Arama

Oğlak Burcu Özellikleri

Güncelleme: 15 Şubat 2013 Gösterim: 22.929 Cevap: 6
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2008       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Geleceği ayrıntılı biçimde planlamaya çalışan Oğlak'lar bu özellikleri nedeniyle sık sık kuruntulara kapılarak, depresyona girerler. İşleri ile aşırı meşgul olduklarından, insanlarla zor ilişki kurarlar. Fakat, hiçbir zaman kendilerini yalnız hissetmezler. Bu nedenle onları tanımlayan sözcük 'Kullanırım' dır.

Sponsorlu Bağlantılar
Oğlaklar ciddilikleri, tutuculukları ve güçlü iradeleri ile tanımlanırlar. Çalışkanlıkları ile kolaylıkla başkalarının saygısını kazanırlar. Gerçek bir Oğlak'ın iki temel özelliği vardır. Güvenilirlik ve dürüstlük. Çok gelişmiş bir görev duyguları vardır. Bazen başkalarının başarısızlıklarını abartırlar. Oğlaklar arkadaşları ile ilgili çok iyi sırdaş olurlar, para konusunda dikkatli olmalarına rağmen, eli açık insanlardır.

Geleneklere bağlı kişiler olduklarından, duygusal özgürlüğü anlamakta güçlük çekerler. Bu nedenle kendilerinden yaşça küçük kişilerle bazen sürtüşmeleri olur. Bu özellikleri evlerine de yansır.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
23 Ağustos 2008       Mesaj #2
karayel - avatarı
Ziyaretçi
OĞLAK

Sponsorlu Bağlantılar
Gezegen :Satürn
Grup:Toprak
Uğurlu Renk :Yeşil, kahverengi
Uğurlu Sayı:2, 8
Uğurlu Taş:Lal
Uğurlu Gün :Cumartesi

Oğlak Burcu genel özellikler
Oğlak burcu geleneksel olarak, becerikli ve güvenilirdir. Sağduyu, disiplin, yargi yeteneği ve verimlilik,kendini kontrol etmek,basiret ve adalet duygusu olumlu taraflaridir.yüksek amaçlar için kendini feda edebilir.sahte ve yapmacik bir idealizm veya romantik bir kahramanlik oğlaklarda bulunmaz. Geleneksel değerlere bağlilik ve bunlari korumakla bütünleşir. Mizacinda otorite sağlamaya ve uymaya bir meyil vardir. Zihin işlevleri ağir olabilir fakat, ayni zamanda mahir ve cesaretlidir.

Oğlaklarin kuruntulu ve deprasyona yatkin kişilikleri insanlarla zor ilişki kurmalarina neden olur. Gösterişi sevmezler ve gereksinimlerini karşilayacak şeyleri isterler. Aile sorumluluklari gelişmiştir ve aile bağlari güçlüdür.güvenliği ve düzeni severler ve çabuk zengin olma yollarina pek güvenmezler. Güneş oğlak burcunda kişiye büyük bir canlilik verir.dişardan bakinca kendinden emin,güçlü ,sarsilmaz ve mesafeli görünür, ama içinde özen,sevgi ve ilgiye özlem duyar.hastalik derecesinde hassastir ve kendini sukunetle diş dünyadan soyutlar. Duyğularini göstermek bu burçta doğanlar için zor bir meseledir.

Oğlak herşeyi ciddiye alir. Sözlerini vaktinde yerine getiren ve yapilmiş anlaşmalarda güvenilebilecek biridir. Yalan, iki yüzlülük ve riyakarlik ondan uzaktir ve asla kabullenmez. Şüphesiz oğlakla yaşayan kişi onun yapisini çok iyi bilir. Oğlak hoşgörüsü olmayan biridir. Kendisine karşi çikilmasina hiç katlanmaz. Onun zeka ve mantiğina hitap etmek daha akillica bir iştir. Eğer oğlak hafifçe gülümsediyse artik tehlikeli değildir.

