz Usûl : Semâi Beste: Teoman Alpay Güfte: Nihat Aşar Nasıl geçti habersiz o güzelim yıllarım Bâzan gözyaşı oldu, bâzan içli bir şarkı Her ânını eksiksiz, dün gibi hatırlarım Dudaklaımda tuzu, içimde durur aşkı Hani o saçlarına taç yaptığım çiçekler Hani o güzel gözlü ceylânların pınarı Hani kuşlar, ağaçlar, binbir renkli çiçekler? Nasıl yakalamıştım saçlarından bahârı? Ben hâlâ o günleri anarsam yaşıyorum Sanki mutluluğumuz geri gelecek gibi Hâlâ güzelliğini kalbimde taşıyorum Dalından koparılmış beyaz bir çiçek gibi | |
|
![]() |
Türk Sanat Müziği'nden Esintiler Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Sanat Platformu (Sanat Hakkında Makaleler) | Blue Blood | Sanat | 5 | 17-02-2010 20:13 |
| Türk sanat müziği hakkında bilgi verir misiniz? | Ziyaretçi | Soru-Cevap | 14 | 12-01-2010 18:44 |
| Sanat sanat için mi yapılır? | Ziyaretçi | Soru-Cevap | 4 | 21-12-2009 09:32 |
| Türk Musikisi (Türk Sanat Müziği) | Blue Blood | Müzik | 3 | 18-05-2009 21:32 |
| Reha Muhtar'dan Esintiler | kompetankedi | Komik Flash'lar/Video'lar | 0 | 31-01-2007 19:04 |