Otomobil Dünyasından Haberler Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: GLOBAL :: > Otomobiller - Arabalar
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 07-04-2007   #1 (mesaj-linki)
RuffRyders - avatarı
Otomobil Dünyasından Haberler

Nisan ayında Renault’da yeni avantajlar...

- Megane Sedan’ın yanısıra Megane HB modelinde de 20.000 YTL’ye 12 ay %0 faiz avantajı - Megane Sedan 31.550 YTL’den, Megane HB 31.150 YTL’den başlayan fiyatlarla - Laguna’da 39.360 YTL’den başlayan fiyatlar - Clio ile ücretsiz kasko imkanı devam ediyor

Türkiye’nin en çok satılan otomobili olan Megane Sedan Nisan ayında 31.550 YTL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor. Megane HB ise 31.150 YTL’den başlayan fiyatlar ile sunuluyor. Her iki modelde de 20.000 YTL’ye 12 ay %0 faiz seçeneği bulunuyor.

Konfor ve dinamizmiyle otomobile bakış açısını değiştiren Laguna’lar Nisan ayında Renault Yetkili Satıcıları’nda 39.360 YTL’den başlayan anahtar teslim fiyatlar ile sunuluyor.

Hazır Clio alırken kaskosu da hazır olsun. Değişik motor seçenekleri, benzersiz tasarım ve Euro NCAP çarpışma testlerinde elde edilen en yüksek not olan 5 yıldızlı güvenlik. Mart ayında Cliodinamik güce sahip olmak çok avantajlı. Renault, Clio ile ücretsiz kasko imkanı sunmaya devam ediyor.

Renault, Nisan ayında düzenlenen kampanya ile güvenliğin önemini de vurgulamaya özen gösteriyor. Renault, ürettiği otomobillere binen herkesin üzerine büyük sorumluluklar yüklediğini biliyor. Bu bilinçle hergün daha güvenli otomobiller üretmek için çalışıyor.

Doğuş Otomotiv, ’araç muayene’yi devralacak

DOĞUŞ Otomotiv, henüz resmi bildirim yapılmamış olmakla birlikte, ihalesini kazandıkları araç muayene istasyonlarını devralmak için Danıştay’ın olumlu görüş verdiği bilgisini aldıklarını açıkladı.
Doğuş Otomotiv’den İMKB’ye yapılan açıklamaya göre, Danıştay 1’inci Dairesi’nin, taşıt muayene istasyonlarının özelleştirilmesine ilişkin olarak imzalanacak imtiyaz sözleşmesine olumlu görüş verdi. Henüz Özelleştirme İdaresi tarafından Doğuş iştiraki olan TÜVTÜRK Kuzey Taşıt Muayene İstasyonları ile TÜVTÜRK Güney Taşıt Muayene İstasyonları şirketlerine ulaşmış bir resmi tebligat veya bildirim bulunmadığı ifade edildi. Araç muayene istasyonu ihalesini 2004’te, 613.5 milyon dolar bedelle Afken-Doğuş-TÜVSÜD ortak girişim grubu kazanmıştı. Davalar ve imtiyaz sözleşmesine görüş alınma süreci nedeniyle ihalede devir bir türlü gerçekleştirilememişti.

İşte Fiat'ın konuşulan 'bücür'ü!..

İtalyan üreticinin ilk kez 1957'de tanıttığı ve 'minik bir otomobil' efsanesi haline gelen 500 modelinin yenisi, yola çıkmaya hazırlanıyor. İşte ilk detayları
İtalya'da minik otomobillerin atası olarak anlatılan, tüm dünyada edindiği hayran kitlesi sayesinde bir 'efsane' haline gelen ve halen pek çok ülkede gündelik kullanımı devam eden Fiat 500, pek de kolay silinecek gibi görünmüyordu. Bunun farkında olan Fiat, bundan birkaç yıl önce "Trepiuno" adında bir konseptle çıkageldi. Araç, efsane miniğin modern yorumu yani 'retro'suydu sanki...

Konsept hali çok beğenilen otomobili üretme kararı alan Fiat, eski güçlü günlerine dönmek için başlattığı model atağına, bu aracı da koymaya karar verdiğini açıkladığında adeta nefesler tutulmuştu. Uzun bekleyiş sona erdi ve İtalyan üretici, yeni 500'ünün üretime hazır halinin fotoğraflarının yanı sıra ön bilgilerini de dağıttı.

Efsane "bücür"ün lanse edildiği tarihten tamı tamına 50 yıl sonra, yani 4 Temmuz 2007’de yeni 500'ün tanıtımı yapılacak. Üstelik 50 yıl sonra yine İtalya'nın Torino kentinde...

4 metreden kısa

Bu yılın temmuz ayında yollara çıkmaya başlayacak yeni Fiat 500, firmanın Fiat’ın Polonya’daki fabrikasında üretilecek. Hatırlanacağı üzere Polonya, bir dönem Türkiye'de de satılan ve Fiat 500'ün devamı niteliğinde geliştirilmiş 126 Bis'in en son üretildiği ülkeydi.

Fiat'ın kendi tasarım merkezinde şekillendirilen yeni 500, sportif ve dinamik dış çizgilere sahip. 3 kapılı aracın iç mekanının tasarımına da, en az dış çizgiler kadar özen gösterilmiş. Uzunluğu 3.55 m, genişliği 1.65 m, yüksekliğiyse 1.5 metre olan araç, ikisi benzinli 3 ayrı motor seçeneğine sahip olacak. Benzinli motorlar 1.2 lt 8V (69 HP) ve 1.4 lt 16V (100 HP) olarak belirlenirken, dizel olarak da 1.3 lt 16V (75 HP) Multijet motorun görev yapacağı bildirildi.

Ford ile yapılan işbirliği sonucu ortak geliştirilen ve ileride yeni Ford Ka'da da kullanılacak platformun temel alındığı otomobil, iç mekanında da eski 500'ü anımsatan pek çok ayrıntıya sahip. Kullanılan açık renkli direksiyon simidi ve kontrol panelinin yanı sıra büyük ve yuvarlak tek gösterge, bunun en büyük kanıtlarından. Çekici ve eğlenceli bir otomobil olarak tasarlanan yeni 500'ün, tıpkı Mini ve VW Beetle'da olduğu gibi Fiat'ın "efsanesi"ni de yeni bir döneme taşıması bekleniyor.

İlk nesil Fiat 500, 1975 yılına kadar aralıksız olarak 4 milyon adete yakın bir miktarda üretilmişti.

SEAT VE İŞÇİ SENDİKALARI İYİLEŞTİRME PLANI ÜZERİNDE ANLAŞMAYA VARDILAR!

VW AG Grubu içinde yer alan İspanyol otomobil üreticisi SEAT’ın üst yönetimi ile İspanya’nın en önemli işçi sendikalarının temsilcileri önümüzdeki 3 yıl için uygulanacak işten çıkarma programı üzerinde anlaşmaya vardılar.

