Messenger Durumunuzu Sürekli Meşgul'de Tutmayın Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > SON HABERLER > NeutralizeR says
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 15-01-2009   #1 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı
Messenger Durumunuzu Sürekli Meşgul'de Tutmayın

Sadece çıkan seslerden ve ekranın sağ alt köşesindeki uyarı pencerelerinden rahatsız olduğunuz için Windows Live Messenger durumunuzu sürekli Meşgul'de tutuyorsanız, bunun pek de doğru bir kullanım şekli olmadığını bilmelisiniz.

Sürekli "Meşgul" durumda kalmak yerine bu uyarı ve sesleri mümkün olduğunca kapatıp durumunuzu "Uygun", gerektiğinde de "Meşgul - Dışarıda (Boşta) ya da Çevrimdışı görün" şeklinde ayarlamanız önerilmektedir. (Aslında uzun bir süre yalnızca "Meşgul" durumunu kullanmış bir kullanıcı olarak bunu ben öneriyorum.)

Windows Live Messenger > Araçlar > Seçenekler > Uyarılar ekranına gelin ve seçenekleri aşağıdaki resimde gösterilen şekilde işaretleyin:

Sesler konusunda da tercih size kalmış. Ya bütün sesleri kapatmanızı ya da yalnızca titreşim sesini açık bırakıp diğer sesleri ('Ses çalma' seçeneğini seçerek) kapatmanızı öneririm.

Windows Live Messenger > Araçlar > Seçenekler > Sesler ekranına gelin ve seçenekleri aşağıdaki resimde gösterilen şekilde işaretleyin:

Şimdi de bilgisayar başında olmadığınızda durumunuzun otomatik olarak "Dışarıda" gösterilmesi için WLM > Araçlar > Seçenekler > Kişisel ekranındaki ayarları aşağıdaki gibi yapın (Varsayılan olarak ayarlar zaten bu şekilde olmalı):

Böylece bir tam ekran uygulaması (bilgisayar oyunu, film, ekranın tamamını kaplayan başka bir program vs) açık olduğunda durumunuz otomatik olarak "Meşgul" gösterilecek. Size ileti gönderen kişi de onu beklettiğinizi düşünmeyecek. Çünkü gerçekten de meşgul ya da iletileri okuyamayacak durumda olduğunuz için durumunuz "Meşgul" ayarlı olmuş olacak.

Durumunuzu "Uygun" olarak tutmanızın bir diğer avantajı da 5 dakika kadar (değiştirilebiliyor) bilgisayarı kullanmadığınızda durumunuzun otomatik olarak "Dışarıda" ('Boşta' : Bir yama ya da eklenti yüklediğinizde PC'nin kullanılmamasından dolayı 'Dışarıda' olarak belirlenen durum 'Boşta' olarak gösteriliyor) gösteriliyor. Bu da karşınızdaki kişiyi bilgilendirmek açısından önemli.

Sonuç olarak; sürekli "Meşgul" göründüğünüzde size ileti gönderen kişiler gerçekten de meşgul olup olmadığınızı, PC başında olup olmadığını bilemezler ve kişi listenizde o kadar zaman boyunca meşgul olamayacağından emin olduğunuz onlarca kişiyi "Meşgul" görmeniz sizin açınızdan da sinir bozucu bir durum olmalı.

Bu nedenle WLM ayarlarınızı bu makalede anlatıldığı gibi değiştirin ve sürekli "Meşgul" durumda Windows Live Messenger kullanan kişilere bu makaleye göz atmalarını önerin.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 15-01-2009   #2 (mesaj-linki)
ck1991 - avatarı
Cvp: Messenger Durumunuzu Sürekli Meşgul'de Tutmayın

mantıklı bir yazı olmuş
Eski 15-01-2009   #3 (mesaj-linki)
mula2001 - avatarı

kesinlikle katılıyorum... sürekli meşgul olmak iyi bişey degil..

Ayrıca dosya transferinde önemli bir rol oynuyor.. Lütfen göz önünde bulundurun ...

Saygılar,
Eski 16-01-2009   #4 (mesaj-linki)

TEŞEKKÜRLER BİLGİLENDİRMENİZ İÇİN.SAĞOLUN.
Eski 17-01-2009   #5 (mesaj-linki)
peaceful - avatarı

ben uyarı seslerini kaldırdım iyi oldu.teşekkürler...
Eski 17-01-2009   #6 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı

Bunu senden duymak ilginçti NeutralizeR Aslında mantığın doğru. Herhalde çok az kimse Messenger'ı açıp sadece Messenger'daki insanlarla konuşmak için bekleyişe geçiyordur. Çoğumuz Messenger'ı açıp bilgisayar ve internetteki başka işlerimizi yapıyoruz. Dolayısıyla hep meşgulüz, o halde uygun durumuna hiç gerek kalmıyor. Ama gerçekten bazen de kimse bir şey söylemesin ama dostlar messenger'da görsün diye de Meşgul'e ayarlıyorum şahsen
mula2001 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Ayrıca dosya transferinde önemli bir rol oynuyor.. Lütfen göz önünde bulundurun ...
Bunun nasıl bir etkisi oluyor ki
Eski 18-01-2009   #7 (mesaj-linki)
EsPriTüeL - avatarı

sürekli meşgulde olmam benim açımdan daha iyi. sürekli işte olduğum için en azından belirli yada , ben yazdığım zaman yazacak arkdaşlarım var.hani derler ya. ışığı gören geliyor
Eski 19-01-2009   #8 (mesaj-linki)
pala23

benim en çok sinir olduğum konu da çevrimdışı oturum açmak. sırf onları yakalayayıö diye msn discovery programı kurdum bilgisayarıma. Ne şekil oturum açarlarsa açsınlar görüyorum
Eski 19-01-2009   #9 (mesaj-linki)

Değerli NeutralizeR Bilgilerinizi ve Tecübelerinizi Bizlerle Paylaştığınız İçin Size Ve Msxlabs'a Teşekkürlerimi Sunuyorum.Hepinize Kolay Gelsin.Başarılar.
Eski 19-01-2009   #10 (mesaj-linki)
fullmoon

çok işe yarar bi bigi saol...
Cevap Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
En popüler 5 etiket
Bu Konunun Etiketleri
meşgul, msn de meşgul olmak,
Messenger Durumunuzu Sürekli Meşgul'de Tutmayın Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
MSN'de Çevrimdışı Durumunuzu Hareketli Gösterin Morrigan MSN Teknik Destek/Bilgiler 67 2 Hafta Önce 22:02
Tutmayın Beni P.u.S.u Duygu Yüklü Flash'lar 12 08-08-2009 19:32
Messenger Durumunuzu Çevrimiçi Olarak Gösterme hellboy726 MSN Teknik Destek/Bilgiler 44 12-03-2009 14:27
Nalan - Tutmayın Beni nünü Türkçe Şarkı Sözleri 0 16-06-2008 16:05
Sedat - Tutmayın Beni firstlady Türkçe Şarkı Sözleri 0 23-04-2008 13:01