| | #1 (mesaj-linki) | |
| Internet Kullanımıyla ilgili Bilgiler
bir saattir bu konuyla ilgili bir bölüm arıyorum bulamadım konular dağınık geldi. Elimize geçen internet kullanımıyla ilgili yazıları burada paylaşmak ve merak ettiğimiz, takıldığımız konuları danışmak amaçlı açıyorum. umarım bir sakıncası yoktur.ilk konu ve sorular benden | |
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
| Cvp: internet kullanımıyla ilgili bilgi, soru ve cevaplar Bilinmesi Gerekenler Pay Per Click Reklam Yayıncılığı nedir? örnekle anlatmak istediğim için bu kısımda Google Adsense ve Google AdWords‘ten bahsetmek istiyorum. Dünya Devi Google Adı üzerinde tıklama başı ödeme reklam yayıncılığını 1997′de başlatarak yıllık karının %94′ünü karşılayacak sistemi getirdi. Diyelim buzdolabı üzerine satış yapan bir mağazanız ve internet siteniz var. Sitenizin ziyaretçi sayısını arttırmak miçin “buzdolabı” Google’da zirveye çıkma çalışmalarının yanında reklam da vermek istiyorsunuz fakat günlük ziyaretçileri 1000 olan internet siteleriyle tek tek görüşmek çok ama çok zor geliyor. İsteğiniz 1000′e yakın günlük tekil ziyaretçisi olan 500 siteye reklam vermek ve günlük 500.000 reklam gösterimi sağlamak. Fakat her site için yarım saat görüşme ayarlasanız 500 siteye reklam vermeniz 250 saatten 100 gününüzü alır. Tabi hiç uyumadan çalışırsanız İşte buraya Google AdWords giriyor. Google’a gidiyor ve başruyorsunuz ve ayırdığınız bütçeyi gösterime yada tıklamaya oranlayarak Google ben sana benim siteme soktuğun her ziyaretçi için 1 dolar vereceğim. Günlük de 1000 ziyaretçi istiyorum. Böylece Google’a günlük 1000 dolar gideriniz oluyor. Tabii ki çok fazla ayrıntı var bu kısımda.Sadece google’ın filtreleme sistemi sayesinde verdiğiniz internet sitelerinin ülkesini, dilini ve hatta internet sitelerine giren insanların yerleşim bölgesine kadar belirleyebilirsiniz. Antalya’da bir mağazanız var ve istiyorsunuz ki sadece Antalya’dan internet sitelerine giriş yapan ziyaretçiler benim reklamımı görsün. Bunu adwords’de başarabilirsiniz.Hatta sadece buzdolabı ve beyaz eşya kelimesi geçen internet sitelerinde reklamım görülsün de diyebilirsiniz. Şimdi aklınıza şu soru geliyor: “İyi de reklamı kime verdik kim yayınlayacak?” Burda da devreye Google AdSense sistemi giriyor. Bizim gibi internet sitesi sahipleri de Google Adsense’e başvurarak reklam yayını yapmayı talep ediyorlar. Aldığımız reklam kodlarını istediğimiz biçimde şekillendirerek reklamımızı yayınlıyoruz. Google’da bize buzdolabı sitesine yolladığımız her tık için 0.2 dolar veriyor. 1 dolara aldığı reklamın 0.2 dolarını bize vererek 0.8 dolarını cebine atıyor.Bir nevi sağ cebinden alarak sol cebine taşıyor parayı. Şimdi tık başına ücreti ele alalım.Kim belirliyor neye göre belirleniyor. Google‘ın belirlediği minimum değer tık başına Adwords ücreti 0.1 dolar. Fakat bu ücreti arttırmanız halinde Google aramalarında sponsor bağlantılar bölümünde daha yukarılara çıkıyorsunuz. Bu da hitlerinizi olumlu bir biçimde değiştiriyor.Ayrıca bu tıklamaların haricinde tıkladıktan sonra gelenlerden siteme üye olurlarsa 2 dolar ve buzdolabı alırlarsa da 30 dolar vereceğim de diyebilirsiniz. (Tabii şirketiniz varsa )Tahmin ettiğiniz gibi rakamlar sadece bir örnektir. Şöyle basit bir hesap yaparsak günlük bir sitenin adwords tıkı ortalama 100 adet olsa ve her birine 0.5 dolar verse. Bir sitede günlük karı 0.4*100=40 dolar olur. (TAbii sınır 100 ise). Google Adwords sistemini kullanan dünyada 1.000.000 internet sitesi olduğunu farzedersek günlük 40 milyon dolar karına ulaşabiliriz. | |
|
| | #3 (mesaj-linki) | |
| Cvp: internet kullanımıyla ilgili bilgi, soru ve cevaplar
1- sitelerde yada haberlerde yazarlar türkiyenin en çok ziyaret edilen sitesi yada dünyanın 5. sitesi gibi bu sıralamaları güncel olarak öğrenebileceğimiz güvenilir resmi bir site varmı? 2- aynı mantıkla 1000 ziyaretçiye ulaştı yada üye sayısıyla sıralama yapılan siteleri nasıl öğrenebilirim? 3- ve son olarak google da en çok aranan kelime güncel olarak görebilirmiyiz? bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum | |
|
| | #4 (mesaj-linki) | |
| Cvp: İnternet Kullanımıyla ilgili Bilgiler Alexa - Top Sites in Turkey bu adresten Alex'a nın Türkiye için sıralamasını görebilirsiniz.
| |
|
![]() |
| Etiketler |
| bilgiler, ilgili, internet, kullanımıyla |
| internet ile ilgili bilgiler, |
Internet Kullanımıyla ilgili Bilgiler Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Kalp hastalıkları ve tedavisi ile ilgili bilgiler nelerdir? | betül37 | Soru-Cevap | 4 | 05-10-2009 00:32 |
| Uzayla ilgili bilgiler nelerdir? | ezgiture | Soru-Cevap | 2 | 10-09-2009 18:04 |
| 1976 olimpiyatları ile ilgili bilgiler verebilir misiniz? | ödevci | Soru-Cevap | 2 | 07-03-2009 19:27 |
| "Yolumuz Sivas'a düştü" ile ilgili bilgiler nelerdir? | Ziyaretçi | Soru-Cevap | 1 | 24-01-2009 17:51 |
| Internet Explorer 7 RC1 | esempio | Arşive Kaldırılan Konular | 3 | 03-11-2006 17:07 |