Arama

Hükümran Senfoni (Online)

Güncelleme: 7 Ekim 2012 Gösterim: 39.438 Cevap: 20
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
14 Ağustos 2008       Mesaj #1
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
baslik sss
  • Hükümran Senfoni Online: Strateji Versiyonu Nedir?
Hükümran Senfoni Online: Strateji Versiyonu (kısaca HS Online) ücretsiz bir tarayıcı tabanlı devasa çevrimiçi oyundur. Oynanış türü ise stratejidir. Céiron kurgusuna dayanan evreni, karakterleri ve tasarımlarıyla oldukça özgün bir atmosfer sunan HS Online, hem konusunu hem de ismini Céidot'un ana oyun projesi olan Hükümran Senfoni'den alır.
Sponsorlu Bağlantılar

Céiron evreni hakkında daha fazla bilgi için lütfen tıklayın.

Hem HS Online'ın, hem de Hükümran Senfoni'nin konusu hakkında bilgi almak için lütfen tıklayın.

HS Online ile Hükümran Senfoni arasındaki farklar için lütfen tıklayın.
  • Oyun Tamamen Ücretsiz mi?
Oyunu denemek ve oynamak için hiç bir ücret ödemenize gerek yok. Üstelik hiç bir kısıtlama olmadan oynamaya devam etmeniz için sizden herhangi bir ücret de talep edilmeyecek. Sadece oyun sırasında size bazı avantajlar kazandırabilecek "danışmanları" kiralamak için ve komutanlarınızı daha etkili hale getirecek bazı eşyaları (silah, zırh, vb...) alabilmek için özel bir para birimi olan Céi-Liraya (CL) sahip olmanız gerekiyor. Céi-Liraları ise sizlere sunulan pek çok ödeme metodunu kullanarak temin edebilirsiniz.

Céi-Lira hakkında daha fazla bilgi için lütfen tıklayın (=>Céi-Lira Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Alınır? sorusuna giden link)
  • Hükümran Senfoni Online: Strateji Versiyonu ile Hükümran Senfoni RYO'nun Ne Farkı Var?
Hükümran Senfoni Online: Strateji Versiyonu (kısaca HS Online), aslında Hükümran Senfoni'nin hikayesini ve karakterlerini kullanan ve aynı evrende geçen bir tarayıcı tabanlı strateji oyunudur. Hükümran Senfoni Céidot Oyun Stüdyolarının 2006 yılından beri Windows tabanlı PC platformları için geliştirmekte olduğu bir rol yapma oyunudur (RYO).

Hükümran Senfoni'de oyuncular, çeşitli çok oyunculu oynama imkanlarına sahip olacaklardır. Ancak Hükümran Senfoni devasa çevrimiçi oyun değildir.

HS Online ise bir tarayıcı tabanlı devasa çevrimiçi oyundur ve Hükümran Senfoni'nin aksine çevrimdışı (offline) oynama özelliği yoktur.

Her iki oyunun da senaryosu, karakterleri ve kurgusu benzerdir. Hükümran Senfoni'de oyuncu bir karakter seçerek o karakter ile söz konusu senaryoda bir rol alacak ve Céiron evreninin bir parçası olacaktır. HS Online'da ise oyuncular seçilebilir halde bulunan iki ulustan birini seçerek, o ulusa ait karakterlerden ve askerlerden oluşan ordular yetiştirme, kendi kontrollerinde bir üs kurma ve tabi ki rakip ulusla savaşarak çeşitli görevler yerine getirme gayreti içinde olacaklardır.

Özetle, iki oyun arasındaki temel fark oynanış tarzındadır.
  • Céiron Nedir?
Céiron Hükümran Senfoni oyunlarının resmi konsept sağlayıcısı ve kurgusudur. Hükümran Senfoni oyunlarının senaryolarından karakterlerine, şehirlerinden oyun mekaniklerine kadar pek çok boyutu Céiron tarafından tasarlanır ve şekillendirilir.

