| | #1 (mesaj-linki) | |
| Türkü Bizim Aslýmýz, Yok mu Seven?
Türkülerimiz hakkýnda neler biliyoruz en sevdiklerimiz hangisi paylaþalým Aslýmýzý Benliðimizi oluþturan yapýtaþlarýndan biridir türküler... Ýlk Ben Söyliyim en sevdiðim Türküyü Hakan Yeþilyurt-Kime Kin ettin Duygularý Türküler kadar Baþka Hiçbirþey ifade edemez benim icin. Tükü Deyince aklýnýza ilk Ne geliyor? | |
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Türkü Bizim Aslýmýz, Yok mu Seven?Acem Gýzý Kýrþehir - Çekiç Ali - Osman Özdenkçi Çýrpýnýp Da Þan Ovaya Çýkýnca Eðlen Þan Ovada Gal Acem Gýzý. Uðrun Uðrun Gaþ Altýndan Bakýnca Can Telef Ediyor Gül Acem Gýzý. Seni Seven Oðlan Neylesin Malý, Yumdukça Gözünden Döker Mercaný. Burun Fýndýk Aðzý Gahve Fincaný, Þeker Mi, Þerbet Mi Bal Acem Gýzý. | |
|
| | #3 (mesaj-linki) | |
| Re: Türkü Bizim Aslýmýz, Yok mu Seven?Ya begendigim o kadar cok türküler var ki, saymakla bitmez ![]() En cok begendigim ve dinledigim kisiler Mazlum Cimen, Cevdet Bagca ve Aynur Dogan... Ayrica tekrardan tsk ederim bu konu icin ![]() | |
|
| | #4 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Türkü Bizim Aslýmýz, Yok mu Seven?
Siz bir türkünün bukada rgüzel rap okunduðunu duydunuz mu ? File hosting | DJ_YUSUFSAVAÅž KALDI YARINA RAP.mp3 - [DJ_YUSUFSAVAS_KALDI_YARINA_RAP.mp3] | |
|
| | #5 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Türkü Bizim Aslýmýz, Yok mu Seven?Aç Kapýyý Ben Geldim Avaným Aç Kapýyý Ben Geldim Avaným Safa Geldin Hoþ Geldin Ölüyom Elediyor Elediyor O Yar Beni Delediyor Ela Da Gözler Külediyor Çuha Da Yelek Eklolur Avaným Çirkin Seven Dertlolur Ölüyom Sen De Yanuh Ben De Yanuh Sular Da Akar Boz Bulanýh Eller De Uyur Ben Uyanýh Severisen Güzel Sev Avaným Güzel Merhametlolur Ölüyom Elediyor Elediyor O Yar Beni Delediyor Ela Da Gözler Külediyor | |
|
| | #6 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Türkü Bizim Aslýmýz, Yok mu Seven? ACI BÝBERÝM ACI Acý Biberim Acý Ocaða Koydum Sacý Simdi Ki Kýzlar Kaçýyor (Bandýrma'lý Güzelim) Nedir Bunun Ýlacý El Edersem Eve Gel Göz Edersem Cama Gel Hiç Birseyler Bilmezsen (Bandýrma'lý Güzelim) Al Testiyi Suya Gel Penceresi Tül Perde Perdenin Ucu Yerde Yürek Oynar Can Titrer (Bandýrma'lý Güzelim) Seni Gördüðüm Yerde | |
|
| | #7 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Türkü Bizim Aslýmýz, Yok mu Seven? METRÝS Þu metrisin önü bir uzun alan Bir tek seni sevdim;gerisi yalan Senin hasretindir hücreme dolan Bir tek seni sevdim; gerisi yalan Hücrendeyim hasretinle yanarým Senin için hergün hergün aðlarým Kaným he***ime akar kanarým Beni anlamadýn ona yanarým SU SIZIYOR Su sýzýyor sýzýyor Taþlarýn arasýndan Eðil bir yol öpeyim Kaþlarýn arasýndan Oðlan mayilem oðlan Sözünede kavilem oðlan Eniþte bana piþt demiþ Yalan aslaným yalan Denizin kenarýnda Kalayladým kazaný Bir güzelin uðruna Yedim ýramazaný Kar yaðýyor yaðýyor Abamý giyeceðim Ýhtiyara (sakallýya) varýpta Bab mý diyeceðim Nakarat | |
|