1989 yılından bu yana VW AG çatısı altında yer alan Avrupa’nın en önemli otomobil üreticileri arasındaki SEAT’ın üst yönetimi ile İspanya’nın önde gelen işçi sendikaları arasında bir ayı aşkın zamandır süren görüşmeler sonuçlandı. Buna göre SEAT’ın 2007-2009 dönemine yönelik işgücünün yaklaşık olarak %10 azaltılması tedbiri, karşılıklı anlaşmalar sonucunda hayata geçirilecek.

SEAT ile İspanyol işçi sendikaları UGT ve CCOO arasında imzalanan anlaşmaya paralel olarak uygulanacak işten çıkarma programında 60 yaşına gelen çalışanların emekliye ayrılması ön plana çıkıyor. Bununla birlikte yıllık izin haricinde daimi izinlerden sadece şirkette en az iki yıl çalışan personelin yararlanması kararı da alındı.

İspanyol üreticinin uzun vadeli rekabet gücünün geliştirilmesi amacıyla alınan bu işten çıkarma programı kararının yanı sıra SEAT, Altea Freetrack modeli ile yeni nesil sedan modelinin üretiminin Martorell’deki fabrikada yapılacağı da açıklandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ve 2006 yılında SEAT’a Başkan olarak atanan Erich Schmitt ise anlaşmanın karşılıklı olarak imzalanmasından dolayı memnuniyetini; “Bu anlaşmanın hazırlanmasında sendika temsilcilerinin gösterdiği çaba ve sergilediği sorumluluk, rekabetin bizi, şirketimiz içindeki tüm süreçleri denetlemeye zorladığı bir zamanda, SEAT’ın parlak geleceğinin temellerinin atılmasını sağlamış ve daha sert tedbirler almamızı önlemiştir " sözleriyle dile getirdi.

Son Düzenleyen RuffRyders; 21-02-2008 @ 09:33.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 07-04-2007   #2 (mesaj-linki)
RuffRyders - avatarı

Honda’da servis günleri

Honda Türkiye, 9-21 Nisan tarihleri arasında yüzde 20 indirimli “Servis ve Yedek Parça Günleri” düzenliyor.

Honda kullanıcıları, 9-21 Nisan tarihleri arasında Honda yetkili servislerine giderek işçilik ve yedek parça bakımında % 20 indirim fırsatından faydalanabilecek. Her yaştaki tüm Honda modellerini kapsayan kampanya tüm Honda bayilerinde geçerli olacak.

Honda Türkiye, 2007 yılının başından itibaren de garanti süresini 6 yıla çıkarmıştı. Honda otomobil sahipleri 6 yıl garanti sayesinde araçlarını satın alırken ve 2. el olarak satarken güven ve kazanç elde ediyorlar. Honda, “Servis ve Yedek Parça Günleri” ile de Honda sahibi olmanın avantajlarını onu kullanırken de yaşamaya devam edecek.

MÜFİT ATASEVEN OYDER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜNÜ ÜSTLENDİ

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği OYDER, geçtiğimiz yıl büyük bir hamle ile dinamik bir yapıya kavuşmuş ve bir değişim sürecine girmişti. Müfit Ataseven’in Genel Koordinatörlük görevini üstlenmesiyle OYDER gücünü pekiştirmiş oldu.
Meslek hayatının çok önemli bir kısmını RENAULT markası altında geçiren Ataseven, RENAULT MAIS Ticari Genel Müdür Yardımcılığı görevinde markanın Türkiye’deki başarılarında önemli bir rol sahibi oldu. Daha sonra kariyerine TOFAŞ Ticari Grup Direktörü olarak devam eden Ataseven, FIAT markasının yenilenme ve değişim sürecini yönetti.

Fransa Renault Bayi Örgütünde Bayi Yöneticisi olarak da görev yapan ve

bugüne kadar Türkiye’nin en büyük iki bayilik teşkilatını yöneten Müfit Ataseven, Yetkili Satıcılık mesleğinin gelişmesine destek verebilmek amacı ile OYDER’de Genel Koordinatörlük görevini üstlendi.

OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar gerçekleştirilen bu güç birliği sonrasında yaptığı açıklamada,

“ OYDER, öncelikleri doğrultusunda yeni projelere imza atma hazırlıkları içinde bulunmaktadır, Sayın Ataseven’in bu projelere önemli katkıları olacağına inanıyorum “ dedi.

Son Düzenleyen RuffRyders; 21-02-2008 @ 09:16.
Eski 07-04-2007   #3 (mesaj-linki)
RuffRyders - avatarı

BAŞARI ÖYKÜSÜ DEVAM EDİYOR: MINI “MİLYON” DEDİ

MINI, seri üretimine başlanmasından altı yıl sonra, bir milyon adetlik üretim rakamını geride bıraktı. İngiltere Oxford’daki üretim tesislerinden çıkan bir milyonuncu MINI, çalışanların gururla çektirdikleri fotoğrafta mutlulukla yerini aldı...

Bir milyonuncu MINI de diğer bütün MINI’ler gibi müşteri siparişine göre üretildi. Bu otomobilin “müşterisi” de BMW Group’un “Mobile Tradition” adlı bölümü oldu. Bir milyonuncu MINI’nin gövdesi krem beyaz renkte ve aracın tavanı, aynaları gibi bölgelerde özel olarak geliştirilmiş badem yeşili renk kullanılmış. Ayrıca araca bir milyonuncu MINI olduğunu gösterir özel bir grafik de eklenmiş. Aracın iç mekan kombinasyonu da badem yeşili renginde deri koltuklar, direksiyon ve vites kolu ile otomobilin dışı ile uyum sağlıyor.

Küçük otomobil, büyük başarı

MINI, piyasaya çıktığında yeni bir segment yarattı: Dünyanın her yerinde bulunabilecek, kişiselleştirme seçenekleri çok geniş, özel bir küçük “premium” otomobil. Şili’den Çin’e kadar dünyanın dört bir yanında, giderek artan bir beğeniye sahip olan MINI, bugün 80 ülkede satılıyor. Kişisel siparişle üretilen MINI’lerin yaklaşık %80’i üretim yeri olan İngiltere’nin dışına ihraç ediliyor. BMW Group’un ilk tahminlerinde yıllık 100.000 civarında bir satış rakamı öngörülmüşse de MINI satışları 2005 yılında beklentilerin iki katına çıkarak 200.428 araçla bir rekora imza attı.

