İstanbul - Bayrampaşa - İstanbul Ticaret Odası Anadolu Teknik Lisesi Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Akademik Forumlar :: > Eğitim Bilimleri > Okullarımız
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 29-10-2008   #1 (mesaj-linki)
İstanbul - Bayrampaşa - İstanbul Ticaret Odası Anadolu Teknik Lisesi

İstanbul Ticaret Odası Anadolu Teknik Lisesi

TARİHÇESİ

Okulumuz İstanbul Ticaret Odası tarafından Milli Eğitim hizmetine sunulmak üzere, Bayrampaşa İlçesi Yenidoğan Mahallesi Çevreyolu Caddesi Fatih Parkı yanında yer alan geniş bir alana kurulmuştur. Temeli 15 Şubat 1990 tarihinde atılmış ve dört blok üzerine 24 derslik ile 20 atölyeden müteşekkil okulumuzun inşaatı 15 ekim 1990 tarihinde çok kısa zamanda tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne devredilmiştir. 1990-1991 öğretim yılı ile birlikte Eğitim -Öğretim faaliyetlerine okulumuz binasında başlanmıştır. Okulumuzun açılış töreni, merhum Cumhurbaşkanı Sayın Turgut ÖZAL 'ın teşrifleriyle 8 Aralık 1990 Cumartesi günü saat 10 :00 da yapılmıştır. Hazırlık sınıfı üzerine dört yıllık bir teknik okul olarak kurulan okulumuzda 2006 yılında uygulamaya konulan megep projesi ile hazırlık sınıfı kaldırılmıştır. 2006 yılına kadar elektrik, elektronik, bilgisayar ve radyo televizyon olmak üzere dört bölümde eğitim veren okulumuz 2006 yılından itibaren Elektrik Elektronik Alanı, Bilişim Alanı ve Radyo Televizyon Alanı olmak üzere 3 alanda eğitim vermeye devam etmiştir. Tüm alanlarda her türlü donanıma sahip çok sayıda atölye bulunmaktadır. Okulumuzda İnternet en etkili şekilde kullanılmaktadır. Okulumuzun tanıtımını yapmak ve öğrencilerin devam-devamsızlık bilgilerini ,ders programlarını velilere okula gelmeden öğrenmelerini sağlamak amacıyla okulun internet sitesinden yayınlanmaktadır. Bu amaçla Bayrampaşa - İstanbul Ticaret Odası Anadolu Teknik Lisesi , Bayrampaşa - İstanbul Ticaret Odası Anadolu Teknik Lisesi adresleri alınarak hizmete sokulmuştur. Ayrıca site sürekli güncellenmektedir. Okulumuzda güvenliği sağlamak için görüntülü güvenlik sistemi mevcuttur. Öğrencilerimize ders içi ve dışı spor faaliyetlerini sürdürmek için kapalı spor salonu ve açık alanda basket , voleybol ve futbol sahaları mevcuttur. Okulumuzda zengin bir Kütüphane ile Fizik, Kimya Laboratuvarı mevcuttur. 12.nci sınıfı bitiren öğrencilere Anadolu Teknik Lisesi diploması verilir. Öğrencilerimiz bu diplomalarla işyeri açabilir veya üniversiteye girebilirler. Okulumuz mezunları Meslek Yüksekokullarına sınavsız girebilmekte ve dikey geçiş ile 4 yıllık fakültelere geçebilmektedirler. Ayrıca öğrencilerimiz kendi alanlarındaki Teknik Eğitim Fakültelerine yüksek ek puanla girme hakkına sahiptirler. Bu alanda öğrencilerimiz çok başarılı olmuşlardır. Öğrencilerimiz ÖSYM tarafından yapılan ÖSS sınavlarında çok büyük başarılar elde etmişler ve derece yapmışlardır. Okulumuzdaki disiplin, bilinçli çalışma ve sosyal uyumun sonucu elde edilen bu başarı öğrencilerimizin haklı gururu olduğu kadar bu öğrencilerin öğretmeni olarak bizlerinde geleceğe dönük güvencesi olmaktadır. Okulumuz ,öğrencilere hem kendi alanında iyi bir meslek sahibi olmalarını aynı zamanda da iyi bir üniversitede eğitim görmelerini sağlayacak eğitim-öğretim yılında faaliyetlerini başarılı şekilde idare , öğretmen ,veli işbirliği ile sürdürmektedir. Okulumuzda daha etkili ve kaliteli eğitim ortamı hazırlamak için Toplam Kalite Yönetimi anlayışına geçilmiş ve bu konudaki çalışmalar hızla devam etmektedir. Temennimiz en kısa zamanda tüm öğrencilerimize çok daha iyi imkanlar sunmaktır.

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI

MEGEP projesi 2006-2007 eğitim öğretim yılında tüm mesleki eğitim kurumlarında uygulanmaya başlanmıştır. Bugüne kadar birbirinden ayrı olan elektrik ve elektronik bölümleri, 2006-2007 eğitim öğretim yılından itibaren Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı adı altında birleştirilmiştir.

Bu alanda ise okulumuzun yetkili kurullarının aldığı kararlar sonucunda 2008-2009 eğitim öğretim yılında;

- Endüstriyel Bakım Onarım
- Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü
- Ses ve Görüntü Sistemleri
- Haberleşme Sistemleri

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

MEGEP projesi 2006-2007 eğitim öğretim yılında tüm mesleki eğitim kurumlarında uygulanmaya başlanmıştır. Buna göre Bilgisayar Bölümü, 2006-2007 eğitim öğretim yılından itibaren faaliyetlerini Bilişim Teknolojileri Alanı adı altında yürütecektir.

- Ağ İşletmenliği
- Web Programcılığı

RADYO TELEVİZYON ALANI

MEGEP projesi 2006-2007 eğitim öğretim yılında tüm mesleki eğitim kurumlarında uygulanmaya başlanmıştır. Buna göre Radyo Televizyon Bölümü, 2006-2007 öğretim yılından itibaren faaliyetlerini Radyo Televizyon Alanı adı altında yürütecektir.

- Kameramanlık
- Radyo Televizyon Programcılığı

İletişim

Müdür:+90 212 544 69 88 Okul:+90 212 544 69 87
+90 212 544 69 86 Fax:+90 212 613 41 85 Dahili Telefonlar
e-posta: bilgi@itoatl.net web:http://www.itoatl.net wap:http://wap.itoatl.net

itoatl.net
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Cevap Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
En popüler 5 etiket
Bu Konunun Etiketleri
bayrampaşa ito, bayrampaşa ticaret meslek lisesi, istanbul ticaret odası anadolu teknik lisesi, ito atl, ito bölümleri,
İstanbul - Bayrampaşa - İstanbul Ticaret Odası Anadolu Teknik Lisesi Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
İstanbul - Şile - Şile Anadolu Öğretmen Lisesi GÜLGECELER Okullarımız 0 15-09-2008 00:19
İstanbul - Pendik - Melek Aknil Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi Bia Okullarımız 0 11-09-2008 23:07
İstanbul - Kartal - Kartal Anadolu Lisesi Blue Blood Okullarımız 0 11-09-2008 22:01
Antalya - Merkez - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Andolu Güzel Sanatlar Lisesi Bia Okullarımız 0 11-09-2008 14:44
Gaziantep - Şahinbey - Gaziantep Ticaret Odası Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Bia Okullarımız 0 11-09-2008 13:20