Céiron'u daha genel olarak tanımlamak gerekirse, 2000 yılından beri geliştirilmekte olan detaylı bir kurgu ve fikir havuzu olduğunu, içinden pek çok ürün ve tasarım çıkartmak için uygun bir yaratım havuzunu ifade ettiğini ve sadece Hükümran Senfoni serisi için değil, Céidot tarafından geliştirilebilecek pek çok oyun için alt yapı sağlayabileceğini söyleyebiliriz. Oyunlar dışında edebi eserler ve animasyon projeleri içinde imkanlar sunan Céiron, aslında İmengi Tasarım ve Bilgi Teknolojileri'ne ait ayrı bir markadır ve pek çok projede kullanılacaktır.

Céiron'un kurgusal detaylarıyla ilgili genel bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayın.
  • Céiron Ne Demektir?
Céiron, kurgumuzdaki bir dilden gelen özel isimdir. Senon diline ait bu antik kelimeyi Türkçeye "elementlerin imparatoriçesi" olarak çevirmek mümkündür.
Novasna halkı atalarından Senon diline geçen bu kelimeyi; o zamanlar kıtada tüm gezegene verilmiş başka bir isim bulunmadığı için, evrenselleştirmekte zorlanmamıştır. Gezegenin yuvarlak olduğuna dair inanışları en eski halk olan Novasnalar, bu kelimeyi ilk olarak "toprak ana" anlamında kullanmışlardır. Zamanla teknolojinin ve bilimin gelişmesiyle elementleri keşfeden Novasnalar ve ardılları olan Pyrokalar, gezegenlerinin aslında sadece topraktan oluşmadığını, aksine pek çok elementten (temel elementler) oluştuğunu fark ettiklerinde bu kelimenin algılanışını da değiştirmişlerdir. Her ne kadar hala Céiron kelimesini çeşitli halklar "toprak ana" olarak algılasalar da, bu kelimenin en güncel anlamı "Elementlerin Sharéni"dir. "Sharén", Pyrokalarda kadın hükümdar anlamına gelir, dolayısıyla kelimeyi "elementlerin imparatoriçesi" olarak açıklamak da mümkündür.
  • Hükümran Senfoni'nin Anlamı Nedir?
Hükümran Senfoni, oyunun geçtiği dönemde Sorién kıtasının durumunu özetleyen bir isimdir. Söz konusu dönemde bir çok kültür, imparatorluk ve devlet amansız bir güç yarışına girmişlerdir. Her biri farklı bir kültür, farklı bir renk, farklı bir doku olmalarına rağmen konu "hükmetmek" olunca, birbirleriyle oldukça benzer, uyumlu bir görüntü çizmektedirler. Farklılıkları onları birbirlerinden ayrı sesler çıkartan çalgılar gibi yapsa da, aynı amaç için çalıştıklarından farkında olmadıkları bir ahenk meydana getirerek büyük bir orkestraya benzetilmeleri söz konusudur.

Böylece aralarındaki onca farklılığa rağmen ortak bir amaç için çalışmaları ve farklı seslerde de olsa aynı "besteyi" çalmaları, ismi konmamış bir hükmetme senfonisini tetiklemiştir. İşte bu, Hükümran Senfoni'nin hikayesidir...
  • Hükümran Senfoni'nin Hikayesi Hakkında Nereden Bilgi Alabiliriz?
Sadece iki ulusun değil, koca bir kıtanın tarihte eşi sadece bir kez görülmüş devasa bir savaşa sürüklenmesini konu alan Hükümran Senfoni serisinin detaylarına ulaşmak için lütfen tıklayın (=>Hükümran Senfoni'nin Senaryosu sayfasına giden link)
  • Atrón Nedir?
Beyni olan bütün canlılarda varolduğu tahmin edilen; insanlar başta olmak üzere düşünebilen pek çok canlı grubu tarafından kullanılabilen ve geliştirilebilen, zamanla ya da ek müdahalelerle kendini yenileyebilen bir enerji/güçtür.

Atrón, beynin doğal bir yeteneğidir. Beyinden beyine değişen sabit potansiyelinin yanı sıra, zamanla, çevre etkisiyle, eğitimle ve çalışmayla potansiyeli ve rezervi geliştirilebilir.