İngiltere Oxford Tesisleri’ndeki geliştirme faaliyetleri MINI’nın bu büyük başarısına önemli bir katkıda bulundu. 2001’de tek vardiya çalışan fabrikanın yaklaşık 2.400 personeli ve günde 300 araç üretim kapasitesi vardı. Bugün ise 4.700’den fazla çalışanıyla MINI fabrikası, 7/24 çalışarak günde 700 MINI’ye kadar üretim gerçekleştirebiliyor. Aynı dönemde tesisin maksimum üretim kapasitesi yılda 100.000 araçtan 200.000 araca çıktı ve orta vadede tesisteki yıllık üretim kapasitesinin 240.000 araca çıkması öngörülüyor. BMW Group, 2000 yılından itbaren üretim kapasitesini arttırmak ve yeni MINI modellerini hazırlamak amacıyla Oxford tesislerine toplamda 380 milyon Sterlin değerinde yatırım yaptı.

2006 yılının sonlarına doğru ikinci nesil MINI’nin piyasaya sürülmesi ve İngiltere’deki Hams Hall ve Swindon tesislerinin de MINI üretim sürecinin bir parçası olmasıyla birlikte, MINI Üretim Üçgeni oluşturuldu. Birmingham yakınlarındaki Hams Hall’da benzinli motorlar üretilirken Swindon’da ise pres gövde parçaları ile Oxford tesisi için üretim hazırlıkları yapılıyor. Bu tesislerle birlikte İngiltere’deki MINI çalışanı sayısı toplam 6.800’e çıktı.

Küresel Isınmaya Karşı Çevreci Üretim Tesisleri

MINI’nin gelişmeye devam ettiği başka bir alan da, otomobil üretiminde doğal kaynakların etkili kullanımı. MINI’nin bütün bir yıl boyunca üretim yaptığı 2002’den itibaren Oxford tesisindeki enerji tüketimi ve CO2 emisyon oranları %20 azaldı ve birim başına su tüketimi de %30 geriledi. Ayrıca üretimde 25 adetten fazla farklı atık madde de geri dönüşüm yoluyla geri kazanılmaya başladı.

Iveco üretimi durdu, Selek Otoyol’u bıraktı

Koç Holding, Iveco’yla Türkiye’de ortak iştiraki olan Otoyol’un Adapazarı’nda yıllık 18 bin araç kapasiteli midibüs ve kamyon üreten fabrikasını verimsiz olduğu için kapattı.

20 yıldır Koç Grubu’nda çalışan ve 2003’ten bu yana Otoyol’un Genel Müdürü olan Murat Selek de istifa etti.

KOÇ Holding, Fiat Grubu’na bağlı ticari araç şirketi Iveco’yla Türkiye’de ortak iştiraki olan 40 yıllık Otoyol şirketinin endüstriyel faaliyetlerinin durdurdu. Koç Holding, Otoyol’un Adapazarı’nda yıllık 18 bin araç kapasiteli midibüs ve kamyon üreten fabrikasını verimsiz olduğu için kapatırken, Iveco’nun Türkiye distribütörlüğünü ise değerlendirmeye aldı. Koç Holding’in bu kararının ardından Otoyol Genel Müdürü Murat Selek de istifa etti. 20 yıldır Koç Grubu bünyesinde çalışan ve 2003’ten bu yana Otoyol’un Genel Müdürlüğünü yapan Murat Selek, "Koç Grubu ve Iveco, Otoyol’un endüstriyel faaliyetlerini durduruyor. Ben de bunun üzerine istifa ettim" dedi.

ARTIK KOÇ’A GERİ DÖNMEM: Selek, 1 yıl önce iki ortağın Otoyol’u büyütmeyi planladıklarını ve bu yönde açıklamalar yaptıklarını hatırlatarak, "Bir yıl içinde bu karardan vazgeçilip küçülmeye yönelik çalışmalar yapılmaya başlandı. Ben de yapım gereği küçülmeye dönük bir şirkette yer almak istemedim. Bu yüzden 20 yıldır çalıştığım Koç Grubu’ndan istifa ettim. Koç Holding yönetimiyle ilişkilerim gayet iyi ama büyük ihtimalle bir daha geri dönmem" diye konuştu. Otoyol’un endüstriyel faaliyetlerinin durdurulduğunu ama Koç Holding’in Iveco’nun distribütörlüğü ile ilgili değerlendirmeyi yaptığını söyleyen Selek, "Açıkçası son iki haftadır şirketle ilgili gelişmeleri net olarak bilmiyorum. Tek bildiğim iki ortak değerlendirmeye devam ediyor" diye konuştu.

SABRA VE ZAMANA İHTİYAÇ VARDI: 1 yıl önce Otoyol’un yeni Iveco modellerinin üretimiyle Türkiye’de büyüyeceğini ve en önemli üretim merkezlerinden biri olacağını açıkladığını hatırlatan Selek, şöyle devam etti: "1 yıl önce büyümeyi düşünen bir şirketin ortakları daha sonra bu kararlarından vazgeçip küçülmeye karar verdi. Otoyol’un üretim kapasitesi 18 bin adet civarında ve biz yaklaşık 5 bin adet civarında bir üretim yapıyorduk. Kapasitenin dolması için biraz sabra ve zamana ihtiyaç vardı. İki ortak bu sabrı göstermedi. Ben de bunun üzerine ayrıldım."

DİNLENMEK İSTİYORUM: Koç Grubu’nun istifa sonrasında kendisine bünyede aktif bir pozisyon bulamadığını kaydeden Selek, "Ben aktif bir pozisyon olmazsa çalışmak istemedim. Bu yüzden gruptan tamamen ayrıldım. Koç’a artık geri dönmem çok küçük bir ihtimal. Şimdi biraz dinlenmek istiyorum" dedi.

Cirosu 200 milyon Euro

FIAT’ın ticari araç işinde faaliyet gösteren şirketi Iveco ile Koç Topluluğu’nun ortak iştiraki olan Otoyol, Iveco markasıyla Türkiye’de hafif, orta ve ağır sınıf kamyon ve otobüs üretimi ve ithalatı yapıyordu. Türkiye’de Otoyol’un yüzde 27’si Iveco’nun yüzde 73’ü ise Koç Grubu’na ait. Şirketin 18 bin araç kapasiteli fabrikasının 2006 yılı toplam üretimi 4 bin 165, ihracatı ise 925 adet olarak gerçekleşti. 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Otoyol’un cirosu ise 200 milyon Euro. Şirketin yurtiçi satış ve dağıtım faaliyetlerini üstlenmiş olan Otoyol Pazarlama ile Otoyol Sanayi iştirakleri, operasyonel verimliliği artırmak amacıyla 2005 yılında birleştirilmişti.

Üretilen her 100 araçtan 44’üne ’Koç’ damgası

Koç Holding bugün Türkiye’nin en büyük otomotiv üreticisi grup konumunu koruyor.

Amerikan Ford’la ortak olduğu Ford Otosan, İtalyan Fiat’la ortak olduğu Tofaş, Türkiye’nin toplam otomotiv üretiminin yüzde 42’sine sahip.

Buna Iveco’yla ortak olduğu Otoyol, Otokar ve Türk Traktör’ün üretimi eklenince bu oran yüzde 44’e çıkıyor.

