Arama

Gazi Üniversitesi - Güzel Sanatlar Fakültesi

Güncelleme: 16 Eylül 2008 Gösterim: 3.278 Cevap: 0
Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
16 Eylül 2008       Mesaj #1
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
2005 yılı ortalarında kurulan Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2006-2007 yılında Resim Bölümü ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümleriyle eğitim - öğretim hayatına başlamıştır. Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 2008-2009 eğitim öğretim yılında merkezi yerleştirme (ÖSS/SAY-2) ile öğrenci almıştır. İlerleyen dönemlerde Heykel ve Fotoğraf Bölümlerine de öğrenci alınacak fakültede, Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik programları açılmıştır.

Sponsorlu Bağlantılar
Multidisipliner özellikli derslere sahip olan Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin eğitim yapısı; teorik bilginin yanı sıra pratik deneyimi kazandırmayı hedefleyen, öğrenci merkezli eğitim anlayışına sahiptir. Fakülte'nin bölümlerinde ilk yıl tüm programlar, sanat eğitiminin temelini oluşturacak biçimde düzenlenmiş birer hazırlık sınıfı niteliğindedir. Öğrenciler 4 yıllık lisans eğitimleri sonunda, bilgilerine ek olarak, farklı ve yeni oluşumlar, sistemler karşısında becerilerini ustaca kullanabilecekleri duruma geleceklerdir. Ayrıca fakültemizin diğer bölümlerinden alacakları farklı dersler sayesinde, sanat ve tasarım yelpazesindeki bilgilerini çeşitlendirebileceklerdir.

Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetleri için gerekli olan tüm donanıma sahip, sanat atölyeleri, multimedia laboratuvarı, fotoğraf stüdyosu ve seramik-heykel atölyesi mevcuttur. Ayrıca fakülte binası içinde bulunan sergi salonu fiziksel yapısı ve aydınlatma sistemi yeniden düzenlenerek sergi ve etkinlikler için hazır hale getirilmiştir. Geçmiş dönemlerde sergi salonu yerli-yabancı bir çok kişisel ve karma sergiye ev sahipliği yapmıştır


Benzer Konular

25 Ağustos 2008 / The Unique Taslak Konular
16 Eylül 2008 / Lavie Taslak Konular
15 Eylül 2008 / Bia Taslak Konular