Atrón konusunda daha fazla bilgi için lütfen tıklayın.
  • Uluslar Hakkında Daha Fazla Bilgiyi Nereden Alabilirim?
Céiron gezegeninin Sorién kıtasının doğu parçasında yer alan Pyroñom Sharlığı ve Galljan İmparatorluğu, Hükümran Senfoni Online: Strateji Versiyonunda yer alan başlıca uluslardır. Oynanabilir uluslar hakkında detaylı bilgi almak için lütfen "uluslar" (=>Uluslar hakkında sayfasına giden link) sayfamızı ziyaret edin.
Sorién kıtasındaki diğer dikkat çekici uluslar hakkında bilgi için yine "uluslar" sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
  • Oyun Nasıl Oynanır?
HS Online'ın oynanışı ile ilgili pek çok eğitsel yönergemiz bulunmaktadır. Direkt olarak oyun içi görüntülerden oluşan ve oynanışa odaklanmış video yönergemiz için lütfen tıklayın.

Oynanış hakkında detaylı açıklamalarda bulunan kitapçığı ise bu bağlantıdan indirebilirsiniz.

Oyundan daha fazla zevk alabilmeniz için, Céiron kurgusu hakkında, atrón enerjisi hakkında, Hükümran Senfoni serisinin konusu hakkında, uluslar hakkında ve birimler hakkında hazırlanmış bilgilendirme sayfalarını da ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
  • Birimler ve Karakterler Hakkında Detaylı Bilgiyi Nereden Alabilirim?
HS Online'da yer alan iki ulusta toplam 18 farklı birim bulunmaktadır. Bu birimlerle ilgili detaylı bilgiyi "Birimler ve Karakterler" sayfamızdan temin edebilirsiniz.

Hem HS Online'ın hem de ana oyun projesi olan Hükümran Senfoni'nin konusunda önemli yerleri olan başlıca karakterler hakkında özet bilgiler yine aynı sayfadayer almaktadır.
  • Céidot Kimdir?
Céidot Oyun Stüdyosu, Türkiye'nin en kıdemli ve yetenekli oyun geliştirme ekibine sahip olmanın gücü ve avantajıyla faaliyet gösteren, ülkemizin en heyecan verici ve ses getirmiş oyun projelerine imza atmış ve atmakta olan sektör lideri bir markadır. Amacı Türkiye'de ve uluslararası platformda başarı ve saygınlık kazanacak kalitede oyunlar üretmektir. Tasarımsal gücünü Céiron Alternatif Gerçeklik markasından alan Céidot, genel olarak bir Ar-Ge firması olan İmengi'nin bünyesinde olduğundan pek çok Ar-Ge faaliyetini de yürütmektedir. Bu nedenle ürettiği oyunların sadece konusunu ve tasarımını değil, oynanışını ve teknik yönlerini de "devrimsel" yapma arzusunu taşır.

2005 yılında İmengi bünyesinde kurulan Céidot, Hükümran Senfoni (Windows işletim sistemli PC platformları için geliştirilen rol yapma oyunu) ve Hükümran Senfoni Online: Strateji Versiyonu (tüm tarayıcılar ve işletim sistemleri için geliştirilen tarayıcı tabanlı devasa çevrimiçi strateji oyunu) olmak üzere iki temel proje üzeinde çalışmakta, ayrıca içeriği gizli olan ve yine oyun teknolojileriyle ilgili çeşitli ar-ge projeleri yürütmektedir.