2006 yılında toplam 1 milyon 24 bin adetlik otomotiv üretiminin gerçekleştiği Türkiye’de Koç Holding’in şirketleri 460 bin 757 adet üretim yaparken, 706 bin adetlik ihracıtında 314 bin adedi yine Koç şirketlerine ait.

Son Düzenleyen RuffRyders; 21-02-2008 @ 09:17.
Eski 15-04-2007   #4 (mesaj-linki)
RuffRyders - avatarı

Renault, Logan’ı Arjantin ve Brezilya’da pazara sunuyor Renault Kontrat 2009 planında yeni bir aşama

Renault, önce Arjantin ardından Brezilya’da lansmanlarıyla Logan ürün gamını zenginleştirerek, kullanım alanı geniş bu aracını, iki ülkedeki aile arabası talep eden müşterilerine, uygun bir satış fiyatından sunuyor.
• X90 platformunda geliştirilen araçların birbirini takip etmesi, Curitiba üretim tesislerinin (Brezilya) üretim kapasitesinin daha etkin bir şekilde kullanılmasını sağlıyor.

• Curitiba’da üretilen araçlardan biri, Meksika pazarını hedefleyen bir Logan türevi ve Nissan markası adı altında piyasaya sürülecek.

• Ürün yelpazesinin zenginleşmesi, üretim artışı, satışlardaki artış, yeni işe alımlar, ticari şebekenin geliştirilmesi: tümü Renault büyüme planının Latin Amerika’da kat ettiği yolun göstergeleri.

Logan’ın, Kolombiya, Venezüella ve Ekvator’da satışa sunulmasından sonra, Mayıs ayında Arjantin’de ardından da Temmuz ayında Brezilya’da Renault adı altında lansmanı, Renault Kontrat 2009 planının Latin Amerika’da yeni bir aşamaya geçtiğine işaret ediyor. Renault, Logan’la, bölgede yeni bir müşteri kitlesini hedefliyor: geniş ve hesaplı, sağlam ve bakımı kolay bir araç arayışındaki aileler. Bölgenin, gelişme sürecindeki iki önemli otomobil pazarı olan Arjantin ve Brezilya, Renault için büyük bir potansiyel sunuyor: 2006’da, Brezilya’da 1.834.581 yeni araç (Binek + Ticari) trafiğe çıkarken, aynı yıl Arjantin’de bu sayı 420.356 olarak gerçekleşti. Bu satışlar, 2004-2006 yılında iki ülke için, sırasıyla %28 ve %57% oranlarında bir artışa tekabül ediyor.

Arjantin : Renault’nun uzun yıllardır süren varlığını pekiştiren yeni bir ürün

50 yılı aşan bir süredir Santa Isabel Fabrikası (Cordoba) ile Arjantin’de faaliyet gösteren ve ülkede yüksek bir tanınırlığa sahip olan Renault’nun 2006’daki pazarı payı %11,5 idi. Sedan segmentinde yer alacak olan Logan, Laguna II, Scénic I, Mégane I (4 ve 5 kapılı versiyonları), Mégane II (4 ve 5 kapılı ve steyşın versiyonları), Clio II (3,4 ve 5 kapılı versiyonları), Kangoo ve Master’dan oluşan mevcut ürün yelpazesini tamamlayacak. Ürün atağı, 2007 Nisan ayında Grand Scenic II’nin, Haziran ayında ise Mégane II Coupé-cabriolet’nin ülkeye ithalatı ile takviye edilecek.

Arjantin’de özellikle ilgi gören sedan versiyonu ile Logan’ın başlıca hedefini aileler oluşturuyor. Aracın, daha önce başka pazarlarda kanıtladığı sağlamlığı ve uzun ömürlülüğü ise yadsınamaz bir avantaj sunuyor.

Brezilya : emsalsiz bir ürün atağı

Logan, Mart 2006’da çıkan Yeni Mégane ve Kasım 2006’da çıkan Mégane Grand Tour (steyşın)’dan sonra, Renault Kontrat 2009 çerçevesinde Brezilya pazarında lansmanı yapılan üçüncü araç. Araç, Brezilya’da bioetanol motor seçenekleri ile satışa sunulacak. Bu motor seçenekleri, Logan ailesi için dünyada bir ilk oluşturacak. Arjantin’de olduğu gibi, Logan’ın Brezilya’daki hedefi de öncelikli olarak cazip bir fiyat/iç hacim oranı arayışında olan aileler.

Renault, Kontrat 2009 çerçevesinde 3 modelin daha lansmanını öngörüyor. Renault do Brasil, yenilenen ve pazarın beklentilerine göre uyarlanan ürün yelpazesi ile, satışlarını ikiye katlamayı hedefliyor.

Curitiba üretim araçlarının optimizasyonu

Curitiba’da (Parana Eyaleti) bulunan Ayrton Senna üretim tesisleri, Renault (Master) ve Nissan (Frontier ve Xterra) üreten bir hafif ticari araç fabrikası, bir binek araç fabrikası ve Güney Amerika için üretim yapan motor fabrikası ile üç fabrikadan oluşuyor. Halen Clio, Clio Sedan, Mégane, Mégane Grand Tour ve Scénic’in üretildiği montaj fabrikası, 1998’de faaliyete geçti. Logan, bir yıl içinde Curitiba’nın üretime aldığı üçüncü araç.

Binek araç fabrikası 200.000 araçlık bir üretim kapasitesine sahip. Hatta alınan altıncı araç olan Logan’ın devreye girmesi, bir taraftan fabrikaya daha büyük bir esneklik kazandırırken, diğer taraftan tesislerin optimizasyonunu sağlıyor.

X90 platformu araçlarının üretim kapasitesi yılda 110.000 adet seviyesinde. Üretim iç pazara ve başta Arjantin ve Meksika olmak üzere ihracata yönelik. Logan Meksikalı tüketicilere Nissan markası ile sunulacak. Aracın özellikleri daha sonra açıklanacak.

Renault, binek araç montaj fabrikasının üretimini günde 300 araçtan 450 araca çıkarmak amacıyla, Nisan 2007’nin başında ikinci bir vardiyayı devreye aldı ve 600 kişi işe alındı

Parçalarının %80’i Brezilya’da üretilecek olan Logan, önemli bir yerlilik oranına sahip. 2009 yılında araç parçalarının %90’ının bölgeden tedarik edilmesi hedefleniyor.

Logan, dünya çapında bir başarı hikayesi

Eylül 2004 tarihindeki lansmanından bu yana, dünyada 450.000’inden fazla Logan satıldı. İran, Hindistan ve Brezilya’da üretiminin başladığı 2007 yılı, X90 programı için bir dönüm noktası oluşturuyor. Artık 7 ülkede üretilen ve 55 ülkede pazarlanan Logan, Renaul’nun uluslararası gelişmesi ve büyümesinin temel öğelerinden biri. X90 programı, Renault Kontrat 2009 planı çerçevesinde öngörülen 800.000 araçlık büyüme hedefinin önemli bir bileşeni..

