Arama

Battlefield Vietnam

Güncelleme: 12 Ocak 2010 Gösterim: 9.735 Cevap: 3
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2008       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Battlefield Vietnam (PC)

Sponsorlu Bağlantılar
ruffyvietnamyh6

Nicelik ile nitelik farklı şeyler.

Açık konuşayım, ben bu Electronic Arts'ın açgözlülüğünden sıkıldım. Tavşanın suyundan çorba yapıp kalanlarıyla kedi beslemesi gitgide nefretlik bir hal aldı. Hele ki Battlefield 1942'yi geliştiren ekibin artık EA'nın verdiği sözleri tutmaması ve sürekli BF için ek paket istemesi üzerine ayrılmaları buna en güzel dayanaktır. Bakalım Call Of Duty'ye, her birimiz beğenmedi mi? Ve sonuç? Yine bir ek paket ve yeni bir paketin de sözü. Yahu yeter artık yeter, iş yapın biraz.

İşin komik tarafı, giriş aldatıcı olabilir maalesef. Keza bu paket gerçekten de birçok yönden çok başarılı olmuş. Bir kere artık EA pazarlamayı ve makyajlamayı çok iyi öğrendi (her sene Fifa'yı yeni oyun diye yedirmiyor mu bize?). Ayriyeten, evet, elimizdeki malzeme çok kaliteli kumaştan. Daha çok ek paket gelecek gibi hissetmekten alıkoyamıyorum kendimi.

Başta iyi yönlerden girelim. Öncelikle diğer internet oyunları içinde hafif abartılı desteği, çok büyük bir artı. Aynı haritada, aynı görevde 64 oyuncuyla karşılaşabilirsiniz. Bununla birlikte mod ve harita yapım paketiyle birlikte, lisanslı bir harita yaratmayı becerebilirseniz, yapımcılar 128 oyuncuyu destekleyebileceklerini belirtiyorlar.

Oyunun müzikleri hayatımda duyduğum en konu uyumlu ve konsept çalışmalardan biri diyebilirim.

Battlefield Vietnam Intro

[flash=http://www.dailymotion.com/swf/x1s4ku?]width='500' height='400' [/flash]

Jefferson Airplane, Deep Purple, Troggs ve Trashmen desem umarım yeterli olur? Bilmeyenler için de, bu grupların hepsinin o dönemin ekol, günümüzün de idol birliktelikleri olduğunu açıkça ve keyifle söyleyebilirim. Giriş demosundan ara videolara kadar her noktada insan oyundan kopup müziğe dalabiliyor. Benim için bir oyunun en cazip taraflarından biri de bu; tek kelimeyle muhteşem.

Sırada silahlar var. Vietnam savaşında gerçekten çok fazla insan, çok fazla silah, çok fazla herşeyden kullanıldı. Aracından tutun da bombasına kadar, hemen herşeyin karşınıza çıkacağından emin olabilirsiniz. Oyun içindeki 14 farklı senaryoda kullanılmak üzere, tanklar, cipler, APC araçları, su üstü saldırı botları emrinizde örneğin. UH-1 Huey helikopteri, M551 Sheridan tankı, Phantom F-4 jet uçağı ve CH-47 Chinook taşıma helikopteri ile Mi-8 çok amaçlı taşıma ve birlik yollama helikopterleri emrinizde. Bir de tabi Mig'ler var kullanılmak üzere bekleyen.

21523183125hg1

Silahların -daha doğrusu araçların- kullanım stratejileri var; çok güzel bir eklenti ya da düzenleme olmakla birlikte, Electronic Arts'ın oyuna Halo, Unreal Tournament 2004 tarzı çoklu kullanım araçları koyması güzel olmuş. Nedir bu peki? Efendim, şu demektir ki birimiz tankı sürerken bir diğerimiz topu kullanacak, diğerimiz ise tepeye çıkıp taramalı ile ortalığı parçalamaya devam edecek. Bir kişi tekneyi sürerken, ötekimiz etraftaki diğer yüzen cisimleri karaya ulaştırmamak için çabalayabilecek. İnsandaki vahşet damarı kabarıyor biraz biraz, fazla etkisinde kalmamak lazım.

screenbfv3295828ts5

Son olarak da haritalar. Bu sefer iyi iş çıkarmışlar. Eski sürümleri hatırlayın, gereksiz büyük bir alan ve gidemediğiniz yerler bomboş. Belki birkaç ağaç, birkaç tane de çalı vesaire. Şimdi her yer dolu görünüyor, sevdim.

