Arama

Selçuk Üniversitesi

Güncelleme: 11 Eylül 2012 Gösterim: 36.568 Cevap: 4
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
16 Kasım 2007       Mesaj #1
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
HxaoCv5u
Tarihçe:
Sponsorlu Bağlantılar

Konya'da üniversite açılması konusunun gündeme geldiği tarih 1955 yılıdır. Bu tarihte Konya'da üniversitenin kurulması için TBMM'de bir kanun tasarısı hazırlandı. Tasarı, Milletvekillerinin yarısından fazlası tarafından da imzalandı. Ancak tasarı talihsiz bir şekilde Milli Eğitim Komisyonu'ndan geçemedi. Bu tarihten 7 yıl sonra, 1962'de Konya, M.E.B.'e bağlı olarak açılan Selçuk Eğitim Enstitüsü ve Yüksek İslâm Enstitüsü ile üniversiteye sahip olma yolunda ilk ciddi adımını atmış oldu. Bu ilk adımın güçlendirilerek geliştirilmesi için 1968 yılında Konya'da Üniversite'yi Kurma ve Yaşatma Derneği kuruldu. Nihayet duyulan yakın ilgi, gösterilen üstün gayret ve sarf edilen çabalar boşa gitmedi ve bugünkü Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nin nüvesini teşkil eden Mühendislik-Mimarlık Yüksekokulu kuruldu. Binası, dersanesi, personeli ve bütçesi olmadığı halde Üniversite'yi Kurma ve Yaşatma Derneği'nin gayretleri ile 1970-1971 eğitim-öğretim yılında çocuk esirgeme kurumuna ait bir binada (Gazi Lisesi yanı) hizmet vermeye başlayan bu yüksekokul, 5 Temmuz 1971 tarih ve 1418 sayılı kanunun 9.maddesine istinaden Konya Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi ünvanını aldı.

Üniversitenin kuruluşuna hazırlık safhasını teşkil eden bu üç okuldan asıl üniversiteye geçiş ise, 1975 yılında gerçekleşti. 11 Nisan 1975 tarihinde yürürlüğe giren "4 üniversitenin kurulması ile ilgili" 1873 sayılı kanunla yurdumuzda dört üniversitenin kurulması öngörülmüş ve Selçuk Üniversitesi' de bu kanuna istinaden kurulmuştur. 1976-1977 eğitim-öğretim yılında Fen Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi olmak üzere iki fakülte, 7 bölüm, 327 öğrenci ve 2 kadrolu öğretim üyesi ile faaliyete geçen Selçuk Üniversitesi, 1982 yılına kadar kayda değer bir gelişme gösterememiştir.

Selçuk Üniversitesi için atılım yılı 1982 olmuştur. 20 Temmuz 1982 tarih ve 41 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile ilk etapta üniversitenin çekirdeğini oluşturan Fen ve Edebiyat Fakülteleri birleştirilerek Fen-Edebiyat Fakültesi'nin kurulmasına, Selçuk Yüksek Öğretmen Okulu'nun Eğitim Fakültesi'ne dönüştürülmesine, Konya Devlet Mühendislik-Mimarlık Akademisi'nin, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'ne dönüştürülmesine, Konya Yüksek İslam Enstitüsü'nün İlâhiyat Fakültesi'ne dönüştürülmesine, Hukuk, Tıp, Ziraat ve Veteriner Fakültesi ile Sağlık, Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüleri'nin kurulmasına, Yabancı Diller Yüksekokulu'nun kaldırılarak Konya Meslek Yüksekokulu'na dönüştürülmesine, Niğde'de Niğde Meslek Yüksekokulu'nun kurulmasına, Kız Sanat Yüksek Öğretmen Okulu'nun Kız Sanat Eğitim Yüksekokulu'na dönüştürülmesine, Niğde Eğitim Enstitüsü'nün Eğitim Yüksekokulu'na dönüştürülmesine karar verilmiştir. 41 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile bir anda 8 fakülte, 4 yüksekokul ve 3 enstitü seviyesine ulaşmıştır.

