MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Göz kayması ameliyatla düzeltilir mi? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/210374-goz-kaymasi-ameliyatla-duzeltilir-mi.html)

Ziyaretçi 15 Kasım 2008 10:31

Göz kayması ameliyatla düzeltilir mi?
 
Göz kayması ameliyatla düzeltilir mi?


Keten Prenses 15 Kasım 2008 10:40

hipermetroplarda gözkasları yakındaki cisme odaklanmak için daha çok çaba sarfedeceği için kayma görünümü olabiliyor. bu sadece bir görüntü olduğu için genelde ameliyatla değil de gözlükle tedavi ediliyor. keşke gözlük kullanma sebebinizide belirtseydiniz. asıl göz kayması gözdeki kaslardan kaynaklıdır. ve ameliyatla düzelir.


fadedliver 3 Aralık 2008 23:06

Tedavinin zamanında yapılması göz tembelliği gelişmemesi açısından çok önemlidir. Tedavinin amacı gözlerin paralel bakmasını sağlayarak hem görmeyi artırmak, hem derinlik hissinin gelişmesini sağlamak, hem de estetik olarak normal görünüş elde etmektir. Şaşılıkların çoğu gözlükle düzelebilir veya azalır. Bazı şaşılık tiplerinde ameliyat gerekebilir. Gözlük veya ameliyatla şaşılık düzeltildikten sonra vara göz tembelliği de mutlaka tedavi edilmelidir.


Keten Prenses 3 Aralık 2008 23:06

öncelikle belirtmeliyimki gözkayması ile ilgili ve size uygun tedaviyi elbette hekiminizden alabilirsiniz. ama ben size genel şaşılık ve tedavi yöntemlerinden bahsetmek isterim..
çocuklarda görülşen şaşılığın nedenlerinden biride hipermetropluktur. vede şaşılıkla karıştırılabilir. ama büyüklerdeki şaşılık tedavisi sahada gördüğüm genelde ameliyatla kasların gevşetilmesi şeklinde olur.
ama dediğim gibi bu kararı sizi muayene eden,sizdeki şaşılığın derecesini bilen hekim karar verir.


nötrino 28 Ekim 2009 11:25

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1546661)
gözümde kayma war doktor tembelleşmş düzelmez dedi yıkıldm ne olur yardımcı olun bana

öncelikle göz tembelliği şaşılık değildir ve sonradan düzelebiliyordur şaşılık farklıdır ve sadece ameliyatla düzelebilir. hangi gözünüzde tembellik varsa o gözünüzle diğer gözünüzü kapayarak nesnelere bakmaya çalışın,ya da okuduğunuz kitabı bu şekilde okumaya çalışın belli bir süre.... çünkü göz tembelliği olan göz; herşeyi diğer göze göre daha az ve ayrıntısız algılar ama bu yöntemle bunu bir derece azaltmış oluyorsunuzdur ve mutlaka başka bir göz hekimine gidin ayrıca herşeyin çözümü vardır


nötrino 1 Kasım 2009 21:46

yetişkinlerde gördüğümüz kaymalara “tedavisi mümkün olamayan bir grup” diyebilir miyiz?

Neden kaynaklandığına bağlı. Eğer çocukken olmuş bir şaşılıksa ve tedavi edilmemişse, ameliyat gene de dene­nebilir, ama başarı şansı her zaman çok yüksek olmuyor. Eğer sonradan olmuş bir şey ise, sebep önemli. Eğer bu bir damar tıkanıklığıysa, damar tıkanıklığını tedavi edersek geri dönüyor. Kas hastalığı ise tedavi edersek geri dönebili­yor. Burada önemli olan neden kaynaklandığı. Nedenler çok çeşitli olabiliyor.

yukarıdaki yazı bir göz hekiminin görüşüdür.yani bu yazıya göre önce şaşılığa sebep olan hastalığınızı çözümlemeniz gerekiyordur.Bunu kimse bilemez. iyileşip iyileşmeyeceğinizi kimse bilemez siz yinede çözüm aramaya devam edin.başka bir göz hekimine mutlaka gidin.