Amerika kıtasında üretimi, Kolombiya’da Envigado kentinde Sofasa fabrikasında gerçekleşen Logan, 2005 Eylül ayından bu yana Kolombiya, Venezüella ve Ekvator pazarlarında satışa sunuluyor.

Logan programı Avrupa’da da büyük bir başarıya imza attı. Logan ailesi, Avrupa’da steyşın versiyonu Logan MCV ve ticari versiyon Logan Van ile genişledi. Yılın ilk aylarında, Avrupa pazarlarında ve Türkiye’de, Logan MCV satışları 5.500 adede ulaştı.

İran’da Tondar-90 adı altında satışa sunulan Logan gelecek vaat ediyor. İranlı müşterilerin bir haftada verdikleri 85.000 sipariş, aracın ülkedeki 2007 üretimine eşit. 2009 yılına kadar geliştirilmesi öngörülen yılda 300.000 araçlık üretim kapasitesi iki yerel ortak Iran Khodro ve Pars Khodro’nun tesisleri arasında paylaşılacak.

Hindistan’da ilk Logan, Hintli ortak Mahindra ile imzalanan ortak üretim anlaşmasının üzerinden kısa süre sonra, 4 Nisan 2007’de Nashik fabrikasının üretim hattından çıktı. Elde edilen bu başarı, Renault’nun mühendislik, kalite ve satın alma konularındaki becerisi ile Mahindra’nın endüstriyel becerisi, Hintli müşteriler hakkındaki derin bilgi birikimi ve bu fabrika çalışanlarının özverisinin sonucu.

SEAT LEON’A AERODİNAMİK KİT!

SEAT, kompakt sınıftaki başarılı temsilcisi Leon için özel olarak üretilen aerodinamik gövde kitlerini ülkemizde de satışa sunmaya başladı. 2 bin 537 YTL + KDV’ye satılan bu sportif gövde kitinde yeni tip ön ve arka tamponlar, marşbiyeller ile bagaj kapağı üstüne konumlu spoyler yer alıyor. Bununla birlikte SEAT Leon sahipleri, SEAT Yetkili Satıcılarından 824 YTL’den başlayan fiyatlarla sportif tipte tek ya da çift uçlu egzoz çıkışlarını da araçları için temin edebilecekler.
VW Grubu bünyesinde yer alan SEAT’ın 2005 yılında tanıttığı ve kompakt sınıfın en sportif tasarımlı üyesi SEAT Leon için üretilmeye başlanan aerodinamik gövde kitleri ülkemizde de satışa sunuldu. Montaj ve işçilik hariç 2 bin 537 YTL + KDV’den pazarlanan SEAT Leon gövde kiti, sportif nitelikte ön ve arka tampon, marşbiyeller ile arka spoylerden oluşuyor.

Bununla birlikte aracına ekstra sportiflik katmak isteyen SEAT Leon sahipleri, SEAT Yetkili Satıcılarından tek ya da çift uçlu sportif egzoz çıkışlarını, 824 YTL + KDV’den başlayan fiyatlarla araçları için temin edebilecekler.

SEAT Yetkili Satıcıları, hem aerodinamik gövde kiti hem de sportif egzoz uçları için bankalarla olan anlaşmalarına paralel olarak kredi kartı ile satış ve vade imkânı sağlıyorlar.

Son Düzenleyen RuffRyders; 21-02-2008 @ 09:18.
Eski 11-05-2007   #5 (mesaj-linki)
RuffRyders - avatarı

17. HAFTA HAFTALIK OTOMOBİL DERGİLERİNİN SATIŞLARI!

17. haftaya gelindiğinde her iki derginin de düşüşü devam ediyor. İşte kesin sonuçlar ve ayrıntılar…
17. Hafta:

Otohaber: 10,417

Auto Show: 9,597

Haftaya Yeni Audi Suv’u kapağı ile giren Otohaber 1,412 adet satıy kaybetti ama birinciliğini korudu. Ticari Araç Rehberi ekli Auto Show da haftaya aynı Audi Cross Coupe kapağı ile girdi ve 1,475 adet kayıpla 9,597 adet sattı. Auto Show bu sonuçlarla 820 adet farkla ikinci sırada yer aldı.

Renault ikinci yarıyı bekliyor

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, otomotiv sektöründe yılın 4 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30'luk bir küçülme olduğunu belirterek, ''yılın ikinci yarısında, daha pozitif bir gelişmeyi görebilme ihtimalimiz mevcut'' dedi.

Aybar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıl sonunda toplam pazarın, ilk aylardaki daralmaya rağmen, geçen yılın satışlarına yakın bir rakamı yakalamasını beklediklerini söyledi. 2006'yı, 612 bin adetlik satışla kapatan sektörün, bu yıl 600 bine ulaşabileceğini ya da bundan 50 bin adet eksik kalabileceğini belirten Aybar, ''Bu da gayet doğaldır. Neticede, yine belli bir denge için de bir yıl tamamlayacağımızı düşünüyorum'' diye konuştu.

Aybar, 2007 yılının tamamı dikkate alındığında, umutlu olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: ''4 ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30'luk bir küçülme var. Bu yıl, şimdilik bu trendle gidiyor. Önümüzdeki aylarda ne olur? Tabi bu genel şartlara çok bağlı. Ama, mayıs ayı geçtikten sonra, geçen yıl da mayıs ayının arkasında bir daralma başlamıştı. O anlamda yılın ikinci yarısında, daha pozitif bir gelişmeyi görebilme ihtimalimiz mevcut. Ama hepsi şu Mayıs ve hatta Haziran'ı yaşamamıza bağlı.''

''İSTİKRAR VARSA, SATIŞ OLUR''

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve genel seçimlerin pazara etkilerini de değerlendiren Aybar, ''Türkiye'de istikrar varsa, bizim sektörümüzün piyasa satışları da olur, mesaj budur'' dedi. Aybar, Türkiye'de otomotiv sektörünün potansiyelinin çok büyük ve pazarının cazip olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: ''Önemli olan bu pazardaki, büyük potansiyelin farkında olup, bu potansiyeli satışlara çevirmek için gerekli ortamın muhafazasında hepimizin gayret göstermesidir. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Bu pazar çok dinamik, potansiyeli büyük bir pazardır, biz de bunun gereğini yapmak durumundayız.''

Son Düzenleyen RuffRyders; 07-04-2008 @ 06:47.
Eski 23-05-2007   #6 (mesaj-linki)
RuffRyders - avatarı

207 SW fabrikadan çıkarken yakalandı

Fransız üretici Peugeot’nun küçük sınıftaki başarılı modeli 207, sportif CC modelinden sonra aile kullanımına yönelik olan SW versiyonunu tanıtmaya hazırlanıyor.

