En İyi Antivirüs Programı Hangisi? (2008 Araştırma) Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > PC/Internet/Yazılım/Donanım > PC/Internet Teknik Destek
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 08-09-2008   #1 (mesaj-linki)
AngelFRANTIX - avatarı
En İyi Antivirüs Programı Hangisi? (2008 Araştırma)

Sitedeki İlgili Bağlantılar!
Kaspersky Internet Security 8 Beta - Anti-Virus 8 Beta
Sophos Anti-Virus 4.18 for Windows NT2KXP2K3
ESET NOD32 Smart Security 3.0.566
BitDefender Internet Security
ZoneAlarm Security Suite

AV-Test.org isimli bir Alman firmasının yaptığı testler çok ilginç sonuçlar barındırıyor. En çok günellenen antivirüs hangisi? En çok casusu hangisi yakalıyor?

En iyi antivirüs hangisi, sorusu birçok farklı kullanıcıdan farklı tepkiler alan bir soru. Zira kimisi en köklülerinden birisi olduğu için Symantec'in Norton'unu beğeniyor, kimisi ise en iyi hacker Rusya'dan çıkıyorsa güvenlik yazılımı da Rus olur, en iyisi Kaspersky diyor. Ara sıra, Finlandiyalılar iyi araba kullanır, hepsi birer Mika Häkkinen'dir; bu memleketten çıkan F-Secure da şahanedir diyenleri de görüyoruz. Peki gerçek bir test ortamında hangi güvenlik yazılımı daha çok koruma sunuyor? Bunu biliyor musunuz?

AVK İsmini Duydunuz mu?

Birçok kullanıcı tarafından bilinmeyen ama temelde Avast ve BitDefender tarama motorlarını kullanan AVK 2009, testte %99,8 zararlı yazılım ve virüs yakalama başarısını göstererek bütün diğer bilinen markaları geride bıraktı. Listede dikkat çeken bir değer olarak BitDefender 2009'un virüsler konusunda %97,6 yakalama başarısı gösterirken reklam amaçlı yazılımlar ve casuslarda %88 yakalama oranında kalmasıydı. Microsoft'un OneCare hizmetinin de değerlendirildiği çalışmada hem virüs hem de casus yazılımlarda %97'nin üzerinde yakalama başarısı olduğunu eklemeden geçmeyelim.

Liste

Bu arada ortalamalara göz kararı baktığımızda %97'nin üzeri başarılı diyebiliyoruz. Buradaki tabloya bakarak bütün karşılaştırmayı görebilirsiniz. Unutmayın, farkları aritmetik değil logaritmik olarak değerlendirmekte fayda var.

Norton Kaç Defa Güncellendi?

Testlerdeki ilginç bir noktayı daha aktaran AV-test.org, her ne kadar test ölçütleri arasında yer almasa da her bir yazılımın kendisini bir aylık test sürecinde kaç defa güncellediğini de kenara not etmiş. Bir ayda en fazla güncellenen yazılım ise Norton 2009'un beta sürümü olmuş. Norton bu süre içinde küçük güncelleme paketleriyle tam 6202 defa güncellenmiş.

Son Düzenleyen AngelFRANTIX; 19-09-2008 @ 13:21. Sebep: Sitedeki İlgili Bağlalntılar! eklendi...
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 17-09-2008   #2 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı
Cvp: En İyi Antivirüs Programı Hangisi? (2008 Araştırma)

avk yı bilmemde avira antivir premium on numaradır zaten nasıl olduğuda ortada yanlız keyini biraz zor bulursunuz :]
Eski 17-09-2008   #3 (mesaj-linki)
CrasHofCinneT - avatarı

Ala ala... Daha 2006 yılında virus silemeyen program nasıl olduda en iyisi olmuş.? (AntiVir ve Avast)

Kaspersky'a emanetim, koruyucum...
Eski 17-09-2008   #4 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı

CrasHofCinneT adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Ala ala... Daha 2006 yılında virus silemeyen program nasıl olduda en iyisi olmuş.? (AntiVir ve Avast)

Kaspersky'a emanetim, koruyucum...
heralde aviranın ücretsiz versiyonunu kullandın premiumun keyi bile yok ortalıkta :]
Eski 17-09-2008   #5 (mesaj-linki)
The Unique - avatarı

Kaspersky' a emanetiz ...
Eski 17-09-2008   #6 (mesaj-linki)
ayabakan - avatarı

nod 32 kullandım berbat şimdi avast kullanıyorum güzel...Kaspersky içinde iyi diyolar
Eski 17-09-2008   #7 (mesaj-linki)
Pwnage - avatarı

Bende Kaspersky kullanıyorum... Gayet memnunum...
Eski 23-09-2008   #8 (mesaj-linki)
serkaut - avatarı

ama hic biri Hacker ten sizi korumaz ona gore
Eski 23-09-2008   #9 (mesaj-linki)

Şu anda bilgisayarımda 3. sırada olan AVG yüklü gayette memnunum..Hiç kaspersky kullanmadım..Çalıştığım internet cafede ise 1 ve 2. sıralardaki AntiVir ve Avast yüklüydü..Tabii yaklaşık 3 aydır gitmiyorum.Yeni LCD bilgisayarlar almış ve en popoüler oyunları da yüklemiş .. Forumdaki bir anketten dolayı kavgalıyız ( daha doğrusu ben gitmiyorum n'olur n'olmaz ) ... AVG tavsiyemdir..
Eski 25-09-2008   #10 (mesaj-linki)
tHeBruTaLiTyOfHeLL

İlk Zaman'larda NORTON Kullanırdım, Şimdi NOD32 Kullanıyorum Memnunum

Avira, AVG,BitDefender,Kaspersky,Avast!,WebWasher 6 Tane Anti-Virüs Kullandım Hiç Memnun Değilim Niye mi ?_? Bütün Crack Programları Silmişler Acıkmış Anti Virüs xD
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
2008, antivirüs, araştırma, programı, İyi
2008 en iyi virus programi, 2009 en iyi antivirus, 2009 en iyi antivirus programi, 2009 en iyi virus programi, en iyi antivirus programi 2009,
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
En İyi Antivirüs Programı Hangisi? (2008 Araştırma) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Dünyanın En Çok Kullanılan Antivirüs Programları gkhanfb Ücretsiz-Beta Yazılımlar 5 1 Hafta Önce 15:26
2006 AntiVirüs/Firewall/Spywarm Programları.. Blue Blood Arşive Kaldırılan Konular 16 12-09-2009 23:58
Kaspersky Antivirüs Arka Plan Skinleri ve Türkçe Yaması mavi_ay PC/Internet Teknik Destek 14 16-07-2009 23:04
Bedava Antivirüs Yazılımı (Kampanya) kompetankedi Ücretsiz-Beta Yazılımlar 1 28-03-2008 17:21