SWiSHmax Dersleri Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > PC/Internet/Yazılım/Donanım > PC/Internet Teknik Destek
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 01-01-2009   #271 (mesaj-linki)
Cvp: SWiSHmax Dersleri

benim yapmak istedigim resmin üzerine maus ile geldigimizde muzik calsin mausu cektigimizde müzik dursun, simdi sizin yaptiginizda maus ile her geldigimde muzik caliyor ve ayni muzik kac kez gecersek o kadar cogaliyor bu konuda yardim istiyorum tsk ler ...
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 01-01-2009   #272 (mesaj-linki)
MelancholiscH - avatarı

Bu şekilde yapmalısın. Yani Play sound yapınca bide stop sound yapmalısın yoksa maus her üstüne geldiğinde çalar şarkı.
Eski 01-01-2009   #273 (mesaj-linki)

Dostum saol bi türlü cözememisdim cok isime yaradi tsk ler ...
Eski 21-01-2009   #274 (mesaj-linki)
kokokasi

CİDDİ anlamda şok oldum swish hakkında bu kadar güzel paylaşımlar yardımlar, hemde aradan yıllar geçmesine rağmen. tebrik ederim
Eski 21-01-2009   #275 (mesaj-linki)
kokokasi

birde ben soru sorayım ozaman... flasha mp3 ün sesini açıp kapatabileceğim veya sesini kısabileceğim bir işlem nasıl olabilir?
Eski 23-01-2009   #276 (mesaj-linki)
tuanna

Verdiğiniz bilgilerden de yaralanarak bir animasyon oluşturdum çok teşekkür ederim...
Ancak imageshack ile upload etmeyi başaramadım bir türlü normalde resim falan yüklüyorum ama animasyonu bir türlü yükleyemedim file+ export + html-swf ile kaydettim, sadece swf ile de kaydetmeyi denedim yine bir sonuç alamadım
Eski 23-01-2009   #277 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

tuanna adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Verdiğiniz bilgilerden de yaralanarak bir animasyon oluşturdum çok teşekkür ederim...
Ancak imageshack ile upload etmeyi başaramadım bir türlü normalde resim falan yüklüyorum ama animasyonu bir türlü yükleyemedim file+ export + html-swf ile kaydettim, sadece swf ile de kaydetmeyi denedim yine bir sonuç alamadım
Muhtemelen swf dosyanızın boyutundandır. Sanırım 1-2 MB'a kadar izin veriyor imageshack.
Eski 23-01-2009   #278 (mesaj-linki)
RuffRyders - avatarı

tuanna adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Artık ImageShack .swf dosyalarını upload etmiyor.
(Desteklediği formatlar:
jpg jpeg png gif bmp tif tiff pdf < 1.53 Megabayta kadar)

Flashlarınızı upload etmeniz için alternatif bir adres: UK Image Host - The UKs Premier Image Hosting Service For MySpace!
(Desteklediği formatlar: gif, jpg, png, swf, bmp < 3 Megabayta kadar)
Eski 23-01-2009   #279 (mesaj-linki)
tuanna

Çok teşekkür ederim
Eski 24-01-2009   #280 (mesaj-linki)
tuanna
Cvp: SWiSHmax dersleri

I3uz_KaLpLi adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Aşağıda gösterdiklerimi yazı resim aklınıza ne geliyorsa onun üzerinde yapabilirsiniz. Ben masaüstü resmimdeki cici kızın kalbinin üzerine geldiğinde bir ses çıkmasını göstereceğim. Siz saçının elbisesinin dudaklarının yada koyacağınız bir yazının üzerinde gibi şekillerde yapabilirsiniz karar sizin.

Ben anlaşılabilmesi açısından bir kalp resmi üzerinde göstereceğim. Bu kalbi normalde transparan şekilde ayarlayabilir ve bunu kalbin üzerine geldiğinde ses çıkması şeklinde ayarlayabiliriz. Transparanlığı sağ ortada daire içine aldığım Fill başlıklı sekme üzerinden ayarlayabilirsiniz.

Kalp olarak atadığım objenin üzerinde sağ tıklıyorum Script + Sound + PlaySound u tıklıyorum. Bu çalacağımız sesi ayarlamamız için gerekli işlem. Peki sesi bu objeye nasıl atayacağız. Daire içinde aldığım Script kısmına tıklıyarak gerçek işlemi yapacağımız pencereye geçiyoruz.

İlk olarak atayacağımız sesi seçelim. Kırmız kare içinde yukardaki dairede seçili kısma bastığımızda aşşağıdaki dairede olan Import kısmını görürüz. Importa bastığımızda bize kullanmak istediğimiz ses dosyasını eklememiz için bir pencerecik açar. Burdan ses arşivimize gider eklemek istediğimizi seçip tamam deriz. Ben sonar.mp3 olarak devam edeceğim.

Sesi ayarladık. Şimdi kalbin üzerine geldiğinde sesin çalmasını ayarlayalım. En üstteki dairede seçili kısma tıkladığımızda en alttaki Bir sürü kutucuğun olduğu daire karşımıza gelir. Buradan kişisel seçimimizi ayarlarız. İsterseniz tıkladığınızda isterseniz üzerinden geçerken vs vs. Seçim tamamen size aittir. Ben üzerinden geçişlere ayarladım. Sizde istediğinizi seçip tıklıyorsunuz. Üstteki ikinci dairedede sesimizi seçtiğimizde nasıl gözükeceğini görüyoruz. Eğer bir ses atayamamışsanız kodlar kırmız kalacaktır.

Bütün işlemlerimiz bitti. Şimdi çalışırlığını kontrol edelim. Eğer aşağıdaki flasta kalbin üzerine geldiğinde (göğüsüne) ses çıkıyorsa olay tamamdır. ben görsellik açısından kalbin üzerindeki objeyi transparan yaptım.

animasyonu nete yükledim... ancak ses, animasyonu yüklediğim sayfayı açtığım gibi çalıyor, sadece resmin üzerinde çalsın istiyordum ben yukarıda anlatılanları yaptım ama bendeki sürümde son resimdeki kısmı bulamadım seçili kısma tıkladığımda o kutucuklar gelmiyor
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
dersleri, swishmax
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
SWiSHmax Dersleri Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Swishmax Türkçe swisher PC/Internet Teknik Destek 11 06-10-2009 23:12
SWiSHmax için .swi Dosyalar virtuecat PC/Internet Teknik Destek 11 06-05-2009 19:10
Reason 3.0 Dersleri Blue Blood Internet/Bilgisayar Dünyası 18 02-04-2009 23:26
Swishmax Ses Eklemek (Object Oriented) vedattaylan PC/Internet Teknik Destek 3 08-09-2008 22:14
AutoCad Dersleri Blue Blood Arşive Kaldırılan Konular 9 03-12-2006 18:39