Arama

Ege Üniversitesi - Diş Hekimliği Fakültesi

Güncelleme: 25 Ağustos 2008 Gösterim: 6.175 Cevap: 0
Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
25 Ağustos 2008       Mesaj #1
Bia - avatarı
Ziyaretçi
Ege Üniversitesi - Dişhekimliği Fakültesi

Sponsorlu Bağlantılar
Ege Bölgesinin tek Dişhekimliği Fakültesi olan Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi 1968 yılında kurulmuştur. İlk mezunlarını 1973 yılında veren Fakültemizden bugüne kadar 3317 Dişhekimi mezun olmuştur. Her yıl 104 Türk ve 6 yabancı uyruklu öğrenci olan fakültemizde öğrenim süresi 1 yıllık İngilizce hazırlık sınıfından sonra 5 yıldır. Şu anda öğrenim gören öğrenci sayısı 679 dir
Ağız Diş ve Çene Hastalıkları Cerrahisi, Protetik Diş Tedavisi, Periodontoloji, Ortodonti, Pedodonti, Oral-Diagnoz ve Radyoloji, Diş Hastalıkları ve Tedavisinden oluşan 7 Anabilim Dalımızda 67 Profesör, 20 Doçent ve 123 Araştırma Görevlisi eğitim, sağlık hizmetlerini sürdürmekte ve araştırma yapmaktadır.


Diş Hastalıkları ve Tedavisinden oluşan 7 Anabilim Dalımızda 67 Profesör, 20 Doçent ve 123 Araştırma Görevlisi eğitim, sağlık hizmetlerini sürdürmekte ve araştırma yapmaktadır.Sürekli olarak yenilenen gelişmiş cihazlarla donatılmış kliniklerimizde yılda 25 bin civarında hasta tedavi edilmektedir.

Üniversite seçme ve yerleştirme sınavlarında öğrencilerin ilk sıralarda tercih ettiği dişhekimliği fakülteleri arasında yer alan fakültemiz özellikle son dönemlerde sahip olduğu teknik donanımı ile eğitim, sağlık ve araştırma konularında büyük aşama kaydetmiştir. Günümüz teknolojisine uygun olarak yenilenen tedavi ünitelerinin (ünit+fotöy) sayısı 250 olup her öğrenciye bir tedavi ünitesi düşmektedir. Alt yapı çalışmaları ile tümüyle yenilenen kliniklerimizde hastalara huzur içinde tedavi görme ortamı yaratılmıştır. Elektron mikroskobuna (SEM) sahip bir araştırma laboratuvarı, Fantom laboratuvarı, Biyokimya Laboratuvarı, Bilgisayar ve Görsel Dökümantasyon Merkezi ve bir kütüphane ile fakültemizde araştırmacılara ve öğrencilere gereksinim duyulan tüm çağdaş eğitim hizmetleri verilebilmektedir. Portekiz, Amerika, Hollanda’da ki Üniversiteler ve Dişhekimliği Fakülteleri ile kurulan yakın ilişkilerle öğretim elemanlarına araştırma yapma, öğrencilere ise yurtdışında eğitim olanakları sağlanmıştır.

Fakültemiz Avrupa Topluluğunun eğitim alanındaki faaliyet programı olan Erasmus Programına ülkemizden katılan ilk dişhekimliği fakültesidir. Bu program çerçevesinde eşleştiğinin ve ilgili anlaşma imzalandığını Portekiz Porto Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi ile 2002-2003 Eğitim yılından başlayarak Hollanda Radboud Üniversitesi ile 2005-2006 yılından başlayarak karşılıklı öğrenci değişimi yapmaktadır. Bu program kapsamında şuana kadar yurtdışından Fakültemize 3 öğrenci gelmiş ve fakültemizden de 8 öğrenci staj eğitimleri için yurtdışına gitmişlerdir.

Avrupa Birliğine aday ülke konumunda olan ülkemiz yükseköğretim ile ilgili olarak A.B. ülkelerindeki gelişmeleri yakından izlemektedir. Bu amaçla Fakültemiz 2001 yılında A.B. ülkeleri dişhekimliği fakültelerinin eğitim amacı ile kurduğu ADEE’ye ( Association for Dental Education in Europe) ve ayrıca direkt olarak Avrupa Birliğine bağlı DENTED’e üye olmuştur. ADEE ve DENTED’e ülkemizden üye ilk dişhekimliği fakültesi olarak Fakültemiz bu kuruluşların tüm toplantılarına katılmaktadır.

Fakültemiz özellikle son yıllarda yoğun bir bilimsel aktivite dönemine girmiştir. Düzenlenen çeşitli organizasyonlarla yurtdışından gelen birçok öğretim üyesinin katıldığı bilimsel etkinliklerin yanı sıra kendi öğretim üye ve yardımcılarının da yurtiçinde ve yurt dışında birçok önemli bilimsel toplantılara katılmaktadır. Öğretim elemanlarının bilimsel etkinliklere yoğun ilgili bilimsel yayın düzeyinde de kendini göstermiş ve 2006 yılı içinde yurtdışındaki saygın bilimsel dergilerde yayınlanan makale sayısında büyük artış olmuştur. Bunun yanı sıra araştırmacıların yurtiçi ve yurtdışı destekli projelerde çalışmalarını sürdürmektedir.

Şu anda fakülte olarak sahip olduğumuz geniş olanaklar sayesinde eğitimde ve sağlık hizmetlerinde gelinmiş olan düzey, geleceğe dönük planlarımıza da ışık tutmaktadır.

Alıntı : E.Ü


Benzer Konular

20 Ağustos 2008 / Misafir Eğitim Bilimleri
17 Eylül 2008 / Lavie Eğitim Bilimleri
18 Eylül 2008 / Lavie Taslak Konular
31 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Eğitim Bilimleri