Arama

Oğlak Burcu ve Taşı

Güncelleme: 8 Şubat 2011 Gösterim: 9.309 Cevap: 0
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
8 Şubat 2011       Mesaj #1
ener - avatarı
Ziyaretçi
OĞLAK 22 Aralık - 21 Ocak

Sponsorlu Bağlantılar
Akik
Kehribar
Malakit
Yakut
Lal


Akik
Bedensel ve zihinsel kuvvetlendirici bir taş olan Akik taşıyanı tehlikeden korur, uyumsuzluklarına son verir. Akik taşının bunların yanı sıra uykusuzluğa, korkaklığa, karabasana, nazara ve hatta metabolizmanın düzgün çalışmasına faydası olduğu da bilinen şeyler arasındadır. Akik taşına kimileri de Ateş Taşı ya da Gezgin Taşı derler. Gerçeklerin farkına varılmasında yardımcıdır. Hemen hemen tüm burç özelliklerine uyar.

Kehribar
Taş olarak bilinir ama, reçinenin taşlaşması sonucu oluşmuştur. Çok yumuşak ve çok hafiftir. Özellikle ısıtıldığı zaman elektriksel ve manyetik özellikleri açığa çıkar.
Yaydığı sıcaklık enfeksiyonun yayılmasını önlediği ve soğuk algınlığını giderdiği için, genelde boynun çevresine takılır. Boğaz ve tiroid bezi enfeksiyonlarını tedavi etme özelliği vardır. Roma devrinde kehribar, guatrı tedavisinde kullanıldığı gibi günümüzde de bu yöntem çok yaygındır. Bütün sarı taşların aslan burcu insanına iyi geldiği bilinir. Bu sebeple aslanlara uyarıcı bir etki yapar.

Yakut
Güzelliği ve sertliği nedeniyle en değerli taşlardan biri olarak kabul edilir. Ona, Hindistan'da "Değerli Taşların Efendisi" adını yakıştırmışlardır. Amerika, Avrupa'da çıkarılmasına rağmen Hindistan ve Güneydoğu Asya Yakut’un anavatanıdır. Elmas’tan sonra en sert değerli taştır. Kan dolaşımına pozitif canlandırıcı etkisi vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kişiyi sınırlamalarından kurtardığı gibi, kendinden fazla diğerlerini düşünmesine yol açar. Cesaret, ruhsal gelişme, liderlik, mutluluk duygularını arttırır. Cinsel aşırılıklara da iyi geldiği söylenenler arasındadır. Astrolojik olarak koç, yengeç, aslan, akrep, yay ve oğlak burçlarının da taşıdır.

Lal
Dairesel veya oval biçimli bir taştır. Lal'in erkek türü koyu kırmızı, dişi türü ise açık kırmızıdır. Üzerinde taşıyanı, bedensel zayıflığa ve acımasızlıklara karşı koruduğu bilinir. "Hayal Kuran" ve " Merhamet Taşı" olarak da bilinir. Cinsel enerjiyi ve duyarlılığı artırdığı, cinsel dengesizliğe karşı koruma taşı olarak bilindiğinden bazı yerlerde "Tutkuların Taşı" olarak da bilinir. Latince adı Garanatum'dan gelen Lal taşı, Garnet olarak da adlandırılır. Kalp şeklinde yapılmış tılsım Lal'ler, eşleri ve sevgilileri cezbetmeye yaradıkları gibi, yatak ve yastık altına konulduğunda kötü rüyaları ve gecenin kötü ruhlarını kovar. Bedeni kuvvetlendirir, temizler, canlandırır. Bilhassa kan damarları için çok yararlı bir taş olan Lal, hayal gücünü harekete geçirir, sevgi ve şefkati sembolize eder. Koç, akrep, oğlak ve kova burçlarının taşı olarak bilinir.

MALAKİT

Bu taş, içe gömülen acıları ortaya çıkarır ve onların çözümlenmesine yardım eder. Böylece kişi, taşıdığı keder ağırlığını üzerinden atarak eski neşesine kavuşur.

Burçlar: Terazi Burcu - Yay Burcu - Oğlak Burcu


Çakralar: Güneş Sinir Ağı - Kalp Chakrası

FİZİKSEL ETKİLERİ:


* Ağrıları gidermek amacıyla, ağrıyan bölgenin üzerine koyularak kullanılır. Ancak, taşın büyüklüğü ağrıyan bölgenin büyüklüğü kadar olmalıdır.
* Kalbi kuvvetlendirir.
* Karın ağrısı, adale kasılmaları ve romatizmaya karşı faydalıdır.
* Mide bulanması, araba ya da deniz tutması gibi durumlarda iyi gelir.
* Sakinleştirici özelliği dolayısıyla, uyumaya yardım eder.

BİYOLOJİK ETKİLERİ:


* İçe gömülen acıları ortaya çıkarır ve onların çözümlenmesine yardım eder. Böylece kişi, taşıdığı keder ağırlığını üzerinden atarak eski neşesine kavuşur.
* Kişiyi; korku, suçluluk, kendini kabullenmeme gibi olumsuz duyguların getirdiği sınırlamalardan kurtarır.
* Korku ve heyecanı gidererek, cesaret ve istekliliği artırır.
* Duyguları belirginleştirdiğinden dolayı, aşırı duygusal kişilerin hassas oldukları dönemlerde bu taşı kullanmaması tavsiye edilir.
* Su ile temizlemeyin ve özellikle sabunlu sudan kaçının çünkü taşınızın matlaşmasına neden olabilir.



kaynak


Benzer Konular

19 Ağustos 2008 / ener Burçlar
9 Ekim 2009 / ChosenoNe Burçlar
19 Ağustos 2008 / The Unique Taslak Konular
19 Ağustos 2008 / The Unique Burçlar
19 Ağustos 2008 / The Unique Taslak Konular