Bugün ise Selçuk Üniversitesi 16 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 1 Yabancı Diller Yüksekokulu, 2 Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 3 Sağlık Yüksekokulu, 25 Meslek Yüksekokulu, 4 Enstitü, 13 Araştırma ve Uygulama Merkezi ve 60.000'i bulan öğrenci sayısı ile ülkemiz üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır.



.::Selçuk Üniversitesi::.<< NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE >>






2c


:: Meram Kampüsü Vaziyet Planı ::


meram





:: Alaeddin Keykubat Kampüsü Vaziyet Planı ::



alaeddin




:: Meram Tıp Fakültesi Kampüsü Vaziyet Planı ::



tip

Son düzenleyen kompetankedi; 23 Temmuz 2008 23:24
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
16 Kasım 2007       Mesaj #2
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
kuzeyselcuk1jl8

Sponsorlu Bağlantılar

Alaeddin Keykubat Kampüsü


kuzeyselcuk3bc2
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
16 Kasım 2007       Mesaj #3
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
SALON2

bahar2


baharx


bilmer4


bilmer5

bilmerbina


bina20rektrlk


binadis


binafenedbyt2


binahkuk


binaiktisat

binammmrlk

binastp

binateknkegt

binateknokent

elcktp


fenedbyt6


havz


heykl


yesillik


basket

binaegitim

binamefk

binameramtp2

binaziraat

egt

gzlsanat2

hlton2

kres

ktphne

mef3

radyo2

relktr

salon

spor

tp2

tv

yemek
Son düzenleyen ahmed; 29 Mart 2009 19:34
MYDMR - avatarı
MYDMR
Ziyaretçi
16 Kasım 2007       Mesaj #4
MYDMR - avatarı
Ziyaretçi
SELCUK ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE BÖLÜMÜ
Konya;

* Eskisine oranla müthiş bir gelişme göstermiştir.Eğlence ,gezilecek görülecek yerler,parklar anlamında.
* Birçok dışardan gelen konya'yı beğenmese de kendi illerinde burdaki alışveriş merkezlerinden tek bir tanesi bile yok.Önyargı ve gurbetlikten olsa gerek.
* Boş vakitleri değerlendirmek anlamında birçok olanağa sahip ve hızla bu alanda yeni paylaşımlar yapılıyor.( En son buz pisti getirtildi.)
* İçkili kafe oranı yok denecek kadar az,bu yüzden bazıları ne biçim memleket diyor ama onlarda alsın evlerinde yurtlarında içsin artıksmile
* İnsanını o kadar övemeyeceğim (Kusura bakmasınlar). Her ilde olduğu gibi girmemeniz,gördüğünü zde dokunmamanız gereken bir grup var,Doğanlılar.Çarşı da kendilerini belli ederler zaten,bir süre sonra otomatik olarak uzak durursun.
* Ne yazık ki insanı bayanlara ayırım yapmaksızın bakma ve laf atmaya yetenekli kişilerden oluşuyor,çoğunlukla tabii.
* Çarşısı bize yetiyor ama Ankara ve İstanbul'dan gelenler beğenmiyor,küçük diyorlar.Ve kaliteli mallarda sürüm az oluyor,çok çabuk bitiyor.
* Kira paraları oldukça yüksek,mevkisine göre değişmekle beraber,ne yazık ki öğrenciyim demenizle iyice artan fiyatlar ortaya çıkıyor.
* Ulaşımı çok rahat ve iyi.Her yere 15/20 dakikada kalkan rahat otobüsler var.Ancak tramvay hattı iyi değil.Sadece Zafer (Çarşı-Kampüs)arasında ve oldukça eski Alman tramvayları.Gerçi yenileri gelecekmiş ve yeni hatlar döşeniyor.
* En kalabalık yerleri Zafer,Alaaddin ve Kule sitedir
* Televizyonlarda denildiği gibi yobaz bir şehir kesinlikle değil.Elbetteki herkes özgür ve böyle giyinen,böyle düşünen insanlar var ve bunlara yapacak birşeyimiz yok.Ama yaklaşık 70/80 binlik öğrenci nufüsü inan şehri yönlendiren temel yapı.
* Esnafını da o kadar övemeyeceğim,hacı hoca gözüyle baktığınız kişiler çok rahat pahalıya satabilir,biraz dikkat!

