| | #41 (mesaj-linki) | |||||
| Cvp: SWiSHmax dersleri
| |||||
|
| | #42 (mesaj-linki) | |
| Cvp: SWiSHmax dersleri önce çalışma için resimmi çağırcağız yoksa yazıyımı oluşturcağız diyorsanız ;once yazıyı hareketlendirmek istiyorsanız ilk önce yazı yazılacak efekt verilecek sonra resim çağırılacak ,ama resimde efekt yapmak isterseniz resim çağırılır efekt verildikten sonra yazı eklenir . | |
|
| | #43 (mesaj-linki) | |||||
![]() Ben anlaşılabilmesi açısından bir kalp resmi üzerinde göstereceğim. Bu kalbi normalde transparan şekilde ayarlayabilir ve bunu kalbin üzerine geldiğinde ses çıkması şeklinde ayarlayabiliriz. Transparanlığı sağ ortada daire içine aldığım Fill başlıklı sekme üzerinden ayarlayabilirsiniz. ![]() Kalp olarak atadığım objenin üzerinde sağ tıklıyorum Script + Sound + PlaySound u tıklıyorum. Bu çalacağımız sesi ayarlamamız için gerekli işlem. Peki sesi bu objeye nasıl atayacağız. Daire içinde aldığım Script kısmına tıklıyarak gerçek işlemi yapacağımız pencereye geçiyoruz. ![]() İlk olarak atayacağımız sesi seçelim. Kırmız kare içinde yukardaki dairede seçili kısma bastığımızda aşşağıdaki dairede olan Import kısmını görürüz. Importa bastığımızda bize kullanmak istediğimiz ses dosyasını eklememiz için bir pencerecik açar. Burdan ses arşivimize gider eklemek istediğimizi seçip tamam deriz. Ben sonar.mp3 olarak devam edeceğim. ![]() Sesi ayarladık. Şimdi kalbin üzerine geldiğinde sesin çalmasını ayarlayalım. En üstteki dairede seçili kısma tıkladığımızda en alttaki Bir sürü kutucuğun olduğu daire karşımıza gelir. Buradan kişisel seçimimizi ayarlarız. İsterseniz tıkladığınızda isterseniz üzerinden geçerken vs vs. Seçim tamamen size aittir. Ben üzerinden geçişlere ayarladım. Sizde istediğinizi seçip tıklıyorsunuz. Üstteki ikinci dairedede sesimizi seçtiğimizde nasıl gözükeceğini görüyoruz. Eğer bir ses atayamamışsanız kodlar kırmız kalacaktır. Bütün işlemlerimiz bitti. Şimdi çalışırlığını kontrol edelim. Eğer aşağıdaki flasta kalbin üzerine geldiğinde (göğüsüne) ses çıkıyorsa olay tamamdır. ben görsellik açısından kalbin üzerindeki objeyi transparan yaptım. | |||||
|
| | #44 (mesaj-linki) | |||||
![]() (1) >> Dimensions AyarLarında (2) >> Width Değerini 426 oLarak Değiştirin (3) >> Height Değerinin 134,95 OLduğunu Göreceksiniz.. Bu DeğerLer KuLandığınız Yazı StiLine Göre AyarLanmış, NormaL ŞartLarda 4 Satır ( 1 Paragraf ) OLan TextLerde ALınan Değer Bu.. ( Animasyonunuzu Yaparken Dimesions u Hide Options OLarak Değiştiriniz ) SaygıLar... | |||||
|
| | #45 (mesaj-linki) | |
Dimensions dediğimiz yer daire içindeki text sekmesi içersinde bulunur. Fakat bu ayarlarımızı Transform sekmesindede ayarlayabiliriz. ![]() | |
|
| | #46 (mesaj-linki) | |
eline sağlık buzkalpli gerçekten istediğim ve merak ettiğim olayları anlatmışssın . peki bu swish max da fonda silmek istediğim yerler var mesela nasıl ayarlıyorum .yada resmin bazı yerlerini temizlemek istiyorum.bu programda temizleme işlemi varmı merak ettim . | |
|
| | #47 (mesaj-linki) | |
Hayır malesef bunun için resim editör programları kullanmamız gerekiyor. Paint, Photoshop, Fireworks vs.
| |
|
| | #48 (mesaj-linki) | |
ok. teşekkür ederim buzkalpli (tahmin ettim ama belki gözümden kaçırdığım bişey vardır diye soru soruyorum) peki mesela bir insana yürüme fiilini nasıl yaptırcam veya bir kuşun uçması nasıl olyor adım adım anlatırsanız sevinirim.
Son Düzenleyen Blue Blood; 17-04-2007 @ 17:52. | |
|
| | #49 (mesaj-linki) | |
birde ben web sitesinde banner yapımı hakkında destek istiyorum bir kaç örnek verirseniz çok mutlu olcam teşekkür ederimm ....
| |
|
| | #50 (mesaj-linki) | |
iki gündür yazan yok bekliycez bakalım
| |
|
![]() |
| Etiketler |
| Yok |
SWiSHmax Dersleri Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Swishmax Türkçe | swisher | PC/Internet Teknik Destek | 11 | 06-10-2009 23:12 |
| SWiSHmax için .swi Dosyalar | virtuecat | PC/Internet Teknik Destek | 11 | 06-05-2009 19:10 |
| Reason 3.0 Dersleri | Blue Blood | Internet/Bilgisayar Dünyası | 18 | 02-04-2009 23:26 |
| Swishmax Ses Eklemek (Object Oriented) | vedattaylan | PC/Internet Teknik Destek | 3 | 08-09-2008 22:14 |
| AutoCad Dersleri | Blue Blood | Arşive Kaldırılan Konular | 9 | 03-12-2006 18:39 |