| | #8 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Türkü Bizim Aslýmýz, Yok mu Seven? Arzu Þahin - Kömür Gözlüm Gittigin Günden beri, yollarina bakarim. Sen salin gel yanima, kan gülleri takarim. Gittigin Günden beri, yollarina bakarim. Sen salin gel yanima, kan gülleri takarim. Kömür Gözlüm, Sende Sevda Ne arar. Sirin sözlüm, Sende Vefa Ne arar. SevmiSim Yar, Yüregim ona yanar. Yüregim ona yanar. Kömür Gözlüm, Sende Sevda Ne arar. Sirin sözlüm, Sende Vefa Ne arar. SevmiSim Yar, Yüregim ona yanar. Yüregim ona yanar. Kapildim gidiyorum, umudum yok yarina. Bende Serini koydum, bu Askin Pazarina. Kapildim gidiyorum, umudum yok yarina. Artik Serini koydum, ben bu Askin yoluna. Kömür Gözlüm, Sende Sevda Ne arar. Sirin sözlüm, Sende Vefa Ne arar. SevmiSim Yar, Yüregim ona yanar. Yüregim ona yanar. Kömür Gözlüm, Sende Sevda Ne arar. Sirin sözlüm, Sende Vefa Ne arar. SevmiSim Yar, Yüregim ona yanar. Yüregim ona yanar. | |
|
| | #9 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Türkü Bizim Aslýmýz, Yok mu Seven?HÜSEYÝN TURAN/BEYAZ GÝYME BEYAZ GÝYME SÖZ OLUR SÝYAH GÝYME TOZ OLUR GEL BERABER GEZELÝM MURADIMIZ TEZ OLUR SALINADA SALINADA GEL DÖN DOLAÞ YÝNE BANA GEL BEYAZ GÝYME TANIRLAR SENÝ YOLCU SANIRLAR ZATEN BENDE TALÝH YOK SENÝ BENDEN ALIRLAR SALINADA SALINADA GEL DÖN DOLAÞ YÝNE BANA GEL | |
|
| | #10 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Türkü Bizim Aslýmýz, Yok mu Seven?ah bir ataþ ver Çanakkaleboðazý , naðra burnu açýklarý 4 nisan 1953 , saat : 02:15 Uzun ve yorucu bir seferden dönen Dumlupýnar denizaltýsý , Naðraburnu açýklarýnda Ýsveç bandrallý Nabuland þilebi ile çarpýþtý . Sessiz , soðuk ve bulanýktý gece . Baþýndan aldýðý þiddetli darbe ile Dumlupýnar birkaç saniye içinde sulara gömüldü . Gemideki 81 mürettabattan sað kalan 22 kiþi , geminin arka tarafýndaki torpido bölümüne sýðýndý . Mahsur kalanlarýn su yüzüne fýrlattýðý telefon þamandýrasýyla gemi ile baðlantý saðlandý . sað kalan 22 kiþiyi kurtarmak için herkes seferber oldu . Bu arada oksijeni idareli kullnamalarý için , gereksiz yere konuþmamalarý , sarký türkü söylememeleri sigara içmemeleri söylendi . Ancak saatler süren kurtarma çalýþmalarý sonunda , umutlarýn tükendiði bir anda karanlýkta bekleyen 22 kiþiye , herþey yine ayný sözlerle anlatýldý ; Konuþabilirler þarký türkü söyleyebilirler ve hatta sigara dahi içebilirlerdi . Þamandýradaki telefonun öbür ucundan , tüm Türkiye , tevekkülle ölüme yapýlan baþý dimdik türküsünü söyledi... Ah , bir ataþ ver , cigaramý yakayým Sen sallan gel , ben boyuna bakayým Uzun olur gemilerin direði Çatan olur efelerin yüreði Ah , vur ataþý , gavur , sinem ko yansýn Arkadaþlar uykulardan uyansýn Uzun olur gemilerin direði Çatan olur efelerin yüreði | |
|
![]() |
| Etiketler |
| aslýmýz, türkü, yok |
| duygusal turkuler, en duygusal turkuler, |
Türkü Bizim Aslýmýz, Yok mu Seven? Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Baþlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Bizim Maceralarýmýz | CrasHofCinneT | Kahve Molasý | 19 | 03-09-2008 14:02 |
| Yeni Türkü (Yeni Türkü Kimdir? - Yeni Türkü Hakkýnda) | Blue Blood | Müzik tr | 1 | 13-08-2008 13:39 |
| MFÖ - Adýmýz Miskindir Bizim | MaRCeLLCaT | Türkçe Þarký Sözleri | 0 | 28-02-2008 20:24 |
| Bizim Şarkımız | RespecT | YouTube'dan Seçmeler | 3 | 29-07-2007 03:33 |
| Bizim Þarkýmýz | arwen | Duygu Yüklü Flash'lar | 1 | 25-06-2007 03:15 |