Üniversite;

* İkiye ayrılmış durumda.Kampüs(Alaad din Keykubat Yerleşkesi) ve Eğitim Fakültesi.Kampüs İstanbul Yolu üzerinde tam şehir çıkışındayken,Eğitim Fakültesi de tam tesr ve zıt konumda olan Meram'dadır.
* Son yıllarada yatırımlar hep Kampüse yapılıyor,yeni binalar anlamında.Ama Eğitim Fakültesinin de tüm binaları yıkılıp yeni derslikler inşa edilmeye başlandı.
* Eğitim Fakültesi iki üç lisenin bir araya gelmiş hali gibi,sakin,sessiz,ol aysız.
* Kampüs oldukça büyük ve öğrenci kapasitesi Eğitim'in 6 katı kadar.
* Gruplar anlamında kafanızı takmayın.Kimse artık baskın değil ve olay çıkmıyor genellikle.Hem siz onlara yanaşmazsanız,emin olun 4 yılda rahat rahat mezun olursunuz.

İniglizce Öğretmenliği;

* Ben 4. sınıfa geçtim ve 3 gündüz,3 gece sınıfı ve hepside 50'şer kişiden 300 öğrenci var.Yeni kontejyanlar oldukça düşük diye biliyorum.
* Sınıflar oldukça karışık durumda.Bilgisi iyi olan oldukça az,bilgisini durağanlaştıran oldukça fazla,dışardan gelenler (Azerbaycan,İran gibi ) ise oldukça berbat durumdalar.
* Çalışmayı teşvik edici bir sistem ve hoca anlayışı ne yazık ki yok.
* İnsan ancak kendisi çalışırsa üniversitede gelişebilir ilkesini benimsediğimden,üive rsite eğitimi sadece öğretmenlik nasıl yapılır alanında yeterli olabiliyor.Diğer çalışmaları siz yaparsanız gelişirsiniz,ama sınıfın büyük çoğunluğu gibi hiçbir şey yapmazsanız,ne yazık ki çokta kaliteli bir eğitimci olamazsınız.
* Teknolojinin sınıflarda kullanım fırsatı bakımından oldukça kısır bir üniversite.
* Öğretmenler hakkındada yorum yapılabilir.İyi yorum yapmak kolayda,takip eden olabilir kuşkusuyla kötü yorum yapma fikri biraz caydırıyor beni.Ama en beğenilen öğretmenler Aldülhamit Çakır ( Gerçekten sınıf böyle idare edilir,ders böyle sevdirilir diyen bir anlatış tarzı var.)Bir de Yasin Aslan hocamız var.O da bilgisi taze,geniş ve kanaatimce oldukça kaliteli bir hocadır.

NOT: ALINTIDIR
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
11 Eylül 2012       Mesaj #5
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Selçuk Üniversitesi
MsXLabs.Org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi

Konya'da yükseköğrenim kurumu. 1973'te Edebiyat Fakültesi ve Fen Fakültesi'nden oluşmak üzere kuruldu.Daha sonra yeni fakülteler ve yüksekokullar eklendi. Üniversite 13 fakülte (Diş Hekimliği Fak., Eğitim Fak., Fen-Edebiyat Fak., Hukuk Fak., İktisadi ve İdari Bilimler Fak., İlahiyat Fak., İletişim Fak., Mesleki Eğitim Fak., Mühendislik-Mimarlık Fak., Tıp Fak., Veteriner Fak., Ziraat Fak.) ve 22 yüksekokuldan oluşur.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

17 Ağustos 2009 / BrookLyn Eğitim Bilimleri