nötrino 11 Kasım 2009 18:25

Aslında başlarda doğru bir tedavi uygulamışsınız .çünkü uzmanlar genelde bu tür belirsiz göz kaymalarında daha doğrusu göz tembelliğinde önce kapatma ya da göz damlası gibi alternatif yöntemler öneriyorlar.sorun kaslarla alakalı olduğundan tam düzelme olması için ikinci seçenek ameliyat oluyordur ben bir göz hekimi değilim.Burada bu konudaki bilgiler doğrultusunda şahsi fikrimi söylüyorumdur sadece. Ama ameliyat ettirmeden önce çocuğunuz sıkılsa bile başlarda uyguladığınız kapatma yöntemine ısrarla bir süre devam etseydiniz iyi olurdu diye düşünüyorumdur.ameliyatla yanlış bir tedavi uygulanmış olabilir ve tam düzelme sağlanacağı yerde tam tersi gerileme olmuş anlattıklarınızdan çıkan sonuca göre.bunu iyice araştırın konuyu iyi bilen başarılı ameliyatlar gerçekleştirmiş uzmanlardan yardım alın.belkide ikinci bir ameliyat şansınız olabilir bu bağlamda.çünkü çocuklardaki şaşılıkların düzelme şansı yetişkinlere göre daha yüksek oluyordur.belli bir yaştan sonra göz tembelliğinin tedavisi günümüz şartlarında mümkün olmuyordur.




_Yağmur_ 17 Nisan 2010 11:00

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1759421)
slm ben avusturyadan katildim oglum icin yaziyorum insallah cevap alirim oglum 6 yasinda ikiz 0+3 gözlükle basladi takmaya 2 yasinda hersene ilerliyor ve göz kaymasida var gözlügü cikartinca sag gözü ice dogru kayiyor acaba soruma bi cevap alabilirmiyim simdiden saolun

Öncelikle geçmiş olsun size bir göz doktoruna /uzmanına gitmenizden başka bir öneride bulunamayız.


nötrino 29 Haziran 2011 11:22

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2120463)
gözümün kaydığını hissediyorum ama doktor kayma olmadığını söyledi. oysa birisine bakmadığım halde o kendisine baktığımı zannediyor. düşüncesi veya önerisi olan?

Bu tür göz kaymaları tam olarak anlaşılmayabilir Bunun için tek gözünüzü kapatıp diğer gözünüzde kayma olup olmadığını kendiniz test edebilirsiniz Tıp literatüründe bu tip göz kaymaları gizli şaşılık olarak adlandırılıyordur Gizli şaşılıklarda beyin, her iki göz açıkken gözlerin paralel durmasını sağlar ve kişi gözünde kayma olup olmadığını anlayamaz Ama gözlerden biri kapatıldığında kayma ortaya çıkar Gizli şaşılığın gözlükle tedavisi de mümkündür Ama siz yine de emin olmak için başka bir göz doktoruna daha görünün.


Safi 16 Temmuz 2016 21:58

ŞAŞILIK AMELİYATLARI
Şaşılık ameliyatları büyük çoğunlukla göz küresinin dışında yer alan kaslar üzerinde gerçekleşir. Şaşılığın düzeltilmesi ve gözler arasındaki paralelliğin sağlanması için muhtelif teknikler kullanılarak bu kasların güçleri arttırılır, azaltılır veya kasların etki noktaları değiştirilir.
Şaşılık ameliyatları uzun süre hastanede kalmayı gerektirmez. Ancak her ne kadar lokal anestezi ile operasyon mümkün olsa da hastanın konforu, cerrahın rahat çalışabilmesi açısından ve kasların daha iyi manipule edilebilmesi gibi amaçlarla şaşılık cerrahisinde genel anestezi uygulaması tercih edilir. Bu nedenle, operasyondan sonra genel anestezi etkisinden dolayı birkaç saat hastanede gözetim gerekir. Daha sonra hasta verilen talimatlara uymak kaydıyla evine gidebilir.

Şaşılık ameliyatları ile ilgili bilinmesi gereken bazı önemli hususlar şunlardır:
1. Şaşılık ameliyatları başarı oranı yüksek ameliyatlardır. Ancak başarı beklentisinin gerçekçi olmasında yarar vardır. Örneğin çocuklarda şaşılık ameliyatlarının sonucu kozmetik yararlarından ziyade fonksiyonel yararları ön plana alınarak değerlendirilmelidir. Çocuğun görme gelişimini olumsuz biçimde etkileyen bir kaymanın düzelmesinde başlıca ölçüt kozmetik mükemmellik değil, görme gelişiminin önündeki engeli kaldırmaktır. Özellikle doğuştan gelen kayıplar ve hareket kısıtlılıklarında gözü tamamen normal bir hareketliliği kavuşturmak yapısal olarak imkansızdır. Burada amaç, gözün tüm hareketliliğini tamamen normal hale getirmek değil, gözlerin en çok kullanıldığı düz karşıya bakış pozisyonundaki paralelliği sağlamak, böylece kısıtlılığın sebep olduğu baş eğriliği gibi sorunları gidermek ve görme gelişimini mümkün olduğunca iyileştirmektir.