Biraz kaç kelam da kötü taraflardan etmek lazım.

Bir kere oyun eskiden neyse şimdi de o. Sadece sahneler değişmiş. Diyeceksiniz ki bu tarz oyun, konusu da belliyse nasıl başka bir tada varabilir? Ama güzel kardeşim, yukarıda anlattım işte, neden tavşan suyuna çorba diretiyor bu firma, anlayabilmiş değilim.

Devamında, gerizekalıya yakın yapay zeka var. Biz zaman geçiyor, dedikçe teknoloji bu adamlara uğramıyor herhalde? Hiç dal budak sarmadan savaş alanının ortasına atlamak olur mu? Bizim güzide askercikler tek kişilik oyunlarda pek bir meraklı. Hemen nerede asker, nerede savaş diye koşturuyorlar. Durun diyorum, yok. Ateş et, yok. Korusana beni, peki der ve ölür. Sıkıldım yani açıkçası, çok sıkıldım.

vietnam3438265rx5

Bir diğer konu da oyunun gerçekçi olmaması. Oynadığınızda fark edeceksiniz, oyun çok güzel, muhteşem ama savaştan yoksun. O duygular, o hissiyat, bilemiyorum. Şahsen Call Of Duty ve Medal Of Honor oynarken sırf sesler bile tüylerimi diken diken etmeye yetmişti. Bu oyun ise konusuz, sadece paket bazında çıkarılmış bir materyal olmuş. Efektler ve müzikalitesi olmasa, sıradanlığın can sıkıntısı yüzünden patlardım muhtemelen.

Tamam, sonuna gelelim ve toparlayalım biraz. Dediklerimin tamamen kişisel fikirler olduğunu unutmayın ve şu sözlerime kulak verin. Bu oyun alınmayı hak ediyor. Türdeşlerinden yukarıda ve aşağıda olan onlarca özelliği var ama gerçekten güzel olmuş. Sırf müzikleri dinlenebilsin, tank, uçak kullanılabilsin diye bile alınabilir. Verdiğiniz parayı hak edecek ama benim gibi beklentileri yüksek biriyseniz de bir ton hata çıkaracaksınız.

Dikkat etmeniz gerekenler ortam, sesler ve işinize yoğunlaşmak ise güzel saatler sizi bekliyor. Gerçek bir savaş için pişmesi gerekli hala. Genel olarak bir oyundan öte, sanki mod paketi izlenimi verdi, ama yine de benden geçmeyi başardı, hayırlı olsun.

Önemli Not: Konu Bilgilendirme Amaçlıdır Sitemizde kesinlikle Crack, Warez, Serial, Download... Bulunmaz!..

Bakınız: Forum Kuralları

merlininkazanı

Son düzenleyen RuffRyders; 17 Mayıs 2009 02:06 Sebep: Yazım hatası.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Ocak 2010       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ORTAK OYUNA GİRİYORUM BÜTÜN HARİTALARDA SİYAH BEYAZ GÖRÜNTÜ VAR EKRAN KARTIDA İYİ RİP Lİ DOSYADAN İNDİRMİŞTİM 4 PART ONDAN MI OLUYOR DERSİN
Sponsorlu Bağlantılar
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2010       Mesaj #3
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ORTAK OYUNA GİRİYORUM BÜTÜN HARİTALARDA SİYAH BEYAZ GÖRÜNTÜ VAR EKRAN KARTIDA İYİ RİP Lİ DOSYADAN İNDİRMİŞTİM 4 PART ONDAN MI OLUYOR DERSİN


Bunu indirdiğiniz yer neresiyse oraya yazmanız daha mantıklı olurdu. Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Ocak 2010       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
haklısın ben hatayı uldumda dosyayı bulamıyorum bana şu dosyanın linkini uploadlarmısınız - bf vietnam/mods/bfvietnam/movies/ i n içndeki background.bik dosyası lazım lütfen Msn Tongue

Benzer Konular

9 Nisan 2013 / kompetankedi Tarih
17 Ocak 2017 / Misafir Tarih
27 Eylül 2011 / RuffRyders Oyunlar