Aşağıda gösterdiklerimi yazı resim aklınıza ne geliyorsa onun üzerinde yapabilirsiniz. Ben masaüstü resmimdeki cici kızın kalbinin üzerine geldiğinde bir ses çıkmasını göstereceğim. Siz saçının elbisesinin dudaklarının yada koyacağınız bir yazının üzerinde gibi şekillerde yapabilirsiniz karar sizin. Ben anlaşılabilmesi açısından bir kalp resmi üzerinde göstereceğim. Bu kalbi normalde transparan şekilde ayarlayabilir ve bunu kalbin üzerine geldiğinde ses çıkması şeklinde ayarlayabiliriz. Transparanlığı sağ ortada daire içine aldığım Fill başlıklı sekme üzerinden ayarlayabilirsiniz. Kalp olarak atadığım objenin üzerinde sağ tıklıyorum Script + Sound + PlaySound u tıklıyorum. Bu çalacağımız sesi ayarlamamız için gerekli işlem. Peki sesi bu objeye nasıl atayacağız. Daire içinde aldığım Script kısmına tıklıyarak gerçek işlemi yapacağımız pencereye geçiyoruz. İlk olarak atayacağımız sesi seçelim. Kırmız kare içinde yukardaki dairede seçili kısma bastığımızda aşşağıdaki dairede olan Import kısmını görürüz. Importa bastığımızda bize kullanmak istediğimiz ses dosyasını eklememiz için bir pencerecik açar. Burdan ses arşivimize gider eklemek istediğimizi seçip tamam deriz. Ben sonar. mp3 olarak devam edeceğim. Sesi ayarladık. Şimdi kalbin üzerine geldiğinde sesin çalmasını ayarlayalım. En üstteki dairede seçili kısma tıkladığımızda en alttaki Bir sürü kutucuğun olduğu daire karşımıza gelir. Buradan kişisel seçimimizi ayarlarız. İsterseniz tıkladığınızda isterseniz üzerinden geçerken vs vs. Seçim tamamen size aittir. Ben üzerinden geçişlere ayarladım. Sizde istediğinizi seçip tıklıyorsunuz. Üstteki ikinci dairedede sesimizi seçtiğimizde nasıl gözükeceğini görüyoruz. Eğer bir ses atayamamışsanız kodlar kırmız kalacaktır. Bütün işlemlerimiz bitti. Şimdi çalışırlığını kontrol edelim. Eğer aşağıdaki flasta kalbin üzerine geldiğinde (göğüsüne) ses çıkıyorsa olay tamamdır. ben görsellik açısından kalbin üzerindeki objeyi transparan yaptım. |