O, alişkanliklarin insanidir ve kendini ençok kat ettiği yolda iyi hisseder. Güven dolu bir rutinlikte hissizleşip, hatali ve kuruntulu bir işkoliğe dönüşebilir. Toplumda nazik ve hoş sohbet biri olarak bilinir. Kendini hemen öne atmaz. Ona yaklaşmak kolay değildir, ancak onu bir arkadaş olarak kazandiğinizda zodyaktaki tüm burçlar arasinda daha güvenilir birini bulamazsiniz.

DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
11 Ekim 2008       Mesaj #3
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
Oğlak Burcu Özellikleri


oglak

Elementi : Toprak

Özelligi : Dayanikli, sabirli

Yönetici Gezegeni : Satürn

Metali : Kursun

Ugurlu Günü : Cumartesi

Ugurlu Sayisi : 8

Ugurlu Tasi : Lal

Ugurlu Renkleri : Kursun rengi, koyu kahverengi, nefti

Ugurlu Çiçekleri : Siyah gül, kadife çiçegi, kamelya

Ugurlu Kokulari : Kamelya, çam, fulya

Ugurlu Müzik : Folk müzik

En Belirli Özelligi : Inat

En Büyük Ideali : Yükselmek

En Büyük Hatasi : Merak

En Büyük Arzusu : Basa geçmek

En Büyük Yetenegi : Medya, yöneticilik


oglak

Oglak karakterini kavramak, bir esintiyi yakalamaktan baska bir sey degildir. simdi bir Oglak'i inceleyin onu nerede bulacaksiniz? Kendisini yetistirebildigi ve yükselebildigi her yerde...

Ilerleyebildigi ve gizli ihtiraslarini daha da gelistirebildigi her yerde onu bulabilirsiniz. Oglak'la savasmak faydasizdir. En iyisi onun yaptigini yapmak. Bu burcun fiziki özelliklerini farketmek her zaman kolay olmaz. Oglaklar kemikli ve kalin, ince ve çelimsiz, ya da sisman ve yumusak olabilirler.

Her zaman Satürn kisiligini saran hafif bir melankoli ve ciddiyet havasi vardir. Hiçbiri, Satürn'e has disiplin ve kendini inkar etme etkisinden gerçek anlamda kurtulamaz. Oglak'larin bir çogunun güçlü ayaklari vardir ve uygun ayakkabilar giyerler.

Elleri maharetli, sesleri ekseriye düz ve rahatlaticidir. Muhtemelen bu seste gururunuzu oksayici ve ikna edici bir nezaket sezeceksiniz. Bunlar bikmadan, yorulmadan, amansizca ; hakaretleri, baskilari, hayal kirikliklarini ve her görevi hazmederek, sükunetle durmadan çalisirlar.

Çok tatli sekilde romantik olan Oglak'lar vardir. Oglak'in saygisini kazanmak istiyorsaniz, sakin geleneklere karsi gelmeyin. Pek az Oglak ihtiraslarini gizlemeyi unutur. Yaptiklari isin en üst mevkiine geçmedikçe de çalismayi hiç reddetmezler. Sonra inatçi keçiligi tutar ve tirmanmaya merdivenin en üstünden baslamakta israr eder, çünkü oraya ait oldugunu hissetmektedirler.

Dogal olarak böyle bir davranis kasvetli, karamsar, soguk ve bencil bir insan yaratir ki, bu insani tatmin etmek mümkün degildir. Ancak bir iki kere sert taslara toslamasi genellikle dogru yolu bulmasi için yeterli olur.

Pek azi bir kenara çekilip baski altinda tutulan bir heyecanla tebessüm ederken ve ayagiyla müzige tempo tutarken yakalanir; ama bunlar asla bir içki sofrasinin üstüne atilacak cesareti bulamazlar. O düzgün, biçimli Oglak burnunun baska insanlarin islerine sokuldugunu, ya da Satürn dilinin dedikodulara karistigini az görürsünüz.

