MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Eğitim Bilimleri (https://www.msxlabs.org/forum/egitim-bilimleri/)
-   -   Hatay - Merkez - Bedii Sabuncu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi (https://www.msxlabs.org/forum/egitim-bilimleri/198589-hatay-merkez-bedii-sabuncu-anadolu-guzel-sanatlar-lisesi.html)

Bia 11 Eylül 2008 12:08

Bedii Sabuncu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

Okulumuz Hataylı Hayırsever İş Adamı Bedii SABUNCU tarafından yaptırılmıştır.Ana bina , müzik Bölümü binası, pansiyon ve kapalı spor salonu olmak üzere dört ayrı bölümden oluşmaktadır.

Proje 22 derslikli Fen Lisesi olarak tasarlanmıştır. Okul 22.07.2000 tarihinde Anadolu Güzel Sanatlar Lisesine dönüştürülmüştür. Okulun müzik bölümünün yalıtımlı etüt odası ihtiyacını karşılamak amacıyla 06.11.2000 tarihinde 23 yalıtımlı etüt odası ve bir orkestra odasından oluşan bir ek bina yaptırılmıştır. Dışarıdan gelen öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla kız-erkek olmak üzere 72 kişilik bir pansiyon 2002 yılında yaptırılmıştır. Okulumuz merkezi ısınma sistemi ile ısınmaktadır.

Misyon:

Biz;
Bilen ve bildiğini başkalarına aktarabilen , bunu kendine amaç edinmiş, bilgiyi erdem kabul eden ve her türlü doğmatik düşünceye karşı bilimsel değerleri koruyan , kendini ifade edebilen bireyler yetiştirmeği ilke edinmiş bir gelecek için varız.

Vizyon:

Türk Milli Eğitiminde ilköğretim ile yüksek öğretim arasında etkin bir sanatsal köprü oluşturmaktır.

Bilimin sanatla buluştuğu yer olan okulumuzu daha nitelikli hale getirmek, öğrencilerimizin sanata duyarlılıklarını arttırmak, sanatı bir yaşam felsefesi haline getirmelerini sağlamak, sanatı hayatın her alanına yaymalarını ve mutlu bireyler olarak toplumda bir yer edinmeleri öncelikli amacımızdır.

Bilimsel, sanatsal ve teknolojik ve felsefi esaslara dayanan yeniliklere açık, yaratıcı ve üretken, metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, sanatı yaşayan ve yapan, sanat eserlerini tanıyan ve yorumlayan, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, özel yetenek gerektiren yüksek öğretim programlarına etkin olarak hazırlanan, etkili ve yüksek nitelikli çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.

İletisim:

Aksaray Mah. Ayşe Fitnat İlköğretim Okulu Yanı Antakya – Hatay
Tel: 0 326 227 51 28
Fax: 0 326 227 62 64

Mail: bilgi@bediisabuncuagsl.com




Saat: 16:56

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık