Arama

Çağ Üniversitesi

Güncelleme: 23 Temmuz 2008 Gösterim: 6.550 Cevap: 0
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2007       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
intro yeni
TARİHÇE
Sponsorlu Bağlantılar

Çağ üniversitesi, Anaokuldan, İlköğretime, kolejden universiteye 20 yıla yaklaşan köklü eğitim-öğretim deneyimine sahip bulunan Bayboğan Eğitim Vakfı tarafından 1997 yılında kurulmuştur. Dinamik yapısıyla, dünya standartlarındaki kampusuyla, uluslararası öğretim kadrosuyla ve öğrencilerine sunduğu kaliteli eğitimle ön plana çıkan Çağ Üniversitesi, bir doğa cenneti, tarih ve kültür merkezi olan Akdeniz bölgemizin, ilk ve tek Vakıf üniversitesidir.
210.000 m2 yeşil alan üzerinde, liman şehri Mersin ile Roma bölgesel başkenti Adana arasında kurulmuş olan üniversite kampüsümüz, Adana’ya 20, Mersin’e 35, Tarsus’a 15 km. uzaklıkta bulunmaktadır.
Kampüsümüzün içinde yeşermiş olduğu bölge, tarım ve sanayi potansiyeli, eski medeniyet ve kültür zenginlikleri ile ünlüdür. Kuzeyinde 10 km, uzaklıkta Toros Dağları, güneyinde Akdeniz, güneybatısında Karabucak ormanları görülebilir ve sadece 30 dakika içinde, Toroslar’ın zirvesinden, sıcak mavi Akdeniz’e inilebilir. Bölgemizin kışları ılıman, yazları sıcak geçer.
MİSYON

Çağ Üniversitesi bölgede, evrensel değerlere sahip, global anlamda geniş vizyonlu, özgür düşünceye ve yaratıcılığa önem veren, insanı seven, dürüst ahlaklı meslek ve bilim adamları yetiştirme amacına dönük, yöre gençlerini kucaklamayı, çağdaş ve küresel eğitim standartlarında yüksek öğretim vermeyi kendisine misyon edinmiştir.
Üniversitemiz, öğrencilerine okulu çevreleyen duvarların ötesine taşan, geniş kapsamlı ve çeşitle zenginleştirilmiş bir eğitim olanağı sunmaktadır. Ders dışı forumlarda, iş hayatının, politikanın, bilim ve teknolojinin uluslararası önderleri görüş ve düşüncelerini öğrencilerimizle paylaşmak için üniversitemizde ağırlanmakta, çeşitlilik eğitimde içi boş, soyut bir kavram olmaktan çıkarılmaktadır.

FAKÜLTELER VE BÖLÜMLER
İDARİ ve İKTİSADİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
  • İşletme Bölümü
  • Ekonomi Bölümü
  • Halkla İlişkiler Bölümü
  • Uluslararası Finans Bölümü
  • Uluslararası İlişkiler Bölümü
HUKUK FAKÜLTESİ
  • Dekandan Mesaj
  • Akademik Kadro
FEN ve EDEBİYAT FAKÜLTESİ
  • İngilizce Öğretmenliği
  • İngiliz Dili ve Edebiyatı
KONFERANS VE SİNEMA SALONLARI

TİYATRO SALONU

Sahne sanatlarını öğrencilerimize sunma amaçlı hizmet veren Tiyatro Salonumuz bir yandan Tiyatro Kulübüne bağlı toplulukların çalışmalarını sürdürmeleri ve oyunlarını sergilemeleri için hizmet veren bir yandan da bölgesel ve ulusal bazdaki tiyatro topluluklarının oyunlarını sergilediği önemli bir sanat merkezidir. Ayrıca imza, söyleşi ve kitap günlerinin de yapıldığı Çağ Sahnesi, yıl boyunca tanınmış yazar ve şairlerin öğrencilerimizle buluşmasına ev sahipliği yapmaktadır.


tiyatro






KONFERANS SALONU


Eğitimin, derslerin dışında da bilginin paylaşılabileceği her ortamda sürdüğüne inanan Çağ Üniversitesi, kampüste bulunan ve her türlü konferans, panel, seminer ve kariyer günlerinin düzenlendiği alt yapı ve teknolojiye sahip konferans salonuna sahiptir. Üniversitemiz, akademik yıl boyunca kendi alanlarında uzmanlaşmış bilim adamları, iş adamları, resmi kurum ve özel sektör yöneticilerinin periyodik olarak öğrencilerimize yönelik sunumlarına olanak sağlayarak derslerde aldıkları teorik bilgileri iş yaşamına daha yetkin hazırlanmaları amacı ile uygulama bilgilerine de ulaşmalarını sağlamaktadır.

salon
SİNEMA SALONU


Üniversitemiz, kampüste bulunan yüksek teknoloji ve kalite donanımlı sinema salonu ile güzel sanatların en önemli dallarından biri olan sinemayı öğrencilerimize izletme keyfini yaşatmaktadır. Aylık programlar dahilinde Türk ve Dünya film tarihinin önemli kilometre taşı olan ve artık klasikleşmiş filmler, ünlü yönetmenlerin toplu gösterimleri ve vizyona yeni girmiş filmler öğrencilerimizin beğenisine sunulmaktadır.


sinema

SARI SALON
SEMINER SALONU2

KIRMIZI SALON
kirmizi salon2

MAVİ SALON
mavi salon2

AÇIK HAVA AMFİ TİYATRO


Üniversitemizin Akdeniz bölgesinde kurulu olmasının iklim avantajı ile öğretim yılı boyunca her mevsim etkinliklere ev sahipliği yapan açık hava amfi tiyatro üniversitemiz kampüsünün merkezinde bulunmaktadır. Tiyatro, müzik, halk oyunları ve dans topluluklarının periyodik olarak konser ve sunumlarını sergilemelerine hizmet veren amfi tiyatro bahar şenliklerinin ana kullanım sahnesi olup tanınmış sanatçıların stand – up ve konserlerinin yapılabildiği gerekli ses, ışık ve alt yapıya sahip olması öğrencilerimizin üniversite yaşamlarını daha eğlenceli, coşkulu, kültür ve sanat dolu yaşamalarına olanak sağlamaktadır.

amfi tiyatro

Son düzenleyen kompetankedi; 23 Temmuz 2008 23:17
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:

Benzer Konular

28 Eylül 2014 / nünü X-Sözlük
15 Şubat 2011 / Misafir Soru-Cevap
12 Nisan 2011 / HayLaZ61 Tarih
3 Ekim 2006 / GusinapsE Akademik
12 Mayıs 2009 / ThinkerBeLL Felsefe