Kendisinden istenmedikçe ögüt vermeye pek hevesli degildir, ama onun pratik zekasindan yararlanmak istediginiz zaman hiç tereddüt etmeden ve ciddi bir sesle size akil verecektir.

Ayni zamanda, sizin bu ögüdü tutmanizi da bekleyecektir. Oglak görev ve sorumluluk duygusunu ve aksilikleri hos görüyle karsilamayi iyi ögrenmistir. Yaslari ilerledikçe kuvvetleri ve hastaliga dayanikliklari da artar. Korku, süphe, üzüntü ve kasvet mikroplardan daha öldürücüdür. Oglak'larin yasama gücü harkuladedir.

Öyle utangaç ve tatlidir ki... Belki biraz inatçidir ama yine de naziktir. Pek de zararsiz görünür. Oglak kendini güçlendirmek için zaaflariniz, kendini begenmelerinizden, kiskançliklardan faydalanmayi da ihmal etmez.
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2008       Mesaj #4
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Oğlak Burcu English: Capricornus

Olarak geçer yanlış yazmış olabilirim Msn Happy)
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
sessizfırtına - avatarı
sessizfırtına
Ziyaretçi
2 Ocak 2009       Mesaj #5
sessizfırtına - avatarı
Ziyaretçi
valla harika hazırlanmış oğlak burcu hakkındaki yazılar eğemeğinize elinize yüreğinize sağlık bende bir oğlak kadınıyım haha insanın kendini tanımlayan bir yazı okuması çok hoş çünkü oğlak burcunun tüm özelliklerini taşıyorum emek veren herkese teşekkürler the unique sendemi oğlaksın yoksa Msn Grin
woltka1001 - avatarı
woltka1001
Ziyaretçi
29 Şubat 2012       Mesaj #6
woltka1001 - avatarı
Ziyaretçi
OĞLAK:
Yılın ikinci yarısında Satürn ortaklaşa işler, ortağınızın ya da eşinizin maddi durumu ile ilgili konularda kendinizi disiplin altına almanız gereken bir dönemin başlayacağını gösteriyor. Kişisel kaynaklarınızı daha sağlam hale getirmeli ve başkalarından beklediğiniz parasal desteklere çok fazla güvenmemelisiniz.
Her şeye rağmen 2012′nin ikinci yarısı, çok daha rahat bir tablo sergiliyor. Jüpiter size kariyer alanında daha fazla tanınma, yaptıklarınızın takdir edilmesi ve dikkat çekmesi yönünde şans getirmekte. Bu yıl sosyal statünüzü etkileyen olumlu olaylar bekleyebilirsiniz. Bu evlilik yoluyla da olabilir.
Hayatınıza zorlanmadan sokabileceğiniz yenilikler, olaylara farklı yönde bakabilme şansı, yakın çevrenizden kaynaklanan pozitif değişiklikler, muhafazakâr yönünüzü yumuşatırken sizi hayatınızda daha fazla reform yapmaya davet ediyor.

Şanslı alanlar:
Bu yıl en büyük şansların kariyer, iş hayatınız ve toplumda üstlendiğiniz görevlerle ilgili çıkacağını söyleyebiliriz. Jüpiter yılın son 2 ayında ise size sosyal alanda daha fazla mutluluk, genişleme ve öğrenme fırsatı sunuyor. 26 Ekim’den itibaren arkadaşlıklar, grup çalışmaları ve size daha fazla keyif getirebilecek koşullarla karşılaşacaksınız.

Mücadele alanları:
6 Şubat–20 Mart, 12 Haziran-28 Temmuz günleri arasında enerjinizi yapıcı yönde kullanmalısınız. Mars’ın yüksek enerjisini ev, ailevi konular ve özel hayatınızda daha fazla hisedebilirsiniz. Kariyer hayatınızda, bitiş ve başlangıçlar yaşayabilirsiniz.