2. Şaşılık ameliyatları, tek başlarına değil özellikle çocuklarda uzun süreli bir tedavi sürecinin bir parçası olarak düşünülmelidir. Bir şaşılık sorununun tamamen giderilmesinin birden fazla ameliyat gerektirmesi az rastlanan bir durum değildir. Dünya genelinde şaşılık tedavisinde iyileşme için gereken ortalama ameliyat sayısının 1.5 civarında olduğu düşünülürse bu durum daha iyi anlaşılabilir. Hatta bir çok durumda mevcut kaymayı tek bir ameliyatla düzeltmek yerine aşamalı bir yaklaşım daha iyi sonuç verebilmektedir.

3. Değil şaşılık cerrahisinde, tıbbın hiçbir alanında, hiçbir tedavinin "garantisi" olmaz. İnsan vücudunun arzettiği yapı ve burada doğabilecek sağlık sorunlarının giderilmesinde, mekanik bir eşyanın üretim ve onarımında sunulana benzer bir garanti kavramı sözkonusu olamaz. En basit bir diş çekiminden, enjeksiyona kadar hiçbir tıbbi müdahalenin %100 garantisi yoktur, olamaz. Tıp biliminde başarı oranları istatistiksel olarak değerlendirilir ve olasılık oranları sözkonusudur. Şaşılık cerrahisinin başarı şansı da, hastalığın durumuna, hastane ve/veya cerrah'a göre bazı farklılıklar göstermekle birlikte %70'in üzerindedir. Ancak burada "başarı" derken kastedileni 1. maddedeki şekilde anlamak ve bu amaca ulaşırken birden fazla cerrahi girişimin gerekebileceğini de unutmamak gerekir.

4. Şaşılıkların tedavisinde ameliyat edilecek gözün seçimi şaşılığın nedenine bağlı olarak değişebilir. Çoğu zaman daha çok kayan ve/veya az gören gözün ameliyat edilmesi tercih edildiği gibi bazen sorun aslında kaymayan gözde de olabilir. Bazı şaşılık türleri ise her iki gözün birden ameliyatını gerekli kılabilir. Bu nedenlerle hastanın kendisinin "sorunlu" olarak algıladığı gözü ile, tedavi gerektiren gözler her zaman aynı olmayabilir. Bu konudaki karar tamamen hekime aittir.

Şaşılık ameliyatla tümüyle düzeltilebilir mi?
Düzeltilebilir, görme dereceleri her iki gözdede iyi ve iki gözle görme fonksiyonlarında bozukluk olmayan 3 boyutlu görme yeteneği hastalarda ameliyatla, sağlanan düzelme sürekli olacaktır.
Fakat görmesi belirli bir dereceden düşük olan gözlerde, ameliyattan bir süre sonra tekrar kayma ortaya çıkabilir.

Şaşılık ameliyatından sonra gözlük ihtiyacı ortadan kalkar mı?
Şaşılık ameliyatından sonra gözlük ihtiyacı ortadan kalkmaz, şaşılık ameliyatının etkisi ve amacı kaymayı düzeltmektir. Şaşılık ameliyatının görmeyle bir ilgisi yoktur. Şaşılık ameliyatlarından belirli bir süre sonra hastanın göz yapısı ve yaşı uygunsa lazerle gözlükten kurtulma tedavisi uygulanabilir.

Şaşılık ameliyatından sonra göz tembelliği düzelir mi?
Şaşılık ameliyatı görme derecesini etkilemez. Ameliyattan sonra görmede artış olmaz. Göz tembelliği erken tanı ve tedavi ile önlenebilir, 3 boyutlu görme sağlanabilir. Ameliyattan sonra göz tembelliğinin tedavisine devam edilmelidir.

Kayan gözde görme tembelliği varsa kaymayan göz kapatılarak tembellik ortadan kalkabilir mi?
Tembel gözlerde en etkili tedavi diğer gözün kapatılmasıdır. Günlük kapama süresi ve kapamanın ne kadar devam edeceği, sürekli kontrollerle doktor tarafından belirlenir. Bazı göz tembelliklerinde, kapama ile çok iyi sonuçlar alınırken bazı vakalarda tam düzelme kaydedilmeyebilir. Bu, tembelliğin derinliğiyle ve gözdeki refraksiyon kusurunun (hipermetropinin) derecesi ile ilgilidir.

DEVAMI Şaşılık



Saat: 21:29
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık