MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Gülle atmanın kuralları nedir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/218077-gulle-atmanin-kurallari-nedir.html)

Ziyaretçi 17 Aralık 2008 18:26

Gülle atmanın kuralları nedir?
 
Gülle atmanın kuralları nelerdir?


_AERYU_ 3 Nisan 2015 21:04

Gülle


Gülle, küresel bir ağırlığa sahip olup omuz üzerinden fırlatılan pist ve alan sporlarından birisidir. Eski dönemlerde taş fırlatma oyunu olarak yapılırdı günümüzde gülleye çevrilmiştir.

Gülle Kuralları


Erkeklerin güllesi 7.260kg ağırlığında dolup 110-30mm çapında, bayanların 4kb ağırlığında 95-100mm çapında olması gerekmektedir. Gülle atarken 2.13x5m çapında bir dairenin içinden kurallara uygun şekilde atılması gerekir.Kendi etrafında dönerek vücut ağırlığı sağ bacağın üstüne toplanıp sol ayak yukarı kaldırıktan sonra ileriye doğru fırlatılır. Kuvvet alırken geriye doğru ayak kaydırılabilir. Gülle omuzdan ileriye doğru atılır.



Baturalp 9 Kasım 2016 01:06

Uygulanacak Genel Kurallar


Tüm yarışmalar süresince kullanılacak gülleler Organizasyon Kurulu tarafından verilecektir.
Sporcu ve sporcuların kendileri veya sponsorları tarafından temin edilerek yarışmaya getirilen güllelerde IAAF onayı ve sertifikası aranacaktır. Bu gülleleri Organizasyon Kurulu kontrol ederek onayladıktan sonra kullanılmasına izin veri,lecektir. Getirilen gülleler organizasyon kurulunun verdiği güllelerle aynı model veya marka ise getirilen güllelerin kullanılmasına izin verilmeyecektir.

Atış yaparken yarışmacı herhangi bir yolla, örneğin, iki ya da daha çok parmağını bandajlamak ya da vücuduna ağırlık bağlamak gibi kendisine yardım veya avantaj sağlayacak her hangi bir araç veya malzeme kullanmayacaktır. Bandajlar eller ve parmaklar üzerinde, iki ya da daha çok parmağın birlikte bandajlanmaması kaydıyla sürekli olabilir. Bu bandajlar yarış başlamadan önce yarışma hakemi tarafından kontrol edilir. Yarışma sırasında atış yaparken eldiven kullanılamaz.

Daha iyi bir kavrama sağlayarak, güllenin el içinden kaymasını önlemek maksadıyla ellerin içine sürmek için toz şeklinde uygun bir maddeyi sürmeye izin verilir. Yarışmacılar bu maddeyi boyunlarına da sürebileceklerdir. Ayrıca bu toz maddeyi gülleyede sürebilirler.

DEVAMI >>>> Gülle Atma Nedir? Gülle Atma




Saat: 19:52

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık