Arama

Anadolu Üniversitesi - Açıköğretim Fakültesi

Güncelleme: 25 Ağustos 2008 Gösterim: 20.831 Cevap: 1
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2008       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
fakaof4588828ha4

Sponsorlu Bağlantılar
Kamuoyunda yaygın adıyla Açıköğretim olarak bilinen Uzaktan Eğitim Sistemi Türkiye‘de yalnızca Anadolu Üniversitesi’nde uygulanmaktadır. İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakülteleri’nde uygulanan bu sistem bünyesinde 1.100 bin öğrenciyi barındırmaktadır. Uzaktan Eğitim Sistemi ile eğitim alıp diploma sahibi olanların sayısı 950 bine yaklaşmaktadır.

Anadolu Üniversitesi, “Uzaktan Öğretim” modeliyle yalnızca ülkemizdeki öğrencilere değil, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde ve Batı Avrupa‘da yükseköğrenim görmek isteyen yurttaşlarımıza eğitim-öğretim olanağı vermektedir. Bu sistem Üniversitede okumak isteyen öğrencilerin isteklerine cevap vermenin yanı sıra, ülkemizin eğitim - öğretim düzeyini daha da yükseltip, eğitimi yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır.

Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi, sadece üniversite çağındaki gençlerimize değil; daha önce yükseköğrenim görme fırsatı bulamamış olanlara, bir işte çalışıp da örgün öğretimi izleme olanağı bulamayanlara, ön lisans diploması olan ve bunu lisans derecesine yükseltmek isteyenlere de olanak yaratmaktadır.

Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi’nde derslerin yürütülmesi sırasında, basılı ders malzemeleri ve televizyon yayınlarından yararlanmanın ötesinde, İnternet, bilgisayar destekli eğitim, telekonferans gibi gelişmiş teknolojileri kullanarak öğrencilerin de bu teknolojilere uyumunu sağlama, bu teknolojileri öğretme ve teknolojik etkileşim yaratma çabası içindedir. Ayrıca uygun bulunan bölgelerde akademik danışmanlık ve uygulama hizmetleri (yüz yüze eğitim) de verilmektedir.

Açıköğretim Fakültesi bünyesinde Microsoft firması işbirliği yapılarak uygulanan “Bilgi Yönetimi Programı” İnternet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bu program kendi alanında ülkemizde uygulanan ilk ve tek programdır.

Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi ile eğitim veren fakültelerden mezun olanlar, benzer eğitim veren örgün fakültelerden mezun olanlarla eşdeğer haklara sahiptir.

Önlisans programları : Bilgi Yönetimi (internet üzerinden yürütülmektedir), Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Dış Ticaret, Ev İdaresi, Halkla İlişkiler, İlahiyat, Muhasebe, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sosyal Bilimler, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Laborant ve Veteriner Sağlık, Tarım, Yerel Yönetimler, Kara Kuvvetleri Meslek Eğitimi Msn Star, Deniz Kuvvetleri Meslek Eğitimi Msn Star, Hava Kuvvetleri Meslek Eğitimi Msn Star, Jandarma Meslek Eğitimi Msn Star, Polis Meslek Eğitimi Msn Star, Adalet Mesleki Eğitimi Msn Star.
Msn Star Kurumlar arası protokol kapsamında.


Web : Birim Web Sayfası
E-mail: aofak@anadolu.edu.tr
Tel: (0222) 335 17 79
Faks: (0222) 330 46 26
Yunusemre Kampusü, 26470 ESKİŞEHİR


