| | #21 (mesaj-linki) |
|
Türküler o halkın geçmişini yaşanmış tüm güzel hikayelerini ve oranın yaşayış biçimini en kolay yoldan hissettiren bir anlatım biçimidir bana göre benim en sevdiğim türkü: DEĞMEN BENİM GAMLI YASLI GÖNLÜME Değmen benim gamlı yaslı gönlüme Ben bir selvi boylu yardan ayrıldım Evvel bağban idim dostun bağında Talan vurdu ayva, nardan ayrıldım Garip kaldım şimdi gurbet ellerde Ben gönlümü çalan yardan ayrıldım Çok ağladım Mecnun gibi çöllerde Ferhat gibi nazlı yardan ayrıldım | |
|
| | #22 (mesaj-linki) |
|
türkü anadoludur,türkü hepimiziz.türkü gibi yaşamak dileğiyle...
| |
|
| | #23 (mesaj-linki) |
| Sunayı da deli gönül sunayı Ben yoluna terk eyledim sılayı Armağan gönderdim telli turnayı İner gider bir gözleri sürmeli Sabahtan uğradım yarin yurduna Dayanılmaz firkatine derdine Yıkılası karlı dağın ardına Aşar gider bir gözleri sürmeli Ateş yanmayınca duman mı tüter Ak gerdan üstünde çimen mi biter Vakti gelmeyince bülbül mü öter Öter gider bir gözleri sürmeli Karacaoğlan kapınıza kul gibi Gönül küsüverse ince kıl gibi Seherde açılmış gonca gül gibi Kokar gider bir gözleri sürmeli ( Yöre: Kırıkkale-Keskin) | |
|
| | #24 (mesaj-linki) | |
|
en sevdiğin türküyü sormak kolay ama cevabı zor neden çünkü ruhhaline göre insanın dinlemek istediği türküler de değişiyor bazan insan hüzü bazan neşe bazan hasret binbir duyguya binbir türkü yakılmış bazen deyişler insana dokunur bazen bozlaklar bellimi olur biran gelir neşet ertaş insanı birbaşka diyara götürür biran olur kamil sönmez bir an gelir özay gönlüm türlü ustalar unutulmaz eserler kimin yazdığı bestelediği meçhul türküler şu an birini diyemedim
| |
|
| | #25 (mesaj-linki) |
| Hekimoğlu derler ben aslıma Hekimoğlu derler benim aslıma Aynalı martin yaptırdım da (narinim) kendi neslime Hekimoğlu derler bir küçük uşak Bir omuzdan bir omuza da (narinim) on arma fişek Konaklar yaptırdım mermer direkli Hekimoğlı dediğin de (narinim) aslan yürekli Konaklar yaptırdım döşetemedim Ünye Fatsa bir oldu da (narinim) başedemedim Ünye Fatsa arası Ordu'da kuruldu Hekimoğlu dediğin (narinim) o da vuruldu | |
|
| | #26 (mesaj-linki) |
| DAM ÜSTÜNDE ÇUL SERER Dam üstünde çul serer (Loyluda yar leylide yar loy loy loy) Bilmem yar kimi sever (Halelim nennide gınalım nennide belalım nennide nenni) Onunda bir sevdiği var (Loyluda yar leylide yar loy loy loy) Günde on çeşit giyer (Halelim nennide gınalım nennide belalım nennide nenni) Seni bana verseler (Loyluda yar leylide yar loy loy loy) Cihana bildirseler (Halelim nennide gınalım nennide belalım nennide nenni) Gitsem yarin yanına (Loyluda yar leylide yar loy loy loy) Sabahtan öldürseler (Halelim nennide gınalım nennide belalım nennide nenni) Ağ taşı kaldırsalar (Loyluda yar leylide yar loy loy loy) Yılanı öldürseler (Helalım nennide gınalım nennide belalım nennide nenni) Küçükten yar seveni (Loyluda yar leylide yar loy loy loy) Cennete gönderseler (Helalım nennide gınalım nennide belalım nennide nenni) | |
|
| | #27 (mesaj-linki) |
|
arkadaşlar ben 16 yaşındayım ama ii bi müzisyenim...gitar,piano gibi popüler çalgılarla aram ii ve şimdi de mızıka çalmak istiorum...lütfeeenn biri duysun ve bna bunun nası çalındıını ayrıntılı gösteren bişe gönderin...mızıka metodu da olabilir...müzie önem verenler ya da elinde böle bişe olanlar ne bliim tanıdıında olanlar lütfen çok rica ediorum email ıma gönderin...şimdiden çok teşekkürler...müzik hayatımdır!.. email ım: mat_rock_kasab@hotmail.com eer müsikle urasıosanıs msne ekleebilirsiniz de =)
| |
|
| | #28 (mesaj-linki) | |
|
benim sevdiğim türkülerden sadece bir kaçı bunlar: =Acıya gülmek =Hastane önünde incir ağacı =Eski yara ve ezo =Mevsimsiz kar =acem kızı | |
|
| | #29 (mesaj-linki) | |