Henüz test aşaması için ön üretimi gerçekleştirilen 207 SW, Fransa’daki fabrika çıkışında objektiflere yakalandı. Üzerinde hiçbir kamuflaj bulunmayan 207 SW’nin genel hatları hatchback kardeşi ile aynı. Aracın en can alıcı kısmını oluşturan ’D’ sütunu ise 407 SW modelinden alınmış. Yanlara doğru gelen bağaj kapağının geniş cam yüzeyi, süyük stop farları ile simetri yaratarak aracın çok farklı bir görünüme sahip olmasını sağlamış. Ayrıca 207 SW de 307 ve 407 SW modellerinde olduğu gibi cam tavana sahip olacak. Henüz resmi olarak tanıtımı yapılmayan 207 SW’nin satışına ise bu yazın sonunda başlanacağı tahmin ediliyor.

Son Düzenleyen RuffRyders; 19-06-2008 @ 17:28.
Eski 23-05-2007   #7 (mesaj-linki)
DrAm3vLH - avatarı
Cvp: Otomobil Dünyasından Haberler

Doğaya meydan okuyan safkanlar

22.05.2007

Arazinin gerçek kralları, safkan 4x4 araçlar zorlu yol ve doğa koşullarına meydan okuyor. Dağa taşa tırmanıp, asıl güçlerini arazide gösteriyorlar..
Eski 31-05-2007   #8 (mesaj-linki)
RuffRyders - avatarı

Bu otomobillerle ’Küplere binme’nin anlamı değişecek

Ürettikleri otomobillerle sektörde her geçen gün daha da ilerleyen Japonlar son dönemde Amerika kıtasında yeni bir trend yarattılar. Basit ve köşeli tasarımlerına rağmen fonksiyonel özelliklere sahip iç mekanlarıyla dikkat çeken ’kübik’ otomobillerin hem Amerika’da hem de Japonya’da her geçen gün sayısı artırıyor.

Gençlerin ve ailelerin yeni gözdesi olmaya aday kübik otomobillerle Türkiye’de tanışmaya hazırlanıyor. Daihatsu, kübik otomobili Materia’yı Haziran’da Türkiye’de satışa sunup, nabız yoklayacak. Materia’nın göreceği ilgiye göre Honda, Toyota ve Nissan’ın da kübik otomobillerini Türkiye’de piyasa sunabileceği kaydediliyor.

OTOMOBİL üreticileri müşteri sayısını artırmak için, yeni modelleri geliştirirken, diğer bir yandan da yeni segmentlerin doğmasına ön ayak oluyorlar. Özellikle son dönemde, 4x4 araçların güvenli oturma pozisyonu ile binek otomobillerin performansını; MPV otomobillerin fonksiyonelliği ile küçük otomobillerin kıvraklığını birleştirelim derken, üreticiler ortaya ’kutu’ gibi otomobiller çıkarmaya başladı. Her sınıftan bir özellik alarak değişik şekillere bürünen bu fonksiyonel otomobiller son dönemde kendilerinden sıkça söz ettiriyorlar. Özellikle Japonya’da doğan köşeli otomobiller, tasarım anlamında etkileyici bir görünüme sahip olmasalar da, iç mekanda sundukları genişlik ve fonksiyonellikle büyük beğeni topluyorlar. Tasarladıkları kutu gibi otomobillerle Amerika kıtasında yeni bir ’trend’in doğmasını sağlayan Japon üreticiler şimdi de gözlerini Avrupa’ya dikmiş durumdalar.

ZIRHLI BANKA ARAÇLARI GİBİ

Küçük bir çocuğun elinden çıkmış gibi basit bir şekilde tasarlanan kübik otomobiller, aerodinamik adına hiçbir yetiye sahip değiller. Köşeli burunları, dik camları, sert çizgileri ve keskin arka kısımları ile bankaların para taşıyan zırhlı araçlarını andıran bu otomobiller bazen ticari araçlarla bile karıştırılabiliyor. Fakat ticari araçlardan farklı olarak, iç mekanlarındaki fonksiyonel özellikler bu araçları özgün bir kimliğe kavturuyor. Dışındaki sert çizgilere rağmen esnek bir iç mekana sahip olan bu kübik otomobiller, özellikle Amerika kıtasındaki gençler tarafından büyük ilgi görüyor. Japon üreticilerden Nissan Cube ve Otti, Honda Element ve Zest, Toyota Scion XB modelleri ile Amerika’da fırtınalar estirirken; Daihatsu da Haziran ayında Türkiye’de satışa sunacağı Materia ile kübik otomobillerin Türkiye’de ne kadar tutulacağını gözler önüne serecek. Tabi ki Materia’nın Türkiye’de başarılı olması durumunda diğer üreticiler de modellerini Türk yollarına çıkarmak için harekete geçecek.

HEDEF: FONKSİYONELLİK VE KONFOR

Aslında basit bir tasarıma sahip gibi görünen bu otomobiller, farklı tasarımları ile trafikte hemen dikkat çekiyorlar. Kompakt B ve C sınıfı modellere yakın uzunluk ve genişliğe sahip olmalarına rağmen, yüksek tavanları sayesinde iç mekanda çok geniş bir atmosfer sunuyorlar. Yüksek tavanları sayesinde kübik otomobiller hacim avantajını kullanarak geniş bagaj kapasitesi de sunabiliyorlar. Ayrıca binek otomobillere göre yüksek sayılabilecek oturma pozisyonları da hem sürücüsüne hem de iç mekandaki yolculara daha güvenli ve hakim bir sürüş imkanı sağlıyor. Kübik otomobillerden birçoğu, MPV otomobillerde olduğu gibi iç mekanda gizli saklama gözlerine ve farklı kombinasyonlara olanak tanıyan katlanır veya ileri-geri kaydırılabilir arka koltuklara da sahip.

Nissan Cube ve Otti

Cube: Kübik araçlar arasında ’küp’ ismine sahip tek araç olan Nissan Cube, hafif ticari araçlara çok benziyor. Alçak motor kaputuna rağmen yüksek bir tavan sunarak ticari araç görünümü sunan Cube, yuvarlak farları ve ızgaraları ile retro görünümü sunuyor. Aracın en dikkat çekici kısmı ise arka kısımda. Sol D sütunu ile bagaj kapağı camı birleşerek sağ kısımdan farklı bir görüntü oluşturmuş. Ayrıca stop lambaları tamponun alt kısmına yerleştirilerek ön kısımdaki retro görünüme gönderme yapılmış. Araç iç mekandaki başarılı dizayn sayesinde 6 kişiye kadar oturma alanı sunabiliyor.

Otti: Nissan ve Mitsubishi’nin sadece Japonya pazarı için ortaklaşa ürettikleri küçük model, düşük yakıt tüketimi ve küçük boyutları ile şehir miniği olmayı başarıyorlar. Nissan’da Otti Mitsubishi’de eK Wagon ismini alan bu küçük aracın en önemli özelliği arka kapısının elektrikli olarak uzaktan kumanda ile açılıp kapatılabilmesi. Araçta küçük hacimli turbo motor görev yapıyor ve 4 tekerlekten çekiş sistemi opsiyonel olarakm tercih edilebiliyor.