Alıntı

Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2008       Mesaj #2
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
GENEL BİLGİ : Uzaktan öğretim, "öğrencinin iletişim teknolojilerinden yararlanarak öğrenmesini sağlayan" çağdaş bir uygulamadır. Gelişmiş ya da gelişmekte olan pek çok ülkede uygulanmakta olan uzaktan öğretim yoluyla, her yaş her gelir ya da her meslek grubundan insanın, üretkenliklerini yitirmeden, öğrenimlerini kendi hız ve kapasitelerine göre ayarlayarak, eğitimlerini sürdürdükleri bir sistemdir. Farklı mekanlardaki öğrenci, öğretim elemanı ve eğitim araçlarını iletişim teknolojileri ile bir araya getiren eğitim modellerini kapsayan uzaktan eğitim, çağın teknolojisinden yararlanılmasını sağlayan bir eğitim felsefesidir.
Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi, ülkemizde çağdaş anlamda uzaktan eğitim modeli ile yükseköğretim yapan ilk kurumdur.
Sponsorlu Bağlantılar
6 Kasım 1981 tarihinde yürürlüğe giren ve Türk Yükseköğretimini yeniden düzenleyen 2547 sayılı kanunun 5 ve 12. maddeleri, Türk Üniversitelerine "Sürekli ve Açıköğretim Yapmak" hakkını tanımıştır. Daha sonra bu görev gerek bilimsel gerekse teknolojik açıdan eksiklerini kısa sürede tamamlamış olan Anadolu Üniversitesi'ne 20 Temmuz 1982'de çıkartılan 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile verilmiştir. Mevcut İletişim Bilimleri Fakültesi bünyesi içinden doğan Açıköğretim Fakültesi böylece ülke düzeyinde uzaktan öğretim hizmeti ile görevlendirilmiştir.
1982-1983 öğretim yılına İktisat ve İş İdaresi alanındaki iki uzaktan öğretim programı ile başlayan Açıköğretim Sistemi, bundan sonra hizmet alanlarını sürekli genişletmiştir. 1993 yılında Açıköğretim Sistemi, 496 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile günün eğitim gereksinimlerine göre yeniden yapılandırılarak, İktisat ve İşletme programları dörder yıllık fakültelere dönüştürülmüştür. Açıköğretim Fakültesi de, açıköğretim ile uygulamaya yönelik işleri yapmakla ve önlisans, lisans tamamlama ve her türlü sertifika programlarını yürütmekle görevlendirilmiştir.
Açıköğretim Fakültesinde derslerin yürütülmesi sırasında, basılı ders malzemeleri ve televizyon yayınlarından yararlanmanın ötesinde, internet, bilgisayar destekli eğitim, videokonferans gibi gelişmiş teknolojileri kullanarak öğrencilerin de bu teknolojilere uyumunu sağlamak ve teknolojik etkileşim yaratmak çabası içindedir. Ayrıca uygun bulunan bölgelerde akademik danışmanlık ve uygulama hizmetleri (yüz yüze eğitim) de verilmektedir.

AMAÇ
Açıköğretim Fakültesinin temel amacı, bünyesinde bulunan farklı iki yıllık ön lisans programları ile ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli ara eleman açığını gidermek ve dört yıllık eğitim veren İngilizce Öğretmenliği ve Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programları ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu İngilizce ve Okulöncesi öğretmenlerini, eğitimin kalitesinden ödün vermeden ve uygun maliyetlerle istenilen sayı ve nitelikte yetiştirilmesine ayrıca sistemde özel projeler (Kara, Hava, Deniz, Jandarma ve Polis Meslek Eğitimi Önlisans Programları) ile çeşitli kurumlarda çalışan vatandaşların eğitim seviyelerinin yükseltilmesine katkı sağlamaktır.

AÇILAN PROGRAMLAR
Açıköğretim Fakültesinde; Uzaktan Öğretim Bölümü, Yaygın Eğitim Programları Bölümü, İktisadi ve İdari Programlar Bölümü altında (Halkla İlişkiler, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Dış Ticaret, Muhasebe, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Sosyal Bilimler, Ev İdaresi, Bankacılık ve Sigortacılık, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Yerel Yönetimler, İlahiyat, Bilgi Yönetimi (Web üzerinden), Polis Meslek Eğitimi, Jandarma Meslek Eğitimi, Kara Kuvvetleri Meslek Eğitimi, Hava Kuvvetleri Meslek Eğitimi, Deniz Kuvvetleri Meslek Eğitimi, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi), Sağlık Programları Bölümü altında (Laborant ve Veteriner Sağlık), Teknik Programlar Bölümü altında (Tarım) programları, İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı, Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı ile Sınıf Öğretmenliği Lisans Tamamlama Programları bulunmaktadır.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:

Benzer Konular

25 Ağustos 2008 / The Unique Taslak Konular
25 Ağustos 2008 / The Unique Taslak Konular
25 Ağustos 2008 / The Unique Taslak Konular