| | #1 (mesaj-linki) |
Türk Sanat Müziği'nden Esintiler Türk Sanat Müziği'nden Esintiler Bu konu altında Türk Sanat Müziğimizin şarkı sözleri yer alacaktır. Eklenecek olan her şarkı sözünün güftesi, bestekarı ve makamı hakkında kısaca bilgi verilmesini rica ediyorum. Yeni bir arşivimiz olması dileğiyle kısaca Türk Sanat Müziği hakkında bilgi veriyor ve ilk şarkıyı yazıyorum. Sevgilerimle ![]() Türk Sanat MüziğiUsûlü: Düyek Makamı: Nihâvend Güftekârı: Zeynettin MARAŞ Bestekârı: Zeynettin MARAŞ ![]() İnleyen NağmelerAyrıca ilgili konular için bakınız: Türk Musikisi (Türk Sanat Müziği) Türk Müziği Tarihi Son Düzenleyen ThinkerBeLL; 07-05-2007 @ 22:45. | |
|
| | #2 (mesaj-linki) |
Cvp: Türk Sanat Müziği'nden Esintiler Yorgunum Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım ömrümce acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Güfte: Sami Derin Tuna Beste: Selçuk Tekay | |
|
| | #3 (mesaj-linki) |
Cvp: Türk Sanat Müziği'nden Esintiler AGORA MEYHANESİ Burası agora meyhanesi Burada yaşar aşkların En divanesı en şahanesi Bu gece benim gecem Bu gece benim gecem Cama vuran her damlada Seni hatırlıyorum Ve sena susuzluğumu Bu aksam ümitlerimi Meze yapıp içiyorum İçiyor içiyorum ^^MÜZEYYEN SENAR^^ | |
|
| | #4 (mesaj-linki) |
Cvp: Türk Sanat Müziği'nden Esintiler Kalbe Dolan O İlk Bakış Nihâvend / SemâîKalbe dolan o ilk bakış Unutulmaz unutulmaz Sevda ile ilk uyanış Unutulmaz unutulmaz İlkbahar yaz mevsim mevsim Bir kaç mektup bir kaç resim Yıllar geçse o bir isim Unutulmaz unutulmaz Sahil boyu boş yamaçlar İsim yazılan ağaçlar Öpülen koklanan saçlar Unutulmaz unutulmaz İlkbahar yaz mevsim mevsim Bir kaç mektup bir kaç resim Yıllar geçse o bir isim Unutulmaz unutulmaz Kah gülünür kah ağlanır Yollar gurbete bağlanır İnsan unuturum sanır Unutulmaz unutulmaz İlkbahar yaz mevsim mevsim Bir kaç mektup bir kaç resim Yıllar geçse o bir isim Unutulmaz unutulmaz | |
|
| | #5 (mesaj-linki) |
Cvp: Türk Sanat Müziği'nden Esintiler Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini Yazık olmuş o gözlerden sana akan yaşlara Bir zamanlar sevginle ateşlenen başımı Dizlerinin yerine dayasaydım taşlara Hani bendim yedi renk hani tende can idim Hani gündüz hayalin geceler rüyan idim Demek ki senin için aşk değil yalan idim Acırım heder olan o en güzel yıllara Söz: h.turgut yarkent Müzik : selahattin altınbaş Seslendirenler: Coşkun Demir, Emel Sayın, Muazzez Ersoy, Müzeyyen Senar | |
|
![]() |
| Konu Araçları | |
Türk Sanat Müziği'nden Esintiler Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Osmanlı İmparatorluğu | ThinkerBeLL | Osmanlı İmparatorluğu | 44 | 15-04-2008 21:17 |
| Türk Dilleri Ailesi | virtuecat | Türk Dili ve Edebiyatı | 2 | 14-12-2007 20:49 |
| Sanat Felsefesi | NoRanynn | Sanat | 2 | 25-03-2007 01:58 |
| Ord. Prof. Şevket Aziz Kansu (Ord. Prof. Şevket Aziz Kansu Hakkında) | virtuecat | Bilim tr | 0 | 20-02-2007 15:26 |
| Özdemir Altan (Özdemir Altan Kimdir? - Özdemir Altan Hakkında) | Mystic@L | Sanat tr | 0 | 25-11-2006 22:45 |
| |||||
| vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc. Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler. Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız. If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately. | |||||