Honda Element, Zest ve Stepbus

Element: Honda’nın kübik otomobiller arasında yer alan modeli Element, daha büyük boyutları ile diğer rakiplerinden ayrılıyor. Orta sınıf bir 4x4 ile yakın boyutlara sahip olan Element’in sert tasarımı, aracın dış kısmında uygulanan farklı renklerle yumuşatılmaya çalışılmış. Element’in en çok dikkat çeken kısmı ise ters açılan arka kapıları. B sütunu olmayan Element, tek kapılı bir 4x4 boyutlarına sahip olmasına rağmen ters açılan arka kapıları ile iç mekana kolaylıkla geçiş yapılabiliyor. 4 tekerlekten çekişli olarak da tercih edilebilen Element’te 2.4 litre hacminde ve 166 beygir gücünde benzinli bir motor bulunuyor.

Zest: Honda’nın sadece Japonya pazarı için ürettiği küçük küpü Zest, tam bir şehir otomobili. Küçücük boyutlarına rağmen Honda’nın yüksek tavan ve alçak taban prensibi ile şekillendirdiği Zest 739 litrelik bagaj hacmi sunabiliyor. Araçta küçük hacimli ve turbo beslemeli i-DSi motor görev yapıyor.

Stepbus: Honda’nın geçtiğimiz yıl tanıttığı Stepbus konsepti, markanın gelecekte üreteceği Kübik otomobil hakkında ipucu veriyor. İki büyük elektrikli kapı ile iç mekana geçilen araçta hybrid motor görev yapıyor. 5 kişilik oturma alanına sahip olan Stepbus, değişken koltuk düzeni sayesinde farklı iç mekan kombinasyonlarının yaratılmasına da olanak tanıyor.

Toyota Scion

Toyota’nın Amerika’daki lüks markası Lexus’un dışında bir de gençlere hitap eden Scion markası bulunuyor. Scion’un xB modeli, daha önceki yıllarda Japonya’da üretilen ve Toyota’nın Bb ismini verdiği modelle aynı platforma sahip. Kutu gibi köşeli dış mekanına rağmen esnek kullanım olanağı sunan xB’nin iç mekanında konsolun üstüne yerleştirilmiş gösterge paneli dikkat çekiyor. Scian xB’de 2.4 litre 158 beygirlik motor görev yapıyor.

Karsan’ın üreteceği taksi de kutu gibi

Karsan tarafından Amerika için Bursa’da üretilecek ’Standard Taxi’ de kutu gibi tasarıma sahip. Güvenlik, konfor, yenilikçi dizaynı, sağ-sol-ön-arka parçaların birbirleriyle değişebilirliği, dayanıklılık, düşük kullanım maliyeti ve özellikle bedensel engelli yolcuların rahat kullanımına yönelik tasarımı ile ön plana çıkan bu kübik taksi, bedensel engellilerin rahat yolculuk yapabilmesi için tasarlanmış ilk özel araç.

Türkiye’nin ilk ’kübiği’ Materia

Üretiği kompakt otomobillerle otomotiv dünyasında tanınan Japon üretici Daihatsu, kübik otomobillere en güzel örneklerden biri olan Materia modelini Haziran ayında Türkiye’de satışa sunmaya hazırlanıyor. Fiyatının 30 bin YTL’nin altında olması beklenen araçtan Daihatsu bu yıl 200 adet satıp nabız yoklamak istiyor. Farklı tasarımı, geniş iç mekanı ile ferah ve çok yönlü özelliklere sahip Materia, iç mekanında sunduğu özelliklerle genç kullanıcıları cezbedeceğe benziyor. Aynı zamanda esnek kullanım özellikleri ve donanımlarıyla da bir aile otomobili olarak da kullanılabiliyor. Ayarlanabilir koltuklar sayesinde 2.2 metre uzunluğundaki yüklere dahi alan yaratılabiliyor. İleri geri kayabilen arka koltuklar, tercihe göre geniş diz mesafesi ya da 619 lt’lik geniş bagaj alanı sunuyor. 1.5 litre hacminde bir motora sahip olan Materia’nın maksimum gücü 103 beygir.

Son Düzenleyen RuffRyders; 19-06-2008 @ 17:31.
Eski 01-06-2007   #9 (mesaj-linki)
DrAm3vLH - avatarı

Kışın Güvenli Araç Kullanımı
Araç kullanırken, yılın her günü mümkün olan tüm özen ve dikkat gösterilmesi, tüm tedbirler alınmalıdır. Ancak, kışın araç kullanımı, yaş ve buzlu yollar, karanlık saatlerin uzunluğu, kar, yağmur ve sisten ileri gelen görüş azlığı gibi nedenlerden dolayı daha da özel bazı önlemler gerektirmektedir.
>>> Haberin Devamı
Yeni Mercedes ML
Mercedes’in ilk kez 1997 yılında örtüsünü kaldırdığı ML serisi, yenilenen tasarımı, zenginleştirilen donanımı ve arazide bile konforlu sürüş imkanı sunuyor. Mercedes’in 4×4 modeli ML 350, yeni tasarımı ve arazide konforlu sürüş özelliğiyle öne çıkıyor. Mercedes’in ilk kez 1997 yılında örtüsünü kaldırdığı ML serisi, yenilenen tasarımı, zenginleştirilen donanımı ve arazide bile konforlu sürüş imkanı sunan teknolojik özellikleriyle sınıfındaki tüm rakiplerine meydan okuyor.
>>> Haberin Devamı

VW 1.4 TSI 170 HP
Alman üreticinin geliştirdiği yeni TSI benzinli motor teknolojisine sahip modeller, Autoshow 2006 ile Türkiye pazarına girmeye başladı. Küçük hacimli olmasına karşın, yüksek güç üretebilen TSI motorlar, gelecek yıl daha fazla modelle Türkiye’de olacak.
>>> Haberin Devamı

Yeni Skoda Fabia
1,5 milyondan fazla satan Fabia’nın ilk modelinin Škoda tarafından geliştirilmesi ile hayat bulan Yeni Škoda Fabia tüketicilerinin beğenisine sunuluyor. Sınıfındaki otomobiller içerisinde en geniş arka diz mesafesi ve başüstü boşluğuna sahip olan Fabia ön kısımda seyahat edenlere de geniş alanda keyifli bir yolculuk imkanı sunuyor.
>>> Haberin Devamı

Porsche Cayenne II
Porsche AG’nin ilk olarak 2002 yılında tanıttığı ve lüks SUV anlayışında yeni bir çığır açan Cayenne, aradan geçen 4 yıl sonrasında yenilendi. İlk olarak 2007 Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan yeni Cayenne, yeni yılın ilk çeyreğinde ülkemizde de satışa sunulacak.
>>> Haberin Devamı