Céidot'un açılımı "Céiron Dijital Oyun Tasarım"dır ve temel olarak kardeş markası olan Céiron Alternatif Gerçeklik tasarımlarına ve kurgusuna yönelik oyun çalışmaları yaptığı için bu ismi almıştır.
  • Céi-Lira Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Alınır?
Céi-Lira (CL) size oyun içinde bazı avantajlar kazandırabilecek "danışmanları" kiralamak için ve komutanlarınızı daha etkili hale getirecek bazı eşyaları (silah, zırh, vb...) alabilmek için gerekli olan özel bir para birimidir. Céi-Liraları sizlere sunulan pek çok ödeme metodunu kullanarak temin edebilirsiniz.
Céi-Liraları resmi satış kanallarımızvasıtasıyla satın alabilir ve oyun içerisinde dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. İster ekonominizi daha sağlam hale getirecek danışmanlar kiralayın, ister ordunuzu daha etkili savaştıracak silahları ve zırhları komutanınıza kuşandırın, isterseniz de aldığınız teçhizatları daha verimli hale getirmek için onları geliştirin! Sahip olacağınız Céi-Liralar ile yapabileceğiniz çok şey var!
Hemen hesabınıza Céi-Lira transfer etmek için
buraya, Céi-Lira temin ederken kullanabileceğiniz ödeme metodları hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz!



bt 01bt 02bt 03bt 04bt 05bt 06



Hükümran Senfoni (Online) Hükümran Senfoni (Online)

Hükümran Senfoni (Online)
Hükümran Senfoni (Online)
Hükümran Senfoni (Online)

Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2008       Mesaj #2
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
1 Bakayım Güzel 1 Oyuna Benziyor Msn Happy) SaoL m2CrasHofCinneT Msn Up
Sponsorlu Bağlantılar
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
eXeLLanC - avatarı
eXeLLanC
Ziyaretçi
14 Ağustos 2008       Mesaj #3
eXeLLanC - avatarı
Ziyaretçi
güzel bir oyuna benziyor bi bakim saol
uzeyirerdem - avatarı
uzeyirerdem
Ziyaretçi
14 Ağustos 2008       Mesaj #4
uzeyirerdem - avatarı
Ziyaretçi
oyunu 2 gündür oynuyom genel mantığını iyi de oyunu tam olarak kavrayamadım eleştirilecek tek tarafı oyun içi mesajlarda çok küfür var..... my net'in bunu bir şekilde engellemesi lazım büyük emekler verilerek yapılan bir pojenin bu şekilde yıpratılması etik değil.
feto12 - avatarı
feto12
Ziyaretçi
17 Ağustos 2008       Mesaj #5
feto12 - avatarı
Ziyaretçi
ne kardeşim
nrpğ
orkunsan - avatarı
orkunsan
Ziyaretçi
17 Ağustos 2008       Mesaj #6
orkunsan - avatarı
Ziyaretçi
beyler bana bi yardımcı olurmusunuz oyunu nerden indirecem bulamıyorum pls Msn Happy
SeRCaX.TR - avatarı
SeRCaX.TR
Ziyaretçi
17 Ağustos 2008       Mesaj #7
SeRCaX.TR - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
orkunsan adlı kullanıcıdan alıntı

beyler bana bi yardımcı olurmusunuz oyunu nerden indirecem bulamıyorum pls Msn Happy


Oyunu indirmeniz gerekmiyor .. HSO ( Hükümran Senfoni Online ) Web tabanlı bir oyundur.. Bu oyunu oynamak için mynet üyeliğinizin olması yeterli.
kartal_erdem - avatarı
kartal_erdem
Ziyaretçi
18 Ağustos 2008       Mesaj #8
kartal_erdem - avatarı
Ziyaretçi
arkiler ben üye olamadımMsn Sadnaıl olunuo
kartal_erdem - avatarı
kartal_erdem
Ziyaretçi
18 Ağustos 2008       Mesaj #9
kartal_erdem - avatarı
Ziyaretçi
ben üyeyim mynete ama nerden oynucamı bilmiom biriniz bana sölermiMsn Sadlütfen arkiler
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
18 Ağustos 2008       Mesaj #10
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
Oyunun adresi giriş kayıt bağlantı adresleri ilk mesajın son kısmında bulunmaktadır...
Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...

Benzer Konular

16 Şubat 2007 / MaKaLeLe Oyunlar
20 Eylül 2012 / ThinkerBeLL Taslak Konular
5 Eylül 2008 / MaRCeLLCaT X-Sözlük
16 Ekim 2015 / Safi X-Sözlük