Aşk ve İlişkiler:
Oğlak burcu, ilişkilerinde güvene, saygıya ve statüye önem verir. Sert görünümlüdürler ama güçlü bir bağlılık duyguları vardır. Bu burç, duygularını öne çıkarmayı sevmediğinden ya da bu alanda kendini zayıf hissettiğinden kendine annelik ya da koruyucu rol oynayacak partnerler seçmek eğilimindedir. İlişkilerde anlaşılması zor burçlardan birisi olan Oğlak, her şeye uzun vadeli ve planlı bakmayı sever.

Oğlak Kadını:
İradeli ve hırslı bir kadındır. Bu yüzden çok rahat ilişki kuramayabilir. Onun için duygusal bir ilişki de sorumluluk halini aldığı için karşılığını bekleyecektir. Hırslı doğası nedeniyle aşkta mutluluğu yakalaması hayli zaman alabilir. İş hayatına verdiği önem yüzünden iş hep aşka üstün gelebilir. İlişkide anne rolünü üstlenmeye kalkarsa, kendinden zayıf karakterlere yönelebilir.
Yılın ilk yarısına kadar evlilik ve ilişkiler sizin için çok huzurlu bir alan olmayabilir. Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu 9 Ocak–2 Şubat, 15 Nisan–10 Mayıs, 23 Temmuz–17 Ağustos, 11 Eylül–8 Ekim ve 5 Kasım–15 Aralık tarihleri arasında aşkta mutluluk daha kolay gelebilir. Bununla birlikte 22 Mart–15 Nisan, 3-28 Haziran ve 17 Ağustos–11 Eylül dönemlerinde ilişkilerinizde ve aşk hayatınızda daha toleranslı olmaya özen göstermelisiniz.

Oğlak Erkeği:
Oğlak erkeği için aşk ulaşmak istediği amaçları paylaşmaktır. Karşısında karakterli ve dürüst partnerler arar. Bununla birlikte otoriter tarafının ağır basması nedeniyle duygularını göstermekte pek de rahat değildir ve bu yüzden susmayı tercih eder. İlişkilerinde karşılık ve sadakat arar ama gururu kırılırsa bunu tamir etmek isteyen kadın çok yorulacak demektir. Sessiz ve çekingen yapısı nedeniyle aşkın fiziksel yönlerinde kendini huzursuz hissedebilir.
Bu yıl da beraberliklere ve evliliğe ciddi bir gözle bakıyorsunuz. Mars’ın rahat açılar kurduğu 1 Mayıs–12 Haziran ve 28 Temmuz sonrasında aşk hayatında pozitif bir hava söz konusu.
2012′de en iyi ilişkiler : Oğlak-Başak
En zor ilişkiler: Oğlak–Yengeç, Oğlak-Kova

İş ve Para:
İş hayatınızdan çok şey bekleyebilirsiniz ancak yılın ilk yarısında daha sabırlı olmalısınız. Ortaklıklar ve anlaşmalar kısıtlayıcı olabilir ya da ortağınızın zor durumu nedeniyle siz de istediğiniz gibi hareket edemiyor olabilirsiniz. Yılın ikinci yarısında maddi koşullarınıza özen göstermeye devam etmelisiniz. 1 Ekim–15 Aralık tarihleri arasında maddi konularda büyük riskler almaktan kaçınmalısınız. Maddi konularda 2–26 Şubat, 28 Haziran–23 Temmuz ve 11 Eylül–8 Ekim tarihleri arasında kazanç getiren fırsatlar bulabilirsiniz.