| Türkiye Müzik Kültürü Türkiye'nin kültürel yapısı, tarihinin derinliklerinden gelen çok zengin ve çeşitli kültürlerin birikiminden oluşmuştur. Türkiye, coğrafi konumu gereği Doğu, Batı, Ortadoğu, Akdeniz, İslam kültürü gibi farklı kültürlerin merkezindedir. Dünyanın en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Anadolu, binlerce yıllık geçmişi ve tarihinde var olan bir çok farklı kültürün etkisiyle ender görülen kültürel zenginliğe sahiptir. Bu öylesine bir zenginliktir ki, birbirine çok yakın yerleşim bölgelerinde bile bu zenginliğin yarattığı kültürel farklılıkları görebiliriz. Genel kültürel yapıdaki bu zenginlik doğal olarak müzik kültürümüze de yansımaktadır. Türkiye coğrafyasında oluşmuş ve yaşayan "müzik türlerini" genel bir yaklaşımla üç başlık altında toplayabiliriz : Hazırlayanlar : Oğuz ELBAŞ - Prof.Yalçın TURA Doç. Ertuğrul BAYRAKTARKATAL - Dr. İsmail Lütfü EROL (kültür bakanliği müzik müzesi yürütme kurulu üyeleri) *Geleneksel / Yerel Müzikler *Çağdaş Türk Sanat Müziği *Popüler Müzikler Halk Müziği / Yerel Müzik Bir yörenin yerleşik insanları tarafından üretilen, severek söylenen ve çalınan, o yöre insanının ortak yapıtı haline gelen ve kulaktan kulağa aktarılarak yaşatılıp günümüze kadar ulaşan müziklerdir. Bu müzikler yerel kültürlerin izlerini taşır ve yaratıcılarının adları çoğunlukla belirsizdir. Ülkemiz halk müziği, tarihin eski zamanlarından bugüne değin Anadolu ve Rumeli'de yaşamış bütün uygarlıkların, kendilerine özgü kültürel değerlerini biriktirerek ve yörelere göre kültürel farklılıkları içinde barındırarak oluşan ve sonuçta zenginlik ve çeşitliliği ile tüm dünyada ender görülen bir yapıdadır. Halk Müziğimiz, bölgesel özellikleri bakımından çok çeşitlilik ve farklılık gösterse de, genel bir sınıflama açısından : *İstanbul ve Rumeli, *Ege, *Orta Anadolu, *Güney-Doğu Anadolu, *Doğu Anadolu, *Karadeniz, *Akdeniz, olmak üzere 7 bölge içinde toplanarak incelenebilir. Bununla birlikte, aynı bölge içinde yer alan kimi kent, merkez ya da yöreler arasında önemli farklar bulunabileceği gözden uzak tutulmamalıdır. bknz.: http://www.kultur.gov.tr/TR/BelgeGoster.aspxF6E10F8892433CF...------------- Halk Müziği Türleri Başlıca sözlü müzikler, türleri bakımından : Türkü, Koşma, Semâî, Varsağı, Mâni, Destan, Deyiş, Uzun Hava, Bozlak, Ağıt, Hoyrat, Maya, Boğaz (Gırtlak) Havası, Ninni, Tekerleme v.b. başlıklarını taşır. Bunlardan, belli bir ölçü ve ritmik yapıya bağlı kalmaksızın serbestçe ve doğaçlama biçiminde söylenenlere “Uzun Havalar”, bir ölçü ve ritmik yapıya bağlı olanlar ise “Kırık Havalar” başlığı altında toplanır. Her iki türün birarada kullanıldığı da olur. Başlıca çalgısal müzikler, oyun havaları ise : Halay, Bengi, Karşılama, Zeybek, Horon, Bar v.b isimlerle anılır. | |
|
| | #30 (mesaj-linki) |
| Ada Yolu Ada Yolu Kestane Amanın Dökülür Dane Dane Kızlar Yola Dizilmiş Amanın Eylenecek Zamandır Ada Yolu Yamandır Amanın Da Yolları Yamandır Bolu Dağı Dumandır Amanın Bolu Dağları Dumandır Dostlar Vurun Sazlara Amanın Eylenecek Zamndır Ada Yolu Düz Gider Amanın Ada Yollarıdüz Gider Bir Edalı Kız Gider Amanın Kız Gider O Kız Yolu Şaşırmış Amanın İnşallah Bize Gider Emin Baran | |
|
![]() |
| Etiketler |
| aslımız, türkü, yok | aslimiz, bileginden kanlar damliyor, duygusal turku, duygusal turkuler, duygusal turkulerimiz, duygusal trkler, en duygulu turkuler, en duygusal turkuler, |
Türkü Bizim Aslımız, Yok mu Seven? Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Bizim Maceralarımız | CrasHofCinneT | Kahve Molası | 20 | 10-12-2009 01:43 |
| Yeni Türkü (Yeni Türkü Kimdir? - Yeni Türkü Hakkında) | Blue Blood | Müzik tr | 1 | 13-08-2008 12:39 |
| MFÖ - Adımız Miskindir Bizim | MaRCeLLCaT | Türkçe Şarkı Sözleri | 0 | 28-02-2008 19:24 |
| Bizim Şarkımız | RespecT | YouTube'dan Seçmeler | 3 | 29-07-2007 02:33 |
| Bizim Şarkımız | arwen | Duygu Yüklü Flash'lar | 1 | 25-06-2007 02:15 |