Yeni Seat Leon Cupra
SEAT’ın sportif Leon model serisinin en performanslı versiyonu olan Leon Cupra, 2007 yılının ilk çeyreğinde ülkemizde de tüketiciyle buluşacak. 240 HP gücünde 2.0 litrelik TFSI motorla donatılmış ve şimdiden ön siparişlere açılan SEAT Leon Cupra, geçtiğimiz günlerde tamamen Doğuş Otomotiv’in çatısı altına katılan Katalonya Oto-SEAT tarafından pazara sunulacak.
>>> Haberin Devamı

Peugeot 206 Sedan
Peugeot 206 Sedan, 206 gamının üç ve beş kapı, CC ve SW modellerinin ardından beşinci üyesi oldu. Üretimi 6 milyona ulaşmış bir gamın üyesi olarak 206 Sedan, modern ve çekici görüntüsünü Peugeot Tasarım Merkezi'ne borçlu. 206 Sedan, görünümüne önem veren, estetik açıdan mükemmel bir otomobil arzulayan, tüm bunların yanı sıra güvenli ve sağlam bir otomobile sahip olmak isteyen geniş bir müşteri yelpazesine hitap ediyor.
>>> Haberin Devamı

Yeni Subaru Impreza 2.0R Türkiye’de
Ralli yarışlarının efsane otomobili Subaru Impreza, 2006’da Impreza 2.0R modeliyle şehir hayatının vazgeçilmez otomobili olmayı hedefliyor. Şehir yaşamının yoğun temposuna performansı ile uyum sağlayacak simetrik sürekli dört çeker Impreza 2.0R, 39.800 YTL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Dış görünümünün yanı sıra motor serisi de tamamen yenilenen Impreza 2.0R’de güvenlik ve konfor, performans kadar ön plana çıkıyor.
>>> Haberin Devamı

Yeni Volvo C70
Yeni Volvo C70, cabriolet sınıfındaki önleyici ve koruyucu güvenlik standartlarını yükseltecek şekilde geliştirildi. Otomobilde gelişmiş bir gövde yapısı ve çeşitli çözümler de bulunuyor. Sabit bir tavanın eksikliğini telafi etmek için çeşitli takviyeler ve ileri teknoloji de kullanıldı. Örneklerden biri ise yan darbeler için güçlendirilen koruma sisteminin bir parçası olan kapıdan şişen hava perdesi (IC).
>>> Haberin Devamı

Yeni Mercedes S Serisi!..
Mercedes, üst sınıftaki temsilcisi yeni S Serisi’ni tanıttı. Yeni lüks otomobil 2005 sonbaharında Avrupa’da satışa sunulacak. Mercedes’in amiral gemisi olan yeni S Serisi, kendisinden sonra gelecek olan diğer modellere yol gösterecek teknolojiler içeriyor.
>>> Haberin Devamı
Eski 13-06-2007   #10 (mesaj-linki)
BYAYD SPEOPLE - avatarı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odasınca (MMO), 2005-2006 yıllarında, 1,5 milyon likit petrol gazı (LPG) dönüşümlü araçtan yaklaşık 1 milyon 350 binine Gaz Sızdırmazlık Raporu verildiği bildirildi
MMO'nun LPG'ye Dönüştürülmüş Araçlarda Denetim Uygulamaları Raporu güncellendi. Raporda, LPG'li araç denetimlerinde iki düzey bulunduğu, bunlardan birinin Gaz Sızdırmazlık Kontrolü, diğerinin araçların LPG'li kullanıma dönüştürülmesine ilişkin düzenlenen Montaj Tespit Raporu olduğu kaydedildi.
2 yıl önce 1,5 milyon LPG'li araç içinde 1 milyon 100 bininin (yüzde 75) Gaz Sızdırmazlık Raporu, 500 bininin (yüzde 33) Montaj Tespit Raporu bulunmadığı belirtilen raporda, ''2 yıl içinde 1,5 milyon LPG'li araçtan 1 milyon 350 binine Gaz Sızdırmazlık Raporu verilerek yüzde 90 oranında; Montaj Tespit Raporu düzenlemede ise 578 bin 459 araç kontrolü ile yüzde 100 iyileşme sağlanmıştır'' denildi.
-DENETİMLERDEKİ SAYISAL VERİLER-
MMO'nun LPG sektörü kapsamındaki yürüttüğü çalışmaların ve denetim uygulamalarının anlatıldığı raporda, LPG'li araç denetimlerinde son durum ve sayısal veriler şöyle özetlendi: ''2003-2004 yıllarının Gaz Sızdırmazlık Rapor sayısı toplamı 379 bin iken, 2005-2006'da 1 milyon 263 bin 253, 2007'nin ilk 4 ayında 316 bin 783 araç kontrolü yapılmıştır.
2003-2004 yıllarında 1,5 milyon LPG'li araç içinde Gaz Sızdırmazlık Raporu verilen araç oranı yüzde 25 iken, 2004-2005'te yüzde 55'e, 2005-2006'da yüzde 84'e, 2007'de yüzde 90'a ulaşılmıştır. 2005 yılında 618 bin 605 aracın Gaz Sızdırmazlık testinin yapılmasıyla sağlanan iyileşme oranı yüzde 41, 2006'da 644 bin 648 araç ile yüzde 43, iki yıl toplamında yüzde 84, 2007'nin ilk ayındaki yüzde 21 oranı ile birlikte e toplamda yüzde 90'ın üstüne çıkılmıştır. 2004 yılında Gaz Sızdırmazlığa ilişkin yüzde 75 oranındaki denetimsizlik, 30 Nisan 2007 tarihi itibarıyla takriben yüzde 10'a çekilmiştir.
Montaj Tespit Raporu'nda odamıza yetki devri yapılan 11 Nisan 2005 tarihinden başlayarak 2005-2006'da 507 bin 527, 2007'nin ilk 4 ayında kontrol edilen 79 bin 932 araçla birlikte 2005-2007 toplamında 578 bin 459 aracın son kontrolü (yüzde 39) yapılmıştır. Böylece, 2004 yılında yüzde 33 oranındaki denetimsizlik tamamen giderilmiş, Montaj Tespit Raporu bulunmayan araç kalmamış bulunmaktadır. Montaj Tespit Raporu düzenlemeye ilişkin odamıza yetki devri yapılan 11 Nisan 2005 tarihine kadar ruhsata tescilli araç oranı yüzde 67 iken, 2 yılda bu oran yüzde 100'e çıkarılmıştır.''
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
dünyasından, haberler, otomobil
otomobil dunyasindan haberler,
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Otomobil Dünyasından Haberler Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Moda Dünyasından Haberler Sedef 21 Moda 89 3 Hafta Önce 18:36
Sinema Dünyasından Son Haberler KisukE UraharA Sinema 37 26-06-2009 20:35
AMD İşlemci Dünyasından Haberler RoxBury İşlemciler 13 13-01-2009 14:42