Sağlık:
Yılın ilk yarısında bünyenizin daha hassas olduğunu söylemeliyiz. Satürn yaşam enerjisini zayıflatan bir gezegen olduğu için, vücudunuza daha fazla özen göstermeli, sporu ihmal etmemelisiniz.
Mars’ın sert açıları altında, 6 Şubat–20 Mart ve 12 Haziran–28 Temmuz arasında sizi aşırı yıpratacak işlerden uzak durmalısınız.
Son düzenleyen Efulim; 29 Şubat 2012 15:17 Sebep: Sayfa düzeni.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2013       Mesaj #7
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Oğlak Burcu (23 Aralık 20 Ocak)

TEMEL ÖZELLİKLER


Yönetici Yıldızınız: Satürn (Disiplin ve düzenlilik)
Grubunuz: Toprak, negatif
Burcunuzun cinsiyeti: Dişi
Üstün yeteneğiniz: Karar ve direniş
Özelliğiniz: Dürüstlük
Emeliniz: Yükselmek
Amacınız: Yükseğe ulaşıp başta kalmak
Anahtar Sözcüğünüz: Önlemci
Yenmeniz gereken huyunuz: Fazla meraklılık
Uğurlu gününüz: Cumartesi
Uğurlu sayılarınız: 8, 9, 62, 122, 7544
Uğurlu taşınız: Lal
Uğurlu renkleriniz: Kurşuni, koyu kahverengi, nefti
Uğurlu çicekleriniz: Siyah gül, kadife çiçeği, kamelya
Uğurlu kokularınız: Kamelya, cam, fulya
Hoşlandığınız müzik: Halk Müziği
Olası hastalıklarınız: Diz, deri, cilt ve sindirim sistemi hastalıkları
Çok iyi anlaştığınız burçlar: Boğa, Başak
İyi anlaştığınız burçlar: Balık, Akrep, Yay
Kötü anlaştığınız burçlar: Koç, Yengeç, Terazi
Ne iyi ne kötü: İkizler, Aslan
Başarılı olacağınız meslekler: Madencilik, çiftçilik, mimarlık, planlamacılık, ormancılık, askerlik, doktorluk, kimyagerlik, dişçilik, berberlik, güzellik uzmanlığı, devlet memurluğu, kuyumculuk
Burcun ünlüleri: Ava Gardner, Benjamin Franklin, Elvis Presley, Federico Fellini, Filiz Akın, Isaac Newton, Marlene Dietrich, Martin Luther King, Semra Özal


GENEL ÖZELLİKLER

Oğlağın hayatı iki devreye ayrılır. 30 yaşından öncesi ve sonrası. Bu yaş, doğumunda etkili olan Satürn’ün devir zamanıdır. Bu gezegen Güneş etrafındaki turunu tamamlamak için 29 yıl ve 167 güne ihtiyaç duyar.
İlk 30 yılda Oğlak kendini bir arayış içinde bulur.
Burcuna adını veren Oğlağın emin adımlarla dik duvara tırmanışından, bu dönemde eser yoktur. Kendinden emin değildir. Bir erkek keçi kadar tehlikelidir.
30 yaşından sonra Oğlak, gençliğinde kendisine çok pahalıya mal olan deneyimleri yerli yerine oturtur. Yani o, tam anlamıyla “sonradan açılan” biridir. Karşı cinsle ilişkiyi genelde “gerçek bir gecikme” ile keşfeder ve mesleki başarıları diğer burçlardan daha geç ortaya çıkar. Denilebilir ki hayatı ciddi bir mesele olarak görmesi onu başarı merdiveninin zirvesine çıkarabilir.
Dışarıdan bakınca kendinden emin, güçlü, sarsılmaz ve mesafeli görünür, ama içinde özen, sevgi ve ilgiye özlem duyar.
Hastalık derecesinde hassastır ve kendini sükunetle dış dünyadan soyutlar. Duygularını göstermek bu burçta doğanlar için doktorluk mesleğinin zorluklarıyla kıyaslanabilecek bir meseledir.
Oğlak titizliğiyle tanınır, her şeyi çok fazla ciddiye alır. Sözlerini vaktinde yerine getiren ve yapılmış anlaşmalarda güvenilebilecek biridir. Yalan, iki yüzlülük ve riyakarlık onun için şeytan işidir. İdealleri gerçeklik, değerler, doğallıktır. Yüzeysellikten ve yapay olan her şeyden nefret eder.
Çoğu insan titiz ve zorlu Oğlağı sıkıcı bulur. O da bunu bilir ve bundan acı duyar. Korkunç bir mizah gücüyle tepki verir, kendi zayıflıklarını teşhir etmekten çekinmez. Kimse de ona karşı çıkamaz ve birlikte olduğu insanların zayıflıklarını yakıcı bir alayla eleştirir. Bu yüzden sürekli tepki alır.
Diğer burçların yanında Oğlağı iki özellik iyi tanımlar; sabır ve mantıksızlığa karşı hassasiyet. İkisi birlikte Oğlağın olayları ve insanların hayret edilecek kadar çok bir görüşle anlamasına yardın eder. Buna rağmen pek şanslı değildir. Kendini, kendi kurduğu hapishaneden serbest bırakmayı ne kadar isterdi...Yine de bunu nadiren yapabilir.
Oğlağın iyilik perisi, zamanıdır. Tüm muhaliflerini bertaraf etmeye yardım eder. Oğlak burcunda doğanlar zamanı çok iyi kullanır. Bir hamlenin nasıl planlanacağını iyi bilir, bunu meslekte, toplumda ve aşkta kanıtlar. Oğlağın parolası azimdir. Temel sözü ise”ben organize ediyorum.”
Oğlak yaptığı şeyi titizlikle yapar. Kararlar daima aşırıdır, hiç bir ayrım yoktur. Oğlağın en zayıflığı kibirdir. Dünyayı savaştan, anarşi ve ahlaki çöküntüden kurtarmak isteyen insanlar hep bu burçta doğmuşlardır. Bu konuda kararı, ancak konuya uzmanca hakim olduğunda verir. İtiraza tahammül edemez. Başkalarının eleştirileri onu niye ilgilendirsin ki! Oğlak hava kirliliğine karşı savaşmak için her şeyi yapar.
Şüphesiz, bu bir abartıdır ve bir Oğlakla beraber yaşayan kişi onun yapısını”karanlık” yönünü tanımıştır: Oğlak hoşgörüsü olmayan biridir. Kendisine karşı çıkılmasına hiç katlanamaz. Onun zeka ve mantığına hitap etmek daha akıllıca bir iştir. Eğer Oğlak hafifçe gülümsediyse, artık tehlikeli değildir.
O, alışkanlıkların insanıdır ve kendini en çok, kat ettiği yolda iyi hisseder. Güven dolu bir rutinlikte hissizleşip, hantal ve kuruntulu bir işkoliğe dönüşebilir. Toplumda nazik ve hoş sohbet biri olarak bilinir. Kendini hemen öne atmaz. Ona yaklaşmak kolay değildir, ancak onu bir arkadaş olarak kazandığınızda, Zodyak’taki tüm burçlar arasında daha güvenilir birini bulamazsınız.
Oğlak sabırlı ve çalışkan bir işçidir. Sınır tanımayan bir hırsı vardır. Belirlediği amaçlara ulaşmada gösterdiği sabır asla tükenmez. Karar verdiği her şeyi önceden düşünür, analiz eder ve ölçüp biçer. Ulaştıklarıyla uzun süre mutlu olamaz. Daima daha fazla ve yukarı tırmanmak ister. Fikir zenginliği, girişimciliği, ve olağanüstü yetenekleri sayesinde bir sanayi imparatoru olabilir. Cazibesi ya da ilişkileriyle değil, eserleriyle başarılı olur.

Benzer Konular

30 Haziran 2009 / The Unique Burçlar
7 Haziran 2012 / The Unique Burçlar
9 Ekim 2009 / ChosenoNe Burçlar
1 Temmuz 2012 / The Unique Taslak Konular
19 Ağustos 2008 / The Unique Burçlar